Šta je novo?

Koji p2p program koristite

Od kako sam stavio adsl ruter niko ne može da od mene preuzima fajlove na Winmx-u, stane na ono negotiation... Ja mogu da skidam ne nekom sjajnom brzinom iako imam adsl 512kbs.. Dc++ neće uopšte da mi proradi... Stavim search i odatle se više ništa ne događa... :crash: Sa ostalim ne p2p programima sve radi munjevioto... Da li ja negde grešim?

@Mihajlo--Ako vec nisi, stavi u dc++ passive mod pa ce ti onda izlaziti rezultati...
Nego, nije mi nesto jasno kod DC++.
Neki put uopste ne mogu da skinem listu od nekog, ma koju god on imao konekciju..Neki put mi se cak desava da skidam nesto od nekog ko ima jaku konekciju katasrofalno malim brzinama...A neki put skida sasvim pristojno...Zaista mi nije jasno po kom principu funkcionishe...

Zezao me je hw firewall na conexant ruteru, hvala Legend-u i audiofreak-u

samsung je napisao(la):
@Mihajlo--Ako vec nisi, stavi u dc++ passive mod pa ce ti onda izlaziti rezultati...
Nego, nije mi nesto jasno kod DC++.
Neki put uopste ne mogu da skinem listu od nekog, ma koju god on imao konekciju..Neki put mi se cak desava da skidam nesto od nekog ko ima jaku konekciju katasrofalno malim brzinama...A neki put skida sasvim pristojno...Zaista mi nije jasno po kom principu funkcionishe...

Mozda je los link izmedju tebe i njega ili "gust" saobracaj?:) A mozda covek "radi" jos nesto na netu sa XYZ konekcija, ne ceka samo da ti nesto od njega skidas :) ...

Koristim uglavnom samo Emule (Morph varijantu) i DC++. Na 56k modemu sam zadovoljan, skidao sam i cele cd-ove, ali ipak...visoki racuni za telefon (5-6.000 din) su me primorali da se ''smirim'' malo i da sacekam da se sredi oprema u mojoj tel centrali kako bi mi proradio ADSL koji sam uplatio kod Ristanovica i Zivotica.

Ljudi koji su dobili ADSL sad u pocetnoj fazi su na dvostrukom dobitku: uveli im brzo i mreza jos nije opterecena kako ce biti za pola godine, pa je rad prijatan.
U Z I V A J T E!!!

koristim win mx...

pre sam koristio kazaa media desktop i dc++...

od ova dva definitivno ti preporucujem dc++...

sinisamars je napisao(la):
Koristim uglavnom samo Emule (Morph varijantu) i DC++. Na 56k modemu sam zadovoljan, skidao sam i cele cd-ove, ali ipak...visoki racuni za telefon (5-6.000 din) su me primorali da se ''smirim'' malo i da sacekam da se sredi oprema u mojoj tel centrali kako bi mi proradio ADSL koji sam uplatio kod Ristanovica i Zivotica.

Ljudi koji su dobili ADSL sad u pocetnoj fazi su na dvostrukom dobitku: uveli im brzo i mreza jos nije opterecena kako ce biti za pola godine, pa je rad prijatan.
U Z I V A J T E!!!

upravo UZIVAM u prvim minutima na Beotel aDSL-u :) ... mada na dc++ dowlnoad mi je za sada 5kb/s dok sa http-a ide oko 15kb/s :banana:

Nikako ne mogu da shvatim ljude koji sa Dial-up konkecijom idu na P2P a na ćošku mogu da kupe šta god im padne na pamet za džabaka. :S:

Moderatori. Zar ovaj thread nije piraterija. Cemu sluzi Shareaza i ostali ?

Nikako ne mogu da shvatim ljude koji sa Dial-up konkecijom idu na P2P a na ćošku mogu da kupe šta god im padne na pamet za džabaka.

Dobro, za razliku od, verovatno mnogo liberalnijih ćoskova u HU, u crnoj rupi zvanoj 'Beograd' ja ne mogu da nadjem ništa od Alain Caron-a, Victor Wooten-a, Michael Manringa (muzika), kao ni raznorazne iole intelektualnije fetišarije gde spada zaista puno toga (knjige, artwork, adult material, itd).

NHF,

Pozdrav

borab je napisao(la):

Delimicno jeste. Ali obzirom da u svetu ima par miliona ovakvih pirata, progledacemo ovoj nasoj sacici kroz prste. :d Niko ovde ne daje linkove ka warezima, serijske brojeve, crackove itd. Dok se to bude postovalo OK je.

u zadnje vreme samo Azureus - torrent client...

super shljaka... 32kB/s download ... SBB 256k flat

@IzNoGooD: koji ti je Incoming TCP listen port? Meni izbacuje ovo kada idem na test: "Testing port 6881 ... NAT Error"

borab je napisao(la):
Za sharing.Nije dobro biti cicija,u ovom svetu treba ljudi da se vole i da dele ono što mogu sa ostalima:) Upravo su to P2P u iT svetu.

Swiper je napisao(la):
@IzNoGooD: koji ti je Incoming TCP listen port? Meni izbacuje ovo kada idem na test: "Testing port 6881 ... NAT Error"

ukucaj mu neki preko 50000

isto je i sa portovima preko 50000

Probaj 65535, ako ne onda idi na neki sajt za testiranje otvorentih portova. Mislim da je port 80 sigurno otvoren za http.
Torrent moze da ostvari najvece brzine od svih P2P.(zato je i takva hajka na sajtove za pretrazivanje torreta)
I ja koristim "azureus"

reci neki sajt za testiranje

jel moze neki sajt za testiranje?

Poslednja izmena:
Ja sam koristio Kazu i Shareazu,ali su mi bili spori.Sad koristim BearShare 4.7.0 pro i WinMx.Ovaj drugi skida brze,njabrze od svih do sada,ali za razliku od medvjedica koji sve nalazi i odma pocinje download,WinMx cesto zna da smara sa tim.Inache sam na 56k vezi(josh kratko nadam se:)).Jel ima neki od ovih programa koji se istiche brzinom u odnosu na sve ostale generalno gledano?
P.S-josh malo i pocinje i ovdje u cg adsl za one koji nijesu bili na isdn-u,sada samo oni mogu,a onda uzivancija(najsporiji paket 512/128-meni sasvim dovoljan:))

Gde mogu da nadjem najdetaljnije moguce uputstvo za dc++ jer se prvi put u zivotu susrecem sa DC++ kojeg sam skinuo zahvaljujuci tome sto ga najveci broj vas koristi a nemam blage veze kako program radi?

Papss je napisao(la):
Gde mogu da nadjem najdetaljnije moguce uputstvo za dc++ jer se prvi put u zivotu susrecem sa DC++ kojeg sam skinuo zahvaljujuci tome sto ga najveci broj vas koristi a nemam blage veze kako program radi?
Detaljno uputstvo (obogaceno slikama) mozes naci npr OVDE

Nekada koristio eMule.
Zatim Shareaza.
DC++ je OK, OK (za svaku preporuku).
Isprobao BearShare.

ShareAza i BearShare impresivno izgledaju u prvom trenutku, kad narokam da mi skidaju sve i svasta, ali kasnije utanje pa mogu da miruju i to danima, (eto bas konkretno Shareaza) iako ima usera od kojih moze da skida - vidi slike.

Za torrente sam tek poceo da isprobavam i to mi deluje OK.
Mozda ima nekih drugih nacina, koje bih voleo da saznam, ali ja sam ih nalazio na web sajtovima (npr. http://torrent.youceff.com/index.php?option=com_weblinks&catid=75&Itemid=4), pa sam ih skidao u Azureus-u koji kao klijent, na moje razocarenje nema nikakvo pretrazivanje? ili ga ja nisam video, tako da sam te torrente mogao da skidam i u Shareaza-i.
Instalirao sam i klijent AresLite koji ima pretrazivanje, ali mi ne radi (a radi mu Chat)

Probao sam da pretrazim forum, ali se na Benchmarku o Torrentu jako malo pisalo.

Prilozi

• ShareAza-NecePaNeceDanima.gif
    ShareAza-NecePaNeceDanima.gif
    5.5 KB · Pregleda: 94
  • BearShare-NeceNiOn.gif
    BearShare-NeceNiOn.gif
    4.3 KB · Pregleda: 82
koliko sam ja koristio torente, fajlovi se nalaze na sajtovima, tj barem sa ja tako radio, ali nisam bio odusevljen izborom, tako da sam presao na ed2k (eDonkey, eMule, BearShare, Shareza......) i nekako mi je najbolji eDonkey, on mi se najbojle pokazao. U to vreme bio je aktivan ShareReactor, tako da sam uglavnom tamo nalazio ono sta mi treba, a sada samo GoldEsel za muziku, dok filmove neskidam, njih skida ortak sa 256k (ja imam 64k wifi). Od nedavno mi eDonkey napravi transfer od 1GB na dan (posto moj provajder daje 64k DL i 64k UL posebno), tako da sam zadovoljan.

Vrh Dno