Šta je novo?

Koji p2p program koristite

Kazaa lite rules ...lol Btw ima li neko mp3 "Crveno" iz filma Kako je propao rocknroll ? Malo ima nasih usera na kazaa pa ne mogu da nadjem ...

Imam ja!

Ajd ostavi mail pa cu ti poslati. :)

1 Koji program je po vasem misljenju najbolji za skidanje domace muzike ? Ne zanimaju me narodnjaci i one gluposti sto se vrte na Tv Pinku.Recimo,postoji li neki program gde moze da se nadje uglavnom sve od starog i novog domaceg rocka;ne mora to da bude samo rock nego recimo sve sem narodnjaka.

2 Na kom programu odprilike moze da se nadje najvise muzike ? ( strana , domaca,nije bitno ).

Dusan87 je napisao(la):
1 Koji program je po vasem misljenju najbolji za skidanje domace muzike ? Ne zanimaju me narodnjaci i one gluposti sto se vrte na Tv Pinku.Recimo,postoji li neki program gde moze da se nadje uglavnom sve od starog i novog domaceg rocka;ne mora to da bude samo rock nego recimo sve sem narodnjaka.

2 Na kom programu odprilike moze da se nadje najvise muzike ? ( strana , domaca,nije bitno ).
DC++ zbog domacih hubova i nashih ljudi na njima koji sharuju domacu muziku
poz

A,postoji li neki program za svaki muzicki pravac posebno ?

DC++ ima hubove za sve muzicke pravce(ali bas sve).Znaci na public hub listi potrazi
odgovarajuci hub ili se povezi na neki domaci hub i na main chatu upitaj ljude da ti
preporuce neki hub i to je to.Ako budes dobro trazio sigurno ces naci sta ti treba.
Znaci samo trebas saznati pravu adresu tog tematskog huba.

Torrente je ubedljivo najbolja stvar za velike stvari i brz download , jedino sto moras da ispostujes pravila dobrih torrente sajtova za neki minimum share ratio-a :), odnosno odnos download/upload da te ne bi banovali, odnosno obrisali nalog( uostalom zbog toga i ide dobro).Koristim azureus,pre njega bittorent i azureus je dosta lepsi i prakticniji za koriscenje(brzina downloada ista).Od ostalih p2p programa e donkey mi nalazi najvise stvari ali sa njim komp ne moze da ostane da radi ni 12 sati a da ne pukne sistem, mnogo mi brljavi..

Jedan Baja je napisao(la):
Torrente je ubedljivo najbolja stvar za velike stvari i brz download , jedino sto moras da ispostujes pravila dobrih torrente sajtova za neki minimum share ratio-a :), odnosno odnos download/upload da te ne bi banovali, odnosno obrisali nalog( uostalom zbog toga i ide dobro).Koristim azureus,pre njega bittorent i azureus je dosta lepsi i prakticniji za koriscenje(brzina downloada ista).Od ostalih p2p programa e donkey mi nalazi najvise stvari ali sa njim komp ne moze da ostane da radi ni 12 sati a da ne pukne sistem, mnogo mi brljavi..

Kakav treba da bude odnost download/upload ? Ja ne znam mnogo o torrentima tacnije koristio sam ga samo jednom za neki film i uspesno sam ga skinuo ali trebalo je mnogo vremena.Upload mi je uvek bio veci od downloada i to je bilo jako sporo,posle sam podesio malo opcije i download je bio cas veci cas manji od uploada,ali uglavnom veci.Da li te banuju ako ti je download samo malo veci od uploada? Kad ti daunlodujes koliki je odnos?
Je Azureus torrent ili nesto kao Soulseek,Edonkey i slicno ?

novoprepeceni je napisao(la):
DC++ ima hubove za sve muzicke pravce(ali bas sve).Znaci na public hub listi potrazi
odgovarajuci hub ili se povezi na neki domaci hub i na main chatu upitaj ljude da ti
preporuce neki hub i to je to.Ako budes dobro trazio sigurno ces naci sta ti treba.
Znaci samo trebas saznati pravu adresu tog tematskog huba.

Bogami vidim da taj DC++, svi hvale pa bi bio red da i ja pocnem da ga koristim.Pre par meseci sam ga skinuo ali nesto nije radilo,pa sam odustao jer sam najvise koristio Sousleek i nije bila neka frka.Probacu ponovo pa ako ne bude nesto radilo vracam se sa novim pitanjima.Zanima me samo da li je na DC obavezno deljenje fajlova i koliko toga treba da se deli ; da li svaki poseban hub zahteva odredjenu kolicinu fajlova.Ja sam koristio do sad par programa i nije bilo obavezno da se deli pa naravno nista nisam ni delio :) :D .Stavim samo par fajlova odma se neko nakaci,uspori moj download ( imam brzinu 64kb/s),i sve propade.Da imam malo vecu brzinu sigurno bih delio i to ne bi bio problem.

Na DC mrezi je obavezno deljenje fajlova. Kolicina podataka je razlicita od huba do huba. Za domace hubove i one manje je to 2-10GB, dok je za one najvece neophodno 50GB, a postoje hubovi koji traze i share od 100GB.

Problem usporenja downloada zbog uploada mozes resiti programom DU Super Controler. Ja sam imao isti problem ali kada sam postavio ogranicenje uploada u pomenutom programu na 60,000 kbps (toliki mi je i stvarni upload, dakle bio sam fer) upload vise nije uticao na download.

Sto se tice DC klijenata, probaj neki koji ima segment downloading. DC++ nema, ja koristim StrongDC++. Ima jos nekoliko klijenata koji podrzavaju visestruki download. Pogledaj na http://www.dslreports.com/faq/6513

Mislim da je za komforno koriscenje DC mreze neophodna minimum 128/64kbps konekcija.

Poslednja izmena:
Ako ti eDonkey blentavi idi na njihov sajt, pa na forum i skini poslednju beta verziju. Radi ko luda. Meni radi i do nedelju dana, bez ikakvog blokiranja.

Ovaj,moj prvi post na Benchmarku :banana: i ja moram da kazem da sam dobio ADSL 15.03. u 15h :type: i da od tada sam probao sve zivo sto koristite ovde i najvise sam zadovoljan sa WinMX-om,preko koga sam imao najvise uspesnih pretrazivanja,mp3 fazon :,,: ....Ostali su mi ili prekomplikovani ili su rezultati koje daju katastrofa,toliko.

@plavimost

utripovao si ... posle nekog vremena shvaticesh o cemu pricamo :)

kao sto misterx rewce utripovao si..........ala ja ima da cekam da u SM stigne ADSL. a kad stigne, ima da radi u kombinaciji sa wirelessom 128k i ima sve da leti.

Ja sam danas prvi put bio u kontaktu sa dc++ i generalno p2p programom pa se nadam da cete mi odgovoriti na par pocetnickih pitanja bez razapinjanja:

1) Imam vezu od 128k i zanima me sta se desava kada u isto vreme skidam ja od nekoga i neko od mene, koliki ce da bude DL a koliki UL (ako se UL-om zove ono kada neko od mene skida). Gde se podesava ogranicenje za UL o kome pricate?

2) Kada mi se u donjem, horizontalnom prozoru, pojave likovi na koje sam kliknuo da zelim da se povezem sa njima, sa nekima uopste nece da se poveze vec pise Connect pa Connection failed ili tako nesto. Zbog cega nece da se poveze sa njima? U svakom slucaju, zasto ne mogu da SKLONIM te usere iz tog prozora, kada kliknem na Close Connection, nista se ne desava.

3) Sta znaci to sto za gomilu HUB-ova pise Connection time out? Da li to znaci da oni vise ne rade?

4) Ne mogu da skidam od vise korisnika u isto vreme? A mogu li od jednog vise fajlova u isto vreme?

5) Po nekada, iz cista mira pocinje da mi skida neke fajlove od nekih levih ljudi!?!?? Uopste mu nisam zadao da to radi.

6) Dajte neke dobre domace i strane HUB-ove (posebno me zanimaju domaci) i po mogucstvu one koji nemaju ogranicenja ni share limit jer vecina njih trazi kolicinu za share koju ja nemam ukupno na HD-u.

7) Kada na nekoga kliknem da se povezem pa kada prekinem konekciju, njegova ikonica se promeni u kao neki zid od cigala i vise ne mogu da pokusam da se povezem sa tim userom? Sta da radim?

Poslednja izmena:
Papss je napisao(la):
Ja sam danas prvi put bio u kontaktu sa dc++ i generalno p2p programom pa se nadam da cete mi odgovoriti na par pocetnickih pitanja bez razapinjanja:

1) Imam vezu od 128k i zanima me sta se desava kada u isto vreme skidam ja od nekoga i neko od mene, koliki ce da bude DL a koliki UL (ako se UL-om zove ono kada neko od mene skida). Gde se podesava ogranicenje za UL o kome pricate?

2) Kada mi se u donjem, horizontalnom prozoru, pojave likovi na koje sam kliknuo da zelim da se povezem sa njima, sa nekima uopste nece da se poveze vec pise Connect pa Connection failed ili tako nesto. Zbog cega nece da se poveze sa njima? U svakom slucaju, zasto ne mogu da SKLONIM te usere iz tog prozora, kada kliknem na Close Connection, nista se ne desava.

3) Sta znaci to sto za gomilu HUB-ova pise Connection time out? Da li to znaci da oni vise ne rade?

4) Ne mogu da skidam od vise korisnika u isto vreme? A mogu li od jednog vise fajlova u isto vreme?

5) Po nekada, iz cista mira pocinje da mi skida neke fajlove od nekih levih ljudi!?!?? Uopste mu nisam zadao da to radi.

6) Dajte neke dobre domace i strane HUB-ove (posebno me zanimaju domaci) i po mogucstvu one koji nemaju ogranicenja ni share limit jer vecina njih trazi kolicinu za share koju ja nemam ukupno na HD-u.

7) Kada na nekoga kliknem da se povezem pa kada prekinem konekciju, njegova ikonica se promeni u kao neki zid od cigala i vise ne mogu da pokusam da se povezem sa tim userom? Sta da radim?

1) dogadja se da ako je upload neogranicen on bitno utice na download tako shto ga smanjuje . to se reshava eksternim upload limiterima ... ako pogledash bolje bilo je reci u ovom topicu

2) verovatno si u passive modu ... passive to passve useri ne mogu da komuniciraju ... takodje potrazi po forumu bilo je reci o tome

3) moze, a ne mora da znaci. moguce da si u lagu i da nece da se zakaci na server.

4) ne znam ... trebalo bi da moze, ali ce ti neko drugi pomoci oko ovoga

5) ne verujem.. mora da je to upload za koji mislish da skida fajlove.. mene ponekada istripuje uploading file a ono neko skida od mene

6)veselo-srce.no-ip.org
exyugoslavia.no-ip.info
mislim da je sasvim dovoljno shto se tice domacih

7) mislim da takodje ima veze sa passive active userima ... nisam siguran neka josh neko pripomogne

poz :)

P@P RULES

1)koristi limiter i ogranici upload na 35% downloada tada sigurno upload nimalo
ne usporava upload.Zbog limitera mogu da te izbace i banuju na nekim hubovima
pa proceni jel vredno rizika.....
4)od razlicitih korisnika razlicite fajlove u isto vreme moze,ali vise fajlova od istog korisnika bi isto trebalo ali nisam siguran....
opcija download slots -broj istovremenih odwnloada
5)mozda skida fajl liste korisnika koji imaju iste fajlove kao one koje hoces da
skines proveri jel cekirano- automatically search for alternative download locations- sad da li ti ovo treba proceni sam...

Sto se tice ostalog verovatno si u pasive modu tvoja ikonica bi isto trebala
da ima zid.I to znaci da ne mozes da se povezujes sa onima koji su takodje pasive tj.imaju zidice ili bi trebalo da te korisnike uopste ne vidis i da ti se ne prikazuju njihovi fajlovi u searchu...
ne znam tacno ja sam active.....

Poslednja izmena od urednika:
Linvere i DC++ ubjedljivo najbolja konbinacija ;)
poz...

Papss je napisao(la):
Gde mogu da nadjem najdetaljnije moguce uputstvo za dc++ jer se prvi put u zivotu susrecem sa DC++ kojeg sam skinuo zahvaljujuci tome sto ga najveci broj vas koristi a nemam blage veze kako program radi?

Evo uputstvo na srpskom

http://www.srbijahub.com/

:wave:

K-Lite (FastTrack) za muziku, Azureus (BitTorrent) za stvari veličina uporedivih sa veličinom cd-a, a ostalo svlačim sa internet servera...

Ok, vidim da i dalje vazi nepisano pravilo da se onima koji ne znaju mnogo (ili nista) o nekim stvarima NE odgovara. Predlazem da se prilikom registracije user-a na forum ubaci TEST znanja o kompjuterima koji ce obuhvatiti sve oblasti pa ko ga ne prodje ne moze da se registruje. Tako mi koji nista ne znamo necemo morati da smetamo vama koji sve znate.

Zahvaljujem onima koji su mi odgvorili.

Da, jesam u passive modu. Taj zidic se pojavi tek kada ja probam da se spojim sa nekim a pre toga tog usera normalno vidim. Tek kada ne uspem da se povezem sa njim se pojavi zidic. Cini mi se da sam ovde procitao da ukoliko si u passive modu mozes da vidis samo pasivne usere a ne aktivne tako da mi to bas i nije jasno.

Dajte mi link do limiter-a kojeg preporucujete.

Da li mogu da vidim, odnosno da imam neku vrstu statistike u vezi fajlova koje neko skida sa mog kompjutera, recimo koliko puta je skinut koji fajl i da li mogu da imam uvid u to sta taj neko uopste radi "u" mom kompjuteru?

Ja sam na RV-u i imam IP iz "privatnog opsega", kazu da je dinamicna. Da li da budem u passive modu ili da idem u active? Sta uopste znaci to active i passive?

Inace, novoprepeceni, mislim da nisi u pravu sto se tice tih zidica, jer niko od usera nema zidic pre nego sto ja probam da se konektujem sa njim, ni ja sam nemam zidic samo je moj user plave boje za razliku od ostalih, to je jedina razlika. Ja mislim da ako sam ja u passive da ne bi trebalo da vidim one u active a ne u passive kao sto si ti rekao.

Papss je napisao(la):
Da li mogu da vidim, odnosno da imam neku vrstu statistike u vezi fajlova koje neko skida sa mog kompjutera, recimo koliko puta je skinut koji fajl i da li mogu da imam uvid u to sta taj neko uopste radi "u" mom kompjuteru?
Zavisi od aplikacije do aplikacije. Znam pouzdano da eMule pravi statistiku za svaki fajl ponaosob koji delis, bilo na bazi seanse ili ukupno...

Ja sam u passive modu (file->settings->genereal->passive) negde sam procitao da to treba da se ukljuci ako si iza NAT konekciji, ja imam wireless internet. Ja vidim sve korisnike bez problema i mogu da skinem fajlove od svih koji imaju slobodne slot-ove. Probaj i ti da otvoris bar 5 slotova i 1 extra slot (file->settings->sharing). I ja imam zidic plave boje ali za sada mi ne smeta (mozda detektuje neki firewall kod provajdera).
Sto se tice statistike u vezi fajlova koje neko skida sa tvog kompjutera imas: View->Finished Uploads
Tu mozes videti sta je sve skinuto od tebe i ko je skinuo.
Toliko od mene, mozda neko iskusniji ce ti vise pomoci.

Znaci, nikako da skapiram to sa prokletim zidicima...

Evo, upravo sada sam u dc++ i kada kliknem na usera, kod nekog se momentalno prikaze zidic i NECE DA SE KONEKTUJE SA NJIM a neki nemaju zidic i sa njima mogu da se povezem.

Nije mi jasno STA ZNACI taj prokleti zidic i zasto ja ne mogu da se povezem sa tim ljudima????

Sidao sam neku mp3 pesmu i user je otisao sa veze i ja sam kliknuo na "search for alternates" i on kao trazi takav TTH i dole pise "searching for....." i tako stoji... kao da se zakucao... a maltene svaki user ima tu pesmu... pogledao sam...

Poslednja izmena:
Vec su ti odgovorili nekoliko puta. Kao pasivan korisnik mozes samo da se konektujes sa drugim aktivnim korisnicima (koji imaju IP adresu iz javnog opsega), ne mozes da delis fajlove sa drugim pasivnim korisnicima.

TTH trazi fajlove koji su u bit identicni. Mozda su drugi korisnici imali fajl istog naziva i slicne velicine, ali sigurno ne i isti fajl, odnosno sa istim TTH. Moguce je da koristis i neki los, odnosno zastareo DC klijent. Moja preporuka StrongDC++

Laza je napisao(la):
Na DC mrezi je obavezno deljenje fajlova. Kolicina podataka je razlicita od huba do huba. Za domace hubove i one manje je to 2-10GB, dok je za one najvece neophodno 50GB, a postoje hubovi koji traze i share od 100GB.

Tachno je to sto ti kazes..
Obavezno jeste.. ali ne na svim hubovima. ;)

Evo i reshenja:
Kada izadje Public Hubs lista, u novijim verzijama DCa postoji (scroll na desno) da ih sortirash po svim paramtrima, od broja usera, preko min share i max hubova pa sve do broja slotova.. Ja sam pronashao dva huba na kojima bude u proseku 6000-8000 usera i gde je min share 0b !! Neverovatno ali istinitino. :banana:

Kao sto neko prethodno vec reche, rename par filmova u samo jedno ili dva slova i ne verujem da ce neko skidati 700mb a da pishe S.avi ;)

Spominjani Net Limiter na zabranjen na dosta hubova, tako da to nije moja preporuka.

Samo sa StrongDC++ ne mozes da se nakacis na svaki server jer ga vecina ne dozvoljavaju

Zli_Carobnjak je napisao(la):
Tachno je to sto ti kazes..
Obavezno jeste.. ali ne na svim hubovima. ;)

Evo i reshenja:
Kada izadje Public Hubs lista, u novijim verzijama DCa postoji (scroll na desno) da ih sortirash po svim paramtrima, od broja usera, preko min share i max hubova pa sve do broja slotova.. Ja sam pronashao dva huba na kojima bude u proseku 6000-8000 usera i gde je min share 0b !! Neverovatno ali istinitino. :banana:

Kao sto neko prethodno vec reche, rename par filmova u samo jedno ili dva slova i ne verujem da ce neko skidati 700mb a da pishe S.avi ;)

Spominjani Net Limiter na zabranjen na dosta hubova, tako da to nije moja preporuka.

Kao prvo: Sta cu na hubu koji ima 8000 hiljada usera kada svaki od njih ima minimalno share-a? Sta da skidam? :mad: Bolje da shareujem 60-70 giga i da upadnem na neki hub sa tolikim limitom i ima svega i svacega.. Vise toga ces da nadjes na dobrom hub-u sa 2000 usera i velikim limitom za share nego na tim No limit hubovima..
A kao drugo to za rename: NIje bitno kako ga ti nazoves.. Ako neko trazi fajl po TTH ti mozes da ga nazoves kako god pozelis on ce da skida to od tebe znajuci sta skida, kapiras?

Pozdrav :type:

Poslednja izmena:
Laza je napisao(la):
Vec su ti odgovorili nekoliko puta. Kao pasivan korisnik mozes samo da se konektujes sa drugim aktivnim korisnicima (koji imaju IP adresu iz javnog opsega), ne mozes da delis fajlove sa drugim pasivnim korisnicima.

TTH trazi fajlove koji su u bit identicni. Mozda su drugi korisnici imali fajl istog naziva i slicne velicine, ali sigurno ne i isti fajl, odnosno sa istim TTH. Moguce je da koristis i neki los, odnosno zastareo DC klijent. Moja preporuka StrongDC++

DC klijent??? Aaaaa.... koristim DC++ v0.670.

Mislio sam da kao pasivan ne mogu da se konektujem sa javnim nego sa pasivnim.

Nazad
Vrh Dno