Šta je novo?

Koji LCD TV do ~650€?

• Začetnik teme Začetnik teme topuz
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

topuz

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
15.07.2004
Poena
650
Unapred se izvinjavam ako je slicno pitanje ranije bilo postavljeno, nisam imao snage da procitam celu temu od 90+ stranica.

Trebalo bi uskoro da kupim LCD TV, budzet je oko 650€. Nikada nisam pratio nesto posebno trziste TV-a jer ga jako retko gledam.

Ono sto znam da zelim:

1. Full HD
2. HDMI zbog neke buduce PS3, SCART zbog santavog DVD plejera i D-SUB zbog laptopa (ima samo D-SUB izlaz)
3. Samostalna reprodukcija Full HD .mkv videa direktno sa USB-a
4. 37" bi bilo idealno, mada bih preziveo i za broj manji ili veci

Koristio bih ga za, sortirano od najcesceg do naredjeg:

1. Gledanje Full HD .mkv ripova
2. Igranje
3. Gledanje TV-a
4. Upotreba kao PC monitor

Ne patim od brendova, ali ne bih voleo da bude VOX, WEG, SEG i slicna boranija, mada imam blagi osecaj da oni ni ne bi mogli da ispune sve uslove.

Sta biste mi vi preporucili, otvoren sam za sve predloge, pretpostavljam da postoje neke bitne stavke za koje nisam ni znao da su bitne, pa ih slobodno napomenite.

Poslednja izmena:
jeste da je malo preko 700€ ali meni lično se ovaj najviše dopada

i to ne samo zbog toga što već imam toshibin tv pa znam da je odličnog kvaliteta (i izrada i slika).
Wi-Fi podrška, treba nabaviti dongle *** a to ne znam kako mada možda može nekako preko TM-a. podržava DLNA, pa 100Hz - to C530/550 nemaju za te pare ipak.
meni je taj trenutno upao na vrh liste za kupovinu a c530-ku je zbacio na drugo mesto. 37" taman upada u ime teme

link je slika, da neko ne pita koji je i gde 😀

Poslednja izmena:
ja uzeh LG LD450. ponosni vlasnik (inace ljubitelj panasonica) vec mesec dana, na njemu komp preko dsub-a zvuk na onkio kao i ps3, x360 i sony bd350.
kopajuci malo po forumima naleteh na ovu kalibraciju pa reko da prodiskutujemo sa gizmorom🙂

Expert1 Expert2
Backlight 45 (about 60ftL) 22 (about 30 ftL)
Contrast 94 94
Brightness 53 53
H Sharpness 50 50
V Sharpness 50 50
Color 50 50
Tint 0 0
Dynamic Contrast your choice your choice
Noise Reduction your choice your choice
DNR your choice your choice
black level low low
Real Cinema Off Off
Color Gamut BT709 BT709
Color Temp Warm Warm
Gamma 2.2 2.2
Method 10 pt 10 pt
Expert1
100 90 80 70 60 50 40 30 20 10 0
R 49 10 8 6 3 5 4 2 0 -3 0
G 5 3 2 2 1 2 3 1 0 0 0
B -30 -11 -10 -7 -9 -6 -3 -2 -3 -8 0
Expert2
100 90 80 70 60 50 40 30 20 10 0
R 50 9 6 6 4 4 5 2 0 -8 0
G 0 2 0 1 3 1 3 0 -2 2 0
B -50 -13 -15 -10 -7 -8 -4 -4 -5 -11 0
Expert1
Color Tint
R -2 15
G 25 19
B -3 -20
Y 10 -2
C 6 1
M 0 -2
Expert2
Color Tint
R -2 14
G 16 13
B -1 -22
Y 13 -2
C 10 0
M 1 -2

@wengerija

Da, u 90% slucajeva bih birao vecu dijagonalu. 32" mi uvek izgleda premalo.

jeste da je malo preko 700€ ali meni lično se ovaj najviše dopada

i to ne samo zbog toga što već imam toshibin tv pa znam da je odličnog kvaliteta (i izrada i slika).
Wi-Fi podrška, treba nabaviti dongle *** a to ne znam kako mada možda može nekako preko TM-a. podržava DLNA, pa 100Hz - to C530/550 nemaju za te pare ipak.
meni je taj trenutno upao na vrh liste za kupovinu a c530-ku je zbacio na drugo mesto. 37" taman upada u ime teme

link je slika, da neko ne pita koji je i gde 😀

Slika je odlicnog kvaliteta jer koristi samsungov panel - "40XV733G- LTA400HF11 Samsung (S-LCD)". Toshiba je sve bolja ali jos uvek kaska za LG-em i samsungom u ovom cenovnom rangu.

100hz opcija danas bez manualnog podesavanja je bacanje para po meni, jer ces moci da je koristis samo za sport dok ces u filmovima imati izgled sapunica. Ako se ide na 100hz onda nista ispod samsunga C630.

@Stilgar

Ne mogu da ti pomognem nista sa tim brojkama heh, moraces da ih stavis na svoj televizor pa da vidis kako ti se cini slika. Najbolje bi bilo da podesis sliku prema tvom ukusu korigujuci osnovne vrednosti.

Jedino ako se profesionalno bavis time ces videti razliku jer je 40ms (milisekundi) otprilike dva frejma. I tft monitor ima 0-20ms input lag, a vrednosti variraju od modela do modela.

Situacija nikada nece biti idealna, tu imas i internet lag, lag od misa i tastature i jos dosta stvari. Citao sam zanimljiv clanak koji se bavio tim pitanjima, pokusacu da ga nadjem.

Pa bas zbog toga i pitam jer se bavim gaming-om profesionalno. Naravno nikad ne bih igrao zvanicne meceve na 42" jer je to apsurdno, zna se koji se monitori koriste za gaming, ali za neke treninge bi mogao da posluzi. Stvar je u tome sto sam vec skoro maximalno snizio sav moguci lag, tako da ping ne prelazi 10ms kada se sve ukupno sabere.

Znaci da rezimiramo: filmovi i desktop rad moze na 42", ozbiljan gaming ne. 🙂

Da, da budemo precizniji, veoma ozbiljan gaming - ne 🙂

Nisam uspeo da nadjem ono sto sam citao ali sam nasao nesto jos bolje i opsirnije - Exploring Input Lag Inside and Out http://www.anandtech.com/show/2803/1 - Procitati celo ako se ima vremena

longlag.png

Posle optimizacije:

bestcase.png

Takodje pogledati i input lag za TFT monitore http://www.anandtech.com/show/2787/4 , mada procitati ceo clanak, zanimljiv je.

Mogu li Samsung LCD-ovi sa LAN portom da pristupe mreznim hard diskovima tipa WD MyBook World Edition?

Ne, WD u ruter, TV u ruter. Zar je ovaj nacin koji si rekao uopste moguc?

U teoriji da, u praksi ne radi. DLNA zahteva media server da bi funkcionao, a postoje network hard drive uredjaji kao sto je THECUS n7700 koji ima u sebi ugradjen media server, ali ostaje pitanje kompatibilnosti sa televizorom, mada ja mislim da to ne bi radilo.

Povezivanje preko rutera bi trebalo da funkcionise normalno. Pokrenes neki media server na racunaru koji ce televizor prepoznati, ili cak samsungov koji se dobija na cd-u koji se zove samsung pc share manager, mada bi PS3 media server bio bolji izbor. Pomenuti program ne radi samo sa ps3 vec ima i podrsku za samsung televizore. U tom programu na kompu stavis lokaciju koju hoces da sharujes, a u ovom slucaju je to WD MyBook World Edition network drive. Koliko citam nije sve tako bajno, valjda radi sa slikama i muzikom ali je tv izbirljiv koje video fajlove sa network drive hoce da procita.

http://www.samsung.com/us/pdf/dlna_guide.pdf

Jedna random tema gde se pominje samsungov DLNA, ima ih na desetine http://www.avforums.com/forums/blu-ray-players/1233940-samsung-bd-c5500-owners-thread-2.html

Opet je pitanje da li ce raditi kako treba konkretno sa WD MyBook World Edition, pokusacu da nadjem tu informaciju.

Uh, sad si me deprimirao.
Ja sam se nadao da bih mogao lepo da drzim sve kompove u kuci ugasene i svu multimediju na MyBook-u i da mi uvek bude dostupna sa televizora. Znaci od toga nema nista, blah.

Bolje onda lepo da uzmem LG LD420 i WD TV Live, on znam da moze da pusta bez problema sa networked diskova.

Bio sam danas u Tehnomaniji i u Big Bang-u da malo uporedim televizore i pogledam sta me zanima.

Ono sto me je najvise iznenadilo, a nisam ocekivao, je osvezavanje od 100hz. Razlika je ogromna! Sve je osetno tecnije, lepse, prirodnije, uopste nisam imao soap opera utisak niti bilo kakav negativan utisak. Pokreti su neuporedivo tecniji, nema stutter-a, deluje skoro kao da gledas kroz prozor a ne u TV. Bio je neki demo gde covek skace sa litice pusten na Samsungovim LCD-ovima i imao sam priliku direktno da uporedim 40C630 i pored njega neki drugi model koji nema 100hz. Razlika je ocigledna, cak je i drugar koji je bio sa mnom (a prvi put u zivotu je cuo za pojam 100Hz) rekao da je slika mnogo "lepsa".

S druge strane, bas nikakvu razliku u kvalitetu slike nisam primetio izmedju C650 i C630. Video sam i G20 Panasonic plazmu, i pao sam na d***. Slika neverovatna. Druga kategorija skroz. Al' za to nemam pare.

Pitanje za iskusne (Maxa, Gizmor): Kako izgleda 100Hz na SD sadrzaju kao sto je obicna kablovska televizija, a kako na video igricama, tu mi nije bas najjasnije kako stvar funkcionise, posto igrama varira fps, right?

Poslednja izmena:
S druge strane, bas nikakvu razliku u kvalitetu slike nisam primetio izmedju C650 i C630.

sa ovim se slažem u potpunosti, mada za 100HZ naspram 50HZ, ili u mom slučaju naspram C550/530 ja lično nisam opet primetio nikakvu razliku, a baš sam se trudio da ubedim sebe da mi zbog toga treba C630 barem 😀
Mislim da je to više subjektivne prirode

sa ovim se slažem u potpunosti, mada za 100HZ naspram 50HZ, ili u mom slučaju naspram C550/530 ja lično nisam opet primetio nikakvu razliku, a baš sam se trudio da ubedim sebe da mi zbog toga treba C630 barem 😀
Mislim da je to više subjektivne prirode

Koliko ja znam izmedju C550 i C530 ne bi ni trebalo da bude razlike u kvalitetu slike, samo u opcijama. C650 sa druge strane, kao fol ima ultra clear display, koji C630 nema, tako da bi tu trebalo da bude razlike. Doduse, C630 sam gledao u Tehnomaniji, pa sam onda otisao u Big Bang gde sam video C650 tako da je moguce da sam zaboravio kako je izgledao C630, ko zna...

Kako covece ne vidis razliku izmedju 50 i 100Hz, daleko je od subjektivnog? 🙂

Bio sam pre mozda nedelju dana u metrou i tamo je bio c530 i c550 maltene jedan pored drugog i ostao mozda pola sata zagledajuci jedan i drugi jer su tad bili na akciji ali na kraju sam batalio kupovinu jer se problem 50Hz bas vidi. Sve je to lepo ali kad sam video kako to ide na LD550 koji ima 100Hz batalio sam kupovinu. Da li je bilo do izlozenih modela ili cega vec razlika izmedju c530 i c550 je bila sto je na c550 ako se pomerim samo trunku ustranu pocinje da osetno gubi intenzitet boje dok je to kod c530 bilo daleko manje izrazeno kao i kod LD550. To mi je pored svega ostalog zaista bitno jer necemo valjda u kuci da sedimo jedno iza drugog da bi imali normalnu sliku 🙂

Kupio sam Samsung 40C650, prezadovoljan.

Samo me jedan detalj muci, pretpostavljam da ja nesto gresim. Povezao sam TV sa ruterom, i network test prolazi OK (sve 4 stavke), ali internet@TV ne radi. Samo stoji popup "Connect to the Internet and enjoy a variety of contents through internet@TV. This feature may not be availible in some regions". I nista sa tim ne mogu da uradim.

Inace, podesavanja stvarno ima milijardu, trebace mi vremena da prokljuvim optimalna. 1080p MKV pusta savrseno, sa titlovima (eksternim) i svim nasim karakterima. Slika je...wow.

Gizmor od mene ima pice ako se ikada sretnemo i upoznamo. 🙂

Mislim da je ključna rečenica: "This feature may not be availible in some regions"

Moguće je da ta usluga zaista nije dostupna svuda, a ako je tako, mala je verovatnoća da je dostupna kod nas 🙁

Mislim da je neko na forumu pominjao da radi, mada nisam 100% siguran.

Cestitam na kupovini 🙂 . Drago mi je da si prelomio i uzeo C650 jer je vrhunski televizor koji ce te sluziti dugo.

Za internet@tv mogu da potvrdim da je radio kod nas na B650 i licno sam se uverio u to, ne vidim zasto ne bi radilo na C650. Probaj drugi port na ruteru, mozda je do toga, ili tako neka sitnica koju si propustio.

Cestitam na kupovini 🙂 . Drago mi je da si prelomio i uzeo C650 jer je vrhunski televizor koji ce te sluziti dugo.

Za internet@tv mogu da potvrdim da je radio kod nas na B650 i licno sam se uverio u to, ne vidim zasto ne bi radilo na C650. Probaj drugi port na ruteru, mozda je do toga, ili tako neka sitnica koju si propustio.

i probaj da ostavis srpski jezik a za zemlju izaberi recimo uk ili germany pa probaj.

Holandija radi :S:

zna li neko mozda koji je input lag kod LD420 ? Hteo bi da kupim taj tv pa me interesuje...

30-40ms, pogledaj na drugoj strani. Neće niko da ti odgovara na nešto što je već napisano, pogotovo kada je napisano na nekoj strani ranije. Pretpostavljam da imaju pametnija posla nega da pišu nekoliko puta istu stvar.

Vidim da si se sada registrovao pa se verovatno ne snalaziš. Imaš gore na početku gde počinju odgovori opciju "Traži u ovoj temi". Otkucaš tu ono što te zanima i ono će da te odvede direktno tamo. Imaš istu tu opciju i u podforumu, samo što piše "Nađi u ovom forumu". Tada ti izbaci sve teme vezane za ono što te zanima.

Poslednja izmena:
vidio sam na nekom forumu da se za ld450 input lag krece 15-35 ms u game modu, a LD465 cak da jos manji input lag ima....inace, kupio sam 37LD465 🙂 igrao ssam cs do sad i sve ide kako treba 😀
ako neko zna tacan podatak koji input lag za ovaj tv neka napise

Mozda i C530 za 72k ali gubis DLNA opciju koju ima C550.

Da li je to jedina razlika izmedju C550 i C530?

Treba sutra da odem sa drugom da uzme tv i vidim da je C530 dosta nahvaljen ovde pa reko najbolje taj ali sad vidim da je C550 skuplji samo 1000din pa me zanima.

Pozdrav drugari,

Potrebna mi je pomoc oko izbora tv-a do 70k. Video sam danas neke modele, ali bih voleo i da mi vi predlozite nesto sto bi bilo best buy za te novce...

Zapravo ja se dvoumim izmedju dva modela i oba su od LG-a:

1. LG Led 32le5300
http://www.tehnomanija.rs/katalog/lg-televizor-lcd-32le5300.html

2. LG Lcd 37ld465
http://www.tehnomanija.rs/katalog/lg-televizor-lcd-37ld465.html

Kod ovog lcd svidja mi se sto je vece dijagonale, ali mu je garancija 2g...
dok je kod led-a manja dijagonala, ali je garancija 5g, e sad posto se i ne razumem bas u televizore odnosno nikad se nesto nisam zanimao za tu problematiku interesuju me misljenja ljudi kojima je to domaci teren.

Znaci da sad imate 70k i da treba da kupite TV sta bi ste vi uzeli?

Kupovinu bi trebalo da obavim sto pre, dok pare i zelja ne nestanu, heheh nadam se da razumete...

Pozdrav za sve vas i hvala unapred...🙂

Drugar ipak uzeo LG 42LD465 na akciji u tempu za 67k. Samsung bio odma pored ali nismo primetili neku razliku sem da je manji i 6k skuplji pa pala odluka na LG.

Bigmag ako ti nije previse 42" mozes i taj LG uzeti u obzir ako neko od upucenijih nema neku zamerku.

Nazad
Vrh Dno