- Učlanjen(a)
- 08.03.2003
- Poena
- 1,065
Moja oprema
- CPU & Cooler
- Ryzen 5 5600X
- Matična ploča
- Asus Prime B350-Plus
- RAM
- 16GB Corsair DDR4 CMK16GX4M2B3200C16
- GPU
- Gainward GeForce 1060 Ti 6GB
- Storage
- XPG Gammix S11 Pro 1TB
- PSU
- Seasonic 520W 12Mii
- Monitor
- BenQ VZ2770 27"
- Miš & tastatura
- Motospeed Ck104, ProtoArc EM03
- Pristup internetu
- Optički internet
Nedavno sam ubacio WhisperRock u mašinu, ne znam koja verzija, ali sam se pokajao. Spire uspeva i da 3500 obrtaja učini bučnim. Pre njega sam imao Spire turbinicu od 4200 obrtaja koja se drala kao usisivač, ali šta ćeš, takvi su se kuleri vozili pre skoro dve godine.
Ubedi mene prodavac da se TBead 2600 greje više nego Palomino 1700 i da mi uz novi CPU treba i jači kuler. Ajde, kažem ja, taman da zamenim stari kuler koji je počeo da se čuje ko mlin za kafu od silne prašine koju je nabio u motor. Onda on lepo kaže da je baš srećna okolnost da mu je ostao jedan WhisperRock koji će mi dati po dilerskoj ceni, pošto smo mi takvi drugari, jel'te. Novi kuler je lep, masivan, sa velikim ventilatorom i gustim, tankim rebrima, ali bučan, *ebi ga. Osta meni razočarenje što se ne isprsih za još koji evro i kupih Dr. Thermal ili Speeze koji bi mi fino hladili moj non-OC procesor.
Pouke ove priče glase:
1. Svi prodavci lažu, i po njima najbolje parče hardvera je upravo ono koje se trenutno nalazi na zalihama.
2. Život ljudi koji se profesionalno bave računarima je neprekidna agonija u večitoj borbi sa bagovima, padovima sistema i nekompatibilnošću, praćena urlanjem ventilatora.
3. Život je njesra, a svako ko tvrdi suprotno nešto prodaje.
4. Radikali će vladati Srbijom.
5. "Doni Darko" je odličan film.
6. Svako čiji je potpis na forumu duži od tri reda nije normalan.
Ubedi mene prodavac da se TBead 2600 greje više nego Palomino 1700 i da mi uz novi CPU treba i jači kuler. Ajde, kažem ja, taman da zamenim stari kuler koji je počeo da se čuje ko mlin za kafu od silne prašine koju je nabio u motor. Onda on lepo kaže da je baš srećna okolnost da mu je ostao jedan WhisperRock koji će mi dati po dilerskoj ceni, pošto smo mi takvi drugari, jel'te. Novi kuler je lep, masivan, sa velikim ventilatorom i gustim, tankim rebrima, ali bučan, *ebi ga. Osta meni razočarenje što se ne isprsih za još koji evro i kupih Dr. Thermal ili Speeze koji bi mi fino hladili moj non-OC procesor.
Pouke ove priče glase:
1. Svi prodavci lažu, i po njima najbolje parče hardvera je upravo ono koje se trenutno nalazi na zalihama.
2. Život ljudi koji se profesionalno bave računarima je neprekidna agonija u večitoj borbi sa bagovima, padovima sistema i nekompatibilnošću, praćena urlanjem ventilatora.
3. Život je njesra, a svako ko tvrdi suprotno nešto prodaje.
4. Radikali će vladati Srbijom.
5. "Doni Darko" je odličan film.
6. Svako čiji je potpis na forumu duži od tri reda nije normalan.
Poslednja izmena: