Šta je novo?

Koji kuler?

The PunisheR

Čuven
Učlanjen(a)
23.10.2011
Poena
515
Moja oprema  
Mobilni telefon
Google Pixel 7 Pro, iPhone 15
Pametni uređaji
Huawei GT3 Pro
Pristup internetu
  1. Optički internet
Koji kuler mi preporučujete za procesor iz opisa(AMD Phenom II X4 955 Black Edition) ? Ja opasno merkam cooler master hyper 212 evo, i do te cene bi max išao (4000din).
Sada imam stock kuler i opasno se dere do te mere da mi je keva koja apsolutno ne zna ništa oko kompova predložila da kupim neki tiši "ventilator" za hlađenje.

Znači treba mi da bude pre svega tih.
Jednom davno su mi iz ww-a rekli da ovaj kuler ne može da stane u moj komp al spakovao bih ga ja nekako, malo lim secnem ili ako imate neki predlog? Verujem da je vrlo blizu da stane.
Edit: Širina celog kućišta mereno spolja je 18cm, a iz unutra (od procesora do poklopca) me mrzelo da merim sad.

Poslednja izmena:
Da li bi prastari Hyper TX mogao da se namesti na socket 1150?

Večeras postavljam a stranicu sečem sutra, samo što ću malo da improvizujem postavljanje, ne mogu da skidam matičnu pa ću nešto da skarabudzim. :D
Toliko sam ga jurio i čekao da sam mnogo srećan ;D Baš premium izgleda.

Matična je morala prvo napolje. Nisam još sekao kućište ali kuler kida, keva viče hoćeš više paliti da čujemo to a ja pokrenuo stress test xD
Kao što se vidi, samo malo vire cevčice i to je to.
uploadfromtaptalk1410385896430.jpguploadfromtaptalk1410385902920.jpg

Išao sam hevy load test, max temp 45. Ne čuje se naravno.
I za sekund je spusti na iddle koja je 34-35.

Za Phenome II u prime 95 sibas large fft test za najvise temperature. Moj Hyper 212+ je hladio oko 1,45V i 4,0GHz do 55C, ali ne sme temp socketa preko 62C da ide.

Kuku pa što si tako namestio kuler?
Jel' moguće da ne možeš drugačije da ga okreneš?

Probaću sutra. Radim prvu od 6 tako da moram sad da odspavam malo, sutra ću da radim dosta testova i oc. Uglavnom sam zadovoljan, meni je važno da se ne čuje, igram igricu i ne čujem ga, dok sam pre slušao nenormalnu buku od stock kulera.

Što gibo? Ja video od lika na klipu da je ovako stavio xD
Znao sam da treba da ga okrenem drugačije -.- Mada, teško bih ga uklopio jer mi je napajanje gore.

Poslednja izmena:
Dobro ti je ovako, ima nekih testova na netu na tu temu.

Nego: Hyper TX3 Evo ili T4, za i5-4460? Ili ostaviti stock cooler, ako nije bučan pod opterećenjem?

Za Phenome II u prime 95 sibas large fft test za najvise temperature. Moj Hyper 212+ je hladio oko 1,45V i 4,0GHz do 55C, ali ne sme temp socketa preko 62C da ide.

Meni je u Prime95 na 3.4GHz temperatura 47C sa Thermaltake NiC F4 sa Arctic F12 PWM ventilatorima, jer su oni sto su dolazili uz hladnjak bili dosta bucni preko 1000 RPM.

Evo sta se desava, da napomenem tokom trajanja testa kuler nisam cuo, mozda nesto sitno, ali kad slusas muziku ili samo stavis slusalice bez icega pustenog ni to ne cujes, plus cim ugasis test bukvalno temp kao sekunde pada.

http://pics.rs/i/I0CCS

Btw jel moze neko da mi da neki link kako da ga oc-ujem. Voleo bih da mi radi na 4.0 GHz, sto mislim da ovaj kuler moze bez problema.

Poslednja izmena:
Ma pun ti je net linkova, nije to nikakva mudrost.
Sad da li ćeš moći 4GHz zavisi od ploče, primerka procesora, itd...
A ako dođeš do 4GHz, 212evo više neće biti nečujan ;)

Moze i manje, sigurno ce ostati necujan na npr 3.7... Ima linkova, ali ne mogu da se snadjem jer nikad nisam radio oc procesora.

Snasao sam se, samo jos malo da procackam da vidim na sta ce da lici :D

Poslednja izmena:
Situacija sledeca, na 3.7 ghz u prime95 ide na okruglo 50 stepeni, socket oko 42. Kuler se malo cuje, ali to je mizerno, jos kad igras igricu npr (tad ce i da se vrti na max) neces ga ni cuti. Sad, ne znam da li da idem na jos, ali ovo je sasvim ok za mene. Moooozda na 3.8.

Nazad
Vrh Dno