Šta je novo?

Koji kuler?

The PunisheR

Čuven
Učlanjen(a)
23.10.2011
Poena
515
Moja oprema  
Mobilni telefon
Google Pixel 7 Pro, iPhone 15
Pametni uređaji
Huawei GT3 Pro
Pristup internetu
  1. Optički internet
Koji kuler mi preporučujete za procesor iz opisa(AMD Phenom II X4 955 Black Edition) ? Ja opasno merkam cooler master hyper 212 evo, i do te cene bi max išao (4000din).
Sada imam stock kuler i opasno se dere do te mere da mi je keva koja apsolutno ne zna ništa oko kompova predložila da kupim neki tiši "ventilator" za hlađenje.

Znači treba mi da bude pre svega tih.
Jednom davno su mi iz ww-a rekli da ovaj kuler ne može da stane u moj komp al spakovao bih ga ja nekako, malo lim secnem ili ako imate neki predlog? Verujem da je vrlo blizu da stane.
Edit: Širina celog kućišta mereno spolja je 18cm, a iz unutra (od procesora do poklopca) me mrzelo da merim sad.

Poslednja izmena:
Ako je pouzdan u smislu da te nece zezati za garqnciju, kupi kod njega. U suprotnom, emmi i ostale alti hibride izbegavaj u sirokom luku. Ako te zanima zasto pogledaj u temi o zastii potrosaca. Koliko je kostalo tih 100-ak dinara na kraju... veliki broj ljudi.

Proverene prodavnice, koje te kod istvarivanja garancije nece vuci za nos i koje su postene su Duocom i Atom. Tamo je 212 Evo 4.100 dinara.

I javi kad izmeris kuciste i ubacis hladnjak. U slicnoj sam poziciji pa me zanima da li ce stati kod mene, koji da uzmem i kako ce se pokazati po efikasnosti i nivou buke :)

Znam, ali opet 150 din razlika, i jos ovde ne cekam nista nego ga odmah nosim kuci.. Jos cu vrv njemu da ostavim da mi namesti jer mene mrzi kuci da cackam.

Super, meni je vazno da ste mi potvrdili da je dobar izbor i da ce biti tih.. jos mogu da ga malo kloknem i super :)
Pa reci ne znam da stavim stavice mi on a ne mrzi me da ceprkam...

Ako je pouzdan u smislu da te nece zezati za garqnciju, kupi kod njega. U suprotnom, emmi i ostale alti hibride izbegavaj u sirokom luku. Ako te zanima zasto pogledaj u temi o zastii potrosaca. Koliko je kostalo tih 100-ak dinara na kraju... veliki broj ljudi.

Proverene prodavnice, koje te kod istvarivanja garancije nece vuci za nos i koje su postene su Duocom i Atom. Tamo je 212 Evo 4.100 dinara.

I javi kad izmeris kuciste i ubacis hladnjak. U slicnoj sam poziciji pa me zanima da li ce stati kod mene, koji da uzmem i kako ce se pokazati po efikasnosti i nivou buke :)

Izvini druze,jedno pitanje za tebe.Zasto je trenutno najpopularnija ili kako hoces drugacije da kazem najbolja prodavnica racunara u Srbiji Emmi.Zasto svi kupuju kod njih,uglavnom svi?
Isto tako je dobar i Monitor.

Koji si problem imao sa Alti Hibridima pa ih ovako pljujes ?

Ti si vec kupio od tog lika 99% I ne prihvataš ništa drugo :D onda idi i uzmi.
Ja sam ovde pitao zbog toga da vidim kakav je kuler u praksi i šta vi mislite i njemu kao stručnija lica od mene.

Pouzdan sigurno, kupovao drug kod njega, a i poznaje ga lično. Važi javljam.

Izvini druze,jedno pitanje za tebe.Zasto je trenutno najpopularnija ili kako hoces drugacije da kazem najbolja prodavnica racunara u Srbiji Emmi.Zasto svi kupuju kod njih,uglavnom svi?

Nije to, znao bih da stavim, sklapao sam kompove i pre, nego se ovde cimam ako ne stane, pa za sečenje lima itd.

Ja sam sekao moga starog kineza i onda stane lepo, samo heatpipe vire se strane i mozda prvo rebro. Uzmes lenjir i izmeris da li ima 160mm od vrha procesora do stranice, ako ne onda busilica i ubodna testera rade posao.

Zasto izbegavati EMMI i ostale Alti hibride sam vec rekao, pogledaj u temi o Zastiti potrosaca sta rade. Sad ja trebam da prepricavam ono sto tamo pise, da salju prasnjavu robu bez ambalaze, da zavlace ljude po 10-ak dana kao poslace pa ne posalju, da salju maticne sa iskrivljenim pinovima (trojica se u temi javila) pa da posle ne prihvataju reklamaciju, da kada reklamiras te zavlace maksimalno i mozda nikad ne dobijes ono sto si platio, pa sta je sve bilo sa monitorima... i oda da mi ti kazes da je lazem... idi tamo i citaj pa sam vidi :)

Zasto su najpopularniji - zato sto su najjeftiniji. Za 100 dinara manje ljudi idu kod njih. I svi su fini kada ti nesto prodaju. A kad dodjes da ostvaris svoja prava koja stoje u garanciji... Ko ne plati na mostu, plati na cupriji.

Ja sam imao problem sa win-win hibridom. Gde mi salju napajanje a nema garantnog lista (produzena garancija na koju mora da ide list), pa mi 3 puta salju, gde jednom fali pecat, drugi put ovo, treci put ono... na kraju digao ruke. Uostalom, po drugi put kazem, citaj onu temu, sve tamo pise.

Ja sam sekao moga starog kineza i onda stane lepo, samo heatpipe vire se strane i mozda prvo rebro. Uzmes lenjir i izmeris da li ima 160mm od vrha procesora do stranice, ako ne onda busilica i ubodna testera rade posao.

Ja msm da cu morati malo da busim samo za onaj sam vrh, ono gore kao rogovi xD .. Ako sam lepo izmerio.

Ja msm da cu morati malo da busim samo za onaj sam vrh, ono gore kao rogovi xD .. Ako sam lepo izmerio.
Meni se ne skrnavi kuciste :(
Morqcu i ja da izmerim, ali me nesto ne greje...

@Nosferato
Ma nije problem, razumeo sam ja tebe. Nego je ta tema zaista prepuna losih iskustava tih radnji da je suvisno da ponavljam ili rezimiram. Samo upitim na temu i ne mozes da promasis, koju god stranu otvorio.

Mojih muka tek sa Emmi, Pcpractic i Alti Cacak, ni neprijatelju to ne bih pozeleo. Racun za telefon me kostao koliko i razlika u ceni. Samo Gigatron ili Minitor, mozda Atom ili Duocom.

Kakav crni Gigatron bre. To je isti djavo... Eno gledaj poslednji post tamo koliko coveka zavlace za povravaj novca. Znaci donesena odluka i sve, i opet coveku ne daju, pardon VRACAJU novac vec 2 meseca!

Gigatron iste cene kao WW i ista ***** takodje :D Zamisli meni trazili za 15 metara LAN kabla 1200 din, i oni i WW. A kod ovog lika sto uzimam kuler uzeo za 460din 20m,.. ISTI kabl.

U gigatronu sam pre godinu i po uzeo napajanje i memoriju i to je jedino sto nisam reklamirao, eto jos proc i ploca. Pa kod koga da uzmem, da pobegnem od Altija ? Ovo je off, i ja se izvinjavam.

Ne mozes uvek od njih pobeci, ali mozes uzeti iz proverenih firmi koje teret pokvarene robe i njene reklamacije uzimaju na sebe, a tebe kao kupca maksimalno ispostuju.
Meni su preporucili Duocom i Atom jer su kod njih ljudi vracali felericne monitore, tastature... i odmah dobijali nove. Nisu isle na servis i camili tamo "primereni rok" vremena. Pise sve u onoj temi.

Ako moze link od te teme na PM posto ne mogu da se snadjem na teledonu ?

Upravo nosim komp da mi stavi kuler. I saznao sam da mora cela matična napolje ne znam koliko će mu trebati.

Da, mislim da 212-ca ima backplate da ti se od tezine ne bi iskrivila/polomila ploca. Zato mora ili da skine i drugu stranicu kucista ili da vadi maticnu, u zavisnosti od kucista.

Mora da se vadi matična. Još čekam da stigne kuler. I mora malo da se buši kućište.

Koji ventilator uzeti za napajanje corsair tx850 v2, posto poceo da se cuje?

Bolje probaj da otvoris napajanje i detaljno ga ocistis cektkom i produvas usisivacem, ne mora da znaci da je ventilator zreo za menjanje, ipak je to sto imas jedno jako kvalitetno napajanje...
Koji ventilator uzeti za napajanje corsair tx850 v2, posto poceo da se cuje?

E ljudi, posto na stanju nema 212 evo dobio sam ponudu da za 4350 din uzmem ovaj COOLER MASTER Hyper 412S . E sad, kakav je on u odnosu na 212 evo ?? Ili da trazim evo ili ovaj da porucim?

Bucniji, tisi? Efikasniji ? Malo da mi pojasnite koja je razlika..

Malo bolji temp, to je sve. Nema negativnog, tj. nece biti bucniji osima ako se vent ne vrti brze od tog na EVO, a mislim da EVO i 412S imaju isti vent.

Uf ne znam sta da radim. Ma ostacu pri 212 evo, ionako cu morati malo da secnem stranicu, za one cevke. Fali mi 1-1,5cm po mogim proracunima.

Za toliko ce da istrpi stranica (neprimetno da se uvije). Probaj bez secenja

Probacu, zato sto bas na tom mestu ima kao prorez i mesto za jedan vent. I onda mozda to moze lakse da se savije... Mada me iskreno zabole i da vire cevi :D

Vrh Dno