Šta je novo?

Koji kuler?

The PunisheR

Čuven
Učlanjen(a)
23.10.2011
Poena
515
Moja oprema  
Mobilni telefon
Google Pixel 7 Pro, iPhone 15
Pametni uređaji
Huawei GT3 Pro
Pristup internetu
  1. Optički internet
Koji kuler mi preporučujete za procesor iz opisa(AMD Phenom II X4 955 Black Edition) ? Ja opasno merkam cooler master hyper 212 evo, i do te cene bi max išao (4000din).
Sada imam stock kuler i opasno se dere do te mere da mi je keva koja apsolutno ne zna ništa oko kompova predložila da kupim neki tiši "ventilator" za hlađenje.

Znači treba mi da bude pre svega tih.
Jednom davno su mi iz ww-a rekli da ovaj kuler ne može da stane u moj komp al spakovao bih ga ja nekako, malo lim secnem ili ako imate neki predlog? Verujem da je vrlo blizu da stane.
Edit: Širina celog kućišta mereno spolja je 18cm, a iz unutra (od procesora do poklopca) me mrzelo da merim sad.

Poslednja izmena:
Nije mnogo. Nista u zivotu nije sigurno, ali ovo te ne kosta da probas

Ma i da nisam, samo roknem rupu i nek tera, znas koliko me zanima.. Muka mi je vise od ovog box kulera.. Stvarno je sramota sta oni daju uz procesor ..

A zasto ti ne produvas lepo kompresorom box kuler, isperes ga pod mlazom mlake vode, ventilatir rucno ocistis i podmazes uljem za sivece masine, stavis bolju termaknu pastu i sve vratis na mesto?

Kladim se da bi odlozio kupovinu kulera :)

Мислим да планира и оверклок, тако да му то није решење :)

On kaze da mu je najvaznija tisina. Ovim nista ne gubi. Sve vec ima kuci. Pastu u svakom slucaju mora da kupi, a cak i prolimatech tuba od 1g je dovoljna za 3-4 nanosenja. Ulje ce valjda naci (ovde je 80 dinara bocica koja ce ostati i praunucima), a moci ce i ostale ventilatore da produva i podmaze.

Nije problem u ciscenju hladnjaka, vec u tome da se ventilator koji se koristi na tom stock hladnjaku, vrti na 7000 rpm i da proizvodi preko 60dB da bi ohladio 955 na def. Hladnjak sam po sebi je solidno odradjen, ali taj Delta ventilator mora da se vrti jako brzo da bi ga ohladio, tu ti nista ne pomaze.

Tu vec nista ne mogu da kazem. Iz licnog iskustva znam da Athlon X2 6400+ sa stock kulerom posle ciscenja i podmazivanja ventilatora radi neuporedivo tise, i cak nije ni najglasniji ventilator u kucistu.

Eh, ti poredis ventilator sa Athlon hladnjaka koji ide do 3000rpm, sa Delta ventilatoromv koji ide i preko 7000. Imam ja takav hladnjak na Athlon x2 5000+ i on stvarno jeste tih, ali na Phenomu urla, kao da polece avion.

Nisam poredio hladnjake, nego stanje ventilatora kada je ociscen vs neociscen :)
Hteo sam da kazem, ako je nov kuler bio tih/primetno-tisi nego sada kad je zaribao, onda ciscenje i podmazivanje resava problem.

Kako sam se ja bio prepao od tog ventilatora kada sam ga tek bio sastavio sistem. Reko zapali se koliko se to jako vrtelo, a cuje se na drugi sprat kuce.

Ma kakvi ciscenje, to sam radio redovno. Ma od kada sam ga kupio on urla. Na kraju sam morao da narucim u ww-u. Imaju ljudi samo jedan na stanju, videcemo sta ce biti. U Valjevu sam svuda trazio i nema :S

Ja sam moj kupio u Gigatronu pre tri godine i sluzi kao prvog dana. Ventilator eksta posao radi. Sa njim moze Phenom da ide do 1,4xx volti i da ostane na oko 50-52C.

Pa dobro, ja sad cekam da mi ga iz WW-a dopreme u Valjevo, da mogu da ga podignem.. :D Jos posle da vidim sta cu za ugradnju, jer mora da se skida maticna... Ili cu nesto da iskombinujem.. Uf...

Narucio sam Hyper 212 EVO kao sto sam i zamislio. Stize do petka-subote. A za stranicu cu morati sigurno, ili ako mogu one rupice nekako da se iskrive za toliko :D Ili samo vrhovi oni od bakra da vire. Skoro sigurno po mojim preciznim preracunima skolskim lenjirom mladog komsije koji je prtrcao u pomoc :D

Ako standardno kinesko, onda ti ne gine da seces jer vire jos prva dva tri rebra. Ako je kuciste sirine oko 22cm, onda sigurno seces.

Nije, širine je 18cm u mm. Nije baš kinesko, al tu je. Ma i da sečem, ćale moj metalostrugar, hirurški precizno seče. Haha

Tek danas su mi zvanicno rekli da ne moze da se nabavi, nigde u Valjevu ga nema.. Ne znam sta da radim, od koga da narucim ili da idem na neki drugi koji je dostupan? Znaci ni u em nema... Neki predlog za zamenu, a da mogu da je narucim negde? Da bude slicnih ili boljih performansi nego 212 evo.

Zvao. Čekam ponedeljak za zovem beogradske radnje.

Za i5-4460, da li ima potrebe po pitanju buke menjati box cooler? Da ne puknem 20€ bez potrebe za Hyper TX3 EVO npr.

Tek danas su mi zvanicno rekli da ne moze da se nabavi, nigde u Valjevu ga nema.. Ne znam sta da radim, od koga da narucim ili da idem na neki drugi koji je dostupan? Znaci ni u em nema... Neki predlog za zamenu, a da mogu da je narucim negde? Da bude slicnih ili boljih performansi nego 212 evo.

Mozda nesto losiji (a ne mora da bude) ali solidno jeftiniji:
http://www.itsvet.com/proizvod/lc-power-cosmo-cool-lc-cc-120/comp_comp_cooler/204/1781

Kosta slicno ko 212EVO ali bi trebao biti bolji cevi 8mm, 140mm ventilator (malo testova ali oni koji su ga testirali bas ga nahvalise):
http://www.itsvet.com/proizvod/thermaltake-nic-l32/comp_comp_cooler/49/1791

Poslednja izmena:
@Heinz
Realno nema nikakve potrebe, jedino ako ti se ne sviđa izgled stock kulera. :D

Hoću da bude što tiši, ako se ovaj stock ne dere onda OK.

Ne znam kako si osetljiv na buku, ali meni je taj stock intelov kuler baš tih...

Malisan se ne cuje ni na 2000 obrtaja, samo sto intel ima dve verzije tog stock hladnjaka u skorije vreme. Jedan ke sa bakarnom bazom, a drugi ima cisti aluminijum. Ovaj sa bakrom dosta bolje radi posao. Taj minijaturni hladnjak je drzao i5-4670K na 4,2GHz i 1,25V bez po muke, samo sto je proc delidovan, ali ima potencijala.

Vrh Dno