znaci nema potrebe da pravim particiju, odaberem samo da se pored njega instalira manjaro i imacu ga posle pri bootu u spisku da odaberem koji cu da pokrenem?
uff, sad mi dodje da ustanem i instaliram ga da ne cekam do sutra ali jedva gledam![]()
Ма ок, свако уради онако како му је лакше. Мени је сигурније да имам одвојен ОС на посебној партицији него да спремам виртуелну макину, подешавам, тражим комбинацију драјвера у тим варијантама а то није увек лако. Како год, потроши се неки простор како год окренеш. А ово да је сигурније када почињеш је тачно, ја сам на почетку имао пар промашаја па морао све од почетка док нисам провалио све детаље. Сад инсталација крене и прође баш брзо.Pre svega, jer ću jedan koristiti najveći deo vremena, još jedan po nekad, a ove ostale ne bi ni upalio verovatno. Za probu sistema je mnogo lakše i brže rešenje, a i sigurnije kada prvi put to radiš. Idealno za učenje i vežbanje.
Тако сам и ја почео, чекао сам нови Минт који каска за Убунтуом, па пробао и подешавао Убунту. Полако сам све скапирао и скоцкао га са планом да остане да не радим све од почетка, а за много тога нисам баш био сигуран како сам решио.ovaj ubuntu sam bas dobro skockao i radi odlicno pa ne bih da napravim neki problem pa da moram sve iz pocetka.
Мени се баш овај нови изглед не свиђа плус што много тога и даље не може да се подеси и промени. Од онога што је радило и још ради на КДЕ4, делује ми да једно 20% тога није решено. А можда и неће. Скоцкао сам КДЕ4 па сам скоро све пребацио на нову плазму и сада на први поглед нема неке разлике, осим пар ситница.Ja sve zadovoljniji kako vreme prolazi. Nisam ulazio u win 10 već par dana.
Tražiš, tražiš i konačno nadjes nešto što ti potpuno odgovara. Mislim da je mene najviše kod kde odbijalo ranije previše onaj glass izgled, izgleda je to bio kde 4.Sada dosta profesionalnije izgleda a možeš mu podesiti šta poželiš. Za sve postoji po neka alternativa.
Минт КДЕ је Кубунту у другом паковању, ако си користио неке сличне, онда иди на Манџара који је ипак на Арчију ... ако те баш мрзи да њега инсталираш. Ја углавном волим основне варијанте, Кубунту пре клонова, Арчија пре оних који су на њему ... Манџаро мало излази из приче јер се баш труде да убаце корисне додатке.Suzio sam izbor na Manjaro ili Mint KDE i Ubuntu Budgie...
Sad si ga iskakrikirao do zla boga, sve moze da se stavi u panel. Programi, widzeti i ostalo, brisu se iz panela tako sto aktiviras-otkljucas panel (desno tri crtice u panelu), onda odes na ono sto zelis da obrises i desni klik na to obrises. Sto se tice gasenja procesa samim brisanjem widzet ce biti ugasen, za programe to ne vazi jer je to obican pokretac programa ali uvek mozes desni klik na panelu na taj prog i ugasis program pa onda brisi ga sa panela. meni vise smeta kad se ikona programa ne pojavi u panelu jer joj nesto misteriozno smeta a sta ni oni sami ne znaju.Manjaro KDE je dobar, dok ne kreneš da ga čačkaš. KDE je pravio neko po automatizmu, ubacio je opciju za podešavanje svega ali nije razmišljao na koji način to radi Rezultat je, da bi izbrisao panel treba ti mnogo klikova, da bi podesio bilo šta mora da klikćeš po svakom elementu pa onda u njegove opcije, podopcije itd. Indikatore uopšte nisam provalio kako obrisati, pa sam tako završio sa po pet cpu monitora... na kraju pogasim panel sa tim widgetima kada ono memorija puna jer procesi nisu ugašeni zajedno sa panelom... ne da nije user friendly nego je blagi užas. Jedina svetla tačka je kako izgledaju i rade Gnome programi u KDE. Definitivno fali expert mod koji će sakriti jedno 90% podešavanja, ma fali i intermediate mod jer ovoliko podešavanja ostaviti na gotovs svakome, ma napraviće krš i lom.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari