Šta je novo?

Koji CPU kuler je trenutno najbolji ?

kosta10

Slavan
Učlanjen(a)
19.08.2007
Poena
440
Moze li neko da mi kaze sta je najbolje kupiti do 5000, 6000din. Koji kuler za i5 2500k?
Takodje drugo pitanje je i da li vredi dodavati nekih 2k i preci na neko ok vodeno, tj. da li ima neko dobro vodeno za 8k din?
U interesu mi je naravno sniziti temperature, a klok ne bi bio neki prevelik, mozda 4.2 - 4.5 da ne kazem u vr' glave

Za 80-ak Eura imas Corsair H75 vodeno a sto se tice vazduha za oko 6500 imas Phanteks PH-TC12DX.

Da li pre ici na tako neku vodu, nize klase, ili za te pare uzeti vazdusno iz neke srednje klase da tako kazem, ili su oni tu po performansama (priblizne temp ce dati u idle i loadu)

Deeeee bre :D sa 6k odosmo na 9 :D

EDIT: Da li je bolji ovaj gore navedeni Phanteks PH-TC12DX ili neka noctua Noctua NH-U09B SE2 / Noctua NH-U12PSE2

Poslednja izmena:
Pa to ti je oko 80 evrića.
Kad bi dao za vodu toliko, možeš i za vazduh ;)
A meni je ovaj kuler prelep :d

Poslednja izmena:
Pa ne, mislio sam za vazduh do 5, 6 ali aj i 6700 ne bi bilo problem jel mi je ovaj Phanteks deluje ok.
A za vodu sam mislio ako ima sta dobro, ali vidim da je H80 11k sto je dosta (za mene), tako da cu pre neki vazduh, verovatno :)

Samo se nadam da nece da odvali maticnu? :d

Neće, ne brini.
Odličan je taj phanteks, ali ovaj be quiet je zver, a skoro nečujan :D

Malo i ti poredis babe i zabe... daj Dark Rock Pro 3 se poredi sa PH-TC14PE (sto cenovno, sto po performansama), pa onda da se vidi cija baba crnu vunu prede ;)

Plasim se za maticnu opasno, nije malo 1kg :d

A ovaj Phanteks bi trebao da "stane" iznad rama? ne bi trebalo da imam problema sa tim?

@CAR pa pazi ja gledam po ceni, nisam gledao neka benc poredjenja. Mene bas to zanima, u tom cenovnom rangu neke najbolje performanse, tj 'ladjenja

Poslednja izmena:
Ma jok... nije ni prva, a ni poslednja grdosija sa tom tezinom.

A sto se tice memorije, visina od baze do prvog fina na PH-TC14PE je - kao i na NH-D14, uzgred budi receno - oko 4.4cm. To je sto se tice samog tela cooler-a.
Problem moze da predstavlja podrucje gde se montira prvi vent, a koji ide nize od ove visine i pritom ide direktno preko memorijskih slotova. Tu se pravi razlika izmedju ova dva cooler-a, recimo, jer jedan koristi 12cm ventilator na tom mestu, a drugi 14cm.
Tada je potrebno malo "zonglirati" sa tim ventovima, tj. izdici ih malo kako bi memorija stala ispod njih.

Ajde daj neki link, ja gde god gledam egal su, samo izgled kako kome odgovara... A meni lepši be quiet :p

Hocu cim ih pronadjem... mislim, imam gomilu bookmark-ova gde je testiran DRP3, ali iskreno ne znam ima li Phanteks-a u komparaciji. Pa cim nadjem to, okacicu ti ;)
A valjalo bi, naravno... samo u takvom poredjenju priznajem test, ipak se zna sta je etalon za performanse na polju vazdusnog hladjenja.

A da je lepsi - vala jeste, i to dosta... zato sam ja i naumio da uzmem upravo njega (mada je i dvojka prelep cooler), iako vec imam Phanteks-a.
Cak sam svesno kupio PH-TC14PE znajuci da cu juriti i Dark Rock Pro (u to vreme 2, sad se pojavio 3), pa da onda sednem, uporedim i jedan i drugi kod mene i opotom resim koji cu da zadrzim.
Ali to se samog izgleda tice - Dark Rock Pro (2/3) i nijedan drugi.

Poslednja izmena:
Ajde, baš me zanima :)

A šta ćeš sa ram-om ako uzmeš dark rock?
Koliko sam skontao dominator nemere stati pod dark rock...

Imam ja i Patriot-ove Viper-e sa strane... ;)

A Dominatori ne mogu ni pod razno, ova cudovista imaju 5.5cm visine! :D
Tacnije - nema tog teskasa pod cije skute mogu Dominatori :d

Imam ja i Patriot-ove Viper-e sa strane... ;)

A Dominatori ne mogu ni pod razno, ova cudovista imaju 5.5cm visine! :D
Tacnije - nema tog teskasa pod cije skute mogu Dominatori :d

Može Viper stati pod to?
Pitam jer ja imam Viper, a kad budem kupovao kuler (sad se skupljaju pare za kućište :p) dark rock mi je broj jedan izbor, samo me brine da neće ram stati :)

Imam corsair H100i jedina zamerka su bili stock fan-ovi za menu su bili bucni, stavio sam sad Noctua NF-F12. U toj kombinacija bi ga preporucio svakom kome je stalo do performanasi a i do izgleda :)

Može Viper stati pod to?
Pitam jer ja imam Viper, a kad budem kupovao kuler (sad se skupljaju pare za kućište :p) dark rock mi je broj jedan izbor, samo me brine da neće ram stati :)
Nisam (jos) oprobao, nazalost. Probah samo na X58 platformi, gde su bile Mushkin-ove low-profile memorije, koje su za dobar santim nize od Viper-a... tu staje bez problema.

Ovo pricam za Fanteksa, naravno... Crni Kamen jos uvek nemam u svom vlasnistvu :)

Aj da pitam ovde, sad gledam corsair h80i, koliko je lošiji od h100i?
Jedan od testova:
38_stock.jpg

Zavisi koliko "rastezes" procesor i cemu ti najvise sluzi. Da li imas mesta u kucistu za H100i hladnjak ili ne.. itd.

Čekam da kupiš kamen :p

mogo bi da kupi pa da nam javi kakav je :D

Bice :smoke:

Nego, nisam hteo ni u ludilu ovde, od kako videh da su bustovci nabili cenu opasno (bese 100+ evra po pojavljivanju, sto je extremno bezobrazno!)... ali sad videh da je fino pala cena, sad je vec veoma veoma primamljivo ;)
Onda da padne jedan three-way shotout: Dark Rock PRO 3 vs. PH-TC14PE vs. NH-D14 :smoke:

Samo jedno pitanje i hvala na odgovorima unapred
q6600 na 3,3 sa 1,4v ima 59C U PRIMEU,hladi ga gemini 2 sa jos brdo ventova
Koliko bi dobio ispod kad bi namontirao PH-TC14PE
Koliko je bolji on?

Ne bi se on bacio,planiram da prodam ovo pa da ga stavim na i5 760 ili na i7 9xxx,jer sam citao da je trenutno najbolji vazdusni ali hteo bi i misljenje ko je imao iskustva snjim.

Nazad
Vrh Dno