Šta je novo?

Koji antivirusni program da izaberem - preporuka

Ja koristim AVG70 Free i pokazao se jako dobar, lako se apdejtuje i sto je jos bitnije ne gusi masinu a virusa nema

Eto onomad sam nahvalio AVG free antivirus i bas mi je drago da se mnogima dopada !

Najbolji je NOD32!Manite se tih nortona a posebno tog kasperskog.Dzaba mu sto se reklamira na Pinku kad nista nevalja...ukucava sistem kao i norton.Mislim da je Norton dobar ali da nije za kucnu upotrebu nego za servere a o kasperskom necu ni da govorim...samo ime mi je shit a i kako sam rekao ukucava sistem...NOD32 je najbolji! :type:

Dejan1972 je napisao(la):
Najbolji je NOD32!Manite se tih nortona a posebno tog kasperskog.Dzaba mu sto se reklamira na Pinku kad nista nevalja...ukucava sistem kao i norton.Mislim da je Norton dobar ali da nije za kucnu upotrebu nego za servere a o kasperskom necu ni da govorim...samo ime mi je shit a i kako sam rekao ukucava sistem...NOD32 je najbolji! :type:
1.Ajde objasni mi malo kako kaspersky ukucava system i zasto nevalja.
Jer bas taj kaspersky po kome ti pljujes je jedan od trenutno najboljih AV.
2.Nije sve u brzini.Meni je u svakom slucaju vaznija sigurnost nego brzina.Koliko ce mb memorije zauzimati neki od njih me ne zanima.A isto tako me ne zanima koliko ce dugo skenirati ceo PC.Najvaznije kod svakog AV je njegova mogucnost da pronalazi viruse i to je njegov glavni posao.U svakom slucaju nepostoji 100% zastita.

srki, prvo nije "nepostoji" nego "ne postoji" :wall: . drugo, kaspersky smara, posle nekog vremena uspori masinu.
Norton je ***** koje ce ti ******* masinu skroz (ako installiras, i skidas programe cesto)
Mcafee zagusuje
AVG ... sta reci, sto je dzabe i bogu je drago (vazi za sve free)

dok me drug nije nagovorio da probam nod32, nisam ni imao AV, dovoljno sam znao da se cuvam od raznih golih slika ane kurnjikove i britney spears, jer sam probao sve one gore navedene, i dosta mi je format c: kada mi ugusi masinu AV. od kad imam nod32, ni ne znam da imam AV sem kad iskoci prozor, virus or smth, i DING kada mi kaze da updateovan. osim toga, ne primecujem nikakva usporenja (koristim ga vec 3 meseca), i preporucujem svima da ga koriste. :banana:

Nikad sa Kasperskim nisam imao problema, a posebno sa poslednjom verzijom 5.0.325 koja radi primetno lakše nego bilo koja petica.

Poslednja izmena:
najnovija 6.0 beta radi, cini mi se, brze od petice

Poslednja izmena:
Crna Metalurgija je napisao(la):
pc-cillin 2005!?

ja ga koristim vec 5 meseci i odlican je.da li ga jos neko koristi i kako se on po vama rangira medju ovim ostalim av-ima?

Ovo kažu sami za sebe. Ja ga koristim i slažem se.
Ne dopušta ni umreženom računaru da pristupi.

Trend Micro™ PC-cillin™ Internet Security 2005 protects your PC and home network against all types of viruses, worms, Trojans, and blended threats—including network viruses, like MYDOOM and SASSER. It also blocks hackers, detects and removes spyware, guards against phishing attacks, filters unwanted content, and minimizes spam. New features include Home Network Control and Wi-Fi Intrusion Detection—extending desktop security to your home and wireless networks.

operic je napisao(la):
Ako si je isprobao, napiši par reči, zanima me ima li nešto novo. Upravo sam podesio OS pa da ne počinjem odmah sa brljanjem. :)

ima dosta toga novog u izgledu, podesavanjima, opcijama, komponentama. kao sto rekoh, cini mi se da brze skenira i manje opterecuje sistem...

ali ja sam imao problem kada kliknem na link da downloadujem fajl, moram da sacekam da se fajl skine, da bih tek tada dobio onaj dijalog za open/save/cancel, tako da sam ga deinstalirao :D

Živ bio, ipak ću da sačekam finalnu verziju.

operic je napisao(la):
Lichno ne bih "experimentisao" sa betama kada su u pitanju neke ovako osetljive stvari, probaci ga kad izadje iz beta faze :D

Koristim kaspersky,ali me nervira to sto se ne secam kad je poslednji pronasao virus,a da to nije bilo tako sto sam ja pokrenuo skeniranje.Non stop stoji ukljucen,stoji ukljucena opcija i da skenira memoriju i startup objekte svaki put,svaki drugi dan ga update-ujem,ali 95% stvari nadje zarazeno tek sa skenom.Mada u sustini retko kad dobijem viruse.

Paranoya je napisao(la):
Koristim kaspersky,ali me nervira to sto se ne secam kad je poslednji pronasao virus,a da to nije bilo tako sto sam ja pokrenuo skeniranje.Non stop stoji ukljucen,stoji ukljucena opcija i da skenira memoriju i startup objekte svaki put,svaki drugi dan ga update-ujem,ali 95% stvari nadje zarazeno tek sa skenom.Mada u sustini retko kad dobijem viruse.
Isto se i meni dešava. Sinoć uradim full scan i on mi nađe 12 worm-ova

Poslednja izmena:
Arsenko je napisao(la):
Isto se i meni dešava. Sinoć uradim full scan i on mi nađe 12 worm-ova

Radi povecanja brzine, realtime protection ne ulazi u arhive koje nisu samoraspakujuce...ove worm-ove je nasao skener verovatno u Temp Int Files, Mozilla Cache ili nekom slicnom folderu u zavisnosti koji je browser.
Znaci, ako se nalaze unutar neke arhive koja ne moze sama da se raspakuje, uci ce u taj folder, ali ako na bilo koji nacin pokusa da se raspakuje ili aktivira, realtime ce je zaustaviti.
Otud i preporuka da se full scan radi bar jednom nedeljno da se i to istrebi, mada nije opasno i ako "cuci" u tim folderima.
Za one koji surfuju po "sumnjivim" sajtovima, nije lose da svaki dan skeniraju samo C:\Document and Settings folder sto se zavrsi za par minuta.

Moja preporuka kao iskusnijeg servisera, svakako Kaspersky 6 (po mogucnosti PersonalPro, posto personal samo brise zarazene fajlove, a personalpro, pokusava i da ih ocisti) ili Trend Micro PC Cilin 2004. definitivno prema mom iskustvu 2 najbolja AV. Vrlo visok ucinak, jedino KAV ima manji problem kod updatovanja, izgleda da su ima jako optereceni serveri, pa se dosta sporo osvezava, mada u sustini mala cena za dobru zastitu.

iskusni serviseru zasto preporucujes da ljudi instaliraju BETA verziju antivirusa?

amd_mad je napisao(la):
Moja preporuka kao iskusnijeg servisera, svakako Kaspersky 6 (po mogucnosti PersonalPro, posto personal samo brise zarazene fajlove, a personalpro, pokusava i da ih ocisti) ili Trend Micro PC Cilin 2004. definitivno prema mom iskustvu 2 najbolja AV. Vrlo visok ucinak, jedino KAV ima manji problem kod updatovanja, izgleda da su ima jako optereceni serveri, pa se dosta sporo osvezava, mada u sustini mala cena za dobru zastitu.
dobro ajde verovatno je mislio na verziju 5.
nego, ni ovo ostalo nije tacno. personal takodje pokusava da dezinfikuje, tj ocisti fajlove. a sto se tice update-ovanja, bilo je problema pre par meseci i to je trajalo nekoliko dana. od tada update radi sasvim normalno. ne razumem ni kakvo je to sporo osvezavanje ako definicije izlaze na svakih sat vremena?

amd_mad je napisao(la):
Ovaj....ne sinak....tako se ne prave avioni... :D

amd_mad je napisao(la):
Moja preporuka kao iskusnijeg servisera,
pre bi se reklo kao nedovoljno iskusnog servisera :d
imas u ranijem postu link ka diskusiji o kav-u beta verzija "kis"-a 6 pa ces videti od priznatih strucnjaka koji samo imaju problem sa dizajnom onoga sto urade(test av-a) :eyebrows: kakve probleme ima 'kis" 6.opet kazem beta jebeta :D

Nod 32

Moja preporuka NOD 32 + ZAP. Niska cena odlican kvalit. Zabari su ga bas napravili!!!! :smoke: :smoke: :smoke:

vladat1 je napisao(la):
Moja preporuka NOD 32 + ZAP. Niska cena odlican kvalit. Zabari su ga bas napravili!!!! :smoke: :smoke: :smoke:
o "cenama" :d da ne pricamo!!
a o zabarima jos vise!!nemoj da te neko cuje!i vidi sta si napisao :eyebrows:

apolon je napisao(la):
Ovaj....ne sinak....tako se ne prave avioni... :D

Ovaj....ne sinak....tako se ne prave aeroplani... :d

Ispravka

Nije bitno ciji je, izvinjavam se, ali sam i dalje pri tvrdnji da je best bye Nod 32 + Zap

I ja sm bio siguran da je KASPERSKY zakon, kad ono pre neki dan, nakon update-a, ostadoh bez doticnog. Samo mi je saopstio da je licenca istekla(iako je rok bio jun 2006), da su av definicije stare (01.01.1970.?!?). Sto je najgore ne dozvoljava deinstalaciju, naravno ni prosto brisanje... STA SAD??? Posle 2 dana hoda po mukama, rucnog brisanja KAV kluceva u registru i raznih drugih radnji usledila je reinst. windowsa, i mogu reci da me je KAV razocarao, a ovaj BitDefender 8 pro+ mi se bas svidja.

Nazad
Vrh Dno