Šta je novo?

Koji antivirusni program da izaberem - preporuka

Evo baš sad sam instalirao NOD32.
Pa ono je beda u odnosu na KAV.
Prvo mi je prijavio neke normalne fajlove kao viruse. I to kao neki unknown pa neko ime potencijalnog virusa. Ono je užas. Skinem najnovije definicije virusa i sve je normalno. Sa prethodnom verzijom mi je prazan fajl prijavio kao potencijalnu opasnost. Žao mi je što nisam odradio screen shot da pokažem nevernim Tomama, ali čim se ponovi slučaj kačim SS.
Zatim nema mogućnost da skenira password protected arhive kao KAV.
Ne znam, nisam oduševljen.
Mislim da je KAV bar za klasu jači od NOD32

edit:

Što se tiče pogrešnog prijavljivanja fajlova kao viruse.
Instalirao sam Spy Sweeper i sveže instaliran NOD32, tj. bez definicija virusa.
WRSSSDK.exe mi je prijavio kao virii iako je to "normalan" spy sweeper-ov fajl.
Plus, nije mogao da ga obriše odmah već sam morao da restartujem komp.
Kav je ipak bolji po tom pitanju.

Poslednja izmena:
Dobro...dobro...stavi kav.... :d
A kako to da meni nod32 nije brljao a imao sam stvarno svasta na kompu(understatement :d).Mora da zivimo u paralelnim dimenzijama ocigledno :d
Salu na stranu,licno isqstvo je jedno,a objektivne mogucnosti AV su sasvim nesto drugo.Ja sam recimo imao negativno isqstvo sa kav-om,al opet ne bih isao tako daleko da kazem da je jadan u odnosu na nod/bit defend./koji god..
"Cak" ga i dalje drzim i skeniram sa njim po potrebi dva puta nedeljno just to be sure;)

Evo ga screen shot.
Žao mi je što nemam ss ranijih verzija nod32 kada je prazne fajlove (fajl bez i jednog bajta) prikazivao kao potencijalne viruse i još neke sistemske fajlove.
Znaš kad to KAV uradi? Nikad, a možda ni tad.

Prilozi

• fake.JPG
    fake.JPG
    22.4 KB · Pregleda: 97
Recimo druga stvar gde se vidi nemoć NOD32.
U arhivi imam jedan zaražen fajl. NOD32 ga prepozna ali ne može ništa da preduzme, tj. nema akcije za brisanje. NOD32 ga gleda ko tele u šarena vrata.
Kaspersky to uspešno rešava tako što prepozna fajl i obriše samo taj fajl iz arhive.

Prilozi

• zip.JPG
    zip.JPG
    27.9 KB · Pregleda: 78
MR.BIG je napisao(la):
Ma posle 20 strana mi ne pada na pamet da stavim Kav ili Nod :smoke:
mozda ti padne na pamet AVG? ;)

Virusi i antivirusi

Čini mi se da ste se malo umorili pa da "podgrejem" temu (nemoguće da nikog ne muče virusi ili da nije bilo neuobičajenih pojava u obliku raznih napasti?!):
- Koristio sam KAV, ali mi je istekla licenca, pa privremeno pređem na trial verziju NOD 32, međutim pošto mi je cela mašina užasno sporo radila rešim da ga pročešljam sa nekim trećim AV.
Setim se da sam pre par godina koristio besplatni AV AntiVir (neki Švaba, jako dobar, ako ih ima takvih:eyebrows: ) i rešim da ga instaliram (sad je promenio pol i zove se AVIRA AntiVir ;) ). Daklem, instaliram je i ona mi lepo pronađe dva WIN32 derivata i par malicioznih programčića, koje ona dva gospodina nisu ni nanjušila. Onda mi mašina proradi ko luda, ali "radoznalost je i ubila mačku":eyebrows:; pregledajući prateći DVD jednog našeg IT magazina (da ga saD ne reklamiram) u "skrivenom" instalacionom fajlu nađem neki ClamWin Free Antivirus (verujte nikad čuo:zgran:) i 'ajd' da ga probam: instaliram ga i pustim da radi posao (bez osvežavanja baze) i mali nađe jedan WIN32 derivat u igri Mario Brs. i dva Dialera (kajman i još neki):mad: i šta imate da kažete na to? Sad ga redovno osvežavam novim definicijama ali bih stvarno voleo da mi neko kaže da li je ikad čuo za ovaj program? Haug! :type:

Nista nije cudno (ni novo) da novi AV pronadje gamad poslije starog AV-a, bez obzira koliko je prethodni bio "razvikan" (citaj: KAV, NOD32), tako da ne treba da te iznenadi sto je ClamWin pronasao jos nesto.

Nazad
Vrh Dno