Šta je novo?

Koji antivirusni program da izaberem - preporuka

Aleksej je napisao(la):
Ima li ko da je u skorije vreme instalirao F-Secure?...
Probao sam sa F-Sceure 2004 i 5.52, ali i na jednom i na drugom odmah nakon instalacije, prilikom startovanja sistema, dolazi do zamrzavanja i prestanka svih funkcija na racunaru.
Pozdrav.

F-Secure ne radi u kombinaciji sa Zone Alarm Pro firewall-om. Odmah po startovanju F-Secure servisa blokira se cela mašina.

Da nemaš slučajno instaliran ZAP na tim računarima?

To je to!
Na oba racunara mi je ZA instaliran. Bas kao sto si rekao, cim se startuje masina, sve ukoci.
Hvala na pomoci. Spasao si me muka.

Pozdrav.

Batica je napisao(la):
Kad smo već kod antivirala, da li neko zna koji AV program "češlja" MS Outlook *.pst e-mail arhivu, ali (napominjem) verziju 2003 , tj. onu sa podrškom za UNICODE?

Hvala unapred...

Nisam siguran da sam shvatio pitanje,ali mislim da se KAV i RAV(GeCAD) integrisu u MS Outlook i pri pokretanju MS Outlook-a vrse skeniranje.Inace
RAV mi je pronasao crve koje AVP nije,skenira download,nadzire registry.Ja sam zadovoljan sa njim.

Koristio sam F-secure jedno vreme uporedo sa AVP-om i sinhronizovano su reagovali na pojavu virusa. U principu koristim AVP i nikakvih filozofija nema sa update-om. Trenutno u bazi ima 88966 virusa. Citao sam da se baza uploaduje na svaka tri (3) sata tako da je smesno porediti ga sa nekim antivirusima koji imaju upload nekoliko puta nedeljno. Sto se tice zauzimanja resursa, treba za slabije racunare koristiti starije (3.5.xxx) Medjutim nemam toliko problema jer iskljucino koristim mail na yahoo i hotmail-u, e sad tu je malo zanimljivo... Naime desavalo mi se da na hotmail nalog dobijem postu kojia u attac-u ima ....pif skeniram ga na hotmail-u koji je tada koristio mcafee i on kaze da je sve OK, a i slepac vidi o cemu se radi. Onada posaljem mail sam sebi na yahoo koji mi naravno prijavi virus u attach-u. Majka zastite je cesto azuriranje baze, a da li je u pitanju ovaj ili onaj program mislim da je pitanje navike.

sille je napisao(la):
Nisam siguran da sam shvatio pitanje,ali mislim da se KAV i RAV(GeCAD) integrisu u MS Outlook i pri pokretanju MS Outlook-a vrse skeniranje.

E to si u pravu.Outlook-u treba minut da bi startovao sa KAV 5.0.Drugo sto je silver rekao za KAV4.5 isto vazi i za 5.0.Sve zivo pocinje da otkazuje.Kad pocne da skenira ceo sistem obavezno ga zablokira i onda samo restart.Radio sam sa njim 2-3 dana i ponovo se vratio na NOD32.Za sad sa njim nisam imao problema.

srki je napisao(la):
sille je napisao(la):
Nisam siguran da sam shvatio pitanje,ali mislim da se KAV i RAV(GeCAD) integrisu u MS Outlook i pri pokretanju MS Outlook-a vrse skeniranje.

E to si u pravu.Outlook-u treba minut da bi startovao sa KAV 5.0.Drugo sto je silver rekao za KAV4.5 isto vazi i za 5.0.Sve zivo pocinje da otkazuje.Kad pocne da skenira ceo sistem obavezno ga zablokira i onda samo restart.Radio sam sa njim 2-3 dana i ponovo se vratio na NOD32.Za sad sa njim nisam imao problema.
:eyebrows: mislim da sve zavisi "koju"verziju Kav-a 5 koristis ,) kod mene recimo pokrece pomenuti program vrlo brzo :smoke: nezaglavljuje nikada kada skenira ceo sistem i nikakvih problema nemam :D ponavljam sve zavisi "koju"verziju imas :eyebrows:

srki je napisao(la):
sille je napisao(la):

Ne da se integriše, nego jednostavno blokira sistem i to kad ga staviš u disable mod, on jednostavno skenira "nešto" u pozadini i javlja se Write Delay Failed sa nekim fajlom koji se zove "E."... Ploča je ABIT AT7-MAX2 i to prilikom prebacivanja na RAID HPT kontrolisan disk... Priča je rešena poznatim odlaskom u Uninstall meni... :mad:

srki je napisao(la):
sille je napisao(la):

Ja sa RAV(GeCAD) nemam tih problema (iako se integrise u MS Outlook),a
prilikom pokretanja istog ,skeniranje traje koliko i pokretanje Outlooka
(cirka 2-3 sec).

Evo ga najnoviji test:

1. F-Secure version 5.41 - 99.63%

2. Kaspersky version 4.5.0.49 - 99.35%

3. AVK version 12.0.4 - 98.67%

4. McAfee version 7.03.6000 - 97.24%

5. RAV version 8.6.105 - 94.26%

6. F-Prot version 3.14a - 93.40%

7. Norton version 2004 Professional - 92.35%

8. Titan version 2003 - 90.41%

9. BullGuard version 3.5 - 88.34%

10. BitDefender version 7.1.110 - 88.28%

11. Norton Corporate version 8.00.9374 - 88.27%

12. Dr. Web version 4.30a - 87.33%

13. PC-Cillin 2003 version 10.03.1072 - 86.94%

14. Sophos Sweep version 3.73 - 86.55%

15. Avast version 4.1.268 - 86.37%

16. Panda Titanium version 2.05.05 - 84.95%

17. Panda Platinum version 7.05.04 - 84.39%

18. eScan 2003 Virus Control version 2.5.181.5 - 84.12%

19. MKS_VIR version 2004 Beta - 83.49%

20. AntiVir version 6.21.09.20 - 77.74%

21. Vexira version 2.09.00.01 - 76.98%

22. Nod32 version 1.526 - 75.76%

23. Norman version 5.60.13 - 71.75%

24. Solo version 2.5 Build 2.6.3 - 68.21%

25. Fire version 2.7 - 67.99%

26. AVG version 7.0.175 - 65.68%

27. E-Trust version 6.1.7.0 - 62.16%

28. VirusBUSTER II version 5.3.2 - 59.28%

29. Ikarus version 5.13 - 59.11%

30. VirusBuster version 10.00.88928 - 56.79%

31. UNA version 1.80 - 56.50%

32. Protector Plus version 7.2.E03 - 50.17%

33. XRampAV Professional version 4.0 - 48.90%

34. ViRobotExpert version 4.0 - 48.60%

35. V3Pro 2002 Deluxe version SP2 - 43.75%

36. VirScan Plus version 12.883 - 40.28%

37. Digital Patrol version 4.10.07 - 39.16%

38. Rising AV version 2003 - 36.19%

39. RHBVS version 4.05.562 - 35.24%

40. Quick Heal version 6.10 - 32.88%

41. Wave version 2.0 - 22.59%

42. TDS version 3.2.0 - 14.07%

43. PC Door Guard version 3.0.0.6 - 12.10%

44. PestPatrol version 4.2.0.53 - 11.79%

45. AntiTrojan Shield version 1.0.0.16 - 11.15%

46. Anti Trokan version 5.5.421 - 7.57%

47. Tauscan version 1.6.1024 - 4.82%

48. Trojan Remover version 6.0.9 - 4.66%

49. The Cleaner version 3.5.3527 - 4.44%

50. Trojan Hunter version 3.6.741 - 3.87%

51. Hacker Eliminator (former LockDown Millenium) version 1.2 - 3.66%

52. IP Armor version 5.42.0922 - 2.54%

53. Anti-Hacker & Trojan Expert 2003 version 1.6 - 0%Code:

http://www.virus.gr/fullxml/redirect.asp?id=195&type=dw

Ima razlicitih testova..razlicitih rezultata...
Nego, jel` neko probao Zone Alarm antivirus?

Obicno ****** od Anti virusnog programa !!!
Probao sam ga i nije mi se uopste svidio ma skini bre sa neta Kapersky 4.5 i uzivaj ;)
Pozdrav...

Koristim Norton Antivirius 2004 i prezadovoljan sam, nego sta ti se to nije dopalo kod njega?
Pozdrav!

Malopre sam uklonio Nortona 2003 i stavio F-Prot 3.14e for Windows. Zadovoljan sam, u startupu je samo jedan program (norton je imao bar dva), rezidentni skener zauzima svega 2 MB RAM-a i moze da se ugasi (a ne samo da se disejbluje ko NAV), cela instalacija sa novim definicijama i... kahm... ;) zauzima manje od 9 MB itd. Jes' da se ne apdejtuje tako cesto kao KAV (zadnje definicije su od 4.6.2004.) ali mi je bolji od NAV-a.

Je li kod zauzeca memorije uzimate u obzir samo exe programe koje prikazuje Task Manager ili gledate i dll-ove koje je on pozvao staticki, odnosno one koje poziva dinamicki kada treba nesto da skenira?

Posto program od 16MB moze da bude i u obliku 16MB exe i kao 1MB exe + 15MB dll-ova.

ma to sam ranije gledao iz sandre, ali sad me bas i ne interesuje...

M3 je napisao(la):
Obicno ****** od Anti virusnog programa !!!
Probao sam ga i nije mi se uopste svidio ma skini bre sa neta Kapersky 4.5 i uzivaj ;)
Pozdrav...

KAKO znas da je taj AV ******? Propusta viruse? Nema apdejta? Spor? itd...

Ili ti se GUI ne dopada, pa je zato ******? :d

Koristim AVP 5.0.121 Personal i cini mi se da je najbolji AV koji sam imao do sada.
Uhvatio je dosta virusa i ostalih napasti, a jedina zamerka je sto po defaultu skenira CD, floppy i ostalo kada se ubaci, pa to malo potraje.

Probao sam Norton2004, 2003, F-Prot, NOD-32, PCCillin i jedini koji bih pored njega mogao da pohvalim je F-Secure 5.52 koji ima i firewall.
Norton je OK ali malo smara, mada je i on dobar izbor.

Jel neko probao uopste Pandu Antivirus 2004 . :,,:eek:dlican je a u svojoj bazi ima prepoznavanje oko 80 hiljada virusa,a Kaspersky AVP je ZAKON :-devil-:

A ni Norton 2004 nije los. :D Svakako je bolji od predhodnika :d

Poslednja izmena:
Potpuno se slazema sa Dadom ja sam koristio sve moguce antivirus programe. Svi oni imaju svoje prednosti i mane. Kod mene je problem sta ako je masina zarazena a nema instaliran antivirusni program. Tu nastaje problem neki virusi ne dozvoljavaju instaliranje antivirusnog programa ili ga prilikom instalacije blokiraju, .... Kako cesto uklanjam viruse sa masina uvek koristim vise antivirusnih programa nikad se nezna koji ce proci. Uvek je potrebno da imate jedan antivirusani program instaliran na masini, ja trenutno koristim SOPHOS i mogu da kazem da fino radi ako neko ima primedbe na njega neka mi javi. Koliko sam ja ukapirao svi antivirusni su manje vise OK bitan ti je Updejt. Medjutim ni to nije resenje meni se na masini pojavio virus Net Sky dva dana posle pojave na mrezi, a neskidam updejtove svaki dan.
Puno Poydrava

Imas tu nekoliko resenja sa zarazenom masinom kada je bez AV-a. Mozes da snimis neki dos bazirani AV na butabilni CD (recimo F-Prot) sa poslednjim definicijama ili da koristis neki od butabilnih AV linuxa - ima recimo custom distro na bazi knopixa sa bit defenderom; podignes sistem sa njega, on napravi ram disk, konektujes se na net, skines najnovije definicije i pocistis disk.

P.S.
Da predupredim komentare da to sa linux kombinacijom radi samo na FAT-u; verovatno ti nisu primetili da postoje free CaptiveNTFS drajveri za linux koji su ok i za pisanje po NTFS particijama. Note: to nije ovaj do sada glavni ntfs-linux projekat na sourceforgetu koji je do sada bio ukljucen u kernel...

Poslednja izmena:
jel mozhe samo da mi kazhe jel f-secure instalacija oko 30mb ?
da ne skidam dzabe ako nije to to :)

Ja imam F-Secure 5.52 i ona je "teška" oko 25 mb...

Eto najzad nekoga ko ume da ceni Symantec!!! :banana:
Stvarnoga ga vec dugo koristim i otkada sam poceo da ga koristim nikada nista nisam zakacio. A stvarno uopste ne smara makinu. Ko zeli neka proba, toplo preporucujem :type:

Ja sam do danas koristio NAV i bio sam zadovoljan, ali imao sam verziju NAV-a koju moras da instaliras uz NIS. u pitanju je 2003 koji sam dobio na disku uz plocu, ali nemoze se instalirati samo nav, nego instaliras NIS, pa u okviru njega se pojavi i NAV...

Northon Internet Security me je mnogo nervirao, pa sam resio da ga promenim, a posto nisam hteo da ga instaliram ostao sam bez NAV instalacije....

Resim da instaliram NOD32, koji mnogi ovde hvale, i bas sam se odusevio programom...
Lepo je organizovan, mnogo je brzi sto se tice skeniranja od NAV, i dok skenira ladno mogu da gledam neki divx, znaci u toku skeniranja ne opterecuje masinu kao NAV. Live Update radi mnogo brze nego NAV.

Takodje je prg mnogo manji, valjda 6 MB.
Za sad sam zadovoljan, da koci sistem manje od NAV-a (kad je samo enabled), nisam primetio, da li bolje pronalazi viruse nego Nav jos uvek neznam, sa Nav-om nisam imao problema, a nadam se da necu ni sa ovim :)

Poz.

Evo i ja da se pridružim.
Testirao sam nekoliko antivirusa sa zip fajlom od 593 virusa i rezultati su sledeći:
Norton 2004 našeo 587
Kasperski 4.5.94 našao 588
NOD32 nije ni jedan, valjda ne vidi neaktivne viruse u zipu, nego samo aktivne.
McAfee 7 našao 17.
Kasperski 5.132 našao sve i sve ih sredio.

Toliko od mog testa.

Ispada da je KAV 5 najbolji od ovih a to potvrđuju i neka druga testiranja.

Ko hoće da proba evo ga link

http://w1.421.comhem.se/~u42142201/593virus.zip

skine se i skenira tako zapakovano.

Poslednja izmena:
Panda Platunum Internet Security 8.02.01 samo 588 :( od 594

F-Prot 3.14e: prepoznao svih 593 virusa - od toga je 483 uspeo da dezinfikuje, ostale fajlove je obrisao.

Nod32 našao samo 534...

McAfee Vshield

infected: 599
cleaned: 397
Deleted: 53

Nazad
Vrh Dno