Ja sam ga koristio, ali, kako sam ga instalirao negde u cetiri ujutro i posle dva sata njakanja deinstalirao, gripozan, pod temperaturom i ocima k'o krompirima j**** mi sve ako se secam utisaka.
Cini mi se da FREE verzija nema rezidentnu komponentu (monitor), nego samo skeniranje foldera i fajlova koje izabere korisnik? Takodje, ima neku agent komponentu (ono, otprilike neki legalan spyware) koja svaki cas trazi da stupi u kontakt sa njihovim serverom (naravno, nije u pitanju update nego kao izvestavanje i primanje urgentnih obavestenja sa njihovog servera!?). Tako nekako.
Sve u svemu, Bitdefender izgleda zaista odlicno, verovatno je i efikasan ali je dosta zakomplikovan, traci resurse besmislenim komponentama i, ako se dobro secam, kada sam pokusao da ga otkacim da ne startuje sa Windows-om (mislim, ono, koji ce mi da startuje sa W kad nema monitor) secam se da se totalno popismanio, da vise nisam mogao da ga pokrenem i da sam ga zauvek skinuo sa diska.
Da budem iskren, kome treba vrhunska antivirusna zastita i spreman je da istrpi usporavanje sistema neka instalira Kaspersky. Ako koristi 98/Me mozda najbolje 3.5 verziju. Ko zna elementarne stvari o zastiti od virusa i treba mu neka lagana antivirusna zastita preporucujem eTrust EZ Antivirus. Mozda nije najefikasniji, ali bar ne davi sistem.
Licno koristim EZ za svakodnevno odrzavanje javnog reda i mira na mom "kojmputeru", a Kaspersky sam instalirao i podesio da ne startuje sa W i drzim ga za slucaj narusavanja javnog reda i mira sireg obima, ili, ne daj boze, oruzane pobune virusa koja bi mogla ugroziti ustavom utvrdjen drustveni i pravni poredak mog "kojmputera".
Pozdrav!