Šta je novo?

Koji antivirusni program da izaberem - preporuka

Marti Misterija je napisao(la):
koristio bih ga kad bi imao odgovarajucu optimizaciju za njega :d

e-Trust ima neki "deal" sa Microsoft-om tako da se uz prijavu na odgovarajucem sajtu dobija godinu dana potpuno legalnog i besplatnog koriscenja eTrust EZ Armor Security Suite-a

http://www.my-etrust.com/microsoft/

Legalno sam se registrovao na njihovom sajtu, downloadovao da ga koristim 30 dana, i u to vreme da skidam definicije svakodnevno dobiio sifru. Proslo je 30 dana, deinstalirao sam program, ponovo ga instalirao, nastavio sa skidanjem definicija i tako svakih 30 dana, sve legalno.
Jeste smor ali je legalno.

a c a je napisao(la):
Legalno sam se registrovao na njihovom sajtu, downloadovao da ga koristim 30 dana, i u to vreme da skidam definicije svakodnevno dobiio sifru. Proslo je 30 dana, deinstalirao sam program, ponovo ga instalirao, nastavio sa skidanjem definicija i tako svakih 30 dana, sve legalno.
Jeste smor ali je legalno.

Jeste legalno ali gde ti je savest.... :brow:

:p A i sto bi to radio kad ti se pruza ova druga mogucnost od godinu dana, i ako ti se e-Trust vec dopada ???

Da pojasnim, klasicni trial download je 30 dana, a ova Microsoft trial varijanta je 360 dana...

a c a je napisao(la):
Nemoguce da niko nije pomenuo E trust easy antivirus. Sa njegovim firewall-om je samo 9 MB, definicije su svakodnevne, jednostavan za rukovanje, najbitnije, ne opterecuje sistem ama uopste.
Da li ga iko ovde koristi osim mene?
www.my-etrust.com

Ja koristim eTrust EZ Antivirus i izuzetno sam zadovoljan. Ne koristim EZ Armor (antivirus+firewall), nego samo antivirus i to verziju 6.1.4.

Program je odlican. Od petnaestak antivirusa koje sam koristio ili testirao, ubedljivo najmanje opterecuje sistem. Na ozbiljnim testovima prolazi, zaista, vrlo dobro. Inace, ranije sam koristio NAV ali sam ga se otarasio jer je 2-3 puta prevideo neke backdoor trojance. Zatim sam koristio Kaspersky 3.5 koji je izvrstan antivirus, mozda i najefikasniji, ali opterecuje sistem poprilicno. NOD32 je vrlo efikasan program, za svaku pohvalu, ali ima 2 mane: znatno usporava sistem u trenutku aktiviranja nekih vecih programa kao sto su Word ili Media Player i update mu je, barem kod mene, uvek bio kumulativni, sto je prilicno smarajuce.

eTrust EZ Antivirus ima jednu manu - update mu je, kao i kod NOD-a, kumulativni. Ima i jednu izvrsnu opciju - mogucnost da pregleda samo internet fajlove. Na taj nacin uopste ne usporava sistem kada se koriste fajlovi koji ne dolaze sa interneta.

Toplo preporucujem ovaj antivirus. Inace, ovaj program je "laksa" verzija VET Antivirusa, a nekada se, ako se ne varam, zvao Inoculate IT i proslavio je australijsku kompaniju koja ga je i napravila.

a jel neko slucajno koristi bit defender free ?
utisci?

Ja sam ga koristio, ali, kako sam ga instalirao negde u cetiri ujutro i posle dva sata njakanja deinstalirao, gripozan, pod temperaturom i ocima k'o krompirima j**** mi sve ako se secam utisaka.

Cini mi se da FREE verzija nema rezidentnu komponentu (monitor), nego samo skeniranje foldera i fajlova koje izabere korisnik? Takodje, ima neku agent komponentu (ono, otprilike neki legalan spyware) koja svaki cas trazi da stupi u kontakt sa njihovim serverom (naravno, nije u pitanju update nego kao izvestavanje i primanje urgentnih obavestenja sa njihovog servera!?). Tako nekako.

Sve u svemu, Bitdefender izgleda zaista odlicno, verovatno je i efikasan ali je dosta zakomplikovan, traci resurse besmislenim komponentama i, ako se dobro secam, kada sam pokusao da ga otkacim da ne startuje sa Windows-om (mislim, ono, koji ce mi da startuje sa W kad nema monitor) secam se da se totalno popismanio, da vise nisam mogao da ga pokrenem i da sam ga zauvek skinuo sa diska.

Da budem iskren, kome treba vrhunska antivirusna zastita i spreman je da istrpi usporavanje sistema neka instalira Kaspersky. Ako koristi 98/Me mozda najbolje 3.5 verziju. Ko zna elementarne stvari o zastiti od virusa i treba mu neka lagana antivirusna zastita preporucujem eTrust EZ Antivirus. Mozda nije najefikasniji, ali bar ne davi sistem.

Licno koristim EZ za svakodnevno odrzavanje javnog reda i mira na mom "kojmputeru", a Kaspersky sam instalirao i podesio da ne startuje sa W i drzim ga za slucaj narusavanja javnog reda i mira sireg obima, ili, ne daj boze, oruzane pobune virusa koja bi mogla ugroziti ustavom utvrdjen drustveni i pravni poredak mog "kojmputera".

Pozdrav!

ZoNi je napisao(la):
(btw, ja koristim free Avast, jer ima cool skinove :) :) :) )

Evo danas sam ga instalirao, prvi utisci nisu loši. Probao sam i NOD32 ali kod njega je "lincenciranje" najkompikovanije.

:bottle:

Pa ne znam kako niko ne koristi f-prot for win? Ja koristim bas taj i mislim da je veoma dobar, prvo u pogledu zauzimanja resursa a i po broju virusa koji otkriva (trenutna definicija od 18 i 16 feb. ima 103716 virusa, crva, trojanaca itd.).

Avg v7.0 dnevni update, email scanner, email server, rezident shield,
odlican av software.Ima podrsku za najnovije viruse.Ne opterecuje sistem.
http://www.grisoft.com ;)

KAV Personal 4.5 + Anti Hacker i nema problema. Noroton 2004 je smejurija. Ajde sto ne moze da prepozna masu virusa nego jos neke regularne fajlove prijavljuje kao rizicne ili virusoidne.
Inace gdin Eugen Kaspersky svaki dan 2 puta updateuje svoju bazu, sto znaci da je veoma azuran.

Goxy je napisao(la):
Noroton 2004 je smejurija. Ajde sto ne moze da prepozna masu virusa nego jos neke regularne fajlove prijavljuje kao rizicne ili virusoidne.

Misim da je to "preteska ocena". Norton je jedan od najboljih antivirusnih programa. Mozete da ga ne volite ili volite, ali je on i dalje dobar. ;)

nemam preporuku,ali sam se uverio koja kombinacija ne valja,
naime na masinama sa epox 8rda(sa i bez+) ,win xp,nikako ne ide KAV4.5,dogadja se da prilikom ulaska u win masina se zaglavljuje na 10-20min. a nekad i duze,ponekad restart resava problem a nekad ni to(mora da se saceka da prodje to vreme i masina postaje operativna),mozda treba dodatno podesiti KAV pa se to nece desavati,ali dogadjalo se i sa i bez monitoringa......videh na 3 komp-a i svaki put problem zamrzavanja je nestao po deinstalaciji KAV-a,i uvek je bila 4.5 verzija u pitanju (mozda ali mozda je jednom bila i 4.0)

Floyd je napisao(la):
nemam preporuku,ali sam se uverio koja kombinacija ne valja,
naime na masinama sa epox 8rda(sa i bez+) ,win xp,nikako ne ide KAV4.5,dogadja se da prilikom ulaska u win masina se zaglavljuje na 10-20min. a nekad i duze,ponekad restart resava problem a nekad ni to(mora da se saceka da prodje to vreme i masina postaje operativna),mozda treba dodatno podesiti KAV pa se to nece desavati,ali dogadjalo se i sa i bez monitoringa......videh na 3 komp-a i svaki put problem zamrzavanja je nestao po deinstalaciji KAV-a,i uvek je bila 4.5 verzija u pitanju (mozda ali mozda je jednom bila i 4.0)

Neznam kako sis se ti to uverio. Posto kuci izmedju ostalog posedujem masinu sa Epox Mb 8RDA+ sa instaliranim KAV 4.5 i radi bez ikakvih problema at all

@floyd
Evo kod mene kav 4.0 (monitoring ugasen) i 8rda+, winxp,
sve radi bez problema.
@goxy
Drustvo im pravi norton av2004, daleko je on od smejurije. :D

eto nema pravila,ali sam video svojim ocima da se to desava u toj kombinaciji,ogradio sam se da mozda nije bilo dobro podeseno,mozda fali i neka treca komponenta koja pravi taj ***** u toj kombinaciji(nije graficka jer su bili 2X radeon i 1X mx-440)ali takodje posle deinstalacije istog problem je nestao...

Kod instalacije kasperskog 4.5 idem na custom install i decekiram Control Centar (to mi apsolutno ne treba).
Ovo sve lepo radi na mom P2 Celeronu na 300 MHz bez ikakvog usporavanja.
Jedino kod podizanja sistema kad se startuje kasperski zastane 5 sek. dok ne podigne monitor i posle sve radi OK. Bitno je da ne dozvoljava da se zarazeni fajlovi startuju. Inace sistem nikad ne skeniram (mrzi me da cekam) jer monitor sam prijavi ako naidje na zarazeni fajl (ako ga ima).

Inace na poslu na 50-ak masina od p2 na 466 do p4 na 2.4 Ghz svuda radi KAV 4.0 ili 4.5 i najvaznije je sto omogucava apdejt sa lokalne masine a to retko koji drugi AV dopusta. Tako da samo jedna masina skida update svakog dana sa interneta a ostale skidaju sa nje preko lokalne mreze. NAV je to dozvoljavao do verzije 2002 ako se ne varam a sada moze jedino preko interneta.

Probao sam NOD32 6.0 danas po prvi put i nesto nije umeo da se updateuje.
Nisam imao vremena da testiram ali mislim da se nije snasao sa izlazom na net preko proxy servera firme ili mi ona sifra za update nije bila dobra.

grozda je napisao(la):
... i najvaznije je sto omogucava apdejt sa lokalne masine a to retko koji drugi AV dopusta. Tako da samo jedna masina skida update svakog dana sa interneta a ostale skidaju sa nje preko lokalne mreze. NAV je to dozvoljavao do verzije 2002 ako se ne varam a sada moze jedino preko interneta.

NOD to isto dopusta, ali ti treba posebna administratorska verzija koja omogucava kreiranje i update sa mirrora a ne sa net-a...ne znam tacno da li postoji trial download te verzije.

drapin je napisao(la):
NOD to isto dopusta, ali ti treba posebna administratorska verzija koja omogucava kreiranje i update sa mirrora a ne sa net-a...ne znam tacno da li postoji trial download te verzije.

Ne postoji trial za administrator verziju, ali ja sam je instalirao na poslu i radi za sada prefektno, sve masine se apdejtuju u lokalu.

E pa sto se tice AVG-a

Danas sam ga instalirao (kao zamenu za NAV2003) i poterao da proveri e-mailove i evo sta je bilo. Promasio je jedan mail koji (pazi siguran sam 100%) ima crva u sebi. NAV2003 mi je takav tip e-maila uvek provaljivao i cisto a ovaj malisa ga je jednostavno prevideo. Bas sam razocaran.
Da se razumemo: Ne promovisem Nortona samo iznosim cinjenice.

P.S. Iskreno se nadam da sam nesto pogresio u setovanju AVG :trust:

Deinstalirao sam AVAST, žešći smor za mašinu. On isto kao AVG u mejl klijentu stavlja umesto POP3 i SMTP servera klasično 127.0.0.1 ali za razliku od AVG-a to ne radi dobro.

Da li je neko probao "Sophos antivirus"

http://www.smart.edu.yu/solutions/sophos/

?

Probao ga ja i vrlo brzo ga deinstalirao. To je pre svega korporacijski antivirus i ima neku jako cudnu foru sa updateovima, kolko se secam nesto jednom mesecno??
U svakom slucaju nije vredno truda.

Ma ljudi, "najbolji" antivirusni software je Linux :d
:wave:

Ma kakav Linux, kupite Palm, Sony PS ili digitron :)

Sasha je napisao(la):
@floyd
Evo kod mene kav 4.0 (monitoring ugasen) i 8rda+, winxp,
sve radi bez problema.
@goxy
Drustvo im pravi norton av2004, daleko je on od smejurije. :D

Za Nortona 2004 sam i rekao da je smejurija. Ja redovno dobijam preko Euneta viruse koje oni otkriju na serveru, savki da po 10-tak komada,a Norton je od tih 10 prepoznao samo 1, jer za njega exe fajl na kom pise ¨Use this patch imidiately¨ regularan. Pa ti sad vidi

norton 2002 koji ja koristim trosi oko 4.500K memorije.
task menager je u attachu. zadovoljan sam, ne primecujem da mi je sporija masina. mozda jeste malo...no logicno! imam xp [email protected] i 256 kingston memorije. jedino secam se da je neko rekao da svakih par dana ima po 400kb za download...stvarno...jedino to.

Prilozi

• resursi.jpg
    resursi.jpg
    77.7 KB · Pregleda: 110
Morate da probate razlichite stvari da biste mogli da diskutujete...

Stvarno, bez dizanja "vike", probajte razne AV, doterujte ih prema sebi.. pa onda odluchite.

Probao sam "razne", i ostao na NOD32, trial forever

samo mali dodatak na ovu temu:

u nemackom casopisu "PC Welt"* broj 4/2004 nalazi se veliki test antivirusnih programa. Evo njihovih konacnih rezultata:

1. McAfee Virusscan 8.0.22 2.2
2. Norton Antivirus 2004 (10.0.0.109) 2.3
3. Panda Antivirus Platinum 7.05.03 2.3
4. PC-Cillin Internet Security 2004 (11.10.1299) 2.4
5. Bitdefender 7.2 Professional 2.4
6. Antiviren-Kit 2004 Professional 2.4
7. Kaspersky AntiVirus Personal 4.5 (4.5.095) 2.6
8. FP-Win Professional 5.14b 2.7
9. Antivir Personal Edition 6.22.09.09 3.0
10. Norman Virus Control 5.7 3.4

napomena: crveni brojevi oznacavaju ocenu koju je program dobio (manje je bolje!)

Nazad
Vrh Dno