Šta je novo?

Koji antivirusni program da izaberem - preporuka

Gde je NOD32, Avast .... ?

Zato su rezultati takvi kakvi jesu.

E ovako dobio sam ovaj mail:

UPOZORENJE O VIRUSIMA!

Antivirusni softver na nasem mail serveru je pronasao viruse
u e-mail poruci poslanoj sa Vase adrese:

Opis:
application.pif infected: I-Worm.NetSky.d

imam NAV2003 i evo momentalno sam skinuo upadate, inače update-uem svaki puta kad se konektujem. Uradio full system scan, nije našao ništa. Inače uopšte i nisam poslao mail na adresu koju mi prijavljuje. Skinuo sam sa Symantecovog sajt remove tool za dotični netsky, i on isto ništa nije našao. E sad il sam ja lud ili je on blesav :zgran: :trust: :zgran:

Poslednja izmena:
Interesantno - u vezi onog zaglavljivanja sa KAV 4.5; instaliram ga cisto kao demo verziju da bih dobio 'second opinion' u manuelnom skeniranju jednog usb diska od 20GB. Totalno je ukakio win2k masinu koja je do tada radila kao satic. Explorer puca (i windows i internet), stalno neke tragicne greske u sistemu, programi se zatvaraju sami od sebe (bez ikakve poruke o gresci), itd. Sto je najbolje, ne moze da se skine iz Add/Remove programs, jer kada se otvori Control Panel, Add/Remove ne moze uopste da se otvori :d
Deinstalacijom je opet sve proradilo sasvim normalno. What the hell was that?

U masini nije bio epox, ali jeste na jednoj drugoj masini u mrezi, verovatno zato nije zaglavio do kraja, nego se samo shlogirao s vremena na vreme :d

Poslednja izmena:
silverglider je napisao(la):
Interesantno - u vezi onog zaglavljivanja sa KAV 4.5; instaliram ga cisto kao demo verziju da bih dobio 'second opinion' u manuelnom skeniranju jednog usb diska od 20GB.

Koji je bio zaduzen za "first opinion" ? :) Nesto se maglovito secam da sam imao slican slucaj, tj ne trpi se sa nekim drugim AV-ima na istom OS-u - pretpostavljam da iako mu "zvanicno" nista ne radi ipak mu je neki proces aktivan stalno...i onda spasavaj se ko moze, nevini stradaju prvi, itd ! :d

Probao sam i sa disejblovanim primarnim (plus ugasenim njegovim servisima) i sa totalno deinstaliranim primarnim AV-om (probao sam par ovih light weight AV-a). I kako god da okrenem, sa KAV-om 4.5 frka. Cim ga skinem (jedino pokretanjem instalacionog fajla pa remove, drugacije ne moze posto control panel ne reaguje), ko da sam lupio magicnim stapicem....

Mislim, radi KAV, skenira on i tako to - to niko ne negira, samo sto pojedini delovi sistema freakuju :d

Interesantno - u vezi onog zaglavljivanja sa KAV 4.5; instaliram ga cisto kao demo verziju da bih dobio 'second opinion' u manuelnom skeniranju jednog usb diska od 20GB. Totalno je ukakio win2k masinu koja je do tada radila kao satic. Explorer puca (i windows i internet), stalno neke tragicne greske u sistemu, programi se zatvaraju sami od sebe (bez ikakve poruke o gresci), itd. Sto je najbolje, ne moze da se skine iz Add/Remove programs, jer kada se otvori Control Panel, Add/Remove ne moze uopste da se otvori :d
Deinstalacijom je opet sve proradilo sasvim normalno. What the hell was that?

U masini nije bio epox, ali jeste na jednoj drugoj masini u mrezi, verovatno zato nije zaglavio do kraja, nego se samo shlogirao s vremena na vreme :d

E i ovo doživesmo na forumu da gdin Silver ne može da dešifruje... :laugh:

cheers :wave:

Ma desifrovao sam odmah - 'skidaj to i drzi ga podalje od mog racunara'. Nema sta dalje da se mudruje...

Probao sam razne i ostao na KAV 4.5.

Probao sam i sa disejblovanim primarnim (plus ugasenim njegovim servisima) i sa totalno deinstaliranim primarnim AV-om (probao sam par ovih light weight AV-a). I kako god da okrenem, sa KAV-om 4.5 frka. Cim ga skinem (jedino pokretanjem instalacionog fajla pa remove, drugacije ne moze posto control panel ne reaguje), ko da sam lupio magicnim stapicem....

Mislim, radi KAV, skenira on i tako to - to niko ne negira, samo sto pojedini delovi sistema freakuju :d

a sto nisi probao recimo "AVP 3.5.133.0" ?

Probao sam razne AV (uglavnom vec nabrojane u temi),ali jedini sa kojim sam stvarno zadovoljan je "RAV AntiVirus Desktop v.8 from GeCAD Software".
Dali je neko(osim mene) probao ovaj AV i kakvi su utisci?hteo bih da cujem
i druga misljenja.
pozdrav!

Gde mogu skidati update za NOD32 da bih udate-ovao mashinu(e) koja nije na netu?Inace jednom sam nasao neki nod_upd.rar i to radi(vec je mesec i po star) ali mi treba da konstantno imam gde da skinem update.

najbolji antivirus je onaj koji se redovno (1-2 puta) nedeljno update-uje!! i tacka!
Dzaba ti i najbolji engine kad nemas nove definicije.

Licno mislim da je KAV 3.5.133 + key do 2032. :) godine i redovan update kako definicija tako i exe fajlova najbolji moguci izbor.

Pozdrav!

Nedavno mi je istekao key za KAV 4.5 pro (iako je stajalo da vazi do novembra 2007 :mad: ) i instalirao sam AVG 7.0 (email server edition). Program je odlican ! Skeniranje je brzo, ne opterecuje masinu, mail scanner radi sa svim klijentima (nista pluginovi i sl), updatovanje virus definicija je redovno i brzo. Upravljanje je veoma jednostavno pa ga mogu koristiti i ljudi sa malo iskustva sa AV softverom. Nesto ne verujem da cu key za KAV 4.5 da trazim po netu jer ovo je i brze i bolje za klasu. KAV 3.5 je super ali volim da koristim novije stvari (kad su vec dz :D )

AVG 6,O FREE-za sada je odlican-ima redovan update i nimalo ne opterecuje masinu.NAV je dobar,ali cesto zna da bas uspori sistem.

Kad smo već kod antivirala, da li neko zna koji AV program "češlja" MS Outlook *.pst e-mail arhivu, ali (napominjem) verziju 2003 , tj. onu sa podrškom za UNICODE?

Hvala unapred...

Posle najnovijeg update-a Avg 6 i 7 traju jos samo 15 dana.Iako sam imao regularan sn. ;)

Zasto niko ne pominje, mnogo puta nagradjivani " Trend Micro-ov Pc-Cilling"?

Ima li ko iskustva sa Sophos-om?

Ja sam preso na njega, posto mi je, i pored dnevnog azuriranja, Bit Defander Pro propustio jedan crv u mIRC.exe i jos neki program (vise se ne secam koji).

Doduse, sam sam kriv posto je ZAP bio malo lose podesen, ali BDF i pored svih update-a nije pronasao nista, a Sophos 2 crva - i ostaje na masini do daljeg.

only ono shto imas!!

:banana: kaspersky av 5.0.121 +kaspersky firewoll 1.5.119

Edit by Crni: ne, ne bato, to se ne sme... :smash:

Poslednja izmena od urednika:
ps:licenca za nod32 ver.2 vazi 2 god.i vezana je za ime kupca licence.i da nebih imao problema.........!!!! :smackbum:

Poslednja izmena:
Ima li ko da je u skorije vreme instalirao F-Secure? Ja imam veliki problem sa svim verzijama ovog programa. Imam dva kompa, razlicitih konfiguracija. Jedan je Athlon 1600+, 256 mb RAM, a drugi Athlon 2000+ sa 512 mb RAM-a i oba su sa Win XP SP1 i ni na jednom od njih ne moze da radi ovaj antivirus.
Probao sam sa F-Sceure 2004 i 5.52, ali i na jednom i na drugom odmah nakon instalacije, prilikom startovanja sistema, dolazi do zamrzavanja i prestanka svih funkcija na racunaru. Jedino sto pomaze je reset. Sve dok se u SAFE modu ne pobrisu njegovi fajlovi i sve sto je vezano za njega u registry-u, nema sansi da radi komp.

Jel imao neko ovakvih iskustava? Ako neko zna valjan nacin instalacije, neka napise.

Pozdrav.

Ne znam da li je ranije neko pominjao i izvinjavam se ako jeste:)
LM, da li je neko probao Trend Micro Interent Security? JA ga koristim, 1x dnevno a nekad i 2x dnevno se apdejtuje sto definicije sto endzin(ovde mora rebut)....

ja koristim T.M.I.S vec par meseci i relativno sam zadovoljan. skenira e-mailove, redovno se updejtuje. dolazi i sa nekim rudimentarnim firewall-om.

Naleteo sam na interesantan clanak - koliko AV programa ne podrzava dobro ili korektno unicode ili druge kodne tabele po ISO standardu. Pa u cemu je tu problem? U tome da se ne generise/prepoznaje signature na virus sa cirilicnim sadrzajem na primer :d
Na zalost, cesto korisceni AVP/KAV je jedan od njih, dok recimo nod32 ili nav to rade korektno.

Aleksej je napisao(la):
Ima li ko da je u skorije vreme instalirao F-Secure? Ja imam veliki problem sa svim verzijama ovog programa. Imam dva kompa, razlicitih konfiguracija. Jedan je Athlon 1600+, 256 mb RAM, a drugi Athlon 2000+ sa 512 mb RAM-a i oba su sa Win XP SP1 i ni na jednom od njih ne moze da radi ovaj antivirus.
Probao sam sa F-Sceure 2004 i 5.52, ali i na jednom i na drugom odmah nakon instalacije, prilikom startovanja sistema, dolazi do zamrzavanja i prestanka svih funkcija na racunaru. Jedino sto pomaze je reset. Sve dok se u SAFE modu ne pobrisu njegovi fajlovi i sve sto je vezano za njega u registry-u, nema sansi da radi komp.

Jel imao neko ovakvih iskustava? Ako neko zna valjan nacin instalacije, neka napise.

Pozdrav.

Probao sam ja F-Secure, trial verziju sa sajta - cisto da pogledam kako radi. Sve se instaliralo normalno i radilo iz prve i nikakvih problema nisam imao. Sam F-Secure ima sasvim dobar engine (jedan od najboljih 5 sigurno), medjutim izgleda da zauzima vise RAM-a nego Symantec.

Ono sta je moguce da tebe kolje je to sto si verovatno imao pre njega neki drugi AV koji se nije kompletno deinstalirao, a pojedini AV programi su izuzetno osetljivi na prisustvo 'konkurencije'.

Poslednja izmena:
Probao sam ja F-Secure, trial verziju sa sajta - cisto da pogledam kako radi. Sve se instaliralo normalno i radilo iz prve i nikakvih problema nisam imao. Sam F-Secure ima sasvim dobar engine (jedan od najboljih 5 sigurno), medjutim izgleda da zauzima vise RAM-a nego Symantec.

Ono sta je moguce da tebe kolje je to sto si verovatno imao pre njega neki drugi AV koji se nije kompletno deinstalirao, a pojedini AV programi su izuzetno osetljivi na prisustvo 'konkurencije'.

Najverovatnije da je to sto ti kazes. Na masini imam Avast-a, ali sam bio iskljucio real scan. Ne vredi ni tako. Kad mi vrisne XP, probacu kao prvog da ga instaliram, pa cu videti da li je to u pitanju ili je nesto drugo.
Nadam se da ovaj AV vredi tog instaliranja...

Pozdrav.

Symantec AV Corporate

Savet: probajte Symantec AV Corporate 8.01 ili 9.0

Koristi iste definicije kao NAV 2004, radi i na Win2K3 serveru, minimalno
smara mašinu. Bez ikakve šminke, dugme "Live update", sve opcije na
jednom screen–u, milina.

Nazad
Vrh Dno