Šta je novo?

Koji 22" TFT?

kovacm

Čuven
Učlanjen(a)
28.01.2005
Poena
870
ima li kod nas Acer AL2216W? To je 22" monitor za 400e (na zapadu).

Trebalo bi da se uvezu nove zalihe View-a sredino maja, ako ti nije problem da cekas. Tako su mi bar rekli na par mesta gde se prodaju. E sad da li ce tako biti...

"Trebalo bi" je ključna rečenica u gornjem postu... :d

Zelim da kupim relativno jeftin 22" TFT sa mogucnoscu da ga povezem na PC ali i na Lap top po potrebi, t.j. da ima mogucnost dva ulaza... znate li za neki model ?

p.s. Igrice koje igram na lap topu (7600gt)... bas me zanima kako bi sad isla ta promena monitora i dal bi prakticno bacanje slike na drugi monitor uticalo na zahtevnost... i kako ...?

Hvala.

Uzimam jedan od ovih monitora za gledanje hd filmova i za xbox360. Pa ako neko moze da pomogne i kaze koji je bolji.

1. Samsung 2233sn
2. Samsung 2333sw
3. Samsung T200
4. Samsung T220HD

Ne znam koliko je bitno da monitor ima dvi ili hdmi za hd filmove ili za xbox360? Da li se rezolucije 1680x1050 i 1920x1080 razlikuju drasticno u kvalitetu? Hvala

Uzimam jedan od ovih monitora za gledanje hd filmova i za xbox360. Pa ako neko moze da pomogne i kaze koji je bolji.

1. Samsung 2233sn
2. Samsung 2333sw
3. Samsung T200
4. Samsung T220HDNe znam koliko je bitno da monitor ima dvi ili hdmi za hd filmove ili za xbox360? Da li se rezolucije 1680x1050 i 1920x1080 razlikuju drasticno u kvalitetu? Hvala

Pa 1920x1080 je Full HD, tako da 1680x1050 nemoj ni da razmatras ako ti monitor treba za gledanje HD filmova.

moze se gledati full hd sadrzaj i na 1680x1050, samo sto ce se slika smanjiti (nece biti native full hd rezolucija)

1. Samsung 2233sn
2. Samsung 2333sw
3. Samsung T200
4. Samsung T220HD

Ne znam koliko je bitno da monitor ima dvi ili hdmi za hd filmove ili za xbox360? Da li se rezolucije 1680x1050 i 1920x1080 razlikuju drasticno u kvalitetu? Hvala

http://www.atom.rs/?sid=1216
ovaj ti je bolji od svih nabrojanih.
T200 i T220HD su ti žešći promašaj za Xbox i HD filmove, znam iz iskustva. kad ti je slika zbijena crnim linijama to je nešto najgore.
ovaj viewsonic lepo ima HDMI i na xbox-u će lepo skalirati na 1080i.
pa čak ni 2333 ne može da mu prismrdi upravo zbog nedostatka HDMI-ja.

ti radi šta hoćeš, ali moj savet ti je HD i 16:10(T200, T22HD) nikako ne idu zajedno, takođe HD i D-sub(2333, 2233) konekcija-totalna glupost.

Poslednja izmena:
čitao sam dosta testova za 2270 koji bi trebao biti još bolji, međutim u skoro svakom piše nezadovoljavajući prikaz HD multimedije, kako igara u HD rezolucijama tako i filmova.
ne znam šta je tom samsungu, sve lošije ocene dobija u zadnje vreme.

Ja bih samo rekao da je sve to precenjeno. Drze monopol na monitore, pa im se moze. Iskreno, nista posebno...A tek kad pogledam T seriju, prodaju sljastavost i kao neki satro dizajn, a u stvarnosti prosek po ogromnoj ceni, s tim sto se gomila ljudi javlja sa mrtvim pixelima. Sve je to trziste i profit...

A tek kad pogledam T seriju, prodaju sljastavost i kao neki satro dizajn, a u stvarnosti prosek po ogromnoj ceni, s tim sto se gomila ljudi javlja sa mrtvim pixelima. Sve je to trziste i profit...

Zato je Viewsonic majka. Izgleda ljudi ovde po navici kupuju Samsung jer misle da je to "kvalitetna" marka. Viewsonic ima zero-pixel policy i ne vidim nijedan razlog da neko kupuje bilo koji drugi brend. Od kada je PDS poceo da ga radi, cene su sasvim korektne.

baš sam se raspitivao u pakomu, 2433wm stiže za par dana u velikim količinama. nije ni 2260wm loš uopšte (19500) ali ne mogu da ga smislim na stolu onako zaobljenog, da ima neko normalnije postolje mogao bi da prođe odmah.

bangie jesi li pitao koliko kosta?

Ja rasmisljam izmedju sl. modela:

Samsung 23" 2333 SW
Samsung 23" P 2350
Prestigio P7240WD
LG W2353V-PF
LG W2361V-PF
Viewsonic VX2433wm

Kod monitora mi je ne bitan hdmi, bitna mi je velicina, dvi i cena do 250 eura.
Pretezno cu ga koristit za igrice, hd filmove i surfovanje.

Molio bih da mi preporucite najbolji od gore pomenutih i koji je trenutno dostupan u Srbiji, posto sutra ostajem bez starog monitora, pa da sto pre drugi.

Samsung odmah izbaci iz liste, LG i VS imaju sjajnu sliku, Prestigio nisam video.
Ja bih sebi kupio VS.

@Nebojsa25
U Pakomu nisam pitao za cenu, ali sam nesto kasnije nazvao Atom i pitao da li imaju i rekli su da moze da se poruci i da bi bilo za sutradan. Cena je kao i na njihovom sajtu.

Vrh Dno