Šta je novo?

Koji 22" TFT?

kovacm

Čuven
Učlanjen(a)
28.01.2005
Poena
870
ima li kod nas Acer AL2216W? To je 22" monitor za 400e (na zapadu).

Ej, znate sta ima novo? Kupio sam VA2226w! Nisam se bavio podesavanjima, samo sam brightness smanjio na 50. Inace, spojen je preko DVI. ,) Za sada mi je super, nisam neki strucnjak za poredjenja... Burazer ima neki 19" Asus preko D-sub, a ja imam jos mali laptop, pa u principu nemam sa cim da poredim... Malecko probijanje bele sa gornje i donje strane pri crnoj slici. Nije mi vredno pomena... Malo da ga izexploatisem pa cu da prenesem utiske...

Battlefield 2 bez "razmazivanja" - izgleda da je 5ms ovde odradilo posao kako treba.
Stvarno ne vidim nikakve mane. Nisam primetio da neka boja vise odskace u odnosu na ostale... Eventualno neki monitor test da upotrebim. Ajd kad nadjem vremena... Evo jos sam malo smanjio bright na 45...

Sta je najbolji izbor do 250-260 evra ?

Imam CRT od 17 incha i poceo je da mi gubi na osvetljenju, a ne znam ni sada mozda sto sam zadnjih 10ak dana puno radio na njemu osjecam veliki umor pri citanju sa njega i losiji vid, doduse samo na monitoru.. Padam u depresiju zbog toga...

Hvala pozdrav!

Sta je najbolji izbor do 250-260 evra ?

Imam CRT od 17 incha i poceo je da mi gubi na osvetljenju, a ne znam ni sada mozda sto sam zadnjih 10ak dana puno radio na njemu osjecam veliki umor pri citanju sa njega i losiji vid, doduse samo na monitoru.. Padam u depresiju zbog toga...

Hvala pozdrav!

Samsung T220 za ~220e, jedan od najboljih izbora, tu je i onaj ^ Viewsonic.

Procitah vecinu od ovih 40 i kusur strana ali ne sve,pa ako moze neka preporuka u rangu od 150-180 e i malo pojasnjenje kakva je razlika izmedju DVI i analognog ulaza posto se bas ne razumem

Pa ne znam jel smem da ostavljam ovde naziv radnje u kojoj sam kupio (saljem ti link na PM).

Sta kazete za monitor Samsung 2243BW.
Meni se dopada sto ima pivot, tilt, swivel, gore-dole, znaci popuna upravljivost polozaja.
Dizajn mi se svidja, nije kao T220, svetlucav, zaobljen i sl. Ima jednostavan mat dizajn, po mom ukusu.

Takodje mi se dopada i i Samsung 2253BW ali on nema upravljivost. Cini da bi 2243BW mogao biti bolji.

Ima li neko iskustva sa tim 2243BW?

Koji monitori su u igri u istom cenovnom rangu a da daju slicne k-ke?

Hvala.

Poslednja izmena:
Ima li negde da se nadje sada Viewsonic VX2262wm? Zvao sam par prodavnica i kazu nema :( Da ce biti za mesec ipo... Na jednom mestu su rekli i da nece vise uvoziti ovaj vec samo VX2260. Ako neko zna da je negde ostao koji nek mi posalje pp.

Vezano na moj prethodni post.

Koji biste preporucili monitor od 22'' a da ima nosac (ruku) od nazad (kao sto ima Samsung 2243BW), da pri tome ima sto bolji prikaz.
Sluzio bi najvise za filmove. Milsim da mi je najbitnije da ima sto manje isijavanja.
Budzet do nekih 250e maksimalno, pozeljno manje.

Hvala.

Vezano na moj prethodni post.

Koji biste preporucili monitor od 22'' a da ima nosac (ruku) od nazad (kao sto ima Samsung 2243BW), da pri tome ima sto bolji prikaz.
Sluzio bi najvise za filmove. Milsim da mi je najbitnije da ima sto manje isijavanja.
Budzet do nekih 250e maksimalno, pozeljno manje.

Hvala.

Ja sam slučajno nabasao na Asus PG221 i oduševio me je...dizajn,slika,2.1 sistem,mnoštvo konekcija...kod mene je na stalnoj upotrebi games-movies :) pokazao se izuzetno. On je iz gaming serije Asusa sa 2ms odziva.Plaćen oko 22k...svaka preporuka :wave:

Тражио сам VX2260... У једној радњи не знају кад ће стићи. У другој кажу да он неће
ни долазити него „његов наследник“.

Пошто су изгледа они необавештени, морам да питам на правом месту, тј. овде.
Да ли неко зна поуздано шта и кад ће бити од монитора VX2260, VA2226
или тих њихових потенцијалних наследника и какви су наследници и тра ла ла...
дакле шта је сада „best buy"?

Хвала.

Juce sam uzeo Samsung 2243BW. Jako fin monitor... naravno kako za cije potrebe i kriterijume. Dobar kontrast, slika je ostra i boje su ok. Jedino mi smeta probjanje svetla, koje na zalost ne moze da se izbegne na ovakvim panelima, ali nije ni ono nesto mnogo jako. Najvise uz gornju i donju ivicu.

Jos nesto... nekako je sav klimav. Malo uudarim sto, a on se drma kao da je od zelatina :D (mada i moj klimavi sto doprinosi tome)

Ovako,

Treba mi pomoc pri izboru monitora, trebaju mi 2

1. 22'' do 220 eura, da je kvalitetan, dobra slika, najvise za gaming/filmove , razmisljao sam mozda T220, ili ako i dalje ima u prodaji Samsung 2232bw i 226bw, ako ima ta 2 mozete mi poslati na pm koje su prodavnice koje ih imaju

2. 22'' do 150-160 eura, isto kao i gore, za gaming/filmove, najbolji u toj klasi

i da, da li treba da monitor ima Full HD ili ne, prventstveno zbog kvaliteta slike u filmovima govorim, ili je to samo ulaz na monitoru

Poslednja izmena:
Vidis, posto ces da igras igre, vise bi ti odgovarao neki sa rezolucijom 1680x1050, osim ako nemas bas jaku graficku koja moze da izgura igre u 1920x1080. FullHD monitori sa 1920x1080 su bolji za filmove, ali ako budes morao da u igrama biras nizu rezoluciju od te, slika ce biti malo zamucena. U svakom slucaju, preporuke idu za pomenuti T220, kao i za ViewSonic VA2226w za ~150e (+10e za DVI kabl, cini mi se da ne dolazi u pakovanju). Osim tih, pogledaj i Acer X233HB, fullHD monitor od 23" sa analognim ulazom, ima dobru sliku i jeftin je, kosta ~12600 din. Sve zavisi sta ti je vaznije, ako ne planiras kupovinu neke jake grafe u skorije vreme, mozda je pametnije da ides na neki sa rezolucijom 1680x1050.

razmisljam u skorije vreme i graficku da promenim, ciljam neku gtx260 i tako tu grupu, znaci moci ce izvuci full hd, da li taj T220 ima full hd?? i recimo kakav je on u odnosu na ViewSonic VX2260wp

t220 nema full hd, ali zato njegov naslednih P2250 ima full hd, manju potrošnju ali odziv 5ms, ako ti znače 2ms onda bih ja išao na P2270, takođe full hd, ali ima i 2ms odziv i to je serija koja trenutno predstavlja vrh Samsungove ponude monitora koji nisu namenjeni profesionalcima (XL serija)
Od 22 inča za 150 evra, a visoke rezolucije opet preporučujem 2233SN recimo.
U svakom slučaju obrati pažnju i na odnos strana jer nove serije Samsung monitora umesto dosadašnjih 16:10 imaju 16:9 što je najbolji odnos za gledanje filmova, ali se za igre još uvek razvija podrška za taj odnos tako da ne znam koliko trenutno ima igara koji ga podržava.

da li je VA2226W najbolji izbor u rangu do 150,160e?

planiram da si uzmem tft 22" sa dvi,i imam oko 160e,a koliko sam primetio citajuci forum,svi hvalite ovaj model u ovom rangu?

I dalje ne nalazim mane. Nemam sa cim da uporedim jer mi je jedini, ali za mene nema mane. Ama ni na sta se ne zalim.

raspitao sam se i video da je stvarno odlican monitor za te pare,tako da ga kupujem uskoro,definitivno.

e sad imam samo jos jedno pitanje ako neko moze da mi pojasni :)

posto je ovaj va2226w 21.6",koliko je tu zakinuto cm u sirini i visini u odnosu na 22"?
:)

raspitao sam se i video da je stvarno odlican monitor za te pare,tako da ga kupujem uskoro,definitivno.

e sad imam samo jos jedno pitanje ako neko moze da mi pojasni :)

posto je ovaj va2226w 21.6",koliko je tu zakinuto cm u sirini i visini u odnosu na 22"?
:)

Ništa posebno :)

e narode,mozda ipak kupim ovaj 226bw.

e sad,da li bi neko mogao da mi pomogne kako da saznam da li je to S panel jer je taj najkvalitetniji?

procitao sam malo ovaj sajt,ali nisam razumeo bas najbolje :(,a posto ni on ni ja ne znamo kako da proveri panel,molio bih vas za pomoc da mi pomognete,jer ne bih zeleo da mi upadne A ili C panel,nego samo S.

hvala puno.

sad sam u totalnoj nedoumici :S

da li kupiti polovan 226bw i igrati na srecu koji je panel ili lepo uzeti nov viewsonic va2226w i biti siguran da cu dobiti dobar monitor ali od 21.6"?

molim vas pomagajte,sta biste vi uradili na mom mestu?

sad sam u totalnoj nedoumici :S

da li kupiti polovan 226bw i igrati na srecu koji je panel ili lepo uzeti nov viewsonic va2226w i biti siguran da cu dobiti dobar monitor ali od 21.6"?

molim vas pomagajte,sta biste vi uradili na mom mestu?

Ako po ulasku u servisni meni nema oznake panela- onda ne bih znao kako da otkrijes koji je panel. Medjutim, kad smo vec kod panela vidim da je ovde razvijena fama kako samo Samsung "mulja" sa panelima (ugradjuje razne panele u monitore). Ja ne sporim da to i rade, ali sa druge strane ko ti garantuje koji je panel u tom Viewsonic-u? Kako ces na njemu proveriti koji je panel? Isto vazi i za LG i ostale firme.
Savet (kako bih ja uradio): pogledaj taj Samsung, ako ti se svidi slika- kupuj. O tipu panela nemoj mnogo da razmisljas (samo ces da gubis vreme i zivce). Srecno sa kupovinom :)

problem je taj sto sam ja iz Shida,a covek iz beograda,a nisam u mogucnosti da dolazim u bg i da gledam monitor,vec kupovina na slepo.

zato moram da objasnim coveku kako da udje u panel i da pogleda koja je vrsta panela...

Nazad
Vrh Dno