Planiram da uzmem monitor do 200e (+10-20e eventualno).
Posto bi trebao da sluzi za gaming i filmove trebao bi mi neki sa odzivom od 2ms.
Vase preporuke bi mi dobro dosle, posto bas i nemam neku ideju sta bih za ove pare mogao da uzmem a da se na kraju ne pokajem...
Za oko su mi zapali neki modeli, ali ne znaci da samo oni dolaze u obzir...
VIEWSONIC VX2240WM (postoji i samo W, ne znam koja je razlika)
VIEWSONIC VX2260wm (ili VX2262wm, isto ne znam koja je razlika, i takodje ne znam da li se uopste isplati uzeti ovo sa mojom 8500GT)
LG W2252TQ-PF
LG W2252V-PF
Ovo su neki modeli koje sam video na itsvet-u (Samsung nisam gledao, ali ne znaci da ne dolazi u obzir) pa bih voleo da cujem i neke vase predloge...
Hvala unapred![]()
Ja mogu da govorim u svoje ime i iz iskustva preporučujem Asus PG221....po meni savršen gaming-multimedia monitor. :wave:
http://www.itsvet.com/proizvod/asus-pg221-dvi/comp_comp_monitor/20/651
270e je on, a toliko bas i nemam :S:
DVIless.
Dodaj jos malo para i uzmi sa DVI ulazom.
ViewSonic VA2413WM, ima li neko? Utisci?
Treba da kupim neki monitor za par dana (najkasnije u petak) i verovatno ću tražiti po sledećem spisku:
1. ViewSonic VA2413WM
2. ViewSonic VA2216W
3. Samsung 2233SN
monitor nije za mene već za ćaleta koji sad šljaka na 17" zamućenom CRT, pa će mu bilo koji novi monitor biti pravi melem za oči![]()
ViewSonic VA2413WM sa radnom rezolucijom 1920x1080. Čitajući predhodne postove zaključujem da je to mnogo sitno za 24" monitor, te da je bolje uzeti 22" LG sa rezolucijom 1680x1050 kako @KAMIKAZE kaže.
I sad generalno ne znam da li uzeti 24 ili neki od LG-a.
Upotreba, za tekst, internet i slično... Igrice ne...
Ovaj LG je zasluzio da i sa moje strane iznesem po neki utisak.
Prvo sto fascinira je ostrina. Pre njega sam gledao u Samsung 740B (DVI) koji ima izbalansiran prikaz i dobru ostrinu. LG je na moje iznenadjenje jos ostriji. Po fabrickim podesavanjima boje su osrednje (plava je na mom primerku bila kilava a crvena za dlaku jaca od zelene). Malo mi je zasmetalo podesavanje osvetljaja i kontrasta koji su bili prejaki. Nakon kalibrisanja uz pomoc "Monitor testa" to se dovelo u red. Nakon toga su boje postale vrlo ubedljive. Tacno je da crna probija po gornjoj i donjoj ivici, ali to nije previse izrazeno i ne smeta (TN panel). Izuzetno je brz, mozda najbrzi monitor koji sam imao prilike da vidim. Kontrast je na vrlo visokom nivou, mislim da moze da zadovolji i najzahtevnije.
Ima 3 ulaza VGA, DVI i HDMI, tako da moze sluziti za razne primene (za PS3 kao kod "Doktor"-a).
F-engine podesavanja su za moj ukus preterana, jedino se moze koristiti "Movie" mod i to pod uslovom da gledate film sa bar 2-3m razdaljine.
Kao i ostali proizvodjaci i LG je poceo da ugradjuje 2 vrste panela. U pocetku su bili samo AUO, a sada se moze naci LG-ev koji ima losije osobine (ovo sam procitao na netu). Obavezno ako mozete, pre kupovine proverite u servisnom meni-u koja je vrsta panela. Trebalo bi da bude AUO.
Generalno vrlo dobar Full HD monitor koji ima 3 ulaza. Vrlo brz sa dobrim kontrastom i bojama (kada se kalibrisu). U mane se moze ubrojati ergonomija koja bi mogla biti bolja i crna koja malo probija. Ne treba zaboraviti i njegovu cenu koja je trenutno oko 205-210e, a prikazom se moze porediti i sa daleko skupljim modelima.
Licno sam vrlo zadovoljan i mogu da ga preporucim.
Pozdrav
Ma kakav sitan prikaz na desk topuikone su one veličine koje mi hopćemo da budu...podešavanja su čudo
![]()
Nego možda može neko da mi preporuči neki sa DVI a jeftinija varijanta
ViewSonic VA2226w
Imali ga u prodaji ?
Potvrdjujem. Ali tog bisera ne verujem da vise ima, vec proletos je bilo tesko naci ga. Ne znam sta bi danas moglo da ga zameni, a da kosta ~15500 i da ima DVI (22"). A prikaaaazzzz...Odlican monitor, ako ga nadjes negde uzimaj.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari