Šta je novo?

Koji 22" TFT?

kovacm

Čuven
Učlanjen(a)
28.01.2005
Poena
870
ima li kod nas Acer AL2216W? To je 22" monitor za 400e (na zapadu).

Planiram da uzmem monitor do 200e (+10-20e eventualno).

Posto bi trebao da sluzi za gaming i filmove trebao bi mi neki sa odzivom od 2ms.

Vase preporuke bi mi dobro dosle, posto bas i nemam neku ideju sta bih za ove pare mogao da uzmem a da se na kraju ne pokajem...

Za oko su mi zapali neki modeli, ali ne znaci da samo oni dolaze u obzir...

VIEWSONIC VX2240WM (postoji i samo W, ne znam koja je razlika)
VIEWSONIC VX2260wm (ili VX2262wm, isto ne znam koja je razlika, i takodje ne znam da li se uopste isplati uzeti ovo sa mojom 8500GT)

LG W2252TQ-PF
LG W2252V-PF

Ovo su neki modeli koje sam video na itsvet-u (Samsung nisam gledao, ali ne znaci da ne dolazi u obzir) pa bih voleo da cujem i neke vase predloge...

Hvala unapred :)

Poslednja izmena:
Planiram da uzmem monitor do 200e (+10-20e eventualno).

Posto bi trebao da sluzi za gaming i filmove trebao bi mi neki sa odzivom od 2ms.

Vase preporuke bi mi dobro dosle, posto bas i nemam neku ideju sta bih za ove pare mogao da uzmem a da se na kraju ne pokajem...

Za oko su mi zapali neki modeli, ali ne znaci da samo oni dolaze u obzir...

VIEWSONIC VX2240WM (postoji i samo W, ne znam koja je razlika)
VIEWSONIC VX2260wm (ili VX2262wm, isto ne znam koja je razlika, i takodje ne znam da li se uopste isplati uzeti ovo sa mojom 8500GT)

LG W2252TQ-PF
LG W2252V-PF

Ovo su neki modeli koje sam video na itsvet-u (Samsung nisam gledao, ali ne znaci da ne dolazi u obzir) pa bih voleo da cujem i neke vase predloge...

Hvala unapred :)

Ja mogu da govorim u svoje ime i iz iskustva preporučujem Asus PG221....po meni savršen gaming-multimedia monitor. :wave:

Koji 22'' wide monitor da kupim do 12000-13000 hiljada. I dali ce moci da radi sa geforce mx440 ili moram kupiti i neku bolju graficku?

ViewSonic VA2413WM, ima li neko? Utisci?

Treba da kupim neki monitor za par dana (najkasnije u petak) i verovatno ću tražiti po sledećem spisku:
1. ViewSonic VA2413WM
2. ViewSonic VA2216W
3. Samsung 2233SN

Zna li neko nešto zbog čega ne bi trebalo kupiti 1, 2 ili 3 ?
Znam da je ovaj prvi 24" (23.6" tačnije) ali sam stavio u sekciju 22" jer su ova druga dva upravo te dijagonale. Digitalni ulaz nije bitan, bitnija je veličina jer će monitor pored surfa i gledanja filmova služiti kao tv. Znači 22" minimum.
Unapred hvala!

Poslednja izmena:
ViewSonic VA2413WM, ima li neko? Utisci?

Treba da kupim neki monitor za par dana (najkasnije u petak) i verovatno ću tražiti po sledećem spisku:
1. ViewSonic VA2413WM
2. ViewSonic VA2216W
3. Samsung 2233SN

od ovih 1.zbog dijagonale i Full HD rezolucije. Mada ko sto reče več neko d-dub i Full hd ne idu.Razmisli da dodaš koju kintu i za recimo LG W2261V-PF, VX2260 wm ili malo više za ViewSonic VX2433WM.Ne kupuješ monitor svaki dan,a gledaj malo i u budučnost Hd i tako to.
ja štedim več 6 meseci .

Ok, hvala na odgovoru, idem sad do grada da vidim šta se od ovoga sa liste može naći u prodaji. Možda sam trebao uraditi obrnuto, prvo u obilazak prodavnica pa onda net ali nema veze.
Ne razmišljam da dodam kintu jer monitor nije za mene već za ćaleta koji sad šljaka na 17" zamućenom CRT, pa će mu bilo koji novi monitor biti pravi melem za oči :)

Može li neko objasniti razlog zašto HD i D-sub ne idu u paru? Koji su to problemi?

Ja razmisljam o BENQ G2220HD DVI mi treba jel cesto imam ukljucena 2 racunara na 1 monitoru. Sad me interesuje da li ima neki drugi monitor slicnih performansi znaci DVI, 1920x1080, 16:9 za slicnu cenu (mozda 2-3k vise)

Pffff.. I ja u potrazi za monitorom, 22"-23", šta uleti, cena oko 200-220 evra MAXIMUM (Što znači da i neki jeftiniji može poslužiti :D), stvarno nemam predstavu ni šta mi je potrebno.
U principu, trenutno se koristi 17", koji je OK, al' hteo bih veće i više i bolje i sve :D
Ne gledam HD filmove, ne gledam DVDjeve. Znači osnovna upotreba, internet, igrice, DivX.. Ništa više od toga.
LG, Iiyama, Benq, Samsung, svejedno. VGA-DVI se ne razumem, samim tim me i ne interesuje nešto posebno, al' bih voleo novije stvari :)

......

nemoj tog benq-a. ja sam gaimao 2 meseca i mogu ti reci samo je lep i to je sve!
slika nist specijalno pustis crveno preko celog stavis ruku podelis ekran na 2 dela i videis da je gore narandzasto-pink (skoro ! malo karikiram ali tako je ) i mnogo je sitno ja ne bi uzima 1920x1080 ispod 24 ili cak 26 inca

Izvinjavam se ako je pitanje reseno negde u 40 strana ove teme, ali ako bih to sve pregledao, brze bi mi bilo da detaljno pregledam sta ima na trzistu... (a trenutno nemam vremena za to)

Elem, pre dva dana mi je odjadnom crko monitor, pa sad moram neplanirano da uzimam novi. (a kako je kraj sezone odmora, jasno je da mi to bas finasijski ne odgovara).
Ono sto je bitno je da vertikalna rezolucija nije ispod 1024. Mogucnost kacenja dva racunara (laptop) mozda nije na odmet, mada nije presudna, posto poznajuci sebe to cu 2 puta da prikacim, a posle ce me mrzeti...

Upotreba... pa uglavnom programiram, poneki film, poneka igra. Ne mora da bude 22", ali mi se cini da su to najmanji koji dolaze sa dovoljnm vertikalnom rezolucijom. (Dolaze u obzir i manji non-wide, ako ima nesto sto stvarno vredi uzimati)

Najveci problem su pare, recimo oko 12K bih sad mogao da izdvojim, mozda malo preko. "Cekaj jos malo" opcija ne igra, posto mi treba monitor :)

Predlozi?

Molim za pomoć, početkom meseca moram kupiti monitor, za oko mi je zapao
ViewSonic VA2413WM sa radnom rezolucijom 1920x1080. Čitajući predhodne postove zaključujem da je to mnogo sitno za 24" monitor, te da je bolje uzeti 22" LG sa rezolucijom 1680x1050 kako @KAMIKAZE kaže.

E sad koji onda iz te klase, jer su cene genarlno iste

LG Model : W2241S-SF
LG Model : W2234S-BN
LG Model : W2241S-BF
LG Model : L2234S-BN

I sad generalno ne znam da li uzeti 24 ili neki od LG-a.

Upotreba, za tekst, internet i slično... Igrice ne...

Poslednja izmena:
ViewSonic VA2413WM sa radnom rezolucijom 1920x1080. Čitajući predhodne postove zaključujem da je to mnogo sitno za 24" monitor, te da je bolje uzeti 22" LG sa rezolucijom 1680x1050 kako @KAMIKAZE kaže.

I sad generalno ne znam da li uzeti 24 ili neki od LG-a.

Upotreba, za tekst, internet i slično... Igrice ne...

Ne bih se slozio sa podvucenim. Imam 24" monitor 1920x1200 i nema govora da je "sitno". Konkretno taj Viewsonic nisam gledao, ali na ovom LG L245WP sve je taman kako treba. Jedino sto je na njemu P-MVA panel :)

Uostalom, uvek mozes da kupis televizor 32" ili slican sa 1366x768 pa ces imati "palacinke" umesto ikona ;) tu sigurno nece biti sitno-naprotiv:D

Pomagajte, što više gledam, to sam sve više neoglučan koji uzeti. No, sad već postoje neki uslovi, uzimam samo sa DVI priključkom.... Pa me zanima neka povoljnije varijanta. Danas prolazeći zapazih jedan BENQ G2220HD, ima DVI ne čini se loš? Kakvo je vaše mišljenje? Ili imate neku preporuku DVI + 22", ali naravno u klasi povoljnijih:type:

Šta ti to znači povoljno?Koji god da uzmeš lepo će te služiti....Jedino ako ne zabodeš neki faličan...ja sam na primer isto tako bauljao i tražio šta je bolje,drž ne daj,pitao svako imao svoj komentar i na kraju uzeo totalno suprotno od traženog....presudno je bio poznati kvalitet i naravno dobijene performanse i oprema :) ...evo nakon tačno godinu dana....RADI :D

Naravučenije...uzmeš ono što ti se poklopi što više sa zahtevima i to je to sve su u glavnom nijanse...

Ovaj LG je zasluzio da i sa moje strane iznesem po neki utisak.
Prvo sto fascinira je ostrina. Pre njega sam gledao u Samsung 740B (DVI) koji ima izbalansiran prikaz i dobru ostrinu. LG je na moje iznenadjenje jos ostriji. Po fabrickim podesavanjima boje su osrednje (plava je na mom primerku bila kilava a crvena za dlaku jaca od zelene). Malo mi je zasmetalo podesavanje osvetljaja i kontrasta koji su bili prejaki. Nakon kalibrisanja uz pomoc "Monitor testa" to se dovelo u red. Nakon toga su boje postale vrlo ubedljive. Tacno je da crna probija po gornjoj i donjoj ivici, ali to nije previse izrazeno i ne smeta (TN panel). Izuzetno je brz, mozda najbrzi monitor koji sam imao prilike da vidim. Kontrast je na vrlo visokom nivou, mislim da moze da zadovolji i najzahtevnije.
Ima 3 ulaza VGA, DVI i HDMI, tako da moze sluziti za razne primene (za PS3 kao kod "Doktor"-a).
F-engine podesavanja su za moj ukus preterana, jedino se moze koristiti "Movie" mod i to pod uslovom da gledate film sa bar 2-3m razdaljine.
Kao i ostali proizvodjaci i LG je poceo da ugradjuje 2 vrste panela. U pocetku su bili samo AUO, a sada se moze naci LG-ev koji ima losije osobine (ovo sam procitao na netu). Obavezno ako mozete, pre kupovine proverite u servisnom meni-u koja je vrsta panela. Trebalo bi da bude AUO.
Generalno vrlo dobar Full HD monitor koji ima 3 ulaza. Vrlo brz sa dobrim kontrastom i bojama (kada se kalibrisu). U mane se moze ubrojati ergonomija koja bi mogla biti bolja i crna koja malo probija. Ne treba zaboraviti i njegovu cenu koja je trenutno oko 205-210e, a prikazom se moze porediti i sa daleko skupljim modelima.
Licno sam vrlo zadovoljan i mogu da ga preporucim.
Pozdrav

I ja sam zainteresovan za ovaj model LG-a, pa me zanima kakav je prikaz na samom desktopu, vidim neke komentare da je "previse sitno", zbog full HD rezolucije na 22", pa bih bio zahvalan ako moze neki komentar upucenih na ovo?

:wave:

Ma kakav sitan prikaz na desk topu :D ikone su one veličine koje mi hopćemo da budu...podešavanja su čudo ;)

Ma kakav sitan prikaz na desk topu :D ikone su one veličine koje mi hopćemo da budu...podešavanja su čudo ;)

:)

Znam da se moze podesiti i to, i velicina fonta itd. ali me zanima na default podesavanju kako to izgleda. Probacu da u radnji pogledam uzivo, to bi mi bilo najmerodavnije, a potrazicu i neki screenshot te rezolucije na 22" na netu.

Pretpostavljam da ti imas full HD 22" monitor i da se nisi pokajao zbog izbora?

Ne sasvim suprotno...imao sam HD ali sam ga prepustio mlađem bratu..ja sam uzeo PG221....HD format tek dolazi kod nas i tek će sadržaji za te monitore biti dostupni u fulu za koju godinu...To znači da ti treba Blu ray rezač,jaka grafika..veeelliki hardovi,naravno moćan procesor da bi sve radilo sjajno...ne kažem da današnje mašine nisu dorasle zadatku ali verujem da će sa izlaskom HD formata biti dooosta boljih monitora u HD formatu za manje ili relativno iste pare.A o ostalim komponentama ne želim ni da govorim :) Sve u svemu rekao sam ... šta god da uzmeš nećeš se pokajati ja sam i za jedno i za drugo.... ;)

Odlican monitor, ako ga nadjes negde uzimaj.
Potvrdjujem. Ali tog bisera ne verujem da vise ima, vec proletos je bilo tesko naci ga. Ne znam sta bi danas moglo da ga zameni, a da kosta ~15500 i da ima DVI (22"). A prikaaaazzzz...

Odlucujem se vec godinu da zamenim stari 17`CRT za neki 22`-24`
Koji mi preporucujete za 200-220e.
Pozeljno je da ima full HD, jer ne bih da ga menjam narednih 4-5godina.
U prethodnim postovima sam primetio LG W2261V-PF da je solidan.
Ima li jos neko preporuka, posto sam relativno neupucen u odnosu cena\kvalitet.
Hvala u napred...

Nazad
Vrh Dno