Šta je novo?

Koji 22" TFT?

kovacm

Čuven
Učlanjen(a)
28.01.2005
Poena
870
ima li kod nas Acer AL2216W? To je 22" monitor za 400e (na zapadu).

ali sa druge strane ko ti garantuje koji je panel u tom Viewsonic-u? Kako ces na njemu proveriti koji je panel? Isto vazi i za LG i ostale firme.
Pa mislim... najzad neko i to da kaze...
Poslusaj Kizu i ipak izdejstvuj da bez obzira na sve pogledas monitor pre kupovine. Ili ne kupuj polovan iz Beograda. Ja sam u prodavnici otvorio pakovanje i proverio Viewsonica pre kupovine. Mada priznajem da sam proveravao samo bad pixele, za boje i ostalo sam imao puno poverenje, pa sam pogledao samo na brzaka. Mozda budalasto, ali se ispostavilo kao pun pogodak.

Joj, ljudi, na ivici sam živaca. Mesecima se već maštam o 22" monitoru i svim onim divnim filmovima i najzad sakupim kintu i naravno da nema onoga što sam htela.
Prvo pokušala ViewSonic VA2226w, pa NIGDE nisam uspela da nađem. Onda rešila da iz šteka izvadim i tih poslednjih 50jura i uzmem VX2260wm i ispostavi se da ni njega nigde nema. Pomagajte, plz! Smorila sam se ko zmaj. Ako neko zna gde u BGDu može trenutno da se nađe neki od ova dva monitora (radije 2260, jer kad sam već prelomila da dam 200+ jura onda bar da si kupim fullHD :D užitak), molim vas pošaljite mi na PM.
A ako baš od ova dva nema vajde, zna li ne neko nešto o Acer P224WAbmid?
Hvala puno!

Poslednja izmena:
Joj, ljudi, na ivici sam živaca. Mesecima se već maštam o 22" monitoru i svim onim divnim filmovima i najzad sakupim kintu i naravno da nema onoga što sam htela.
Prvo pokušala ViewSonic VA2226w, pa NIGDE nisam uspela da nađem. Onda rešila da iz šteka izvadim i tih poslednjih 50jura i uzmem VX2260wm i ispostavi se da ni njega nigde nema. Pomagajte, plz! Smorila sam se ko zmaj. Ako neko zna gde u BGDu može trenutno da se nađe neki od ova dva monitora (radije 2260, jer kad sam već prelomila da dam 200+ jura onda bar da si kupim fullHD :D užitak), molim vas pošaljite mi na PM.
A ako baš od ova dva nema vajde, zna li ne neko nešto o Acer P224WAbmid?
Hvala puno!

Nazalost moracu da te razocaram :( Ja sam razmisljao da uzmem VX2262wm, ali i njega nema nigde. A sledece isporuka Viewsonic-a (kako su mi rekli na 2-3 mesta) je pocetkom ili sredinom maja :mad: Tako da sam ja odustao od njega i idem danas u poteru za Samsungom T220 :type:

Е стругане му роткве :S: А какав је Asus VW220TE или VW225N пошто не могу да нађем никакав опис/утиске о ова 2 модела?

Hehehe, malo pre sam bio da pogledam T220. Pitam prodavca za garanciju, a on mi kaze 3 godina na 3-4 grupisana piksela :S: i ne zna sta to znaci :wall: Posle 5 sekundi razmisljanja sam rekao hvala dovidjenja :) I da nisam uspeo da udjem u onaj Samsungov meni u kom pise serijski broj preko koga se vidi koji je proizvodjac panela, tako da je i to bio jedan od razloga mog odustajanja od njega za sada. Ipak mislim da cu sacekati da dodje VX2262mw :trust: :smoke:

Mislim da neću moći da čekam do maja da se Viewsonic vrati u BGD. Već par meseci čitam threadove na Benchu i kojekakve kritike i objašnjenja drugde po netu spremajući se za trenutak kada ću moći da odvojim kintu za nov monitor, da bi se to na kraju desilo u najlošijem mogućem trenutku. Već sam zamislila svoju sobu sa nekom dvaes-dvojčicom - ne moram vam pirčati koliko je teško spustiti se sa takvog higa. Sutra idem u šetnju u obilazak radnji sa istaknutim monitorima da vidim šta se još nudi i da li će me još neki zainteresovati.
T220 je uvek opcija, mada ja sreće nikad nisam imala sa Samsungom (uvek su mi trajali mnogo kraće nego drugima). Baciću pogled na ove interesantne Acerove HD modele. Šta vi mislilte? Na nekoj od tema byMaX reče da su extra, pa reko što da ne..

Vrlo verovatno su ti jeftiniji a kvalitetniji monitori povučeni iz prodaje jer čekaju sezonu...i moguće je da je usled ovih dešavanja sa krizom itd..ostalo dosta skupljih monitora koji moraju da se prodaju...

Mislim da neću moći da čekam do maja da se Viewsonic vrati u BGD. Već par meseci čitam threadove na Benchu i kojekakve kritike i objašnjenja drugde po netu spremajući se za trenutak kada ću moći da odvojim kintu za nov monitor, da bi se to na kraju desilo u najlošijem mogućem trenutku. Već sam zamislila svoju sobu sa nekom dvaes-dvojčicom - ne moram vam pirčati koliko je teško spustiti se sa takvog higa. Sutra idem u šetnju u obilazak radnji sa istaknutim monitorima da vidim šta se još nudi i da li će me još neki zainteresovati.
T220 je uvek opcija, mada ja sreće nikad nisam imala sa Samsungom (uvek su mi trajali mnogo kraće nego drugima). Baciću pogled na ove interesantne Acerove HD modele. Šta vi mislilte? Na nekoj od tema byMaX reče da su extra, pa reko što da ne..

I ja sam tako tražio ubijao glavu koji da uzmem i kad sam ušao da kupim dotični T220....narvno da nisam uzeo taj jer je pored njega stajao moj sadašnji monitorčić :)...dosta sam ih poredio ali jednostavno kao da su preslikani...jedina razlika je bila u dodatnoj opremi u korist Asusa :)...tako da šta god da uzmeš u tom rangu nećeš se pokajati.Ja makar nisam zažalio :wave:

Caos...Treba mi najjeftiniji 22` monitor, ali sa 1680x1050. Treba mi za caleta, radi u autocad i word, a perfekcionista je koliko sam ja Sinan Sakic. Tako da je bitno samo da radi...neki predlog?

Pa šta znam imaš dosta monitora za te pare koji su sasvim solidni...ViewSonic su bili dobri ali u zadnje vreme ih nešto nema u prodaji...Samsung T serija itd...Ja sam se odlučio za Asus PG 221 zbog all in one komponenti i 2ms odziva...gamer monitor sa apsolutno multimedijalnim rešenjem.Izuzetno sam zadovoljan njime :)...ali ajde da ne bude da svako svog konja hvali neka neko još preporuči nešto :)....ja sam preporučio PG 221...Pozzz

Pa šta znam imaš dosta monitora za te pare koji su sasvim solidni...ViewSonic su bili dobri ali u zadnje vreme ih nešto nema u prodaji...Samsung T serija itd...Ja sam se odlučio za Asus PG 221 zbog all in one komponenti i 2ms odziva...gamer monitor sa apsolutno multimedijalnim rešenjem.Izuzetno sam zadovoljan njime :)...ali ajde da ne bude da svako svog konja hvali neka neko još preporuči nešto :)....ja sam preporučio PG 221...Pozzz

Pa nesto ne gotivim bas kad monitor ima zvucnike itd.

Inace ne mogu da poverujem da nema ovaj ViewSonic nigde ili makar neki slican njemu a da nije T220...:mad:

Pa nesto ne gotivim bas kad monitor ima zvucnike itd.

Inace ne mogu da poverujem da nema ovaj ViewSonic nigde ili makar neki slican njemu a da nije T220...:mad:

Ja sam tako mislio ali mogu ti reći da su zvučnici sasvim solidni kao i kamera :)....a za ViewS mi nije u opšte jasno o čemu se radi...jedino ako nisu povukli te serije kako bi prodali one skuplje jer očigledno da su ti modeli dooosta dobri za tako malo novca.

ASUS VW222U, 2ms, zero pixell garancija, slika, odziv, kontrast, osvetljenje - sve izuzetno, stvarno vredi 250€.
Naravno ako ga imau prodaji. :S

Moja preporuka je za one koji hoce za 200eura full HD.

http://www.lge.com/products/model/detail/w2261v-pf.jhtml

Uzeo sam prevashodno za PS3, filmove, fotografije. Uskoro uzimam graficku za desktop, pa cu videti kakva ce slika biti onda, na DVI, jer sa PS3 ide HDMI to HDMI.

Prezadovoljan i slika ubija kakva je. Ima malo probijanja po gornjoj i malo po donjoj ivici samo na crnoj. Dugo sam se razmisljao sta da uzmem. Bilo je tu i Samsung nekoliko modela, ViewSonic VX koji nemoze da se nadje i na kraju sam uzeo LG i nisam se prevario. Kada sam video uzivo sliku na tih par modela Samsung (djubre od monitora) i ovaj. Nebo i zemlja. Najjeftiniji monitor sa full HD, HDMI prikljuckom, DVI ulazom i ulazom za sluske, 16:9.

Evo par fotki sa mog aparata 3.2mpx, cisto da vidite (pravi dozivljaj je kada povezete na PS3; meni je vilica otisla na pod)

Inace slike su iz igre Killzone 2

Ovaj LG je zasluzio da i sa moje strane iznesem po neki utisak.
Prvo sto fascinira je ostrina. Pre njega sam gledao u Samsung 740B (DVI) koji ima izbalansiran prikaz i dobru ostrinu. LG je na moje iznenadjenje jos ostriji. Po fabrickim podesavanjima boje su osrednje (plava je na mom primerku bila kilava a crvena za dlaku jaca od zelene). Malo mi je zasmetalo podesavanje osvetljaja i kontrasta koji su bili prejaki. Nakon kalibrisanja uz pomoc "Monitor testa" to se dovelo u red. Nakon toga su boje postale vrlo ubedljive. Tacno je da crna probija po gornjoj i donjoj ivici, ali to nije previse izrazeno i ne smeta (TN panel). Izuzetno je brz, mozda najbrzi monitor koji sam imao prilike da vidim. Kontrast je na vrlo visokom nivou, mislim da moze da zadovolji i najzahtevnije.
Ima 3 ulaza VGA, DVI i HDMI, tako da moze sluziti za razne primene (za PS3 kao kod "Doktor"-a).
F-engine podesavanja su za moj ukus preterana, jedino se moze koristiti "Movie" mod i to pod uslovom da gledate film sa bar 2-3m razdaljine.
Kao i ostali proizvodjaci i LG je poceo da ugradjuje 2 vrste panela. U pocetku su bili samo AUO, a sada se moze naci LG-ev koji ima losije osobine (ovo sam procitao na netu). Obavezno ako mozete, pre kupovine proverite u servisnom meni-u koja je vrsta panela. Trebalo bi da bude AUO.
Generalno vrlo dobar Full HD monitor koji ima 3 ulaza. Vrlo brz sa dobrim kontrastom i bojama (kada se kalibrisu). U mane se moze ubrojati ergonomija koja bi mogla biti bolja i crna koja malo probija. Ne treba zaboraviti i njegovu cenu koja je trenutno oko 205-210e, a prikazom se moze porediti i sa daleko skupljim modelima.
Licno sam vrlo zadovoljan i mogu da ga preporucim.
Pozdrav

Vrh Dno