Šta je novo?

Koji 22" TFT?

kovacm

Čuven
Učlanjen(a)
28.01.2005
Poena
870
ima li kod nas Acer AL2216W? To je 22" monitor za 400e (na zapadu).

Poslednja izmena:
Ne znam sta da ti kazem, osim onoga sto sam ti vec reko. Neces znati kakav je dok ga ne stavis na sto, odes ovde http://www.lagom.nl/lcd-test i probas da ga kalibrises. Ja kad sam LG-a 2252 kalibrisao po tome dobio sam zelenu sliku :S: Posle dve-tri nedelje drndanja skontao sam da ga je nemoguce pristojno kalibrisati i uzeo T220 koji hvala Bogu radi ko sat, ima probijanja lampi po donjoj i gornjoj ivici ali ***. Za te pare ja ne znam da ima bolji.

PS. 1920x1080 ce ti biti prilicno sitno na 21.5", a ako ti je graficka ta koja ti stoji u potpisu, ne verujem da ces biti zadovoljan kvalitetom prikaza na bilo kom monitoru.

Ne znam sta da ti kazem, osim onoga sto sam ti vec reko. Neces znati kakav je dok ga ne stavis na sto, odes ovde http://www.lagom.nl/lcd-test i probas da ga kalibrises. Ja kad sam LG-a 2252 kalibrisao po tome dobio sam zelenu sliku :S:

jesi li slao i fotografije, crne i kolorne sa različitom brzinom okidanja i ISO vrednostima, ili si to odokativno!!! :trust:

@Lazaboj

"ono malo photoshop", može, ali samo za kućnu upotrebu i amatersku primenu, da se uči radu u photoshopu, rezultat se može videti :D, ali nikako nije za pro upotrebu, na pr. slanje radova na stock.
ovaj 2220lm koji ja imam takođe ima "manu" jeftinih panela, paleta game iz testa (inače i u everestu postoji sličan test za monitore) se u poslednje dve nijanse najsvetlije ili najtamnije u (u zavisnosti od podešavanja) jedva nazire, ali zato ostaviš lepo crt na stolu za fotografije i kontrolu, dok ne zaradiš za bolje, jer opet možda te to neće ni interesovati za 6 meseci, a ni photoshop nije baš jednostavno savladati u potpunosti za kratko vreme.

jeftini paneli su ti kao porodični auto, sa troje vrata.

Poslednja izmena:
nisam ni gledao LAG VEC BOJE i tonove, gamma vrednosti itd. !!!

sto se palete gamme tice, na t220 se sve razlikuje, a pri tom i one gamma vrednosti zi gamma testa mozes podesiti da sve budu na 2.1 bez problema. Aj probaj sa benkom da nemastis...Te vrednosti su po meni najmanji minimum minimuma za bilo kakav rad u bilo cemu. Ako ti slika izgleda totalno neprirodno posle tog podesavanja to znaci da je monitor kompletna kanta.

Poslednja izmena:
nisam ni gledao LAG VEC BOJE i tonove, gamma vrednosti itd. !!!

sto se palete gamme tice, na t220 se sve razlikuje, a pri tom i one gamma vrednosti zi gamma testa mozes podesiti da sve budu na 2.1 bez problema. Aj probaj sa benkom da nemastis...Te vrednosti su po meni najmanji minimum minimuma za bilo kakav rad u bilo cemu. Ako ti slika izgleda totalno neprirodno posle tog podesavanja to znaci da je monitor kompletna kanta.

моја грешка, :wall: не ради се о гама подешевању она су ОК блендиг је тачно у назначеним границама :S:, него сам са контраст тестом имао спајање палета, плаве и црвене боје у најсветлијем делу спектра, и недостатак истих боја у најтамнијем делу спектра, али сам уз подешавања што на монитору, што на ати каталисту, наместио.

ok, to je onda super ako moze, a da se prikaz ne deformise skroz. Samsung uglavnom moze, LG 2252S nije mogao, akolko sam cuo ni LG225WT ne moze (bez da slika bude koloritno deformisana iako gamma vrednosti budu dobre). Da li BenQ moze - ne znam, ali mi je jako sumnjivo da za 11.000din dobijes 24" HD monitor sa kojim je sve super :p

Kratko i jasno :

ViewSonic VX2262wm
ili
Samsung T220

(cena skoro ista)
pomozite mi da odaberem.

ili u mom slucaju
LG W2252V-PF
ili
t220
Valja li ovaj LG necemu,posto te samsung panele dosta pljuju,a ja ne znam ,bolje da pitam.

Lenovo L220x. Proveris samo pri kupovini da nema bleeding-a oko texta na beloj pozadini. Naravno uslov je da ti je odlicna slika bitnija od fancy designa. Posto je inspiracija Lenovo dizajnerima za ovaj monitor bila ocigledno kutija za cipele :)

poz
M.
jao što je ružan jadan :zgran: nisam skoro video ružniji monitor.
vidim da je rez 1920x1200, što znači da je pixel minimalan. dobro za prikaz slike, ali jaaako loše za čitanje texta :(
jel ima neki barem malo lepši, sa 1680x1050 rez?

:( a ja mislio da može da se nađe po ceni sličnoj/malo većoj od samsung 971p. ***, šaleo sam se :)

jao što je ružan jadan :zgran: nisam skoro video ružniji monitor.
vidim da je rez 1920x1200, što znači da je pixel minimalan. dobro za prikaz slike, ali jaaako loše za čitanje texta :(
jel ima neki barem malo lepši, sa 1680x1050 rez?

Meni ne smeta 1900x1200 na 22", sta vise veoma mi se svidja. A sto se tice lepote ... pa to je stvar ukusa ja recimo nikad ne bih uzeo nesto poput T220.

A sto se tice lepote ... pa to je stvar ukusa ja recimo nikad ne bih uzeo nesto poput T220.

Takođe.

Kakva je garancija za taj Lenovo, što se mrtvih (sub)pixell-a tiče?
Ono, kolika je tolerancija, sa koliko se menja...

menjaju monitor sa 3 mrtva pixela. Garancija je 3 godine.
Kad ga budes video uzivo, videces da je napravljen jako kvalitetno. Totalno je drugacije u odnosu na ostale fancy stvari. Recimo kao one stare IBM tastature u poredjenju sa ovim danasnjim :)
Ako ga budes kupovao obavezno proveri da li ima bleeding oko slova odnosno oko tankih crnih linija na beloj pozadini. Slobodno u paintu nacrtaj 1 pixel tanku crnu liniju uspravnu i vertikalni i lupom pogledaj oko nje - ako nema plavicastih i li crvenkastih pixela monitor je OK.
Naime, taj bleeding je jedini ozbiljni problem koji L220x moze da ima.

poz
M

Kratko i jasno :

ViewSonic VX2262wm
ili
Samsung T220

(cena skoro ista)
pomozite mi da odaberem.

Hvala lepo na odgovoru.:p

Još uvek se dvoumim izmežu ova 2 gay monitora. Mislim da ću ipak uzeti T220 jer je nešto manje gay.

E ovako...Da li neko mozda zna za neku akcijsku ponudu 22" wide monitora u NS da je monitor do 11000 din??Znaci sto je bolje moguce za te pare (mada vjerovatno ova recenica nema nekog smisla)...Hvala svima unaprijed! :D

E ovako...Da li neko mozda zna za neku akcijsku ponudu 22" wide monitora u NS da je monitor do 11000 din??Znaci sto je bolje moguce za te pare (mada vjerovatno ova recenica nema nekog smisla)...Hvala svima unaprijed! :D

Moguce je da ima u Metrou, mada ne verujem, ali mi civili tamo ne mozemo da kupujemo :trust:

Najjeftinije sto sam video je LG W2241S i 24 flasice soka za 12.790 :D :D :D

Mozda negde mozes da nadjes 20" za 11.000 dinara.

metro

Acer x223wqb
10.789,00

Novel preko puta merkatora. Moras samo cesce da ga obilazis posto kad stignu ti LG (21.6" do duse) planu u momentu...

Najjj gay monitor :)))) ali veeeeeeeeoma veomaaaaaaa "dobro-odličan" ...uzeo ga pre 3 dana...gospodin Samsung T220HD ... ooooooduševljen... o ono malo minusa koje su mu neki davali...ma nema ni reči... osim za blago probijanje svetla po gornjoj i donjoj ivici ali to... to je smešno... jedva sam pare skupio i pecao ga 3-4 meseca ali vredelo je svakog dinara... ko je normalan a i nenormalan u isto vreme a hoće pravu stvar... bez razmišljanja o drugim preskupim monitorima... treba da doživi ovaj monitor... Samsung T220HD ...

:)) mislim da ovaj gej monitor utiče na mene...ali sva sreća tu je devojka da me zvekne kad se malo dublje zagledam u njega... :)))))))))))))

Viewsonic VX2260wm(VX2262wm) ili Samsung T220?

Nesto sam bas citao i cini mi se da je viewsonic za nijansu bolji, sta vi mislite?Jel koristi neko vec pomenuti Viewsonic model?

Vrh Dno