Šta je novo?

Koji 22" TFT?

kovacm

Čuven
Učlanjen(a)
28.01.2005
Poena
870
ima li kod nas Acer AL2216W? To je 22" monitor za 400e (na zapadu).

Vec duze vreme razmisljam da menjam mog debeljka, i konacno sam odlucio da to i uradim. Izbor se sveo na dva modela:
Asus VW221D i
ViewSonic VA2216w
pa me interesuje Vase misljenje? Inace cena oba modela je 13k dinara.

Da li je 226BW još uvek odličan izbor? Cenovno mi odgovara.

Gde si kupio ?

Nije neka slika, očajna garancija.

Kako to mislis "ocajna garancija"? Kaze da je 3 god, samo ne pise na koliko mrtvih tacaka se daje..

Svi daju do 3 mrtva pixela, stim da vecina njih dozvoljava da ako ti se u roku od 2 - 3 dana pojavi mrtav pixel, mozes da zamenis monitor. Barem je tako bio slucaj samnom kada sam kupovao monitor u imtelu pre jedno mesec dana.

na asus 222u se daje garancija od 3 (TRI) godine na 0 (NULA) mrtvih/zaglavljenih, ili sta vec piksela.

Da su pročitali temu za koju sam dao link gore znali bi to i ne bi širili dezinformacije...
:wall:

Znaci, trenutno niko od uvoznika ne daje "zero pixel" garanciju.

@superstar:
Citaso sam tu temu, ali nisam nasao koliko se eksplicitno pixela tolerise za benq-ovu G seriju.
Ako je ta cifra od 3 komada, to onda uopste nije losa garancija (vec klasicna kao i sve ostale na nasem trzistu).
Mada eventualno ostaje problem losije slike, no sta da se ocekuje od monitora za 10.999,00 din.
Poz

Pa ako si se vec odlucio za 226BW, onda bih ti preporucio 226CW, skoro pa isto, ali ipak malko bolje! ;)

Definitivno si u pravu, ali sam se odlučio za 2493HM na kraju :) Treba mi full HD pošto baš imam dosta 1080p materijala, a ovaj Samsung je po kvalitetu barem na nivou ovog LG-ja kojeg imam sada.

Treba da kupim nov monitor, dvoumio sam se između 2232bw i 223bw, pa sam onda naleteo ovde na mnoge koji savetuju T220, i onda se odlučio za taj, pa sam na Samsunogovom sajtu naleteo na T220HD (sve što više tražim, sve sam neodlučniji). E sad, za koliko bi mogao taj HD da se nađe kod nas, i da li vredi plaćati toliko (ne znam za sada koliko) veću cenu?

EDIT: Sad sam našao na Benchmarkovom sajtu T220, u naslovu piše T220, dok su se na kraju u potpunosti prebacili na T220HD i u specifikacijama piše 220HD, a cena je 350 eura, što i nije ogromna razlika, dok je na nekim drugim sajtovima cena oko 450-550 eura, što ipak ne bih platio za taj monitor?

Poslednja izmena:
Treba da kupim nov monitor, dvoumio sam se između 2232bw i 223bw, pa sam onda naleteo ovde na mnoge koji savetuju T220, i onda se odlučio za taj, pa sam na Samsunogovom sajtu naleteo na T220HD (sve što više tražim, sve sam neodlučniji). E sad, za koliko bi mogao taj HD da se nađe kod nas, i da li vredi plaćati toliko (ne znam za sada koliko) veću cenu?

EDIT: Sad sam našao na Benchmarkovom sajtu T220, u naslovu piše T220, dok su se na kraju u potpunosti prebacili na T220HD i u specifikacijama piše 220HD, a cena je 350 eura, što i nije ogromna razlika, dok je na nekim drugim sajtovima cena oko 450-550 eura, što ipak ne bih platio za taj monitor?

Pa ako hoces da platis tv tuner u monitoru.

Poslednja izmena:
Taj tuner je digitalan i kod nas nece imati nikakve koristi od njega. :)

Prednost HD modela su 2xHDMI i USB hub, pa ti odluci da li je to vredno 100+ eura razlike u ceni.

Poslednja izmena:
da ne otvaram temu .. koji pazariti do 200 eu?

Da, VA2226w ( sa DVI i HDCP ), bar tako pise u cenovniku, nisam zvao da proverim :)
A sto se tice panela, mislim da ugradjuju samo jednu vrstu tako da nema brige (kao kod Samsunga).
Ja mislim da je za ove pare to najbolja kupovina, ima u temi o monitorima review VA 2216w gde ga bas nahvalise.

Sta da uzmem do 220-230e?

Poslednja izmena:
Uzeo sam SyncMaster 2243 NW 5ms, nadam se da nisam pogrijesio :)

Da li valja nešto Samsung 2220LM 22" 5ms?:trust:
Cena mu je prikladna, a i izgled nije loš bar po slici. Ako ima neki sličan za iste pare, preporuke su dobrodošle..

Nazad
Vrh Dno