Šta je novo?

Koji 22" TFT?

kovacm

Čuven
Učlanjen(a)
28.01.2005
Poena
870
ima li kod nas Acer AL2216W? To je 22" monitor za 400e (na zapadu).

E citao sam i citao i sada sam samo zbunjen i ne znam sta da radim ??? Uzeo bih monitor 22 wide od 200 evra plus minus 20,30 evra , ali ne znam sad koji i da li je stvarno neka razlika u slici ako monitor ima dvi ili ne ... :( STA DA RADIIIM ... :)

Mozda razlika u slici i nije tolika,ali je podrska za hdcp preko DVI-a bitna ,ako ces da kacis PS3 ili da gledas HD filmove u bliskoj buducnosti(DVI ne podrazumeva HDCP,moze i ne mora da ima podrsku)!
Ovo je za mene najbitnija stavka,ne samo razlika prikaza!

Poslednja izmena:
Gledam monitore po gradu i videh neki koji do sad nisam vidjao

LG W2242S-SF LCD 22" 1680 x 1050Wide, 8000:1, 5ms, 300cd/m2, V170/170, Black/Silver

Neznatno je skuplji od LG L225WS-SF 22" i koliko vidim jedina razlika je u vecem kontrastu.

Ima li neko iskustva sa ovim modelom?

Da li neko mozda ima iskustva sa modelom SAMSUNG T 220?Interesuje me ovaj tft monitor pa ako neko zna da li je ok za kupovinu?Vizuelno izgleda ekstra jos kad bi i sliku imao dobru kupio bih ga odmah.Zato me i interesuju utisci ako je neko dolazio u dodir sa ovim modelom.Cena mu je tu oko 320 eura.
Pozdrav.

Ima li neko iskustva i utiske sa LG L227 WT (monitor na papiru izlgeda extra ) ?...pregledao sam prethodne starne samo jedan decko je kupio ali nista korisno nije rekao osim sto se pohavlio da je pazario :p
Cena je malo veca od 2232BW koji je po vecini best buy za tu cenu.

Poslednja izmena:
Ima li neko iskustva i utiske sa LG L227 WT (monitor na papiru izlgeda extra ) ?...pregledao sam prethodne starne samo jedan decko je kupio ali nista korisno nije rekao osim sto se pohavlio da je pazario :p
Cena je malo veca od 2232BW koji je po vecini best buy za tu cenu.

Evo poredjenje
http://www.digitalversus.com/duels.php?ty=6&ma1=36&mo1=284&p1=2683&ma2=35&mo2=349&p2=3278&ph=12
Nesto je sa bojama cudan,nisu prirodne,kazu da je crna isprana!

Poslednja izmena:
Da li neko ima iskustva sa Viewsonic-ovom dvadesetdvojkom VA2226w ili bilo kakve info o njoj? Vidim da je to najjeftiniji monitor od 22" sa DVI-om, kosta ~ 230 eura. Sutra planiram da ga pazarim:)

Da li neko ima iskustva sa Viewsonic-ovom dvadesetdvojkom VA2226w ili bilo kakve info o njoj? Vidim da je to najjeftiniji monitor od 22" sa DVI-om, kosta ~ 230 eura. Sutra planiram da ga pazarim:)

Ovo pitanje sam i ja hteo da postavim. Mene jedino zanima da li ovaj monitor koristi Philips Perfect Panel, za koji vazi zero bad pixel policy.

Tema ima 33 stranice i oni opet pitaju koji monitor da kupe :p
Ja sam uzeo LG222WS i prelazak sa 753DFX je kao sa bicikla na avion :p
Ne verujem da izmedju monitora koji koshtaju 200e ima toliko primetne razlike da bi se sada vodile polemike,u principu samo da nema mrtvih pixela i kod Samsunga panel onaj da se izbegava i garantujem da cete sa bilo kojom odlukom biti zadovoljni!

Pre neki dan burazer uze HANNS.G HI221DP 22" TFT 1680x1050,1000:1,5ms,300cd/m2,MM,VGA,DVI (with HDCP), Black za 15000 din. Panel sasvim solidan, slika totalno korektna, izrada od jeftine plastike sto se odmah da primetiti ali opsti utisak pozitivan posto je slika ipak najvaznija.

HANNS.G gde ima to za te pare?

Asbis ih uvozi, svaka iole korektna firma (sa nekom normalnom marzom do nekih 10%) koja saradjuje s njima bi mogla da ih nabavi po toj ceni.
el imaju vece modele vidim ovde ovaj sa sasvim ok cenom hg281dpb na newegg u je 540usd:S:

Na kraju sam se ipak odlucio za Viewsonic VA2226w, izmedju ostalog i zato sto sam dobio odlicnu cenu. Mislim da se nisam prevario (iako je Samsung Samsung:), prikaz je vise nego zadovoljavajuci, naravno, kada se uzmu u obzir moje potrebe... mada je o potrebama iluzorno govoriti na taj nacin jer "od viska glava ne boli":)
Uglovi vidljivosti su vise nego korektni, pogotovo horizontalni koji su veoma blizu onim navedenim u specifikaciji (170/160). Vertikalni su malo losiji ali i dalje vrlo dobri za proizvod tog cenovnog ranga. Boje su dovoljno zive i jarke, ne prenaglasene, odlicne za sve oblike multimedijalnog uzitka. Rekao bih da nisu toliko izrazene kao na primer kod Samsunga 206bw i ostalih modela iz te serije, ali je ta razlika ipak minimalna, a i to generalno zavisi od licnih afiniteta jer prenaglasavanjem boja se prikaz udaljava od realnosti. Ono po cemu se zaista moze pohvaliti jeste minorno probijanje ccfl lampi po svim ivicama a i sama postojanost crne boje odusevljava, iako se radi o budget Twisted nematic panelu, sto omogucava krajnje udobno gledanje filmova... ali opet, mozda je samo meni zapao dobar primerak. Uniformnost osnovnih boja je na odlicnom nivou i nema distorzije nijansi po coskovima i ivicama. Jedina realna zamerka se moze uputiti na racun malo sporijeg odziva od 5 mili sekundi, ali i to je skroz zadovoljavajuce i gotovo neprimetno cak i u brzim fps naslovima. Poredjenja radi, pre ovog monitora imao sam Benq FP93G X, jedan od prvih modela koji je doneo 2ms u narodne mase, i nakon prelaska na ovih 5ms zaista nije usledilo razocarenje. Menu je intuitivan i krajnje jednostavan za koriscenje, pomalo siromasan sa opcijama tj. bez nekih fensi predefinisanih profila i naprednih podesavanja boja, ali to bi u ovom slucaju bilo mozda i suvisno jer je prikaz fabricki idealno kalibrisan... Verujem da vecina korisnika nece imati potrebu za dodatnim cackanjem kontrasta i brigthnessa. Slika je ostra i jasna, citljivost teksta je odlicna na svim pozadinama, bez zamarajucih senki na slovima, a sve to zahvaljujuci egzistenciji DVI interfejsa. Naravno, tu je i VGA konektor. Na zalost, u pakovanju se ne nalazi digitalni kabl, samo analogni, sto meni nije predstavljalo problem jer mi je ostao DVI od prethodnog monitora:) Sto se samog dizajna tice i uopste fizickog izgleda, verujem da ce se vecini svideti. Nije se preterano islo u egzibicije i dostizanje novih umetnicko-dizajnerskih dometa, ali je umesto toga upotrebljen uvek aktuelan minimalisticki pristup. Kompletan monitor je uradjen od kvalitetne, crne, sitno hrapave plastike sa krajnje ukusnom sivom donjom ivicom i plavom led diodom. Neodoljivo podseca na asketski dizajnirane Dellove monitore. Zavrsna obrada je na najvisem mogucem nivou, sve je kompaktno i kvalitetno uklopljeno, bez i najmanjeg krckanja plastike. Tilt je jedino podesavanje koje cete naci, sto je i razumljivo s obzirom na cenovni rang i ustedu koja je negde morala da se ostvari.
Dodao bih jos da je po mom misljenju Viewsonic VA2226w ipak bolja solucija u odnosu na Samsung 2243NW, iako taj samsung koristi provereno dobar panel (isti kao i 205bw, barem mislim da je tako). Za iste novce dobijate DVI interfejs, i to sa HDCP (High Definition Content Protection) zastitom, sto ce Vam, izmedju ostalog, omoguciti nesmetano gledanje High Definition sadržaja na zaštićenim diskovima, uz veoma slican kvalitet prikaza.
Garancija za VA226w je 3 godine i to na nula mrtvih pixela (ali ne i za subpixele, mislim da je tolerancija 3 komada).
Ovaj model zaista ima odlican odnos cena/kvalitet odnosno ulozenog i pruzenog, prema tome moja najtoplija preporuka.

Nesto od osnovne specifikacije:

Brightness 300 cd/m2 (typ)
Contrast Ratio 1000:1 static (typ), 2000:1 dynamic (typ)
Viewing Angle 170° horizontal, 160° vertical
Response Time 5ms (typ)
VIDEO INPUT Analog/Digital RGB analog (75 ohms, 0.7 Vp-p)/DVI-D (HDCP)

P.S. Zaista ne razumem ljude koji imaju iracionalnu potrebu da bez ikakvog povoda prozivaju druge, cak i ako ti drugi nisu bas "u materiji". Nije sramota ne znati, sramota je ne pitati!

po onome sto si napisao veoma slican nesto jeftinijem modelu VA2216w sa tim da ovaj nema DVI... takodje prakticno idealna crna sa nesto malo probijanja svetlosti po ivicama i sa odlicnim bojama... razliku DVI i DSUB bi jedino mogao uporediti monitor uz monitor kad mi iz servisa stigne Samsung 930BF...

PS: jedino sto mi se posle par dana pojavio jedan los sub pixel koji se primeti samo pri crnoj pozadini i kad mi je glava 20-30cm od monitora

Poslednja izmena:
Verujem da je tako, nisam jos video uzivo VA2216w ali sam pretpostavljao da je u pitanju identican proizvod samo sa nedostatkom DVI prikljucka. Vidim da si i ti zadovoljan, i da, crna je zaista dobra, cak bolja nego na vecini skupljih Samsung modela.
Jedino je bez veze sto ti se pojavio taj los subpixel... Je l' si probao sa nekim pixel programima i "masiranjem" povrsine ekrana? Imao sam dva mrtvaka na Benq-u, ali mi nista nije pomoglo :(

jesam masirao :)
mada nisam siguran jel uopste los subpixel ili je neki manji defet panela, posto je tacka toliko sitna da se tek na 20-30cm od ekrana primeti (crn ekran + mracna soba) i to bas kad se zagledas u nju a i boja joj je nedefinisana kao malo probijanje zute svetlosti velicine vrha igle po meni cak manje od sub pixel-a (mada nikad nisam video mrtvaka)

PS: mislim da vecina jeftinih modela ispod 350e dobiju koji bad/sub pixel....

Ma najverovatnije je subpixel, nema trece (a ni drugo:) ). Verovatno kristali u sub-u nisu u mogucnosti da se postave u polozaj koji prikazuje crnu boju tj. da u potpunosti zatvore prolaz svetlosti, tako da po malo probijaju u zutoj nijansi.
Ma naravno, cak se i na dosta skupljim modelima pojavljuju...

Nazad
Vrh Dno