Šta je novo?

Koji 22" TFT?

kovacm

Čuven
Učlanjen(a)
28.01.2005
Poena
870
ima li kod nas Acer AL2216W? To je 22" monitor za 400e (na zapadu).

Jesam 225 seriju. Ustvari, evo ti ceo timeline moje potrage za monitorom:
BenQ ne znam koji model, košta oko 16.000 -> Acer AL2216Ws -> LG L225WS-S -> ASUS VW222S -> ASUS MW221U. Nijedan nisam video uživo, prvenstveno iz razloga što nisam nigde uspeo da nađem te modele. Čekam da određena firma otvori radnju u Novom Sadu da vidim šta će imati.

Ne znam sta da ti kazem, 223BW je (meni) sjajan ali i skuplji od ova 2 modela. Iskreno, nisam video ni jedan ni drugi u 22" varijanti. Jesi li gledao LG?

223bw je 21.6" i sa 5ms, ovaj VS je punih 22 inca, 2ms i jos nekih 30e jeftinije. Samo mi je potreban neko ko ga vec ima da prenese utiske :smash:

Meni licno cena nije toliko presudan faktor, kao ni tih 0.4" tj. bitnije su mi boje, kontrast, ostrina itd... nego par desetina e. Odziv se vise ne uzima u obzir, cak je po meni pozeljno 5ms zbog nekih situacija gde su se pixeli zaglavljivali zbog prebrzog odziva (2ms). Ipak, ako je slika viewsonica u klasi sa 223BW (a ne bi me cudilo da jeste) on je svakako bolja kupovina.

Već negde napisah: sutra idem da uzmem ASUS MW221U, mislim da je za 22 000 verovatno najbolja kupovina, tim pre što nađoh da ima podršku za HDCP (i čudo nekih naprednih fora za kvalitet prikaza). Inače, od marta je u Pakomu akcija na kojoj je VIEWSONIC VA2216w 16 000, a VIEWSONIC VG 2230WM (DVI) 23 000 (izgleda sjajno spolja)

@delboy

kupili drugar i ja po VX2240, ok monitor za te pare. 0 Bad pixel garancija. Ako možeš, isprobaj ga u radnji, vidi kako stoji sa probijanjem od gore (od ova dva, jedan nema uopšte probijanja, drugi ima malo, a primerak koji smo gledali pre kupovine kod nekog tipa, ima dosta probijanja od gore)

Već negde napisah: sutra idem da uzmem ASUS MW221U, mislim da je za 22 000 verovatno najbolja kupovina, tim pre što nađoh da ima podršku za HDCP (i čudo nekih naprednih fora za kvalitet prikaza). Inače, od marta je u Pakomu akcija na kojoj je VIEWSONIC VA2216w 16 000, a VIEWSONIC VG 2230WM (DVI) 23 000 (izgleda sjajno spolja)

Ako će biti VIEWSONIC VG 2230WM za 23K dinara - onda po meni nema smisla kupiti ASUS MW221U za 22K din, ovaj VIEWSONIC ima superiorno rešenu ergonomiju u odnosu na konkurenciju (možeš ga pozicionirati kako ti duša želi), meni to podjednako znači kao i kvalitet panela.

Odakle ti info za Pakom? Ja bi ga narucio po toj ceni samo ga nema na sajtu???

U potrazi za 22-ojkom naisao sam u Nisu na Viewsonic GX2240w za 20500 dinara (u pitanju je model sa DVI prikljuckom). Da li monitor vredi tih para i da li za iste novce moze da se uzme nesto bolje ili da kupujem ovo ?

Posalji mi message gde je toliko para? Thanx

Odakle ti info za Pakom? Ja bi ga narucio po toj ceni samo ga nema na sajtu???

Nema ga na site-u, bio sam u radnji u Balkanskoj u petak uveče i čovek mi pokazao katalog za akciju u kojoj piše ta cena. Ovaj lošiji model je već 16 000. Treba otići tamo i videti.
Inače, čitao sam komentare za taj jači model i nisu mi se baš svideli. ima ga i u Svetu kompjutera od februara (mislim) - čini mi se ništa superiorno. Ali stalak i podešavanja su stvarno dobra, jedino što je monitor ogroman, pošto mu je donji deo panela proširen, valjda za zvučnike... I nema podršku za HDCP

Poslednja izmena:
Greskom sam upisao GX, u pitanju je VX model. Da li neko ima iskustva sa njim. 250e za VS sa DVI prikljuckom i 2ms matricom mi se cini extra cena. Kakva je politika po pitanju losih piksela za ovu seriju monitora.

View Sonic su super monitori. Ovaj model je ocenjen na vecini inostranih sajtova sa visokim ocenama. Imam ja na poslu jedan za graficki dizajn VP 2130b i strava je. Kalibrise se profi i miran si 7 meseci do sledece kalibracije.

Planiram da kupim LCD monitor 22", DVI, HDCP podrška, do 300 evra. Dvoumim se izmedju Samsunga 2232BW, 226BW i ViewSonic modela. Dajte savet (mrtvi pikseli, pozadinsko probijanje svetla, uglovi vidljivosti ...)

Ja se dvoumim izmedju sledecih monitora??!!

• LG 22” L226WTQ-BF $335/195eura
  • Samsung 22” 226BW $337/197eura
  • Asus 22” VW222U $318/186eura

Poslednja izmena:
pa pazi, ako se dvoumish izmedju tri monitora, to je veliki problem :p

u sushtini, skoro vi ce ti napisati samsung, a ovi ostali ASUS. evo ja ti preporuchujem LG. ja imam 225ws, i prezadovoljan sam, a pritom, u firmi koristim Samsung, i mogu ti reci da je u tom cenovnom rangu meni daleko bolji LG. ne znam zashto, valjda mi vishe odgovaraju boje, nekako mi je daleko chistija slika na LG.

Ako uzimas LG, budi siguran da ima sto noviji firmware. Moj je verzija 2.20. Takodje proveri kako je podesen u service meniju. Moj je bio podesen na CMO panel i javljali su se duhovi u pojedinim igrama. Kada sam stavio na LG panel duhovi su nestali. Ako uzimas Samsunga, pokusaj da nadjes sa "S" panelom, trebalo bi da ima bolju sliku od LG226WTQ. Za ASUS-a kazu da pruza puno za ulozen novac, ali vidim da su kod tebe cene slicne, tako da bih ja birao izmedju LG-ja i Samsunga. Poz

Koji od sledecih 22" monitora mi preporucujete:

1. Philips 220WS (za njega imam najbolju cenu)
2. LG L226WTQ (drugari mi ovaj najvise preporucuju)
3. Samsung 226BW (lutrija je naci s panel, a u lutrijama uglavnom gubim :)
4. Acer x223W

Hvala, hvala, hvala

bas sam danas bio u jednoj firmi.
Dvoumio sam se izmedju 223BW, 226BW i LG L222WS
nakacili su mi sva tri monitora za istu masinu radi poredjenja

226BW je bio sa C panelom.

223BW ima bolju sliku nego 226BW. 223BW je 5ms a 226BW je 2ms i to se vidi u testu PixPerAn
Ali slika i pozadinsko osvetljenje je ubedljivo bolje na 223BW

226BW vuce na plavo i to primetno. Na netu moze da se nadje gomila testova koji to isto potvrdjuju. Probijanje pozadinskog osvetljenja je po meni katastrofalno pogotovo za monitor od ~26.000din. Oba samsunga su bili na brightess:40 i contrast:60. Tek kad se stave jedan do drugog vidi se koliko je 223BW bolji monitor.

Sto se LG L222WS tice meni je izgledao sasvim ok. On je dosta jevtiniji od prethodna dva a po meni ima bolju sliku od 226BW (sa C panelom)
Ne znam koji mu je nominalni odzim ali je identicak kao kod 223bw (5ms) ... barem po testovima.

Koliko sam obavesten, trenutno 226BW dolazi uglavnom sa C panelom. Po onome sto sam ja video 226BW C sa cenom od ~26.000din je losiji monitor od LG L222WS koji kosta ~17.000. Po meni je to nevidjena prevara.
U gore navedenom testu PixPerAn mozete da testirate i brzinu odziva u igri koja bas taj odziv dovodi do izrazaja i po meni razlika nije neka narocita, ne tolika da bih mogao da progutam razliku u ostalim osobinama.

Na 226BW sa S panelom (najboljim) nikako da naletim. Po svemu sto sam procitao to bi trebalo da bude najbolji izbor. Ono sto hocu da kazem jeda ako naletite na 226BW sa C panelom - dobili ste monitor koji je rangu monitora koji su barem 5000-6000din jevtiniji .... ako ne i vise.

toliko o ova tri monitora, nisam imao priliku da testiram ove druge...moza nekome moze da bude od pomoci ova informacija

napominjem jos jednom: 226BW je sa "C" panelom, sa "S", pa cak i sa "A" bi trebalo da bude druga prica.

Koji od sledecih 22" monitora mi preporucujete:

1. Philips 220WS (za njega imam najbolju cenu)
2. LG L226WTQ (drugari mi ovaj najvise preporucuju)
3. Samsung 226BW (lutrija je naci s panel, a u lutrijama uglavnom gubim :)
4. Acer x223W

Hvala, hvala, hvala

Ako je taj Philips zaista model 220WS, onda je to moja topla preporuka.
Odnos cena/kvalitet odlican. Radi sjajno i preko VGA i preko DVI
Mislim da neces dobiti DVI kabl uz njega.

E citao sam i citao i sada sam samo zbunjen i ne znam sta da radim ??? Uzeo bih monitor 22 wide od 200 evra plus minus 20,30 evra , ali ne znam sad koji i da li je stvarno neka razlika u slici ako monitor ima dvi ili ne ... :( STA DA RADIIIM ... :)

Nazad
Vrh Dno