Šta je novo?

Koji 22" TFT?

kovacm

Čuven
Učlanjen(a)
28.01.2005
Poena
870
ima li kod nas Acer AL2216W? To je 22" monitor za 400e (na zapadu).

da ne otvaram novu temu:

Treba mi neki 22" TFT...bavim se grafikom (AutoCAD, 3DSMax, photoshop)...fond mi je 300-350eur, ako mi neko kaze "imas ovog zmaja od monitora za 400eur...vredi svaku paru" pristao bih i na to. Igre i filmovi mi nisu primarni.
Izbor mi je za sad na 223BW, video sam ga na kratko, svidja mi se slika, svidja mi se i kako izgleda (meni je 226 odvratan).
E sad....ima li nesto bolje za te pare? Nisam stigao da provalim za LG, ACER, HP, Philips....trebalo bi mi 2 godine da pohvatam sve modele itd. Video sam neki DELL (mislim da je Dell E228WFP), super izgleda ali sam procitao da nije bas nesto.

Znaci meni treba monitor koji moze da mi prikaze dobro boje, nisam picajzla bas....do sad sam radio na Samsung 959NF koji je izuzetan CRT monitor i trazim nesto sto je ili isto ili bolje od toga (ako je moguce).

214T sam gledao uzivo i sjajan je ali mi se ne da 600eur...mogao bih dva 223 za cenu jednog da uzmem (skoro).

Bio do Pakoma da vidim ViewSonic VA2216W, i prodavci su ga prikljuchili, i monitor je imao senke oko slova (duplu sliku), i nisam bio uopste zadovoljan. Nisam smeo da rizikujem pa cu otici do drugog mesta gde znam da je 300 din skuplji pa da pogledam. E sad, ta slika u Pakomu moguce da nije dobra iz razloga sto oni imaju neki matori komp sa integrushom, pa moguce da ona zeza sliku. Plasim se da ne bude tako i kod mene... Sta vi mislite koji je razlog ovakvoj slici, posto vidim da je Chakija zadovoljan...

pozdrav...

evo, sad sam bio u toj drugoj firmi i pogledao viewsonic... odlican je monitor. ima manje probijanja od mog 205bw, poggotovo po gornjoj strani. Slika je prilicno ostra. Mozda mi jedino boje nisu "masne" dovoljno, ali podesavanjima cemo i to srediti. Kupujem ga danas ili sutra pa pisem utiske.

mislim da ces biti zadovoljan...
Ja sam imao problem sa ostrinom slova tj tim senkama o kojim pricas.Namestio sam sharpness u driverima i malo igranja sa podesavanjem boja i wwaaaatra !!!
Mislim da je trenutno ovaj monitor best-buy !
Ja sam iz dana u dan sve zadovoljniji :D

223BW
226BW
2232BW

ono sto sam naosa je da je od ovih koje sam nabrojao 223BW ima najbolju reprodukciju boja (gresim li?)

sta je od ovoga najbolje za grafiku? Jel ima neki koji kad ukljucim ne moram da kalibrisem "do zore" da bi imao normalnu sliku? ... ok mi je da malo podesim brightnes, contrast i tako nesto...vidim da ljudi izgube dane da bi podesili monitor.

Ja sam pročitao jedan review (zaista ne mogu da nađem link sada) gde su testirani LG 226WTQ, Samsung 226BW i 2232BW i ovaj poslednji je odneo poprilično ubedljivu pobedu, pogotovo kad se o igrama tj. ghostingu radilo... Ne znam, ima toliko varijanti testova na netu, jednostavno trebaš kupiti ono što te najviše "vuče"...

ma mene ne zanimaju igrice i filmovi....

mene zanima Photoshop recimo, kad bacim sliku na ekran da moze da prikaze celu gamu boja. Pogotovo mi je bitno da ne sece voma svetle boje bliske beloj (da ne pretvara u potpuno belu).

Kazem: nisam picajzla bas, ali mi je bitno koji od ovih ovde ima najbolji prikaz boja, citao sam negde da je to upravo 223BW...e sad..

Moja preporuka je Samsung 223bw!
Kupio sam ga pre 20-tak dana i nemam ni jednu zamerku.Nema mrtvih piksela,probijanje je minimalno na gornjoj i donjoj ivici,boje su veoma realne(s obzirom da je TN panel).Inače,u 223bw ugrađuju samo Samsung (S) panele.Što se tiče 2232bw,mislim da je velika kocka šta ćeš da dobiješ s ozirom da ugrađuju čak 4 vrste panela,a kod nas uglavnom stižu sa najlošijim C panelima.

Čuo od dosta ljudi da 223bw ima realnije boje od 226bw.

kupih ViewSonic VA2216W pre par dana. Slika je ok. Nikakvih problema nemam u igrama i filmovima, i zaista je ugodan za posmatranje. manje mi se svidja slika u windowsu gde dolazi do izrazaja razlika izmedju mog 205bw i ovog ViewSonic VA2216W. slika je mnogo svetlija nego sto je to bio slucaj sa 205bw. za te pare je stvarno dobro ulaganje.

Upravo sam se vratio iz kupovine i na mom stolu sad stoji LG L227WT. Koliko sam do sada gledao na netu za kontrast pise DFC 5000:1 a kod mene na kutiji i na monitoru stoji DFC 10000:1!!! Da li je to tacno ne znam. Prvi utisci su fantasticni.

(izvinjavam se zbog losijih slika, slikano mob. telefonom)

Prilozi

• DSC00398.JPG
    DSC00398.JPG
    487.7 KB · Pregleda: 229
  • DSC00399.JPG
    DSC00399.JPG
    462.5 KB · Pregleda: 182
  • DSC00400.JPG
    DSC00400.JPG
    452.2 KB · Pregleda: 142
Poslednja izmena:
Јел има неко искуства са 22" LG M228WA-BZ, TV tuner, DVI?
Видим да је мали заступљен, а чини се као добра куповина због TV tunerа.

Mnogo su loshi!

Jedino sto je malo shit je sto u novelu ne daju da pogledas monitor pre nego sto ga kupis :mad:

Ne znam da li je to politika firme, ili one likove sto tamo rade (citaj: 'lade jaja) mrzi da se zezaju. Znam samo da kod njih sigurno necu ostaviti pare za monitor.

Kad kazete probijanje, da li mislite na svetliju crnu ili na nesto drugo?

Obično se, kada se kaže "probijanje", misli na probijanje pozadinskog osvetljenja po ivicama monitora...

Uz ivice (i šire) na ekranu...

ja saim izgleda napravio greshku ... naruchio sam sebi LG 225WS (za koji sam mislio da je najbolji, jre sam blenuo dosta u sve 190-250 22 wide) ali izgleda da sam omashio -

danas sam video Viewsonic VA2216w i mogu da kazem da me je odushevio monitor. probao sam sve na njemu, i primetih da je izrada i slika tog monitora daleko kvalitetnija od svih low budget 22 wide monitora. Haos dobra sprava.

imam josh jedno pitanje -

jel neko ima iskustva sa Proview AL2237 ?? ovako stoje stvari -

ima DVI, koshta 240 evra (win win computers, skoro pa realna cena), i ima minimalistichki stalak, i okvir. izgleda mi odlichno, a ne znam nishta o njemu. a pride, na sajtu Proview-a nema ni pomena tom monitoru!!! kad ukucash - PROVIEW AL2237 rezultati su - nishta, a kad dodash "w" na kraju, samo ruski sajtovi, i nasha prodaja.

f_pic19699m_aae79b9.jpg

da, chakija, ali ja sam u strahu da ne ispadne da je Proview na njemu samo pro forme, a da ga pravi neki Kirgistanac, jer zaista ni jedan sajt osim ruskih i srpskih ne izbacuje nishta o Proview AL2237w ili kako god da se zove.

da, chakija, ali ja sam u strahu da ne ispadne da je Proview na njemu samo pro forme, a da ga pravi neki Kirgistanac, jer zaista ni jedan sajt osim ruskih i srpskih ne izbacuje nishta o Proview AL2237w ili kako god da se zove.

Kirgistanac ili Kinez, u cemu je razlika?
Pogledaj kakvu sliku ima, ako je dobra sta te briga i da su ga zabe pravile... ;)

Viewsonic va2216w ima predefinisane boje, ali nema profile...
dakle ima ono sRGB, 9300k, 6500k, 5400k i user color a nema MOVIE, GAME, SPORT, i sl. modove (profile) nalik npr. na samsung monitore...

Nazad
Vrh Dno