Znači ja ovo kucam sa nepostojećeg monitoraja nisam maltene ni cuo da postoji 21" wide monitor...ne znam odakle ti to palo na pamet. Cak su i 21" 4:3 retki (LCD naravno) zbog navale na 20 i 22" wide modele
Iza "kompjuterskog" stola je prozor tako da nema na sta da se okaci, jedino sa plafona da visi
Sto je maksimalno glup ali je sestrin i za nju i pitam. Iznad stola sa leve i desne strane su police za drangulije i prostor, da ne kazem rupa gde treba da se smesti monitor je ogranicena na 50 cm sirine okruglo pa sta uspem da umetnem tu. 20" wide staje ali 22" ne (225BW je 50.5cm). Da bih ubacio 22" trebalo bi da skinem te dodatke, ali pitanje da li bih oslabio konstrukciju stola jer je sav od iverice, a o busenju novih rupa ne razmisljam,tako da se ne bih upustao u tu avanturu bez preke potrebe.
hvala na informacijiVideo sam taj model (zato sam i napisao "maltene nisam cuo"), PROBLEM je sto je 100e skuplji od boljeg i veceg 226BW. Iskreno - dovedi majstora nek ti skine taj 1cm sa zida, lakse je !
Treba mu par sati...
@M_M
to sto je ugao od 150 ili 170 samo na papiru, a u praksi to znaci "do tog ugla je slika gledljiva" to je nesto sasvim drugo. Ja nemam 226bw uopste, kao sto mozes da vidis iz mog profila. Ne treba ti uglomer da bi ZNAO da je gledanje monitora pod 180 stepeni gledanje skroz od sa strane, a 175 stepeni tek malo manje. Ti ne gledas ni na jedan cosak monitora sa vise od 90 stepeni, sem ako ne sednes ispred 24vorke na 10cm razdaljineRazmisli malo
![]()
Generalno, ekrani sa PVA matricama imaju bolje predispozicije da budi bolji za rad sa bojama i budi bolji za obradu slika i dizajn nego TN film ekrani. To je jednostavno tako. Naravno to ne znaci da neki zaista dobar TN film ekran ne moze da bude bolji od nekog krs SPVA ekrana, ali je to vise izuzetak nego pravilo.ako ekran ima PVA matricu to ne znaci da je automatski dobar za RAD sa bojama, naprotiv, laptopovi sa mahom OCAJNI za rad u pripremi, dizajnu itd jer su boje SKROZ pogresne na SVIM koje sam do sada video. Zapravo su TN paneli imali verniji prikaz (ne kazem da je lepsi, vec verniji) nego vecina PVA koje sam video. Kontrast je uglavnom prenaglasen na PVA panelima itd. Necu da diskutujem o tome ovde.
To sto je 2ms ekran moze da znaci samo zagrizenim FPS igracima i NIKOM drugom. Nisam jos ni na jednom review-u da je to odlucujuca karakteristika koja odlucuje da li je jedan ekran bolji od drugog. Narocito uzimajuci u obzir da je i 8ms vise nego dovoljno da se lepo mogu igrati FPS igre (ja sa uzivanjem igrao i FEAR, i COD2, itd...)226BW je bolji zato sto je 2ms ekran, veci je i jeftini je. To je moj argument. Vecini ljudi uopste netreba PVA panel vec brz, solidan TN. Na kraju krajeva zavisi za cega koristis ekran. Za buljenje u filmove, web sajtove i video igre, 226BW je bolji zbog argumenata koje sam naveo.
Pa i nisam. Lepo sam rekao da imam povezan video (VHS, sa TV tjunerom u sebi) i eksterni DVDRW sa HDD-om na monitor, bez da moram da kupujem i LCDTV. Tako da lepo mogu da gledam TV i bez racunara (a i sa njim, Picture in Picture ili na celom ekranu), a mogu i da gledam ono sto imam snimljeno na VHS ili na DVD-HD... Zaista korisno, zar ne?sto se tice argumenta oko radne sobe i davanja dodatnih parahmm...sam si sebi uskocio u usta i opet nisi razmislio pre nego sto si rekao to. Pa ako ti je ekran u radnoj sobi gde ti je i racunar, za cega ce ti svi ti ulazi ? Valjda mozes da pustis divX, DVD ili sta vec direktno sa racunara, za koji si, na kraju krajeva i kupio taj ekran ?
Dakle recite vi meni zasto je bolje da dam 100 i kusur evra vise za 215T umesto 226BW ?
napisao sam u jednom prethodnom postu, nema mesta na stolu za 225BW, fali 1 cm da se smesti
@M_M:
E sad smo se lepo razumeli, i ti mene i ja tebe ! :wave:
Trenutno imam Samsung 960BF, a planiram da uzmem 215TW.
E sad imam jednu dilemu. Da li su ikone i slova pri rezoluciji 1280x1024 na 960BF iste realne dimenzije kao na rezoluciji od 1680x1054 na 215TW monitoru?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari