Šta je novo?

Koji 21" TFT?

thepace

Čuven
Učlanjen(a)
16.01.2004
Poena
619
zanimam me da li je neko imao iskustva sa ovim monitorima, misljenje o njima , i preporuke o mogucim alternativama, monitor bio bio za kucnu upotrebu prvenstveno gledanje filmova

Od skoro sam ponosni vlasnik 215TW :D, pa za njega mogu da ti dam informacije iz prve ruke :)
Imam jako pozitivna iskustva sa gledanjem filmova, pogotovo što imam znatno veću korisnu površinu kod wide screen formata neko na starom 19" CRT-u. Nema duhova, boje su veoma dobre. Problem je kod malo lošije kompresovanih filmova zato što se sada mnogo više vide nedostaci nego na CRT-u, čak mi i DVD-ovi sada nisu toliko besprekorni koliko su mi se činili :)
Naravno, sve to važi kada nabiješ nos u monitor, iz daljine je sve savršeno.
Malkice se pokvari tamno siva kada se gleda pod uglom, ali ništa strašno.
HDTV filmovi izgledaju... pa ono... tražio sam vilicu po podu par minuta :D
Veoma je upotrebljiv za igre, a video ulaz je sjajna stvar, povezao sam ga na VCR i gledam TV preko njega. Malo je spljoštena slika, ali manje nego na wide TV-ovima, jer je odnos stranica 16:10, a ne 16:9 kao kod njih.
Pitaj ako te još nešto zanima.

utisak o reprodukciji boja ( mada misim da je odlican po tom pitanju) i uglovi gledanja ( po obe ose naravno) , eh da i koliko si ga platio ja sam video nesto za 680e

utisak o reprodukciji boja ( mada misim da je odlican po tom pitanju) i uglovi gledanja ( po obe ose naravno) , eh da i koliko si ga platio ja sam video nesto za 680e
Sada sam prebacio 19" CRT na drugi računar, pa mogu da ih gledam uporedo. Boje mi deluju jako dobro, mada posle CRT-a neke možda deluju prenapadno, a i kontrast je baš jak, pogotovo u nekim setovanjima. Ja sam našao da mi kao srednje rešenje najviše orgovara INTERNET preset, mada uvek možeš da podesiš CUSTOM kako ti odgovara. Uglovi gledanja su potpuni, tj. nema ni jednog ugla gde se ne vidi slika kako treba. Kao što rekoh, dolazi do male promene nekih boja, a najviše se vidi kod sive, ali to je jako minorno.
Cena je tu negde.

odlicno to mi se svidja, sto se tice tih nedostataka poznato mi je vec na mom trenutnom monitoru je to takodje izrazeno, mnogi dvdripovi koje sam ocenio lose sjajno izgledaju na CRT monitoru. thx on info @dandy. kad bi neko jos bio sa iskustvima sa asusom......

odlicno to mi se svidja, sto se tice tih nedostataka poznato mi je vec na mom trenutnom monitoru je to takodje izrazeno, mnogi dvdripovi koje sam ocenio lose sjajno izgledaju na CRT monitoru.
Stvari izgledaju malo bolje od kada sam u Media Player Classic-u uključio filtriranje. Dovoljno je bilinearno da malo ispegla stvar.

ima da se kupi na nekoliko mesta, ali verovatno ga ne bi otpakovali ni da im mahnes ispred nosa sa 750 evropskih novcanica.

ispazario sam samsung 224BW.... evo utisaka

velicina je odlicna, dosta je veca radna povrsina, ima nekako vise mesta, odgovara mi wide
on je po visini kao moj stari 17", samo sto je duzi, tj siri, kao jedan ipo
uglavnom taj deo price je jako dobar
odgledao sam jedan film na njemu i izgleda super
mnogo bolje nego na ovom malom.... odlicno filmovima stoji wide
e sad boje....
nije bas da su nesto narocito
podesavam ih sada, ima previse plave, sve nekako vuce na plavo
posle nesto podesavanja boje izgledaju bolje, predpostavljam da moze da se podesi kako treba
osvetljenje je odlicno, mnogo je veci kontrast u odnosu na moj stari

Proverio telefonom sam za sebe,posto i sam jurim jednog od NEC-ova :) , a mozes da vidis i na www.necline.co.yu

Svidjalo se nekome ili ne, evo jedog od resenja za nec monitore kod nas:

Video sam da par modela (doduse samo jeftinijih) ima firma Flamingo.

Pozvao sam ih i rekli su da mogu da poruce bilo koji od NEC-ovih modela i da bi stigao za maksimalno 4 nedelje.

Pa ko voli - nek izvoli ;)

Poslednja izmena:
iako je jedan korisnik vec hvalio doticni aj i ja da pomenem , extremno sam zadovoljan sa samsung215tw, kome ne treba monitor za intezivno igranje sa ovim ce biti izuzetno zadovoljan. boje,uglovi gledanja su odlicni. jedino se vidi da je malo sporiji u odnosu na moj prethodni monitor ( lg 1780q). al ipak lg je bio tn+film ovo je pva :D

ispazario sam samsung 224BW.... evo utisaka

velicina je odlicna, dosta je veca radna povrsina, ima nekako vise mesta, odgovara mi wide
on je po visini kao moj stari 17", samo sto je duzi, tj siri, kao jedan ipo
uglavnom taj deo price je jako dobar
odgledao sam jedan film na njemu i izgleda super
mnogo bolje nego na ovom malom.... odlicno filmovima stoji wide
e sad boje....
nije bas da su nesto narocito
podesavam ih sada, ima previse plave, sve nekako vuce na plavo
posle nesto podesavanja boje izgledaju bolje, predpostavljam da moze da se podesi kako treba
osvetljenje je odlicno, mnogo je veci kontrast u odnosu na moj stari

Koji je to monitor ja ne mogu da ga nadjem na netu aj' daj link :wave:

Verovatno je mislio na 225BW...

Pa vidiš da je copy-paste, ali ipak dva bambija za urađeni domaći... :)

Vrh Dno