Šta je novo?

Koji 20" TFT?

jero

Slavan
Učlanjen(a)
20.06.2006
Poena
301
ljudi posto ima i nas koji hocemo 20" tft reci te nesto i o njima ko ih ima neka kaze neka iskustva itd??

Ja koristim samsung 204b i mogu ti reci da je monitor ekstra.Radi u rezoluciji 1600x1200 i ima svivel opciju.Pre ovoga sam imao dosta dobar crt samsung 755 dfx i veruj mi da vise nemam problema sa vidom na lcd-u kao sto sam imao na 755dfx,odnosno ne boli me glava vise sto nije slucaj dok sam koristio crt monitor.
A 753s je losiji od 755dfx i to dosta tako da bih ti ja savetovao da ti to lepo prodas i kupis neki lcd i veruj mi neces se pokajati.
E sad da li 16/9 ili 4/3 to je vec tvoja odluka.Ovaj model je format 4/3.
Cena za koju moze sada da se nadje je mislim oko 370 eura i veruj mi da vredi svaku paru.
Pozdrav i nadam se da sam ti bar malo pomogao u odluci.
;)

Ja koristim samsung 204b i mogu ti reci da je monitor ekstra.Radi u rezoluciji 1600x1200 i ima svivel opciju.Pre ovoga sam imao dosta dobar crt samsung 755 dfx i veruj mi da vise nemam problema sa vidom na lcd-u kao sto sam imao na 755dfx,odnosno ne boli me glava vise sto nije slucaj dok sam koristio crt monitor.
A 753s je losiji od 755dfx i to dosta tako da bih ti ja savetovao da ti to lepo prodas i kupis neki lcd i veruj mi neces se pokajati.
E sad da li 16/9 ili 4/3 to je vec tvoja odluka.Ovaj model je format 4/3.
Cena za koju moze sada da se nadje je mislim oko 370 eura i veruj mi da vredi svaku paru.
Pozdrav i nadam se da sam ti bar malo pomogao u odluci.
;)

Ma 753s sam pozajmio jer sam prodao moju 19''icu...koristim ga samo privremeno...
Hvala ti, ali nemam toliko para da se isprsim za 204B...

Ili evo ti u Imtelu za ~290 €

http://www.belinea.com/Products/TFT_20/product_moni_tft.jsp?node=121&artnr=112201

ABELICH105116113.jpg

Poslednja izmena:
Danas sam malko zagledao Belineu 2025S1 i nisam bas odusevljen... kliknuo sam na AUTO na rezoluciji 1600x1200 i nisam dobio ono sto sam ocekivao... nekako mi se cini da je slika mutna... verovatno treba to malo bolje podesiti a i instalirati nekakve drajvere, vidim da mogu da se skinu sa zvanicnog sajta... cena je oko 250€.

Kako se meni čini, a upravo izlistah ceo topik, deluje mi da su najoptimalnije varijante:

- samsung 206bw, 205bw
- LG 204WT

?

I ako grešim, šta još uzeti u obzir u cenovnom rangu do 3 glave i malo preko? Od viđenog i pročitanog, čini mi se da je 206BW Sams'a brutalika dobar u svakom smislu..

Samo wide u razmatranju...

Poslednja izmena:
Takodje sam imao veliku dilemu izmedju ta dva modela, prevagnuo mi je LG zbog boljih ocena na stranim forumima, imam vec dva meseca LG 204W i ja sam prezadovoljan ,svaka preporuka !

Takodje sam imao veliku dilemu izmedju ta dva modela, prevagnuo mi je LG zbog boljih ocena na stranim forumima, imam vec dva meseca LG 204W i ja sam prezadovoljan ,svaka preporuka !

Ja sam se opredelio za Samsung 206BW, moram da budem iskren, izgled je imao veliki uticaj, ali pre svega zbog Maxinog review-a na sajtu.

svaka preporuka na dotichni monitor nemam apsolutno nikakvih zamerki, bez mrtvih pixela, veoma malo probijanje pozadinskog, dobar ugao gledanja, pivot, odziv od 5ms i vishe nego dovoljan za sve igre..stvarno super monitor
ne zalim ni dinar za njega..:D

svaka preporuka na dotichni monitor nemam apsolutno nikakvih zamerki, bez mrtvih pixela, veoma malo probijanje pozadinskog, dobar ugao gledanja, pivot, odziv od 5ms i vishe nego dovoljan za sve igre..stvarno super monitor
Pretpostavio sam... Mnogi su rekli isto... A i meni deluje odlično.

Monitor apsolutno nije za grafičare. Sve mane ima za bilo kakvu obradu grafike i videa. Malo ste pretjerali sa tim fokusom na igre. I dalje je Belinea 102035w bestbuy.

Sada je vrlo nezahvalno... Sa Belineom sam imao vrlo loša iskustva... Možda taj model nije loš...
Znam da sa ovim modelom Samsunga neću eksperimentisati...

P.S. Naravno da je svima jasno da monitor koji je idealan za 2D i 3D rad ne košta 300 evra. :)

Poslednja izmena:
Lg 204wt

Sta mislite o LG 204WT. Preporuchio bih ga drugu za PS3. Dosta je jeftin.

206wtq?

Dakle? Da li je neko kupio ili isprobao ovaj model (LG 206wtq), bas me interesuje iskustvo u upotrebi? Vredi li uzimati ga?
Njega imam za 280 dok je Sams. 206bw 315 (valjda mi je na 3xx psiholoska granica pa ne mogu da prebacim), do L204wt-a ne mogu trenutno da dodjem...

Hajde da zanemarimo garancije na mrtve pixele koji su kod ViewSonica i LaCie vredni spominjanja, ostali su pateticni po tom pitanju, samo puna usta price, malo posla...

sekunde su mi u pitanju, sad vec moram da pazarim nesto :)

Monitor apsolutno nije za grafičare. Sve mane ima za bilo kakvu obradu grafike i videa. Malo ste pretjerali sa tim fokusom na igre. I dalje je Belinea 102035w bestbuy.

onaj ko se bavi grafichkim dizajnom uzece neshto tipa 959NF ili neki bolji CRT, a ne widescreen samsung;)

Lg L2000ce

Procitao sam celu temu, cini mi se da niko nije spomenuo ovaj monitor? Da li neko ima iskustva sa njim? Po ceni je malo skuplji od SM203B (iste je rezolucije 1400X1050), ali cini mi se da ima bolji kontrast i ugao vidljivosti (barem na papiru). Ono sto me brine je to sto ga na LG global sajtu vode kao 'discontinued', a dosta nasih trgovaca ga i dalje ima na cenovniku. Takodje, tamo sam pronasao i L2000C, L2000CN i L2000CM medju aktuelnim modelima, svi su sa rezolucijom 1600X1200, pretpostavljam da su to evivalenti samsungovog 204B modela. Da li neko zna nesto o njima? Da li ima sanse da se pronadju kod nas, posto ih nisam vidjao u cenovnicima. Jesu li mozda suvise novi, pa jos nisu stigli kod nas ili nasi uvoznike jednostavno ne interesuju (samsung im ide k'o alva)???

20" wide sa DVI ili 22" wide bez DVI?

Već mesec dana se lomim oko kupovine wide monitora. Prvobitno sam nameravao da kupim samsunga 20" wide (205bw, pa posle 206bw).

Posle videh ovaj Benq od 22" za nekih 260tak eura... mana mu je što nema DVI. Monitor mi treba uglavnom za sve sem za igre.... Igram ponešto, ali retko, tako da mi to nije nešto od presudnog značaja.

Problem sa 19" i 20" wide je u tome što mi ti ekrani nekako izgledaju "malo". Navikao sam se na CRT grdosiju već odavno pa kad sam video 19" wide delavao mi je nekako premalo. 20" je već bolje ali mi se čini da je 22" prava stvar. Zabrinjava me to što ovi povoljni 22" modeli (Benq,acer, belinea) nemaju DVI (bar ne ovi kod nas što se prodaju).

Sad, interesuje me koliko bi nedostatak DVI-ja *stvarno* nedostajao u svakodnevnom radu??? Znači, gledanje filmova, čitanje knjiga i sl. Nisam ekstremno zahtevan kad je kvalitet prikaza boja u pitanju (manje više mi je sve to isto/slično) :bottle:

Sada imam Hansol CRT od 19" i zadovoljan sam sa slikom na istom. Sad bih da pređem najverovatnije na Benq 22" bez DVI.

Poželjno bi bilo i da neko ko je zapravo radio na ovim 22" (benq,acer,belinea) napiše utiske ukratko...

Moguće da imam sličnu dilemu :D Tako da već par dana teram 940B koji inače ima DVI na VGA da vidim može li se bez DVI i sve mi se čini da može :banana: mada brine me i to što mislim da ovi jeftini 22'' s obzirom da nemaju DVI nisu HDCP, ali s druge strane dati ~100e više samo zbog DVI :trust:

Porucujem jedan od ova dva modela, pa mi treba hitno odgovor dok ih ima, razlika u ceni je 3evra... Sta je bolja opcija:

Benq T201WA
http://www.benq.co.in/products/LCD/?product=1084&page=specifications

ili

FP202W

http://www.benq.com/products/LCD/?product=594&page=specifications

skuplji je 5ms ali nema DVI..., ali opet bolji ugao gledanja... Pomagajte :wall:

Hvala!

Uzmi ovaj sa DVI/om i nema da te boli glava... :D Meni je toliko uska soba da mi ugao gledanja uopste nije bitan :D

With support for resolutions up to 1680 x 1050 (WSXGA+), the FP202Wa delivers a crisp, crystal-clear screen image, further enhanced by Senseye™ Technology for ultra-realistic picture quality. And 1000:1 contrast ratio ensures vivid color and exquisitely rendered details.
202wa

aGreat picture quality
With support for resolutions up to 1680 x 1050 (WSXGA+), the FP202W delivers a crisp, crystal-clear screen image, further enhanced by Senseye™ Technology for ultra-realistic picture quality. And 600:1 contrast ratio ensures vivid color and exquisitely rendered details.

mada ako ovaj drugi ima pva panel nema razmisljanja

Nazad
Vrh Dno