Šta je novo?

Koji 20" TFT?

jero

Slavan
Učlanjen(a)
20.06.2006
Poena
301
ljudi posto ima i nas koji hocemo 20" tft reci te nesto i o njima ko ih ima neka kaze neka iskustva itd??

vrlo prosto
ono sto je nekad bio Sony, sad je Samsung
ta firma je ulozila ogroman novac i njena tehnologija izrade TFT je definitivno najbolja
nemam podatak ko od brand firmi koristi njihove ekrane, to znaju serviseri,
prosetajte internetom, videcete
samo bez placenih novinara i njihovih testova
samo jos nesto
odnos cene i kvaliteta...

...nemam podatak ko od brand firmi koristi njihove ekrane, to znaju serviseri...

Zapravo, da si malo prošetao forumom, video bi da i oni koriste tuđe panele. Da su veliki, jesu, ali da s**eš, s**eš.
Žao mi je što moram da koristim ovakav rečnik, ali, please, samsung definitivno nije najbolji po odnosu cene i kvaliteta.

P.S. forum ne radi cenzuru reči, ali ja sam mnogo fin pa sam to sam uradio :D

Poslednja izmena:
nema sta tu, korektni i pristojni, bacas flejm (koji btw nije dozvoljen)...
promenio sam vise od 5 samsung monitora i znam da ipak nisu najbolji...mozda su pristupacniji u nekim slucajima od drugih, ali to ne znaci da su najbolji...
viewsonic, iiyama, eizo,...verovatno za njih nisi cuo!?

Poslednja izmena:
posto sam ja pokrenuo razjasnjenje na temu "sirok pojam rec tehnologija":

samsung samo koristi tehnologiju u koju neko drugi ulaze novac da bi usavrsavao ili iznedrio nesto novo - USA je vodeca zemlja tehnoloskih inovacija, koje se zatim na istoku zbog jeftinije primene iskoriscava (tice se elektronike), tj veliki giganti (poput samsunga) kupuju tehnologiju da bi je iskoristili u dobro osmisljenom finalnom proizvod, a i u tim gigantima opet rade ljudi koji su u najvecem slucaju u americi stekli znanje ili se usavrsavali, i novac kojim ti veliki giganti kupuju tu tehnologiju u velikoj meri dolazi sa zapada

da skratim, samsung je proizvodjac gotovih, namenskih proizvoda i u maloj meri delova za njih, u vecem slucaju kupuju polufabrikate od drugih

paralelna prica je i sa AMD procesorima - neko bi rekao kako je vrhunska tehnologija izrade cipova njihova, a da je IMB neka tamo fabrika koja riknjava pa Lenovo mora da je spasava :)

Poslednja izmena:
da skratim, samsung je proizvodjac gotovih, namenskih proizvoda i u maloj meri delova za njih, u vecem slucaju kupuju polufabrikate od drugih

Izvini na izrazu, ali lupas i iznosis netacne informacije do kojih si stigao letimicnim pregledanjem nekih tamo sajtova. Samsung je zvanicno NAJVECI SVETSKI PROIZVODJAC poluprovodnika, kao i poluprovodnickih proizvoda i svoje polufabrikate prodaje mnogim jako poznatim brendovima, koji ih dalje sklapaju u gotove namenske proizvode.

Poslednja izmena:
link za wiki sam dao cisto u vezi: tehnologije <-> samsung, mada pise nasiroko o svemu, pa priznajem da nisam sve procitao, i moguce je da sam izneo netacne informacije

sa druge strane, nije wiki jedini (i nemora da bude tacan) izvor informacija, i neke stvari sam bio pre toga proverio (sto se tice tehnologija panela) i na drugim adresama

a sa trece strane, mogao si i ti da pogledas i van wiki-ja pa da mi dokazes da lupam

cetvrto, moja je greska sto sam se upleo u proizvodnju kada je bila poenta vlasnistvo tehnoloskih resenja

malo cu dublje da kopam

hvala na opaskama

Izvini na izrazu, ali lupas i iznosis netacne informacije do kojih si stigao letimicnim pregledanjem nekih tamo sajtova. Samsung je zvanicno NAJVECI SVETSKI PROIZVODJAC poluprovodnika, kao i poluprovodnickih proizvoda i svoje polufabrikate prodaje mnogim jako poznatim brendovima, koji ih dalje sklapaju u gotove namenske proizvode.

Izvini druze ali to sto si rekao u ovom postu meni izgleda na lupanje...proguglaj malo vise i uverices se da nisi u pravu...INACE za tvoju informaciju najveci proizvodjac je SHARP (TFT panela) a ako znas sta znaci TFT znas na sta mislim..tft je poluprovodnik jel da?A ova tvoja izjava pada u vodu....

:type:

Kad smo kod Samsunga 206BW, ***, jel ja nešto nisam dobro spojio po pitanju kućišta, kad ne mogu da ga spustim ka sebi tako da sa stolom čini manji ugao od 90 stepeni? Proveravao sam, i sve sam uštekao kako treba, bem li ga, ako sam.

Neverovatno mi nekako.

@MarcusS
...da, tako je i kod mene, na, majkemi "prav ugao", ali ne vidim potrebu da ga naginjes jos vise ka sebi, jedino ako ti je podnozje monitora u visini ociju ili vislje ?!? ..mada..ni tada nema potrebe, obzirom da je vertikala vidljivosti i vise nego dobra, tj. bez ozbiljnijeg i uocljivog izoblicenja kontrasta/boje, itd..

dvoumim se izmedju samsung 2023bw i lg l206wtq-sf, koji model je bolji za igre, filmove i najobicniji rad u win.???

jos nesto, da li neki od njih ima problema sa mrtvim pikselima i da li uopste postoje neki problemi sa pikselim kod monitora sa odzivom od 2ms??

;)

dvoumim se izmedju samsung 2023bw i lg l206wtq-sf, koji model je bolji za igre, filmove i najobicniji rad u win.???

jos nesto, da li neki od njih ima problema sa mrtvim pikselima i da li uopste postoje neki problemi sa pikselim kod monitora sa odzivom od 2ms??

;)

Ja uzeo 2032bw dobar je platio sam 260 ja sam zadovoljan mada nisam video taj LG ako je slican kvalitete slike a jeftiniji uzimaj ga.Samsung je odlican monitor boje su lepe mada cim se izdignes iza njega boje blede.Nije strasno ali a napomenem.Verovatno je tako i na drugim nikad nisam obracao paznju ali kad vec cebidlacim.

;)

Ja uzeo 2032bw dobar je platio sam 260 ja sam zadovoljan mada nisam video taj LG ako je slican kvalitete slike a jeftiniji uzimaj ga.Samsung je odlican monitor boje su lepe mada cim se izdignes iznad njega boje blede.Nije strasno ali da napomenem.Verovatno je tako i na drugim nikad nisam obracao paznju ali kad vec cepidlacim.:wave:

Dvoumim se izmedju samsunga 2032bw i 206bw! Studiram arhitekturu, a po onome sto sam procitala 2032bw nije bas najpogodniji za AutoCAD! Pomoc!!! :)

Za autocad su dobri uglavnom monitori sa kvalitetnijim panelima tipa PVA,MVA i slicno,sto ne znaci da 99 % firmi za projektovanje nema TN panele,konkretno arhitektonski biro, sa kojim saradjujem, ima 8 razlicitih monitora,od samsunga 913N do 223bw,svi su TN paneli i kad sedis sa strane imaju los ugao vidljivosti,u odnosu na monitore u mojoj firmi ovi su s**nje svi do jednog, mi imamo stare,ali profi samsung 193p.
Konkretno i ja se dvoumim trenutno sta da uzmem manji, a kvalitetniji ili veci a losiji!

Poslednja izmena:
Vrh Dno