Šta je novo?

Koji 19" TFT?

Gorannnn

Čuven
Učlanjen(a)
03.12.2003
Poena
609
Cena je otprilike ista, jedan ima 4ms i DVI dok drugi ima malo bolje karakteristike. Sta mislite?

Vezano za Samsung 970p - nisam mislio da kazem da je los monitor, ali je malo neozbiljno da za ove pare neko laze u specifikaciji jer 16.7 mil. boja nije nebitan podatak i podrazumeva da nema ditheringa vec 8 bita po boji, znaci prosto ne volim da na kutiji pise ono sto nije unutra.

Nije 580 kuna nego 580 km (konvertibilnih maraka) sto je oko 300e, a to je ok cena. Za toliko se otprilike moze naci i na ebay-u.

heh, overite ovo.. http://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/86044.html
Belinea 10 19 20
LCD/TFT-Monitor / 19 Zoll Bildschirmdiagonale / 1280 x 1024 Pixel Auflösung max. / 25 ms Bildaufbauzeit / Kontrastverhältnis: 600:1 / Helligkeit: 250 cd/m² / maximale vertikale Frequenz in Hz: 75 / Abmessungen: 418 x 435.5 x 200 mm

Izgleda postoje dva modela sa identicnim oznakama... jedan stari model, drugi novi... (na zvanicnom sajtu je naveden novi naravno sa mnogo boljim karakteristikama - http://www.belinea.com/Products/TFT_19/product_moni_tft.jsp?node=8&artnr=111919

Ako obratite paznju i vizuelno se razlikuju (nije samo boja u pitanju):

"Stari" model:
produktbild_gross.gif

Novi:
1025_101920_111919_150x150.gif

Ko koga ovde z? :eyebrows:

Ako je ovo tacno, onda otvorite osmoro ociju prilikom kupovine.... novi model izgleda ovako: http://aka.fotovista.com/dev/7/5/02020157/l_02020157.jpg

:bottle:

Poslednja izmena:
sto se tice samsunga 940 b...slika je ostra,brzo reaguje,bez zamucenja....boje izgledaju super (mada se jos nisam pozabavio detaljnim podesavanjima)
Takodje (za mene) neophodna stvar je podesavanje po visini.odlicno je reseno
Pivot funkcija je takodje prisutna,ali ne reaguje rotiranjem desktopa automatski (ni sam magic rotation soft).Mozda potoji neki prog.koji to resava,ali to i nije nesto presudno....
imam jednu zamerku,a to je jaka belina,za sada mi izgleda da ju je nemoguce smanjiti, a da se ne izgubi na ostrini/bistrini slike.

toliko .... :)

Marsovac je napisao(la):
Nije 580 kuna nego 580 km (konvertibilnih maraka) sto je oko 300e, a to je ok cena. Za toliko se otprilike moze naci i na ebay-u.

Upravo tako. Ljudi ako grijesim oko izbora ispravljajte me dok nije kasno. Monitor ce sluziti za crtanje u archicad-u, igranje i ostale svakodnevne stvari.
Da li sam dobro izabrao?

Sad razmisljam i o ovom: LG LCD L1932P. Zna li ko sta je bolje?:)

stoske je napisao(la):
sto se tice samsunga 940 b...slika je ostra,brzo reaguje,bez zamucenja....boje izgledaju super (mada se jos nisam pozabavio detaljnim podesavanjima)
Takodje (za mene) neophodna stvar je podesavanje po visini.odlicno je reseno
Pivot funkcija je takodje prisutna,ali ne reaguje rotiranjem desktopa automatski (ni sam magic rotation soft).Mozda potoji neki prog.koji to resava,ali to i nije nesto presudno....
imam jednu zamerku,a to je jaka belina,za sada mi izgleda da ju je nemoguce smanjiti, a da se ne izgubi na ostrini/bistrini slike.

toliko .... :)

eee to je karakteristicno za samsunge! na 940n i meni se to nije svidelo...

lepo kazem: posle wide se ne bih ni l00d vratio na 4:3 ili 5:4 :)

elem videh kod buraza Acer-a na blic i cini mi se da ima:
- bolji ugao gledanja nego moj FS 19W (kupljen pre ~6meseci)
- FS 19W mi je lepsi na oko, mada je i Acer jako lep i dobre izrade
- takodje na Aceru se ne vide nikakve falinke zbog upotrebe analognog ulaza dok na, recimo, FS-u 19W sa analognim kablom - svi paterni sa velikom kontrastom proizvode shum na slici
- i to je to. misli da vredi svaku paru! ne znam koja je cena FS-a 19W sada ali u svakom slucaju i da su iste cene mislim da bih pre uzeo Acera...

kad budem malo duze sedeo za monitorom napisacu josh par reci...

kovacm je napisao(la):
lepo kazem: posle wide se ne bih ni l00d vratio na 4:3 ili 5:4 :)

elem videh kod buraza Acer-a na blic i cini mi se da ima:
- bolji ugao gledanja nego moj FS 19W (kupljen pre ~6meseci)
- FS 19W mi je lepsi na oko, mada je i Acer jako lep i dobre izrade
- takodje na Aceru se ne vide nikakve falinke zbog upotrebe analognog ulaza dok na, recimo, FS-u 19W sa analognim kablom - svi paterni sa velikom kontrastom proizvode shum na slici
- i to je to. misli da vredi svaku paru! ne znam koja je cena FS-a 19W sada ali u svakom slucaju i da su iste cene mislim da bih pre uzeo Acera...

kad budem malo duze sedeo za monitorom napisacu josh par reci...
To sam cekao da cujem. Sad mi je jos draze :d Prezadovoljan sam

@Marsovac
Znam da nisu bile u pitanju kune nego KM. Ali ipak mi je cena malo niska jer je kod nas 940BF preko 400e a nesto sam gledao da je i u Hrvatskoj slicna cena( i kada se odbije PDV).
Cene na ebay i kod nas se nemogu porediti!

koje cena tog 102035W? i gde ga ima?

Evo i ja uzeh Acer 19" wide. Posto svakodnevno gledam i u samsunge 19" 913N i 17" 740N mogu reci moje utiske:
-Ima uocljivo veci ugao vidljivosti
-Deluje kao da manje bljesti
-Boje su malo prirodnije (pastelne)
-Odziv kod acera je dosta bolji od 913N i pomalo primetno bolji nego kod 740N
U pozitivne strane kod Acera bi stavio da je ova serija iz CT-a made in Taiwan (sto se sve manje srece u mega produkciji kineza).
Najnegativnije kod Acer je je vertikalno osvezavanje u najvisljoj rezoluciji od svega 60Hz. Sto se bas zagledavanjem moze primetiti, a u nekim momentima je izuzetno primetno (np. ako postoje naizmenicno horizontalne tanke tamno svetle linije kad slika bas trepti).
Rezime za te pare trenutno ne moze bolje.
poz

Poslednja izmena:
Jel' ima neki od tih novih monitora potenciometar za podesavanje jacine lampi?

dj13 je napisao(la):
Evo i ja uzeh Acer 19" wide. Posto svakodnevno gledam i u samsunge 19" 913N i 17" 740N mogu reci moje utiske:
-Ima uocljivo veci ugao vidljivosti
-Deluje kao da manje bljesti
-Boje su malo prirodnije (pastelne)
-Odziv kod acera je dosta bolji od 913N i pomalo primetno bolji nego kod 740N
U pozitivne strane kod Acera bi stavio da je ova serija iz CT-a made in Taiwan (sto se sve manje srece u mega produkciji kineza).
Najnegativnije kod Acer je je vertikalno osvezavanje u najvisljoj rezoluciji od svega 60Hz. Sto se bas zagledavanjem moze primetiti, a u nekim momentima je izuzetno primetno (np. ako postoje naizmenicno horizontalne tanke tamno svetle linije kad slika bas trepti).
Rezime za te pare trenutno ne moze bolje.
poz
u poredjenju sa samsuzima se 100% slazem posto ih i ja svaki dan gledam na poslu.
jedino za ovo treperenje kod horizontalnih linija na aceru: kod buraza nisam primetio nikakvo treperenje cak i kad smo ukljucili test koji iscrtava horizontalne b/w linije...

Posto imam radeon 9600 maximalna rezolucija u igricama (a da je fps podnosljiv) je 1024-768. Sta se desava kad na 19' tft-u spustim u igrici na tu rezoluciju. Ima li kakvih deformacija slike i ostalih problema?

640x480 i 800x600 bas nisu lepi rezimi, al' za 1024x768 se ne brigaj.

Ljudi da li je pametan izbor samsung 940bf? Da li vrijedi 50e vise od 930 bf?
Sutra uzimam pa ako imate kakvih savjeta pozurite.:)
Unaprijed hvala.

Valja li cemu LG FLATRON L1932P Koji je bolji LG vs Samsung? Hiiiiiitnooooo!

kovacm je napisao(la):
u poredjenju sa samsuzima se 100% slazem posto ih i ja svaki dan gledam na poslu.
jedino za ovo treperenje kod horizontalnih linija na aceru: kod buraza nisam primetio nikakvo treperenje cak i kad smo ukljucili test koji iscrtava horizontalne b/w linije...
Poseti http://www.livescore.com/ ako mozes na aceru. Tamo se na tamnoj pozadini primecuje treptanje (barem kod mene).

@Psihodel

Odlucio sam se i ja za Belineu 10 20 35W ali ne bi bilo lose, posto ga vec imas, da napises i koje su ti zamerke.
A kazi i da li ti nesto smeta kod wide formata.

Pozdrav svima

Poslednja izmena:
@dj13 jeste, vidi se treperenje pozadine na tom sajtu i Aceru... eto nedostatka DVI prikljucka - na mom FS 19W nema treperanja.

Vrh Dno