Šta je novo?

Koji 19" TFT?

Gorannnn

Čuven
Učlanjen(a)
03.12.2003
Poena
609
Cena je otprilike ista, jedan ima 4ms i DVI dok drugi ima malo bolje karakteristike. Sta mislite?

kovacm je napisao(la):
@dj13 jeste, vidi se treperenje pozadine na tom sajtu i Aceru... eto nedostatka DVI prikljucka - na mom FS 19W nema treperanja.

Posetio sam livescore i na samsung 740N. isto trepti mada nesto manje nego na aceru. Znaci u pitanju je kao sto kazes nedostatak DVI a ne vertikalno osvezavanje jer samsung ima 75hz.

E pa i ja napokon uze monitor. Samsung 940BF. Odusevljen sam slikom. Bez ikakvih podesavanja je odlicna. JKakva je tek nakon podsavanja? Dvoumio sam se izmedju njega i LCD Philips 190X6FB koji je 30e jeftiniji. Nisam se ni malo pokajao. Monitor je fenomenalan(kuc,kuc,kuc). Spojen je na dvi. Malo sam igrao COD2 u 1024x768 i nije uopste losa slika. Bar meni. Javljam kasnije jos detalja. A da, izasao me 340e. POzz.

joe_rambo je napisao(la):
E pa i ja napokon uze monitor. Samsung 940BF. Odusevljen sam slikom. Bez ikakvih podesavanja je odlicna. JKakva je tek nakon podsavanja? Dvoumio sam se izmedju njega i LCD Philips 190X6FB koji je 30e jeftiniji. Nisam se ni malo pokajao. Monitor je fenomenalan(kuc,kuc,kuc). Spojen je na dvi. Malo sam igrao COD2 u 1024x768 i nije uopste losa slika. Bar meni. Javljam kasnije jos detalja. A da, izasao me 340e. POzz.
Ajde ako nije tajna kazi gde si ga kupio za te pare.Ja sam takodje zainteresovan za taj model monitora.Daj jos malo utisaka o njemu kad ga budes istestirao za neki dan.Sta su mu prednosti odnosno mane.Da li si mogao da ga probas pre kupovine ili ne?Neke firme ne daju da se proba pre kupovine.
Pozdrav!!!

bojke1 je napisao(la):
Ajde ako nije tajna kazi gde si ga kupio za te pare.Ja sam takodje zainteresovan za taj model monitora.Daj jos malo utisaka o njemu kad ga budes istestirao za neki dan.Sta su mu prednosti odnosno mane.Da li si mogao da ga probas pre kupovine ili ne?Neke firme ne daju da se proba pre kupovine.
Pozdrav!!!

posto zivim u Laktasima( mjesto pored Banjaluke) otisao sam u Zagreb. Tamo je monitor 3100 kuna. Kada vratim PDV koji je u Hrvatskoj 20% izadje me 2480 kuna. 2480/7.21=343e. Na nasoj carini sam mudro rekao da nemam nista za prijaviti i izbjegao BiH PDV. Kad ga malo istestiram javicu utiske. Za sad sam skontao da mi drajveri koji su dosli uz monitor blokiraju ponekad comp. Sutra cu ih ponovo instalirati pa javljam i prve utiske.

joe_rambo je napisao(la):
toliko je mene izasao 940 B ,)

Delija je napisao(la):
A kako ti gledas 90% filmova koji su 16:9? :d

Pored toga sto ne volim kad mi je odfikareno pola slike, gledam ih takve kakvi su :p A na Wide-u bih verujem imao neke gubitke kod gledanja, ili se varam?:S:

Slayer je napisao(la):
Pored toga sto ne volim kad mi je odfikareno pola slike, gledam ih takve kakvi su :p A na Wide-u bih verujem imao neke gubitke kod gledanja, ili se varam?:S:

varas se postoji pan&scan za takve stvarcice, ali onda imas 2 crne linije sa strane kao sto ti imas 2 dole i gore.

ok, naravno, moze i tako... ali nesto mi to ruzno bre... generalno je 16:9 format meni ruzan. Licno, ne vidim primenu Wide monitorima

probaj ;) brzo se covek navikne...

Zna li neko gde ima da se nadje Belinea 10 20 35W? Sve firme koje je imaju u ponudi kazu zovi za 2 nedelje sto znajuci nase firme moze da bude rastegljiv pojam.

Uzeh Samsung 940b! Prezadovoljan sam! Fenomenalan monitor, skroz OK boje, nema probijanja pozadinskog osvetljenja,)

meni je malo svetliji nego sto sam ocekivao....ali drzim ga na modu za text, osim kada gledam filmove.....

nisam jos uspeo da iskalibrisem boje.....nikako da nadjem vremena...

@Slayer
da li si instalirao drivere za monitor?

Poslednja izmena:
stoske je napisao(la):
meni je malo svetliji nego sto sam ocekivao....ali drzim ga na modu za text, osim kada gledam filmove.....

nisam jos uspeo da iskalibrisem boje.....nikako da nadjem vremena...

@Slayer
da li si instalirao drivere za monitor?

Ja imam 940bf. Stvarno je presvijetao na default. Ja sam malo stimao i brightnes spustio na 15%. Drajver sam instalirao i onda skinuo. Blokirao mi je komp!?
Moze i bez njih. Inace na dosta mijesta sam vidio da se brightnes mora dosta smanjiti. Mislim da je to pozitivno, jer s vremenom ima mjesta za podizanje osvjetljenja. Kako monitor slabi tako se osvjetljenje mora dizati na vise. Probijanje ces vidjeti ako ti je sve na ekranu crno. Malo se primjeti ako se trudis.

cini mi se da sa driverima monitor nece uvek da da refresh od 75 Hz.Nesto mi tu ne funkcionise kako treba.

sto se tice brightness-a ako ga smanjim na 15 onda gubim na ostrini slike i postane sve nekako sivkasto....

stoske je napisao(la):
cini mi se da sa driverima monitor nece uvek da da refresh od 75 Hz.Nesto mi tu ne funkcionise kako treba.

sto se tice brightness-a ako ga smanjim na 15 onda gubim na ostrini slike i postane sve nekako sivkasto....

Pa dobro u pravu si, malo sam pretjerao. Sada sam povecao na 40. Sve zavisi i od ambijentalnog osvjetljenja. Nema sanse da radis u mraku a da je osvjetljenje monitora jako. Sve ovo je subjektivno.

Lg L1932p ...

Kupujem narednih dana tft, pa me zanima da li neko ima iskustava sa ovim monitorom? U principu on odgovara mojim potrebama cena je ok (oko 350-380e). Ono sto sam ja saznao o njemu (a to je relativno malo), da spada u najnoviju generaciju LG-ijevih tft u kojoj je on jedan od slabijih predstavnika (ima modela sa 1400 kontrastom). Informacija o njemu nema na svim LG-ijevim lokalnim sajtovima ... ja sam ga nasao na :
http://uk.lge.com

Jedini review je na sledecem sajtu :

http://www.ukgamer.com/article.php4?id=285&page=1

Znači ako je neko (iko :) ) imao iskustva sa njim neka postuje!!!

Toliko od mene

@Stoske: Aha, instalirao sam drivere, i sve je ok :)

pa i ja sam smanjio brightness, na nekih 55 aj mislim, i sredjivao Gamma-u, i tako to... meni je monitor fenomenalan. ili ja nisam previse zahtevan??!?

nego, kako da nateram magic rotation da okrene ekran za 90 stepeni???? Hoce za 180 ali za 90 i 270 ne!

help?

metatron je napisao(la):
Kupujem narednih dana tft, pa me zanima da li neko ima iskustava sa ovim monitorom? U principu on odgovara mojim potrebama cena je ok (oko 350-380e). Ono sto sam ja saznao o njemu (a to je relativno malo), da spada u najnoviju generaciju LG-ijevih tft u kojoj je on jedan od slabijih predstavnika (ima modela sa 1400 kontrastom). Informacija o njemu nema na svim LG-ijevim lokalnim sajtovima ... ja sam ga nasao na :
http://uk.lge.com

Jedini review je na sledecem sajtu :

http://www.ukgamer.com/article.php4?id=285&page=1

Znači ako je neko (iko :) ) imao iskustva sa njim neka postuje!!!

Toliko od mene

Možda opet dobar savjet: google!

Evo ti šta se za minut nađe:
http://prad.de/guide/ergebniss_verg...r_by=price&order_order=asc&Submit=vergleichen

TN panel, tako bi trebao maknuti prste od toga.

nakon malo koriscenja 940b, i privikavanja na TFT sliku, mislim da je ovaj monitor jos bolji nego sto sam mislio na pocetku. Stvarno sve preporuke!!!

lg l1932 utisci...

Juče uzeo...utisci su sledeći...

Dobro :

1. Odličan odziv, nema nikakvog razmazivanja (po mom ličnom utisku LG je bolje primenio overdrive u odnosu na SAMSUNG)
2. Horizontalni ugao gledanja jako dobar, sad jel baš 170...pre će biti da je oko 150-160 (po 80Levo +80Desno)
3. Izvrsna ergonomija, pivot, visina, tilt...
4.Po nezvaničnim informacijama od ove generacije LG za svoje displeje garantuje zero bright dot - za ceo piksel (čovek je zvao LG, e sad ako on mene laže... ja lažem vas :D )
5. Antirefleksni sloj

Loše:

1. Vertikalni ugao...kakvih crnih 170...otprilike 45 odozdo i 55 odozgo što znači oko 100-110. Po mom subjektivnom utisku ovde je samsung bf930 bolji.
2.Jak kontrast i svetlo ali to se da podesiti da bude apsolutno u nivou CRT-a, tako da ovo i nije zamerka...

Što se tiče boja meni je OK, ali ja se nebavim grafikom tako da ***...

Test na sajtu :

http://www.flatpanels.dk/tests.php

Toliko od mene :,,:

Obećao sam da ću dati više informacija o Belinea 10 19 25 monitoru...

Radi se o TN panelu sa 8ms odzivom. Kontrast je 500:1, uglovi gledanja 150 i 130 stepeni po proizvođaču. Monitor ima DSUB i DVI priključak, kao i vrlo zgodan USB hub u stopi. Takođe, jedinica za napajanje je spoljna.
Odmah da kažem da nisam mnogo očekivao, tj nisam se nadao da ću biti prezadovoljan kvalitetom prikaza, kao što jesam. Nisam imao vremena da ga podrobnije testiram, ali i ovako mogu da kažem da je prikaz boja odličan na default podešavanjima (laik sam za kvalitet prikaza boja), nema ama baš nikakvog zamućenja pri gledanju filmova u divX formatu. Igre nisam probao, ali ako budem, javiću utiske. Horizontalni ugao gledanja je odličan, tj. sasvim dovoljan za svakodnevnu upotrebu. Vertikalni ugao nisam baš testirao, ali mi je on manje bitan.
Svetlina i kontrast su fabrički podešeni na astronomske cifre, tako da je to potrebno svesti na pravu meru.
Moram naglasiti da je proces kačenja monitora na stopu malo komplikovaniji, što im nikako ne ide u prilog (isto je i na modelu 10 20 35 W). Kada ga otpakujete, stopa na monitoru se mora zakrenuti za nekih 90-ak stepeni kako bi mogla da se prikači za stopu koja stoji na podlozi. Proces zakretanja se ne može obaviti bez alata, tj. morate popustiti dva šrafa kako bi ovo bilo moguće.
Ovo su prvi utisci. Kada budem imao prilike malo više da ga istestiram, javiću detaljnije utiske.

Prilozi

• 000000143240.jpg
    000000143240.jpg
    30.3 KB · Pregleda: 131
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno