Šta je novo?

Koji 19" TFT?

Gorannnn

Čuven
Učlanjen(a)
03.12.2003
Poena
609
Cena je otprilike ista, jedan ima 4ms i DVI dok drugi ima malo bolje karakteristike. Sta mislite?

LiLa je napisao(la):
........ Jedino sto bas nisam mogao da testiram brzinu pa me zanima koliko je ustvari 940b brz?Jel dovoljno brz za neki fps npr. ut2003 ili ce se primecivati kasnjenja?

Brz je i previse...

Pa verovatno ce da padne onda 940b,jedino sto je ovj ugao gledanja vertikalni blagi uzas ali sta je tu je,nema se za xva stvari...

E sad jos pre no sto se zaletim da li ima mozda neki Philips ili LG model do 400e da predstavlja bolji izbor ili mogu slobodno da uzmem ovaj samsung a da se kasnije ne kajem,necu se prevariti?
Pitam posto nisam video na se nesto preterano spominju po forumu, velika mi kupovina pa se bojim da se ne prevarim :S:

Poslednja izmena:
Anubis je napisao(la):
nije 7 nego 5 i takva je svuda garancija za Samsunge...
Izvinjavam se ako sam pogresio ali svejedno to mi je malo ekstremno drugim recima treba da rikne monitor a vidim da philips i viewsonic npr. imaju mnogo povoljnije uslove garancije...

za Samsung se tolerisu 3 mrtva pixela kod nas, znaci tek sa 4 imas prava da ostvaris reklamaciju.
ti onda kupi philips ili vs.
niko tebi ne uvrce ruku da kupis Samsunga ako ti se ne svidja njihova politika sto se tice mrtvaka...

za philips je ista situacija sto se tice garancije kako kod samsunga osim za onaj jedan model koji ne bi smeo da ima nijedan mrtav pixel valjda serija X a za vs ne znam al zato da vs kosta kosta...

U principu, imajte na umu da mozete u vecini slucajeva da se dogovorite sa prodavcem da prilikom kupovine uzmete primerak bez bp/a... nemate garanciju, ali najcesce vam nece ni trebati

940t?

Koliko ce da mi utice ovaj njegov odziv od 20ms pri gledanju filmova i retkom igranju? Primarna stvar na njemu ce biti programiranje. Dilema je 930BF ili 940T.

Conan je napisao(la):
Koliko ce da mi utice ovaj njegov odziv od 20ms pri gledanju filmova i retkom igranju? Primarna stvar na njemu ce biti programiranje. Dilema je 930BF ili 940T.

Ma bre, ionako su te njihove brzine u ms relativna stvar, idi negde i pogledaj monitor. Ponesi neki film da ti puste pa vidi dal' nesto smeta.

A da li uzeti dotični 970P ili Viewsonica VP930

Viewsonic daje 0 bad pixela garanciju (za razliku od Samsunga koji toleriše sve do 3 komada :( ) ali košta jedno 130 evra više... :mad: Hmmm.... Šta uzeti ?

Ja sam pazario VP930 i rekli su mi u PC Impulsu da garancija podrazumeva nijedan "ceo" bad pixel, ali se zato toleriše ako rikne 7 puta po 1/3 piksela. Nemam iskustva sa TFT MVA monitorima i nije mi jasno kako može da odapne trećina piksela, ali se nadam da neću ni videti to u praksi.
Inače monitor je stvarno OK, prikaz boja je savršen, nema duhova, jedino kod ugla gledanja su možda malo zamastili, ali sve u svemu nije mi žao tih 600 evra.

Pa možda ali sve u svemu ugao gledanja je mnooogoo bolji nego na TN monitorima recimo VX924 ! ...
E sad još ne znam dal se isplati dati toliko više love zbog ViewSonicove garancije...

Kolko se uopšte pojavljuju bad pixeli na monitorima uopšte u poslednje vreme ? Ja već duže vreme nisam čuo za neki slučaj da je neko probao i kupio monitor a posle 3-90 dana mu se pojavio bad pixel ?? I jel ima razlike u bad pixelima između TNa i PVA? (učestalost pojavljivanja....otkud znam... )

To shto su ti rekli 1/3 znachi da ne rikne ceo pixel vec subpixel. Znachi ode samo jedna od RGB boja. Imash test za monitore koji preko chitave povrshine emituje redom ove boje pa se lako mogu uochiti crne tachkice. Josh neshto, postoji velika razlika izmedju stvarno mrtvih pixela/subpixela i "zaglavljenih". Moze da se desi da imate crnu tackicu kada pustite neku boju ali postoji video koji "odglavljuje" dotichne...

Cudi me da niko nije pomenuo Samsung 193P+ on bi trabao da ima prikaz boja kao 193P ali mnogo bolji odziv od 8ms i 24bit PVA panel.

Zna li neko nesto vise o ovom monitoru jer mi se strasno svidja a i po svemu sto sam procitao je najbolji TFT od 19'' u tom cenovnom rangu. Takoreci sam se odlucio za ovaj monitor pa molim nekoga ko je video ovaj monitor da napise svoje misljenje, jer mozda ipak gresim ili su mi se pomesali review-ovi svih monitora na svetu. :)

Monitor mi treba najvise za grafiku, dizajn, pripremu za stampu ali naravno i sve ostalo ali su mi precizan prikaz boja, gradijenta i jednak prikaz boja na celom ekranu na prvom mestu.

Niko ga ne spominje jer se jako tesko moze naci. A vec i ima naslednika 970P.
193+ hvale i u Vidi-u osvojio je prvo mesto na testu(u jakoj konkurenciji) .

Da, ima naslednika za koga svi kazu da je losiji i ima 18bit panel dok ovaj ima sve iste specifikacije (osim 8ms odziva sto i nije toliko bitna razlika) ali zato ima 24bit panel i navodno je po svemu najbolji TFT 19'' do sada koji i dalje nije prevazidjen pa me zato cudi sto ga ovde niko nije pomenuo. Da tacno je da se tesko nalazi ali vidim da ga na PCBerzi imaju dve firme.

Moze li neko da potvrdi da li je 193P+ stvarno bolji od svog naslednika 970P ?

DeX-Force je napisao(la):
Da, ima naslednika za koga svi kazu da je losiji i ima 18bit panel dok ovaj ima sve iste specifikacije (osim 8ms odziva sto i nije toliko bitna razlika) ali zato ima 24bit panel i navodno je po svemu najbolji TFT 19'' do sada koji i dalje nije prevazidjen pa me zato cudi sto ga ovde niko nije pomenuo. Da tacno je da se tesko nalazi ali vidim da ga na PCBerzi imaju dve firme.

Moze li neko da potvrdi da li je 193P+ stvarno bolji od svog naslednika 970P ?
Imao 193p+, prodao i kupio 970p.
Konstrukcijski 970p je za tri klase bolji od 193p/+. (Najbolja konstrukcija koju sam sreo kod tft-ova, treba raditi sa njim da bi osetili koliko je udobno prilagoditi ga trenutnoj potrebi).
Bolji odziv kod 970p (na papiru i realno).
Oba imaju 6-bitni panel.
Kontrast, kvalitet boja isti (nisam merio tako da ne mogu da se zakunem ali svakako vrhunski kod oba).
Uga gledanja malo bolji kod 970p.(vrhunski)
Topik o 193p+:
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=82992
Jedan odlican uporedni test:
http://www.behardware.com/articles/602-1/19-lcd-survey-2-3-4-6-8-ms-and-above.html
Na kraju, ako si spreman da das 500 evra i ako ti nije primaran true color prikaz, kupi ga i neces pogresit. ;)

Ok, hvala.

Ali primaran mi je true color prikaz, jer se bavim grafikom, pripremom za stampu, dizajnom i sl. Ali nisi pomenuo, jel ipak znaci da 193P+ ima true color prikaz (sto mi znaci mnogo) a jedino malo manji odziv (sto mi stvarno ne znaci) ?

193p+ ima 6-bitni panel tj. 18 bitni colorni prikaz, tako da ako ti je to primarno potrazi neki drugi monitor.
Pre neki dan sam nakacio na dual view Philips 19" s, 6 serija i imao je true color prikaz iako je najjeftiniji Philips monitor (iz 6 serije). U ostalim kategorijama je bio prilicno losiji od 970p ali ima true color prikaz.
E sada, ima Philips i bolje monitore od "s" kategorije tako da ti je moja preporuka da potrazis neki od njihovih monitora, ili ako ne juris odziv onda trazi neki pravi PVA/MVA monitor (bez overdrive-a).

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno