sale prdez je napisao(la):@ Leksa:
pa bas sam zbog toga i trazio trece misljenje, jer je neko rekao da 970P ne prikazuje dobro boje, a neko je tvrdio suprotno (mislim i na test i na realnu upotrebu). i jos me interesuje kako misljenja mogu biti toliko podeljenja oko 960BF? nemoguce da je to individualna stvar? ili valja ili ne valja monitor?
ovih dana idem da ih vidim, ali mozda bi mogao da bi kazes na sta posebno da obratim paznju kad pravim razliku izmedju ova 2 panela.
pozdrav
sale prdez je napisao(la):ovih dana cu da odem u beogradsku da vidim 970P i 930BF jedan pored drugog...
najjeftinije 930BF ima da se nadje za 385e, a 970P za 505e, pa pitam nekoga ko ih je vec video da li vredi razlika od 120e za pva panel? sta se dobije za tih 120e? da li su 970P i 930BF dobri za filmove i igre?
nastekovao sam neki kes pa cu verovatno uzeti neki od ovih ako bude neko novogodisnje snizenje od makar 10%.
pozdrav
banding je zdruzivanje nijansi. kad u nekom opsegu umesto nekoliko razlicitih nijansi usled greske bude jedna ista i to onda lici na traku. moze se javiti i kod 18bit i kod 24bit panela. drugo je kad na 18 bit panelu hoces da prikazes 24bit paletu i dobijes "linijice". taj panel jednostavno moze da prikaze tol'ko nijansi i to nije greska - znaci nije banding.leksa je napisao(la):Banding su te linijice koje se vide u testu gradijenta. Javljaju se zbog primene 18bitne palete boja (umesto 24bitne kao na crt-ovima). Kao sto sam napisao, pregledao sam gomile fotografija, pokretao masu programa/filmova/igara, nigde nisam zapazio problem sa gradijentom, osim u samom testu. Kod 930/960 panela postoji isti problem (18bit paleta) izuzev sto je kod njih to malo bolje "zamaskirano" pa gradijent ima malo naglije prelaze ali se ne vide ocigledne linije.
mislim da si za ram pomesao. 970p ima okvir od one standardne sivkasto/srebrkaste plastike koji se imho uopste ne slaze sa ostatkom od one fancy mekane bele plastike.sale prdez je napisao(la):znaci nema potrebe za 970P? hoces da kazes da 930bf predstavlja pravi izbor?
jedino mi se ne svidja reljefna plastika od koje je napravljen ram 930BF; deluje jeftino ili sam to samo ja?
sale prdez je napisao(la):bolje ustedeti tih 120e i prebaciti ih u ATI fond![]()
onda ne bi trebalo da ti se svidi ni 970p.sale prdez je napisao(la):lepo sam rekao da 930 ima reljefnu plastiku koja mi se ne svidja.
sale prdez je napisao(la):ipak je 970P dosta lepsi. siva mi se vise svidja od crne za monitore. zasto ne postoji idealan monitor? koji dobro prikazuje boje, sa dobrim uglom, da je dovoljno brz i da naravno dobro izgleda. ali opet ako ga budem cekao izgubicu oci na CRT-u.
sale prdez je napisao(la):moracu da pogledam 970P i 930BF jedan pored drugog pa u da procenim da li opravdava ili ne. ipak, kupovina monitora se odlaze za par meseci, jer hocu da radim upgrade. odakle mi ti testovi u prodavnici?
sale prdez je napisao(la):uf, Misko al me cimas
videcu da li mogu da ih nabavim.
sto se tice razlike u ceni od 100e, sta je 100e za nesto sto cu koristiti bar 5 god.?
kad kupujem nesto (a vec imam para) hocu da bude sto bolje...
Misko je napisao(la):bar 5 godina da li si ti svestan koju si nebulozu izjavio, za god/dve dana imaces nesto tipa, odziv 1ms, contrast 1200+, bright 500+, uglovi 179/179 ..... za 300 evra, a za 5 ne smem ni da zamislim al ajd da probam, odziv 0.1ms, 2000+x1500+ mislim ko zna koje ce tad biti rezolucije 21"+ constrast 3000+...... i to kapiram za nekih 400-500 evra da ce biti jos ako to napravi Sony dizajn ce biti kao space shuttle. Poz.
ZLI je napisao(la):Nije nebuloza dok se takav monitor ne pojavi i kosta 400-500 evra proci ce tih 5 godina a sta ce do tada da koristi? pa monitor koji sad kupuje :wave:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari