Šta je novo?

Koji 19" TFT?

Gorannnn

Čuven
Učlanjen(a)
03.12.2003
Poena
609
Cena je otprilike ista, jedan ima 4ms i DVI dok drugi ima malo bolje karakteristike. Sta mislite?

Pozajmio sam jos 50E i kupio 960BF. Monitor mi se stvarno mnogo dopao. Slika mi je lepsa i bogatija od one na 940N. Mada, poludeo sam od MagicTune i MagicRotate aplikacija. Zabadaju mi sistem, a i medjusobno se ne trpe... Da li neko ima resenje za to?

Potreba mi je pomoc. Trenutno sam van zemlje, i naisao sam na neku povoljnu varijantu za monitor. U igri su LG wide L196... ima kontrast 3000:1, odziv 2ms i HP w2017v(valjda)kontrast 1000:1, odziv 5ms sa kristalnom slikom. Sta je bolje od ta dva? Imajte u vidu da ce mi sluziti za igranje.
LG 196WTQ-SF
HP W2007V
Ovo su tacne oznake monitora. Kakav je kvalitet HP monitora?

Poslednja izmena:
Pozajmio sam jos 50E i kupio 960BF. Monitor mi se stvarno mnogo dopao. Slika mi je lepsa i bogatija od one na 940N. Mada, poludeo sam od MagicTune i MagicRotate aplikacija. Zabadaju mi sistem, a i medjusobno se ne trpe... Da li neko ima resenje za to?

I ja planiram da kupim 960BF. Jel mozes malo detaljnije da opises te aplikacije...
Sta kada pokrenes MagicRotation kompjuter zablokira ?

Ovako:

Monitor kao sto verovatno znas ima samo Power dugme i sva podesavanja idu kroz Magic* aplikacije. MagicTune, MagicRotate i NaturalColor(ovo ne koristim).

Fora je u tome da su te aplikacije, kako stoji na zvanicnom sajtu, kompatibilne sa vrlo malim brojem VGA modela(recimo, nisu kompatibilne sa 7600GT a sa GS jesu). Ja sam odmah po ukljucenju monitora instalirao prvo driver za monitor pa MT i MR sa CD-a koji dolazi uz monitor i prilikom sledeceg restarta XP mi je odmah zakovao, a slika mi se zarotirala za 180 stepeni!

Poludeo sam! I onda krecu muke, XP odmah posle restarta zabode, cim se digne MT. Mis brljavi takodje. Monitor sam nekako izrotirao ali pazi ovo: Onaj mali meni koji se pali u donjem desnom uglu i na kome pise (Analog/Digital) i onaj (Going to sleep now) su mi i i dlaje okrenuti za 180 stepeni i neznam kako da ih vratim! DA LI NEKO ZNA???

Sa sajta sam skinuo najnoviju MagicTune Premium aplikaciju i MagicRotate Premium aplikaciju.

Fora je da ce MTP da radi ok ako ga pustis da izadje na internet. Dakleu Firewall-u ga pusti da radi sta hoce i app ce da se smiri. MRP je druga prica, kada pokusas da ga instaliras, on ustvari UNinstalira MTP!!! Barem je tako kod mene bilo. Posle par pokusaja sam odustao a pokusavao sam da instaliram MRP da bi nekako probao da vratim one menije za 180 stepeni nazad da mi vise ne bodu oci.

Eto, to je moja prica. Pod Vistom 32bit je prica slicna, tu sam odmah pustio MTP kroz firewall tako da je samo jendnom rekao da "ova apolikacija nije za ovaj uredjaj, ili tako nesto". Onda otvoris port na firewall-u, reinstall MTP i radi ok.

Inace monitor mi se bas dopao, slika mi se maximalno svidja i definitivno je bojle nego kod 940N koji sam posao da kupim. E sada, mislim da za ove pare mozda moze da se uzme LG 1900J koji je jos veca fenserica :d a dobro je ocenjen monitor. 960BF stvarno ima Mac fazon i to mi se svidja. Inace cesto ces ga videti i na TV-u u reklamama za plazmu i jos neku firmu :smoke:

Linkovi za prvu pomoc:

http://www.geocities.com/icecow88/magictune.html
http://www.samsung.com/Products/Monitors/magictune/magictune_05s.htm
http://www.samsung.com/Products/Monitors/magictune/magicrotation_05s.htm

Inace, odusevices se kada vidis koliko Samsung ima neozbiljan i lose preveden sajt i NEOPROSTIVO brljive aplikacije za tako veliku firmu i igraca na polju TFT monitora...

@TEP3A

U pa nisam znao da nema dugme za podesavanje, nema sanse onda kupujem 931BF, hvala sto si me odvratio od ovog monitora :D :wave:.

Right
Samsung 940n

Sklapam novu mašinu i za oko mi je zapao jedan LG, 1900J, o kome sam na više mesta pročitao reči hvale. Zamolio za pozitivna/negativna iskustva, i makar na pm preporuku radnje koja bi dozvolila priveru bp pre nego što ga odnesem kući (Beograd). Možda neko ima preporuku za alternativu, tj bolji izbor u toj cenovnoj kategoriji za gamer/everyday monitor.

samo sam uspeo da pronadjem podatak da Philips 190V7FB (ako neko ima sta kaze?) moze da se tiltuje 5% na dole i 20% gore
koji josh monitori 19` u klasi 220e (najskuplje) imaju tilt down pristojan, bitno mi je jer uglavnom svaki dan tiltujem monitor na dole da gledam TV.

I mene zanima taj Filips, pogotovo zbog DVI-ja. Jel ima neko bas taj model?

E vec sam uzeo lg 1953tr i mogu vam reci da je fantastican. Odziv mu je odlican, boje su super a ugao gedanja bas kako pise u specifikaciji. Pored toga lepo izgleda, i stabilan je napostolju. Moze 5 stepeni napred i 20 stepeni nazad da se iskrene.Ima DVI...Sta jos da pozelis?

E vec sam uzeo lg 1953tr i mogu vam reci da je fantastican. Odziv mu je odlican, boje su super a ugao gedanja bas kako pise u specifikaciji. Pored toga lepo izgleda, i stabilan je napostolju. Moze 5 stepeni napred i 20 stepeni nazad da se iskrene.Ima DVI...Sta jos da pozelis?

Ja sam negde proletos pisao o 1953tr u ovoj istoj temi. I danas monitor radi odlično kao i prvi dan, i kod mene i kod brata. Siguran sam da je 18ooo odlična cena( proletos je koštao 20500).

Zasto ne dodati jos 25 evra i uzeti Samsung 931BF, kosta oko 250 evra ?

posto polako odustajem od 22` wide, da mi ne bude prevelik zalogaj...gde ima ovaj moniotor za 200 ajvara?

I nemoj da se smoris ako ugledas neki koji ti se svidja pa ga neuzmes jer je 8ms a ne 4ms ili 2ms
jer 4ms ili 2ms nemozes primetiti okom neces videti razliku izmedju 8ms ili 4ms pogotovo ako nisi imao TFT pa tek prelazis na njega jedino nemoj sa 12ms jer tamo se primeti kada igras ili gledas film ili povuces misa brzo na levo ili desno .

jedino nemoj sa 12ms jer tamo se primeti kada igras ili gledas film ili povuces misa brzo na levo ili desno .

Ma vazi sto se primeti, imao sam 15-icu sa 25 ms 3 godine i nikakve razlike ja nisam primetio u odnosu na CRT..

Inace, od danas sam ponosni vlasnik 223BW, Brooooka... :eyebrows:

Evo , ja sam se danas ponovio posle dugog gledanja raznoraznih monitora sa LG 1919s. Odlucio sam se njega zbog cene, i nekog sopstvenog zakljucka da za ove pare lg daje najvise, to je jest bolji je a malo jeftiniji od samsunga n serije.
Nisam zeleo da odvajem vecu sumu za monitor koji bih posle koristio isto kao i ovaj, eto sada bas procitah tred o nekom ludjaku koji lupom gleda monitore... svasta ... u normalnom svetu su i automobili potrosna roba a kamoli LCD monitori, malo se raspitas kupis, i to je to... uskoro ces iovako kupiti drugi.
Tako da su zasada utisci pozitivni i cini mi se boljim (naravno i vecim) od 713N koji sam imao.
E da, imali neko iskustva sa optimalnim setovanjima za njega, da isprobam i to pa da se ponovo javim sa utiscima ?

Pozdrav !

Evo , ja sam se danas ponovio posle dugog gledanja raznoraznih monitora sa LG 1919s. Odlucio sam se njega zbog cene, i nekog sopstvenog zakljucka da za ove pare lg daje najvise, to je jest bolji je a malo jeftiniji od samsunga n serije.
Nisam zeleo da odvajem vecu sumu za monitor koji bih posle koristio isto kao i ovaj, eto sada bas procitah tred o nekom ludjaku koji lupom gleda monitore... svasta ... u normalnom svetu su i automobili potrosna roba a kamoli LCD monitori, malo se raspitas kupis, i to je to... uskoro ces iovako kupiti drugi.
Tako da su zasada utisci pozitivni i cini mi se boljim (naravno i vecim) od 713N koji sam imao.
E da, imali neko iskustva sa optimalnim setovanjima za njega, da isprobam i to pa da se ponovo javim sa utiscima ?

Pozdrav !

Pa ja imam potpuno obrnutu logiku, jednom se kupuje kvalitetan monitor i ne menjas ga godinama. Zato ja stedim za Samsung 931BF, jeste on 80-tak evra skuplji od LG 1919S, ali mislim da vredi... Skoro sam imao kod sebe na par dana LG 1953S, isto kosta koliko vidim kao i taj LG, a verovatno je i slicnih karakteristika i kvaliteta, i mogu ti recim da nisam bas bio zadovoljan... Uglovi su mu ocajni... pa boje da ne govorim (mada ovo ima veze i sati msto ja imam CRT pa mi je prelaz bio mucan :D), tako da kad budes kupovao, najbolje je da ti ga ukljuce pa ti vidi da li ti odgovara...
:wave:.

evo mog primera - 1918S LG. imam ga vec 8 meseci - ne vidim potrebu da se uzima bolje od ovog, cak, uporedijvao sam ga sa 1900r, i stvarno (ponavlja se pricha o marketingu i budzenju cena) vidim malene razlike. i naravno - efekat kucishta monitora, koji uvek prokomentarishem - wwoooow!

i personalno - koliko god to neko mislio da je neophodno, i da je nova era i trt mrt, ja wide ne volim. i ne kapiram ga, kad je i na standardu shirina veca od visine.

I ja sam misljenja da je lg 1918 i 1919 najbolja low budget kupovina za non - wide 19 monitor :)
Ja sam uzimao monitor na kreditnu karticu, tako da bi mi i neki skuplji doneo mozda ratu vecu za par stotina dinara mesecno, ali uvek se i to moze upotebiti na neke druge stvari ;)

931BF ima lose uglove, pa kad vec stedis, bolje stedi za 961BF. Verovatno najbolja 19-ica sa TN panelom ili kad vec hoces kvalitet 971P ;)

Cena im je ista... cuo sam da je slika bolja na 961BF, ali ne verujem nesto drasticno...
Ali 961BF nema dugmice, tj. eksterno podesavanje slike, vec za to sluze aplikacije koje se instaliraju kao drajveri u Windows-u. To je po meni totalno debilno, plus sto je neki forumash ovde postavio temu u kojoj je kukao kako mu ove magic tune, rotate aplikacije zabaguju sistem, pa onda mora da skida nove aplikacije sa neta, pa mu slika stoji naopacke... mislim previse za.ebano...

Poslednja izmena:
pa za 16000-17000 imas acer 20" wide a za 20000tak belinea 22"
19" acer wide oko 14000

Nazad
Vrh Dno