Šta je novo?

Koji 19" TFT?

Gorannnn

Čuven
Učlanjen(a)
03.12.2003
Poena
609
Cena je otprilike ista, jedan ima 4ms i DVI dok drugi ima malo bolje karakteristike. Sta mislite?

pozdrav svima,

uzeo sam lg l1953tr,odlican je ali imam jedan problem,nikako mi ne prija ocima :-( ne znam zbog cega,samsung 720n na faksu mi je fenomenalan za oci,ali sa ovim stvarno ne znam sta je u pitanju,uopste nije prijatno,mogu da kazem da je iritirajuce,pre njega sam imao crt monitor,ovaj imam oko nedelju dana i nikako da se priviknem :(
dodje mi da ga vratim!
neki saveti?
hvala

Nego podseti me bese koje su njihove uopste prednosti :) u odnosu na CRT monitore, osim sto su manjih dimenzija ?

Pa ono, manje zrace, manje zrace....i to je valjda to...a da geometrija je bolja na njima nego na crtu i manje mesta zauzimaju, s tim u vezi fency su (secas se onog video klipa: "trsim pilistorci na ovi tanacki monitori" -to mozemo da govorimo i mi kad budemo uzeli tft:D:d:D

Pa ono, manje zrace, manje zrace....i to je valjda to...a da geometrija je bolja na njima nego na crtu i manje mesta zauzimaju, s tim u vezi fency su (secas se onog video klipa: "trsim pilistorci na ovi tanacki monitori" -to mozemo da govorimo i mi kad budemo uzeli tft:D:d:D

Izem ti prednosti. Ja sam vec odavno ozracen, pa ce biti da se CRT ozracio do mene :-devil-:.
J.ebes manje mesta, imam velik sto ,).
I to bi bilo to...

Po meni najveca prednost - ne boli te glava posle visecasvnog rada na TFT-u ;). Meni je ta prednost sasvim dovoljna, pored ostalih naravno. :D

Pa naravno da znam da je to glavna prednost, samo fora je sto sam ja imao neki cudan osecaj posle par dana koriscenja LG 1918S.
Nije zamor, jer naravno da je 60MHz TFT-ovih "brze" od 85MHz CRT-ovih.
Ali neki cudan osecaj. Najjace bi bilo kada budem pljunuo 250 evra za 960BF, i da se ponovo pojavi taj cudan osecaj.
Mozda je to samo bilo sporo navikavanje na drugacije boje i kontrast i sve ostalo, sto kod najboljeg TFT-a ne moze da se mei ni sa prosecnim CRT monitorom ;).

Drugar bi da kupi monitor 19" za nekih 180-190e... eh sad ja imam Samsung 940N i stvarno sam zadovoljan pa sam mu to preporucio,ali on je gledao i LG 1918S-SN,pa sad ne znam sta da mu kazem... koji bi vi uzeli od ova dva modela,tj. da li je 940N bolji od ovog LG-ja? posto smo u malom gradu na ponudi ima samo to za te pare,znaci ili 940N ili ovaj LG....

imam doticni 940N godinu i po dana i nema ni jednu zamerku. Preporuka.

Zbog cega je Smasung 932BF poskupeo??? Kostao je oko 250e pre par meseci - a sada ga nema ispod 270e...

evo i ja jedno pitanje da postavim.
razmisljam o kupovini 19-ice sa ugradjenim tv tunerom, pa me zanimaju neke preporuke, ali da je cena do nekih 300 eura.
gledao sam LG M1921A i deluje kao solidno resenje.

19" Samsung 971P, 6ms, Black/White, DVI, Pivot, USB (1 up, 2 down) ................... 375€

pozdrav,)

Pozdrav svima!

Malo sam izasao iz toka sto se tice TFT monitora, pa bih zamolio ljude koji su koliko uspevam da vidim jako dobro informisani, da preporuce ,iz licnog iskustva, nesto zadovoljavajuce za cenu 150-190e,DVI, odziv manji od 8ms, Samsung ili Viewsonic? Znaci neki konkretan model od ova dva brenda.

Hvala unapred!

Poslednja izmena:
idi na 943n 10500din u metrou...bicjesh zahvalan shto si dao tako malo para kada probash....ima i za 2000din vishe 940n pivot ako ti treba opcija. Monitori NEMAJU DVI ali ipak uzmi u razmatranje zbog krajnje privlachne cene i ok garancije.

"profesionalno bave monitorima" :) LOL

U metrou, tempu....nema biranja...shto je sa jedne strane dobro sa druge loshe....nema biranja...ali nema ni "probranih" monitora pa da za obichne smrtnike ostanu oni sa "simpatichnim tachkicama" :)

Da, u metrou i tempu uzmes kutiju, a u njoj sta ti Bog da.

Uzevsi u obzir kako se svi okrenuse 22"wide formatu, a niko da pomene sta se to kuva sa 19" 4:3 formatom. Jel ima neki noviji info za best buy monitor do 200e sa DVI konektorom?

Da, u metrou i tempu uzmes kutiju, a u njoj sta ti Bog da.

Uzevsi u obzir kako se svi okrenuse 22"wide formatu, a niko da pomene sta se to kuva sa 19" 4:3 formatom. Jel ima neki noviji info za best buy monitor do 200e sa DVI konektorom?
Nije on 4:3 već žešće nestandardni 5:4 :p imaš 20ice koje su 4:3 s rezolucijom 1400x1050.
Evo ja ću možda prodavati svoj Samsung koji ima DVI za mnogo manje pare od tih koje si naveo :D
Za šta ti treba monitor? Bio sam dugo na 19'' pa na 22'' pa sad opet silom prilika na 19''. Po mom iskustvu wide je sjajan za filmove, za igre onako, takođe preglednije u nekim programima (npr. excel ako ne manjka visine) pa i u samom windowsu, ali ume da zamara nekad, pri čitanju teksta i slično jer oči nisu fokusirane već stalno šetaju levo desno, neko je od modovo to par puta objašnjavao BaneR il' tako neko.

Preporuka za 931BF (koji verovatno ne može da se nađe nov) nikad neću prežaliti što sam prodao njega, a ne ovo u šta sad gledam. Kol'ko vidim njegov naslednik 931C je još bolji, a ako baš hoćeš 19'' 5:4 i kvalitet 971P je mama jer ima PVA panel, al' on je mnogo skuplji te bi morao juriti polovan. Za ostale proizvođače i ne znam, al' začudilo me sad kol'ko po cenovnicima za Samsunga wide skoro apsolutno dominira.

Poslednja izmena:
^^
Da, u pravu si za odnos stranica. Izgubio sam iz vida da 19tice uglavnom imaju rezoluciju 1280x1024 (5:4). Uglavnom, 931C je ok monitor, trenutna najniza cena po IT svetu je u Tehnomarketu (oko 160e). Sto se tice 971p, jos od kad se pojavio - neostvaren san. Samo mi nikako ne ide u glavu da mu cena nije pala ni za 20% od lansiranja. Secam se da je uvek bio oko 400e, a sad tek 380 (opet po IT svetu). Jos samo LG Fantasy serija mi je skrenula paznju, a ostalo... Zar je moguce da nema bas ni jedan ekvivalent ovim pomenutim?

931c i 931bf je apsolutno nemoguce naci u srbiji, ja ih vec duzhe vreme jurim i ne mogu naci nigde. ima ih po itsvetu/pcberzi ali kad okrenesh firmu kazhu ti da nemaju vec dugo i da nece vishe dobijati.
a ako neko sluchajno zna gde ima nek slobodno napishe, mozhe i na pm.

ja sam kao rezervnu varijantu nashao Iiyamu E1902S-B1 koja u nemachkoj koshta 150e bez VAT-a, pa gledam to nekako da nabavim.

Poslednja izmena:
a ti uzmi 22" wide:) hehe...reche ja koji imam 19" 4:3

Nazad
Vrh Dno