Šta je novo?

Koji 19" TFT?

Gorannnn

Čuven
Učlanjen(a)
03.12.2003
Poena
609
Cena je otprilike ista, jedan ima 4ms i DVI dok drugi ima malo bolje karakteristike. Sta mislite?

I ja skupih pare za tft. Narucio sam 961bw, al nikako da stigne. Valjda se nisam za****?! Nego, jel se razlikuje 961bw od 961bf jos po necemu osim sto 961bw nema pivot i sto je 961bw wide? 961bw je malo jeftiniji od 961bf, da ne ugradjuju neke sumnjive matrice? Ajd pomozite dok jos imam vreme da se predomislim :)

Evo da uradim copy-paste iz jednog drugog threada jer ovde je prikladnije pitanje:

Nasao sam 2 LG monitora kod kojih mi se dopadaju dizajn i karakteristike. Rec je o 19" normalnim LCD-ovima: 1960TR-BF i 1982U-BF
Ovaj prvi je oko 260eur a drugi 320eur. Bolji model ima za 10 stepeni veci ugao gledanja i pivot i swivel funkcije. Mada nesto mi se chini da 1982 nije isplativ, pogotovo kad se uzme u obzir da se za te novce mogu kupiti neki 22" Wide screen monitori...

Cenovno se mogu ovako uporediti sa Samsungovim popularnim modelima:

1960TR-BF vs Samsung 960BF
1982U-BF vs Samsung 961BF

Moze li neko da podeli svoja iskustva sa ovim monitorima?

evo i ja reshio da uzmem TFT i zanima me koji 19cu mi preporuchujete za 230e max. a da nije wide ja razmisljam da uzmem ovaj LG L1900J-BF samo shto nije 3000:1 i 2ms nego 2000:1 i 4ms za 200e a i cena na it svetu nije lepo stavljena jer taj monitor sa 3000:1 i sa 2ms koshta oko 250e

Poslednja izmena:
ili da dodam josh neki euro i da uzmem ovaj SAMSUNG
932BF
zanima me kakav je sluzio bi mi za igrice surf i po koji film/seriju stvarno neznam shta da uzmem jer necu da se zaje*em jer monitor cu sad da uzmem pa neznam kad opet :)

Poslednja izmena:
ili da dodam josh neki euro i da uzmem ovaj SAMSUNG
932BF
zanima me kakav je sluzio bi mi za igrice surf i po koji film/seriju stvarno neznam shta da uzmem jer necu da se zaje*em jer monitor cu sad da uzmem pa neznam kad opet :)

Neverovatno, ali i ja imam istu dilemu!!! Dodjoh da i ja to pitam, kad ono ti me prestize:type:

Znaci, drugovi forumasi, pomazite i micriju i meni:wave:

p.s. Na benchu su i jedan i drugi dobili odlicne ocene, s tim da je lg dobio highly recomended! I cini mi se da su lg malo vise nahvalili, mada su njega ocenjivali sredinom 2006. god., a samsung februara ove, cini mi se.

p.s.p.s. Micri, ako nadjes nesto van foruma sto bi nam pomoglo da resimo dilemu, javi molim te. Po kojim cenama si ih nasao? Ja lg za oko 21500din, a samsung za 23500din ( a cekam da se sledeceg vikenda otvori nova radnja ovde u kg-u, gde bi trebalo da bude oko 21500din -znaci isto kao lg, sto samo otezava izbor).

Poslednja izmena:
ja sam nashao LG-a za 200e a samsunga za 250 a sve me neshto vishe tera da kupim samsung-a a neznash shto:) sad mi vi pomozite ili da idem na eci peci pec :p

Edit:zanima me kolike su shanse da dobijem monitor za mrtvim pixelima(koliko je do retko za ove monitore) i neznam da li da idem na rizik da ga naruchim da mi stigne na kucnu adresu ili da skoknem do bg-a i tamo ga pogledam i kupim unapred hvala

Poslednja izmena:
@micri
Aj mi posalji na pm ili ovde ako je dozvoljeno, gde si nasao po tim cenama (u kojoj radnji) ili si gledao prosecne cene na it ili berzi (koje bas i nisu merodavne)? Ako ima negde za 200e taj lg trcecim korakom idem da ga kupim, pa to je 16000din!!! po kgu i bgdu ga nigde nisam nasao ispod 20000!!!

p.s. Mozes i u kg da skoknes, blize je, samo pazi na kola, mi imamo pauka:) Ozbiljno, imas ovde radnju erc commerc-a, a i tehnomarket se otvara za vikend.

Poslednja izmena:
ne palite se na opshte prihvacenu zabludu da je Samsung bolji od LG-ja. Ne govorim zato shto sam vlasnik LG monitora, vec imam iskustva i sa jednim i drugim. LG je definitivno bolji, a bogami i jeftiniji. od sve tri najjeftinije varijante za 22 wide -

LG L222WS - 211 evra
Samsung - 223BW - 264 evra
Asus VW222S - 214 evra

najbolju sliku ima definitivno LG!

(iako je tema o 19' monitorima, dao sam ovo poredjenje jer je besmisleno uzeti wide 19')

a ista situacija je sa non wide TFT poredjenjem low end varijanti u non wide 19'

LG L1918S - 165 evra VS Samsung 940N: daleko bolji LG. osvetljenje i odziv su na njegovoj strani, a ko je imao prilike da koristi oba znace jasnu razliku na strani LG-ja

niko nije rekao da je samusng bolji ili tako neshto ja se razmisljam koji da uzmem od 2 gore navedena monitora 19" non wide

niko nije rekao da je samusng bolji ili tako neshto ja se razmisljam koji da uzmem od 2 gore navedena monitora 19" non wide

Pa cene govore da su Samsung monitori uvek skuplji (pa valjda i bolji) od LG u istoj klasi, a Igoritza ti iznosi svoje iskustvo da ne mora visa cena da znaci i bolji kvalitet, nego on bas ima suprotno iskustvo, kad je u pitanju dilema Samsung <> LG. Ne znam sta je tu nejasno. Drugo je pitanje, kako ce se pokazati ovi danasnji monitori na duze staze - podrska, servis, garancija, dugotrajnost itd, al to cemo znati tek za 2-3 godine, a mnoge stvari tu mogu da budu individualne i zavisne od prodavca, dilera, servisera, od neke fals serije koje znaju da zalutaju na nase trziste, a to moze da se desi i za Samsung i za LG.

Mogu da potvrdim da je LG odlican bas bas :D odlican TN panel kao i svuda sto pise po reviewovima...

E, a koji sajt koristis (@all koristite:) za recenzije monitora.? Sve koje sam nalazio imaju dosta malu bazu review-a i to uglavno monitora koji ili uopste nisu ili su maloj meri zastupljeni na nasem trzistu. Sem, bencha, naravno.

Jer vredi Samsung 961BF? Cena mu nije naivna (300+ eur) :trust:

Vredi ako ti je potreban okretan monitor -pomera se u svim mogucim pravcima, inace po tehnickim karakteristikama nije nista bolji od ostalih samsung gaming monitora (koliko sam primetio).

Vredi ako ti je potreban okretan monitor -pomera se u svim mogucim pravcima, inace po tehnickim karakteristikama nije nista bolji od ostalih samsung gaming monitora (koliko sam primetio).

Chitao sam neki review i kazu da je odlican. Doduse ne verujem svakojakim review-ima. Svidja mi se sto su za razliku od 960BF stavili TASTERE na monitor.

Chitao sam neki review i kazu da je odlican. Doduse ne verujem svakojakim review-ima. Svidja mi se sto su za razliku od 960BF stavili TASTERE na monitor.

Ma to je super za tastere.
Ali da li zbog toga vredi 70 evra razlike.
960BF je 250 evra, a 961BF je 320 evra.
A kvalitet slike je veoma slican.

Ma to je super za tastere.
Ali da li zbog toga vredi 70 evra razlike.
960BF je 250 evra, a 961BF je 320 evra.
A kvalitet slike je veoma slican.

961bf, ima 2ms odziv i dinamicki kontrast, a i crn je:) mada mislim da to nije vredno razlike, mada bih morao da ih gledam ukljucene jedan pored drugog da bih rekao za sigurno.

961bf, ima 2ms odziv i dinamicki kontrast, a i crn je:) mada mislim da to nije vredno razlike, mada bih morao da ih gledam ukljucene jedan pored drugog da bih rekao za sigurno.

Ok, 960BF ima 4ms, e vidi stvarno nema dinamicki kontrast :trust:.
Sta mislite o LG 19" L1900J-BF monitoru, moze da se nadje za ~ 230 evra.

Ok, 960BF ima 4ms, e vidi stvarno nema dinamicki kontrast :trust:.
Sta mislite o LG 19" L1900J-BF monitoru, moze da se nadje za ~ 230 evra.

Sto se tice dinamickog kontrasta, ni ja ga nesto ne volim:-devil-:

A za taj lg sam i ja pitao na prethodnoj strani. Dobio je odlicne ocene i na benchu i na drugim sajtovima! Ja se mislim izmedju njega i samsunga 932bf koji je tu negde po ceni 270e, a slicnih karakteristika. U principu uzeo bih trceci lg jer ga svuda hvale, samo kada bi svetleo plavo, a ne crveno;) Slika bi trebalo da je slicna i na jednom i na drugom, sudeci po specifikacijama, a ovde nikog nema da nam (mi) pomogne u dilemi pa mislim da je samo pitanje da li neko vise voli samsung (vise para) ili lg (manje para), a da i crveno vs. plavo svetlo:d

Sto se tice dinamickog kontrasta, ni ja ga nesto ne volim:-devil-:

A za taj lg sam i ja pitao na prethodnoj strani. Dobio je odlicne ocene i na benchu i na drugim sajtovima! Ja se mislim izmedju njega i samsunga 932bf koji je tu negde po ceni 270e, a slicnih karakteristika. U principu uzeo bih trceci lg jer ga svuda hvale, samo kada bi svetleo plavo, a ne crveno;) Slika bi trebalo da je slicna i na jednom i na drugom, sudeci po specifikacijama, a ovde nikog nema da nam (mi) pomogne u dilemi pa mislim da je samo pitanje da li neko vise voli samsung (vise para) ili lg (manje para), a da i crveno vs. plavo svetlo:d

Ne kapiram, sta ti to znaci crveno ili plavo svetlo ?

Poslednja izmena:
Ne kapiram, sta ti to znaci crveno ili plavo svetlo ?

Ma bre, lg 1900j ima postolje koje svetli crvenom bojom, a samsung 932bf, za novije modele karakteristicno on/off dugme koje svetli plavom bojom (googlaj slike). Kod oba modela cak postoji podesavanje inteziteta svetla! Naravno ovo sam naveo kao salu u smislu razloga za izbor monitora. ...mada meni na primer kuciste svetli plavom bojom, i ceo komp mi je u crno-sivom gloss fazonu, pa nisam siguran kako bi mi cucao ovaj crveni lg u sobi.

Ma bre, lg 1900j ima postolje koje svetli crvenom bojom, a samsung 932bf, za novije modele karakteristicno on/off dugme koje svetli plavom bojom (googlaj slike). Kod oba modela cak postoji podesavanje inteziteta svetla! Naravno ovo sam naveo kao salu u smislu razloga za izbor monitora. ...mada meni na primer kuciste svetli plavom bojom, i ceo komp mi je u crno-sivom gloss fazonu, pa nisam siguran kako bi mi cucao ovaj crveni lg u sobi.

Idi bre u qrac :D.
Istripova me, ja rek'o slika je ovom/onom malo crvenija/plavlja :d.

Nego jel ovaj LG 1900J ima dugmice menija na monitoru ili samo on/off :trust:.
Nije valjda isto debilozan kao 960BF, izmedju kojih se ja dvoumim, da su slika podesava preko aplikacija/drajvera.

Idi bre u qrac :D.
Istripova me, ja rek'o slika je ovom/onom malo crvenija/plavlja :d.

Nego jel ovaj LG 1900J ima dugmice menija na monitoru ili samo on/off :trust:.
Nije valjda isto debilozan kao 960BF, izmedju kojih se ja dvoumim, da su slika podesava preko aplikacija/drajvera.

:D:D:D

Jeste, i on je debilozan. Sva podesavanja se vrse preko softvera. -Kazem ti ja, uzmi 932bf, on ima dugmice i super sliku (ni previse plavu ni previse crvenu:), +je noviji model od 960bf...mada 960 mozes da obrces kako hoces, a 932 ne bas...

Poslednja izmena:
:D:D:D

Jeste, i on je debilozan. Sva podesavanja se vrse preko softvera. -Kazem ti ja, uzmi 932bf, on ima dugmice i super sliku (ni previse plavu ni previse crvenu:), +je noviji model od 960bf...mada 960 mozes da obrces kako hoces, a 932 ne bas...

E pa je.bi ga onda...
Necu da dajem 270+ evra za 932BF. To mi je previse skupo
Mislio sam ovaj L1900J, on je oko 220-230 evra. Ta cena mi odgovara :), jedino da se naviknem na te aplikacije. U stvari jednom podesis sliku preko njih, i onda zaboravis da i postoje ,).

Moracu ipak kad budem kupovao da odem u neku prodavnicu gde imaju 960BF, L1900J i 932BF, lepo mi ukljuce sva 3 pa ako na drugi :) pogled nema bitnijih razlika u kvalitetu slike, onda kupujem LG.

Mada imam neku averziju prema LG TFT-ovima. Koristio sam monitor brata od tetke par dana, bese to LG 1918S i nimalo mi se slika nije svidela, a inace imam sad CRT LG Flatron 795FT, sa kojim sam ekstremno zadovoljan, ali koliko znam ovo je Sonijeva katodna, pa je to neka druga prica...

Ipak, koji god TFT da kupim, sledi mi period dugog navikavanja na njihove manjkavosti u odnosu na CRT.
Nego podseti me bese koje su njihove uopste prednosti :) u odnosu na CRT monitore, osim sto su manjih dimenzija ?

Poslednja izmena:
Sta ti se nije svidelo kod lg1918s. Ja imam lg1952 koji je isti qrac i sasvim sam zadovoljan. Na poslu imam neki sasmsung 710n i nije ni blizu el-dziju

Nemam pojma, mozda je samo licni utisak, mozda je primerak bio malo losiji. Uglavnom boje su mu bile nekako cudne i umarao me je, sto nisam ocekivao s obzirom da koristim CRT. A i vertikalni uglovi mi se nisu svideli, kao da su manji od 160C.
A ortak ima LG 1718S, i taj mi je monitor ok.
Bem li ga...

Poslednja izmena:
Vrh Dno