Šta je novo?

Koji 19" TFT?

Gorannnn

Čuven
Učlanjen(a)
03.12.2003
Poena
609
Cena je otprilike ista, jedan ima 4ms i DVI dok drugi ima malo bolje karakteristike. Sta mislite?

Nemoj mnogo da se premisljas nego kupi 19".
2" razlike se itekako primeti.
Ako ti WIDE format nije po volji za oko 170€ mozes kupiti LG 1918,Belinea 1905,
ili neki slican model.

dvoumim se izmedju LG 1918s i LG L1953S,e sad ovaj prvi ima DVI ali slabiji kontrast 700:1,dok ovaj drugi ima analogni ali bolji kontrast 2000:1,odziv im je isti 5ms,cena im je gotova ista,sta mi predlazete???

... i ono na kraju sam kupio najjeftiniji 19" koji sam nashao (onda je to bio LG 1952s) i XX (dvocifreni broj) sam rekao hvala bogu sto nisam bacio silne pare za monitor jer sam skontao da svaki monitor obavlja svoj posao i da nije uopste velika razlika izmedju monitora od 300 i od 600 evra.
Nadam se da ne misliš ovo ozbiljno.
dvoumim se izmedju LG 1918s i LG L1953S,e sad ovaj prvi ima DVI ali slabiji kontrast 700:1,dok ovaj drugi ima analogni ali bolji kontrast 2000:1,odziv im je isti 5ms,cena im je gotova ista,sta mi predlazete???
Predlažem ti da prvo obratiš pažnju na to da drugi monitor nema ništa bolji kontrast od prvog (hint: dinamički kontrast).

ok,onda definitivno 1918s samo me zanima jel ima neko iskustva sa ovim mnonitorom sto se tice igrica??

pa naravno da je 931bf dobar za te pare :S:,ja trazim nesto do 200e to je ipak za nas smrtnike ;)

Najbitnije od svega je kako su definisane te 2ms + i na tarabi pise *****, pa ljudi ne lome ***** :d :D

Naleteo sam na samsung 940n na popustu je,pa me zanima da li je dobar za igrice zbog odziva od 8ms,i da li neko ima iskustva igranja na njemu pogotovo me interesuje FPS???posto bi ga koristio prvenstveno za igrice...

I onda legnesh u krevet i pogledash u monitor na kom je neshto shto zhelish da vidish kad ono pola monitora crno :)
Nemoj pogreshno da razumesh i ja imam TN panel, samo ne mozhesh bash da izjednachish monitor od 200 i monitor od 400e ;)

I onda legnesh u krevet i pogledash u monitor na kom je neshto shto zhelish da vidish kad ono pola monitora crno :)
Nemoj pogreshno da razumesh i ja imam TN panel, samo ne mozhesh bash da izjednachish monitor od 200 i monitor od 400e ;)

au brate pretera ga sad,gledao sam ga ima bas solidnu sliku lepsu recimo od lg 1919s,mene samo zanima jel mogu da se igram na samsung-u 940n znaci FPS I fudbal(pes naravno ;)) ili cu imati pojavu duhova i slicno?????????

au brate pretera ga sad,gledao sam ga ima bas solidnu sliku lepsu recimo od lg 1919s,mene samo zanima jel mogu da se igram na samsung-u 940n znaci FPS I fudbal(pes naravno ;)) ili cu imati pojavu duhova i slicno?????????
Duhovi su slabo primetno prakticno jos od ere 25ms monitora...

Ja sam prosle nedelje uzeo 940n, igrao sam CS i nista nisam primetio sto se tice duhova, ali kad igram far cry i half life2 onda se slika ponekad nekako razvlaci(nesto kao ubrzani slide show) kad brzo pomeram misa, ne znam tacno kako da to opisem i ne znam da li su to duhovi...ali mi bas smeta prilikom igranja tih igara

Ja sam prosle nedelje uzeo 940n, igrao sam CS i nista nisam primetio sto se tice duhova, ali kad igram far cry i half life2 onda se slika ponekad nekako razvlaci(nesto kao ubrzani slide show) kad brzo pomeram misa, ne znam tacno kako da to opisem i ne znam da li su to duhovi...ali mi bas smeta prilikom igranja tih igara

Uf onda cu se ipak odluciti za LG 1919s,nisam cuo da su na njemu ljudi imali takve probleme,ako je neko imao neka pise posto ga uzimam za par dana,ako se i na njemu to bude desavlo uf...:wall:

Od 19" Wide trenutni best buy je po meni L194WT.

U petak treba da kupim TFT monitor i sad izbor je pao na lg 1919s ili 1953s,o 1919s se vec dosta zna dosta je pisano o njemu ali 1953s ima bolji odziv ali je jako malo pisano o njemu,cena im je slicna,monitor bi koristio najvise za igrice,sta mislite??

!

Ne slusaj isnogooda ... tip loopeta i iz meni nepoznatih razloga ima averziju prema samsungu. 940N je solidan monitor i za tu kintu neces pogresiti ako ga uzmes ....

Hitno: koja jeftina 19' TFT 5:4 od ovih

Znaci moram da presecem u naredna 2-3 dana koji od ovih da uzmem. Unapred da kazem dve stvari:

1. znam da postoji thread o 19' tft monitorima ali je potpuno postao uzaludan jer se svodi na prepucavanje onih koji imaju skupe monitore i nalaze mane ovima koji bi jeftinije.

2. znam da postoje bolji monitori od ovih ali nemam 100E da dodam za bollji, a znam da ce to neko da mi predlozi :d

Evo modela:

1. LG LG L1919S

2. LG L1918S

ovde spada i LG 1953s

3. Samsung 19" SyncMaster 940N 8ms

4. Philips 190V7FB SXGA 8ms DVI-D

eto to je to sto moze u Nisu po nizim cenama da se pojuri.

Ako ima jos nesto dobro u tom rangu, recite.

Ja sam programer i ponekad poteram neku igricu (Stalker, HL2..) ali retko..

Unapred hvala.

Nedavno smo u firmi uzeli 1919S, i svih 15 komada koje sam probao su korektni i to na integrushama. E sada nisam zagledao u detalje, ali vidim da ekipa igra CS bez problema :D

LG je shto se tiche 1919 imao samo jednu loshu seriju ti pre nekih xy meseci, od tada su bad pixeli retkost.

LG ili HP

Potreba mi je pomoc. Trenutno sam van zemlje, i naisao sam na neku povoljnu varijantu za monitor. U igri su LG wide L196... ima kontrast 3000:1, odziv 2ms i HP w2017v(valjda)kontrast 1000:1, odziv 5ms sa kristalnom slikom. Sta je bolje od ta dva? Imajte u vidu da ce mi sluziti za igranje.

Nazad
Vrh Dno