Šta je novo?

Koji 19" TFT?

Gorannnn

Čuven
Učlanjen(a)
03.12.2003
Poena
609
Cena je otprilike ista, jedan ima 4ms i DVI dok drugi ima malo bolje karakteristike. Sta mislite?

za tu lovu vredi bez razmisljanja

Ja imam viewsonic vx912 i bio sam prezadovoljan kad sam kupio (pre dve god.) igrice, filmovi itd su izgledali vise nego dobro, ali skoro je moj brat kupio samsung 205 bw i slika je neverovatna za klasu bolja nego n vx 912. Drugar je kupio 226 bw, i slika izgleda bolesno dobro jos je bolja nego na 205bw.Ja licno nisam neki ljubitelj samsunga jer sta god sam od njih kupio nije mi radilo kako treba, pocevsi od mob., tv, kucnog bioskopa...
Mada ovaj 226 bw izgleda neverovatno dobro, iskreno i ja treba da menjam monitor za neki widescreen i do sada najvise mi se svideo ovaj 226 bw, mada i dalje zazirem od "samsunga" zbog gore spomenutih problema. Drugar ga ima 2-3 meseca i za sada ga vise nego dobro sluzi.

Pa ne kude ga bez razloga, sta sve trpaju od panela vise ne znaju ni oni sami (pa su stoga i ukinuli opciju oznake panela u servisnom meniju)... naravno, "S" panel, ukoliko ga mozes naci, predstavlja najbolji izbor... medjutim, posto je situacija takva kakva jeste - mozda da se preorijentises na 226CW?

Eh, nesmem da pricam neki su me ovde ocrnili kako pljujem po domacim prodavcima od sad samo lepo. Da sam na zapadu mogao bi da ih prijavim ali ovako necu i nemogu, sada znam da cu zasigurno u BG po monitor jer bar mogu da ga probam u pojedinim firmama.;)

Čekaj, jesi li ti ušao u radnju i video da piše ta cena za taj monitor? Kraj priče, molim zapakujte mi 1 komad i ćao.

Pazi u nedelju sam u izlogu video tu cenu, juce pozovem lika koji radi u radnji posto ga znam i pitam ga jel to ta cena on kaze jeste...ali cekaj da pogledam...dramska pauza 5 minuta....e, kaze on meni *****ali smo se....pa mislim se dokle vise, a nije im prvi put tako da je to to, sta da radim ne da mi se da kupim LCD nikako, ko zna zbog cega;)

Pa ne kude ga bez razloga, sta sve trpaju od panela vise ne znaju ni oni sami (pa su stoga i ukinuli opciju oznake panela u servisnom meniju)... naravno, "S" panel, ukoliko ga mozes naci, predstavlja najbolji izbor... medjutim, posto je situacija takva kakva jeste - mozda da se preorijentises na 226CW?

Ma cak i 223BW je dobro resenje jer ima ugao 170 ako sam dobro video:)

I po ko zna koji put... Da li vredi uzimati Lg 1900 seriju ili postoji neko bolje reshenje za iste ili manje pare??? Naravno, "cepam" igrice, tako da... ;) PozZdRaV

Eeee, ali on nije dovoljno brz... nema odziv od 2ms :smoke: :d

(zaboravili da mu upale RTA u fabrici :))

Dokle se vise palite na te marketniske triksove? 2ms no way? I to G2G! Isto sam i ja mislio ali sam probao brdo monitora sa 8ms u skorije vreme i video da to nema veze sa vezom, a i citao sam neki americki blogerski dizajnerski sajt gde je lik objasnio da na odredjenu povrsinu je i odredjen odziv bolji nego da bude mali...ali naravno mozda i lupam samo citiram i konstatujem;)

Imam u ponudi Belineu 1905 s1,cjena 170 eura. Ne znam kakav je kvalitet ovih monitora? Znaci potrebno za neki prosjecan rad na racunaru,plus povremeno igranje. Dizajn nije bas neki,ali interesuje me kvalitet. I da,nasao sam na netu da je standard TCO99,nije TCO03,pa ne znam koliko je i to bitno.... Da li da kupujem ovaj monitor?

Prilozi

• big_1905_S1_600.jpg
    big_1905_S1_600.jpg
    133.5 KB · Pregleda: 61
Dokle se vise palite na te marketniske triksove? 2ms no way? I to G2G! Isto sam i ja mislio ali sam probao brdo monitora sa 8ms u skorije vreme i video da to nema veze sa vezom, a i citao sam neki americki blogerski dizajnerski sajt gde je lik objasnio da na odredjenu povrsinu je i odredjen odziv bolji nego da bude mali...ali naravno mozda i lupam samo citiram i konstatujem;)
Ma bre, nemoj da me zezas, pa jesam li stavio 3 (i slovima - TRI) smajlija u svoj prethodni post? :)

Kakav crni odziv, k'o da je to najbitnija stavka u poslednje vreme...

P.S. Cisto informacije radi, ja predjoh sa SONY-a od "16ms" na ovaj Samsung od "2ms"... i ne videh neku preteranu razliku. Ima je, istina, ali sitno... i najvise se primeti u specijalizovanim programima za testiranje istog (PixPerAn).
(BTW, odsad svaki put kada pomenem odziv, turam onu fabricku deklaraciju pod navodnike, zivota mi! :))

aktivna matrica kod tft-a

Sta je i cemu sluzi aktivna matrica? Posmatrao sam izlozene monitore u jednoj radnji i na jednom je bila vidno bolja slika (jasnije boje, cistija slika) kada sam pogledao njegovu specifikaciju, video sam da ima aktivnu matricu dok kod drugih to nije bilo istaknuto.

Dakle cemu aktivna matrica sluzi i sta znaci u praksi?

p.s. Ako je od znacaja u pitanju je monitor MAG bp-919 19".

TFT=Thin film transistor, tj ima iza svakog pixela tranzistor koji ga kontrolise. Tj svaki tft ima aktivnu matricu. :)
Jedino sto su to kod tog monitora napisali a kod drugih nisu.

U sustini razlika izmedju aktive i pasivne matrice je u tome sto kod aktivne svi pixeli drze svoje boje dok se drugi menjaju, a pasivna je slicnija crt-u...

http://en.wikipedia.org/wiki/Active-matrix_liquid_crystal_display

MAG bp-919 19"

TFT=Thin film transistor, tj ima iza svakog pixela tranzistor koji ga kontrolise. Tj svaki tft ima aktivnu matricu. :)
Jedino sto su to kod tog monitora napisali a kod drugih nisu.

U sustini razlika izmedju aktive i pasivne matrice je u tome sto kod aktivne svi pixeli drze svoje boje dok se drugi menjaju, a pasivna je slicnija crt-u...

http://en.wikipedia.org/wiki/Active-matrix_liquid_crystal_display

Hvala na odgovoru:wave: A da li znate nesto o monitoru MAG bp-919 19"?

za samo malo više nova kupi Belineu

Posto nije bilo odgovora,a ja nisam bio siguran oko kupovine Belinea-e,orijentisao sam se na nesto drugo,tacnije Samsung 940N... Narucio sam ovaj monitor. Nadam se da se nisam zaj... :) cjena je 210 eura. kakva su iskustva vas sto imate ovaj 940N?

odlicna ...

odličan monitor, nisi pogrešio

Nazad
Vrh Dno