Šta je novo?

Koji 19" TFT?

Gorannnn

Čuven
Učlanjen(a)
03.12.2003
Poena
609
Cena je otprilike ista, jedan ima 4ms i DVI dok drugi ima malo bolje karakteristike. Sta mislite?

Imam SM 932B par meseci,i sasvim sam zadovoljan.Ima DVI,5ms odziva,da postolje nije "tilt" tipa,bio bi bez neke vece mane za svoju cenu.Preporuka sa moje strane.

Hvala na preporuci. Pogledacu kakav je uzivo.

Sta je sa PHILIPS 190C7FS ima li ga neko i kakvo je vase misljenje o njemu ili uopste o philips-ovim monitorima. Ja sam nekako vise za njega ali ne znam. Nasao sam prodavnicu gde imaju oba pa cu sutra da ih uporedim.

Slobodno uzmi LG i ne razmisljaj o 17". Sto se tice price o kontrastu tih 700 je sasvim dovoljno, kod mene stoji na 50%. Mislim da na benchu vec ima nekoliko tema o ovom monitoru i da je zajednicka poruka svih: "odlican odnos kvalitet/cena"

Samsung 931bf da ili ne?

S obzirom da definitivno više igram igrice na compu nego što gledam filmove, da li mi preporučujete da uzmem Samsung 931bf? Jedine mane koje sam čuo da ima jesu u vezi sa ergonomijom, tj. sa manjkom iste. Ovaj MOnitor mi se savršeno uklapa u budžet, pa me interesuje da li bi neko mogao da podeli iskustvo sa mnom?

Video sam da se dosta pominje u temi oko izbora 19' TFT-a, ali sam hteo da izdvojim temu baš oko njega, jer iako zvuči malo glupavo samo mi on privlači pažnju, i to duže vreme. Normalno svaki savet je dobrodošao!

Poslednja izmena:
pa i 1919s koji ima 2000:1 je oko 200 eura
razlika 17 i 19 ista rezolucija znaci manje tackice na 17 lepsa slika sto se tice igara za 19 mora da se pali aa i af
mada je 19" ipak 19"
a jesi razmisljao onekoj wide varijanti jer vidim da gledas filmove na njima daleko lepse izgleda film

Poslednja izmena:
@Srdjan

I ja sam se dvoumio oko TFT-a, i reših da uzmem CRT-a 21" za neke male pare (80€) i da sačekam jednu godinicu pa ću onda da vidim šta ću...

Ako ćeš monitor za Cadove nemoj ispod 20-21", a takav TFT da valja košta poprilično... Imaš ovde u oglasima trinitrona CRT-a (Compaq ili Samsung ili Sony) koji ima savršenu sliku. Kupio sam tako nešto pre 2 meseca i prezadovoljan sam... služiće me dok kod nas ne dobave nekakav TFT koji će me zadovoljiti a da nije ukrv skup...

CRT ???!!!
o neeeeeeeeeeeeeee.......
mislim chemu paccenje jos godinu dana ...
ne razumem - ako cekas da TFT bude savrsen - to ces tesko docekati
ali kad stavis na vagu sve + i - ... TFT je debelo u + !!!!

Nema paćenja... gledam u savršenu sliku...doduše velik je i nije moderan, ali meni je prioritet kvalitet slike (šta ćeš-navika). Dvoumio sam se između nekoliko TFT modela (LG, Belinea, 19-22") i nisam se baš oduševio, budžet me je ograničio (<300€) pa nisam ni pogledao one od pola kile evreja i više...
Slažem se da je TFT u plusu, ali ne bilo koji TFT...

Koristio sam ga nekoliko meseci, sjajan monitor, al' upravo zbog te, praktično nepostojeće ergonomije (samo blagi tilt) :d sam se vratio na 940B :p dok se čovek ne navikne, posle 2ms se vidi kašnjenje na 8ms ;)

Da sam na tvom mestu ne bi' bacao pare na ''kockasti'' monitor već bi' uzeo neki 20'' wide, a ako ti ne smeta nedostatak DVIa čak 22'', ako baš nećeš wide SM 203B je takođe dobra kupovina (20'', 4:3, 1400x1050, DVI).

Poslednja izmena:
Posto je nemoguce da procitam 80strana texta na dial-up, interesuje me tft za potrebe AutoCada, ArchiCada i slicno... Uzeti obican ili wide? Mislim na 19".....

Mozes da pogledas i Samsung 203B ili 204B, prvi ti je 20" u 1400x1050, a drugi isto 20" u 1600x1200. Mislim da nisu mnogo skuplji od 19-ica, a dobijas veci radni prostor...

pa da bi slika bila lepsa ko voli reckave linije ne mora da pali i nemoj da vices

Nisam vikao, nego naglasio.
Sve je to od osobe do osobe. Sad po tom tvom, decko bi trebao da se odluci za 17-ku, zar ne?

da i meni tako zvuchi da je bolje uzeti 17ku,lol....
elem, znachi ok ce biti ako uzmem taj 1918s kao shto gore rekoste....btw, wide varijante mi ne trebaju, a shto se tiche gledanja filmova, tu sam malo pogreshno napisao,koristim komp za pushtanje ali ih gledam preko tva hehe...
a ovaj asus 9550 ce moci da tera na 19'' monitoru sve kako treba?

Naravno da ce da tera na monitoru sve ok. Ja imam 1919s, i igram igrice bez nekih problema...

Jedino ne znam kako ce ti terati igrice u 1280x1024, ali to znas i sam :S

ahha, to su vec rezolucije o kojima ne razmishljam,lol...

ma uzecu ga onda, nashao sam ga ovde u ns za 14,5k shto je ok cena koliko kontam...uglavnom je na ostalim mestima skuplji za 1k

Znas sta je jos bolje? Da ne uzimas. Ozbiljno. Ako uzmes, ovi zlobnici sa monitorima od 500+ eura ce te ubedjivati kako je to krs.... :D
Ali ja mom nisam nasao ni jednu zamerku.

dobar je.

Viewsonic Pro Series

Planiram da kupim jedan od viewsonic monitora iz serie P, znaci (VP930, VP2030B ili VP2130B) pa me zanima sledece ako neko moze da mi kaze. Sva tri monitora imaju isti odziv, znaci 8ms gray-to-gray (avg); 16ms black-white-black (typ). Zanima me sada sta je tu sta. Znam da je odziv od 8ms dovoljan i za filmove i igrice.. ali jel to ovaj grey to grey ilil ovaju drugi? Kod drugih monitor se ne spomniju ova dva odziva (a sigurno postoje) pa me zanima recimo jel kod samsunga 226BW odziv od 2ms grey to grey ili ovaj drugi.

Monitor mi prvenstveno treba za rad, tako da zato hocu da uzmem jedan od tih Viewsonic, naravno uvek ce se pogledati po neki film, pa me zanima da li je neko imao priliku da pogleda ove monitore i da mi kaze nesto malo o njima iz svog iskustva.

Hvala unapred.

Pozdrav

Da li vredi uzeti....

U Pozarevcu imam Asus-a 19" model MB19SE za 12350 dinara...ali nema DVI, neznam da li vredi uzeti bez DVI monitor ali na to gledam tako sto mi se ne daje jos 100e za neki Samsung koji ima DVI. Pomoc:zgran:

Planiram da kupim jedan od viewsonic monitora iz serie P, znaci (VP930, VP2030B ili VP2130B) pa me zanima sledece ako neko moze da mi kaze. Sva tri monitora imaju isti odziv, znaci 8ms gray-to-gray (avg); 16ms black-white-black (typ). Zanima me sada sta je tu sta. Znam da je odziv od 8ms dovoljan i za filmove i igrice.. ali jel to ovaj grey to grey ilil ovaju drugi? Kod drugih monitor se ne spomniju ova dva odziva (a sigurno postoje) pa me zanima recimo jel kod samsunga 226BW odziv od 2ms grey to grey ili ovaj drugi.

Monitor mi prvenstveno treba za rad, tako da zato hocu da uzmem jedan od tih Viewsonic, naravno uvek ce se pogledati po neki film, pa me zanima da li je neko imao priliku da pogleda ove monitore i da mi kaze nesto malo o njima iz svog iskustva.

Hvala unapred.

Pozdrav

E sad ima zez...koliko znam moj prijatelj u firmi ima VP930 jos iz vremena kad je bio 800e i znam da mu je slika zverska ali on radi u stampariji tako da je za DTP mracan jer ima Active Matrix a da mi je rekao da je za multimediu ( filmovi i igrice ) los. Nije to toliko lose ali nije kao neki Samsung. Tako ako ti je za rad topla preporuka ali idi pa vidi mozda ti se i svidi kako radi....

Da neotvaram novu temu pitacu ovde:
Jel bash velika razlika u koristi DVI-ja naspram Analog-nog ? ( mislim na kvalitet slike ) :)

koliko znam moj prijatelj u firmi ima VP930 jos iz vremena kad je bio 800e
Kada se VP930 pojavio kod nas bio je oko 600e (mislim da je od tada prošlo skoro dve godine). ;)
...i znam da mu je slika zverska ali on radi u stampariji tako da je za DTP mracan jer ima Active Matrix...
Svi TFT LCD-ovi su active matrix. ;)
http://en.wikipedia.org/wiki/TFT_LCD
http://en.wikipedia.org/wiki/Active-matrix_liquid_crystal_display
http://en.wikipedia.org/wiki/Lcd

Nemoj da se mnogo opterećuješ oko tih brojeva, oni uglavnom imaju samo marketinšku svrhu. 226BW jeste brži od modela sa MVA panelima, ali se ne može precizno reći kolika je ta razlika, niti je nešto važno računanje te razlike. Najvažnija stvar je korisnikova percepcija, a tu su stvari isuviše subjektivne.
Moje iskustvo je da su kod nas Viewsonic monitori teško dostupni i preskupi. :)

Poslednja izmena:
U Pozarevcu imam Asus-a 19" model MB19SE za 12350 dinara...ali nema DVI, neznam da li vredi uzeti bez DVI monitor ali na to gledam tako sto mi se ne daje jos 100e za neki Samsung koji ima DVI. Pomoc

Trenutno su na dvi vece i uvozne takse i porez... dakle u startu 20%, jos su dvi monitori malo skuplji (i to oko 5-10%)... suma sumarum 30% vise za skoro isti monitor...

Vrh Dno