sto se tice igara za 19 mora da se pali aa i af
mada je 19" ipak 19"
Posto je nemoguce da procitam 80strana texta na dial-up, interesuje me tft za potrebe AutoCada, ArchiCada i slicno... Uzeti obican ili wide? Mislim na 19".....
Planiram da kupim jedan od viewsonic monitora iz serie P, znaci (VP930, VP2030B ili VP2130B) pa me zanima sledece ako neko moze da mi kaze. Sva tri monitora imaju isti odziv, znaci 8ms gray-to-gray (avg); 16ms black-white-black (typ). Zanima me sada sta je tu sta. Znam da je odziv od 8ms dovoljan i za filmove i igrice.. ali jel to ovaj grey to grey ilil ovaju drugi? Kod drugih monitor se ne spomniju ova dva odziva (a sigurno postoje) pa me zanima recimo jel kod samsunga 226BW odziv od 2ms grey to grey ili ovaj drugi.
Monitor mi prvenstveno treba za rad, tako da zato hocu da uzmem jedan od tih Viewsonic, naravno uvek ce se pogledati po neki film, pa me zanima da li je neko imao priliku da pogleda ove monitore i da mi kaze nesto malo o njima iz svog iskustva.
Hvala unapred.
Pozdrav
Kada se VP930 pojavio kod nas bio je oko 600e (mislim da je od tada prošlo skoro dve godine).koliko znam moj prijatelj u firmi ima VP930 jos iz vremena kad je bio 800e
Svi TFT LCD-ovi su active matrix....i znam da mu je slika zverska ali on radi u stampariji tako da je za DTP mracan jer ima Active Matrix...
Nemoj da se mnogo opterećuješ oko tih brojeva, oni uglavnom imaju samo marketinšku svrhu. 226BW jeste brži od modela sa MVA panelima, ali se ne može precizno reći kolika je ta razlika, niti je nešto važno računanje te razlike. Najvažnija stvar je korisnikova percepcija, a tu su stvari isuviše subjektivne.Planiram da kupim jedan od viewsonic monitora iz serie P, znaci (VP930, VP2030B ili VP2130B) pa me zanima sledece ako neko moze da mi kaze. Sva tri monitora imaju isti odziv, znaci 8ms gray-to-gray (avg); 16ms black-white-black (typ). Zanima me sada sta je tu sta. Znam da je odziv od 8ms dovoljan i za filmove i igrice.. ali jel to ovaj grey to grey ilil ovaju drugi? Kod drugih monitor se ne spomniju ova dva odziva (a sigurno postoje) pa me zanima recimo jel kod samsunga 226BW odziv od 2ms grey to grey ili ovaj drugi.
Moje iskustvo je da su kod nas Viewsonic monitori teško dostupni i preskupi.Monitor mi prvenstveno treba za rad, tako da zato hocu da uzmem jedan od tih Viewsonic, naravno uvek ce se pogledati po neki film, pa me zanima da li je neko imao priliku da pogleda ove monitore i da mi kaze nesto malo o njima iz svog iskustva.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari