Šta je novo?

Koji 19" TFT?

Gorannnn

Čuven
Učlanjen(a)
03.12.2003
Poena
609
Cena je otprilike ista, jedan ima 4ms i DVI dok drugi ima malo bolje karakteristike. Sta mislite?

Za shta ti treba?

Bolja slika tj panel za upotrebu u dizajnu i multimediju = 971p

Malo slabiji kvalitet slike ali opet odlichan monitor za igranje i multimediju = 931bw/206bw/226bw

971p se koristi uglavnom za pripremu u shtampi i dizajnu pa je samim tim skup :)

Poslednja izmena:
....

slazem se potpuno sa prethodnm postom...

971p je izuzetan monitor po svim stavkama,ali en i neophodan nekome kome priprema stampe i realnost boja nije na prvom mestu...

ako ove dve stavke nisu presudne ja bih pre tipovao na 22inca jel ce svaki laik pre primetiti velicinu monitora nego li realnost boja...

naravno da je 22 bolje, samo si u tom slučaju sam sebe osudio da uvek moras da imas grafiku od 300+ evra.
po meni je 931BW najbolji izbor od ovih.

Poslednja izmena:
naravno da je 22 bolje, samo si u tom slučaju sam sebe osudio da uvek moras da imas grafiku od 300+ evra.
po meni je 931BW najbolji izbor od ovih.

to nije tacno, u slucaju da ga igre ne zanimaju moze da prodje skoro sa bilo kojom grafuljom.

i te od 300 evra ce za koji mesec biti upola jeftinije.

Licno bih se odlucio za 22".... size does matters :D

He he,ja sam imao slicnu dilemu,s tim sto sam imao priliku da menjam 971p za 226bw.Ostao sam na 971p.I sada cekam da uz malu doplatu njega zamenim za 215tw.PVA je ipak PVA.
Imas dole temu Samsung 971p vs wide,pa pogledaj.

Asus Vw192s

Poz svima.
Zanimaju me detalji oko ovog monitora, zapravo iskustva i saveti. Cena mu je dosta niža od ostalih monitora 19'' npr samsunga, a po specifikacijama (bar onim koje sam pročitao ovde) nije ništa lošiji, pa čak je i bolji...
Hvala

Pravo da ti kazem i ja sam razmisljao da svoj Belinea monitor zamenim ovim ASUS-ovim...
za 14.000 hiljade cini mi se kao odlicna kupovina.

1900j

Shta mislite, vredi li dati 300e za ovaj monitor ili postoji neka bolja kombinacija za tolike ili manje (ili vece) pare? Chitao sam dosta testova gde ga toliko hvale, ali...

Gledao sam ga u metrou pre neki dan, u redu je stajalo oko 10 monitora, i na svima je bio pusten isti screen saver, neki 3d sa nekim ribicama, sareni i lep, menjala se dan i noc na njemu tako da se lepo mogle uociti razlike i kvalitet slike na razlicitim monitorima. Nazalost, bio sam u zurbi tako da nisam mogao dugo da se zadrzim da sve lepo pregledam, ali sam bas taj Asus, uporedio sa Samsung 206BW (stojali su jedan do drugog). Mogu ti reci da su mi se mnogo vise svidele boje na Asus nego na mnogo skupljem Samsungu, nekako su bile zivlje i dinamicnije i slika je bila ostrija. Sad to je moje subjektivno misljenje.

Poslednja izmena:
Je l' moze neko da mi kaze koja je razlika izmedju 940N i 940B, posto sem DVI-ja ja ne vidim razliku u ostalim karakteristikama. Mislio sam da kupim 940N, a vidim ovaj 940B je skuplji za 20 evroa, pa me interesujem je l' ide josh nesto uz DVI za tih 20 evra. Sta bi vi uzeli?

Da li neko ima LG 1900 J, R ili E??? kakav je u odnosu na 960bf?

ASUS MB19SE, 0.294mm - mnogo? / DVI i KVM Switch?

S obzirom da je porez konacno smanjen, do kraja nedelje/meseca uzimam novu (staru) konfiguraciju - slobodno postujte komentare i savete http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=132406

Razmisljam i da promenim 15" CRT monitor za neki veci LCD, ali odabir Best Buy "tankog" monitora mi zadaje debele probleme.

DVI varijanta je bolja, ali posto hocu da koristim i stari i novi PC na jednom monitoru, kazu mi da zbog SWITCH-a DVI ne bi bio iskoriscen - je l' to tacno?

Proizvodjaca i modela ima zaista mnogo, a uporedjujuci brojke koje sam uspeo da nadjem, sledeci model mi se cini najisplatljivijim:

ASUS MB19SE
Panel Size: 19.0" Standard Screen
True Resolution: SXGA 1280x1024
Pixel Pitch: 0.294mm
Brightness (Max.): 320cd/m2
Contrast Ratio (Max.): 700:1
Viewing Angle (CR>=10): 160°(H)/160°(V)
Display Colors: 16.2 M
Response Time: 5ms
Cena: 170 EUR

Najvise nedoumica imam oko velicine tacke, jer mislim da je 0.294mm mnogo, ali jedina varijanta koja ima manju tacku je monitor od 17"... Posto je rezolucija ista i za model od 17" i za model od 19", da li je onda ipak bolje uzeti 17-icu?

Da li je ugao vidljivosti OK?

Jel 16.2 M boja dovoljno?

Da li je bolja neka varijanta bez integrisanih zvucnika?

BTW, na monitoru ce se najvise "gledati" AV editing, Word, Internet, po neka igrica za "stariju decu", a mozda i neki film.

Sve preporuke i svi komentari oko brojki i konkretnog monitora are welcomed.

Poslednja izmena:
monitor koji kosta oko 300e

cao svima:type: ,evo odlucio sam i ja da kupim nov monitor :banana:
ali se jako slabo razumem u tft ,nesto sam se nalozio na Lg L1900j u benchmarku je dobio odlicne ocene a dizajn je extra ali bi ipak hteo da cujem vase misljenje ko ima iskustva sa ovim monitorima dali da kupim Lg L1900j ili mozda bolje nesto drugo u tom cenovnom rangu?:guitar: :,,: :cigar:

Ne zavisi od monitora koliko ce lepo da ti rade igre :wall:

Verovatno chovek misli na ghosting ;) vidish i sam da je rekao da se ne razume u tft-ove bash najbolje, a pre se uvek prichalo kako su tft-ovi loshi za igranje zboug duhova pa je verovatno mislio na to.

@mladjex
bilo koji noviji monitor bez problema mozhe da sluzhi za igranje poshto ima odziv od bar 8ms, ja sam igrao i na monitoru od 12ms i ok je ne brini, na tebi je da odaberesh jedino koliku dijagonalu hocesh i shta da ima od dodatnih mogucnosti, koliko vidim hocesh monitor sa DVI, oni su kod nas neshto skuplji, zbog glupe dodatne carine za monitore sa DVI-em
:wave:

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Upravo sam videla u tekućoj ponudi u TecnoMax-u sledeći monitor:

Philips 190S, 1280x1024, 700:1, 5ms, DVI i VGA ulazi

Cena 15999. Dala bih ja tu lovu pošto ima DVI, ali na netu nalazim da nema DVI (kao da samo ovaj na našem tržištu ima), te da je odziv 8ms, a navodno wide verzija ima 5ms i DVI. Ima li neko pojma u čemu je stvar?

Daleko je N. Beograd, a ja lenja :smoke: , naročito na +100°C, a i ponuda kratko traje, pa rekoh da vidim da li neko drugi zna u čemu je fora.

P.S.Poslala sam možda 10 poruka do sad, ali sam i dalje po ovom brojaču ''post-virgin'' :d .

Daleko je N. Beograd, a ja lenja :smoke: , naročito na +100°C, a i ponuda kratko traje, pa rekoh da vidim da li neko drugi zna u čemu je fora.

P.S.Poslala sam možda 10 poruka do sad, ali sam i dalje po ovom brojaču ''post-virgin'' :d .

[off]Poruke u malim oglasima, shta da kupim, benchclubing-u i josh kojim sobama se ne broje, zato josh uvek stojih na 0 poruka ;) [/off]

Nazad
Vrh Dno