Šta je novo?

Koji 19" TFT?

Gorannnn

Čuven
Učlanjen(a)
03.12.2003
Poena
609
Cena je otprilike ista, jedan ima 4ms i DVI dok drugi ima malo bolje karakteristike. Sta mislite?

Blize sam odluci na ostanem na pva,jeste da je 19 incha ali slika je stvarno vrh.Opet,s druge strane,mnooooooooooogo me vuce 22 incha,ne mogu da zamislim koliko je to veliko iako je tn film panel.Da napomenem da imam mogucnost da biram tip panela kod 226BW.
Stvarno nisam neki zahtevan lik ali jesu li stvarno uglovi i pozadinsko osvetljenje toliko losiji kod 226bw u odnosu na 971p?
btw,pivot nisam dosad koristio kod 971p.
Ovo je izgleda onaj fazon:ako uzmem kajacu se,ako ne uzmem kajacu se...

Poslednja izmena:
Predlog?To je koliko vidim mnooooogo skupo.Eh,ne moze i jare i pare,jel da?

Da li neko zna u cemu je razlika ovog modela u odnosu na 931bw osim u nekom spoljasnjem izgledu i u ceni?
Ja sad imam 961BF i mislim da ima malo bolje vertikalne uglove vidljivosti otprilike 160-170 dokle je kod 931BW do oko 160 stepeni.

Predlog?To je koliko vidim mnooooogo skupo.Eh,ne moze i jare i pare,jel da?

Nemoj da menjas. I ja koristim 971p i ne bi ga menjao za TN panel ni u jednoj varijanti. Jedino sto bi doslo u obzir je zamena za veci sa pva panelom ali to je trenutno previse skupa i apsolutno nepotrebna investicija. Ako si zadovoljan sa svojim monitorom i ako ti zavrsava sve poslove nema potrebe da se cimas oko bilo kakvih zamena, a takodje trebao bi prvo da probas wide neko vreme - ja sam probao nesto kratko i meni se licno ne svidja (doduse bila je 19-ica wide, da je bila neka pva 24-orka mozda bi imao drugacije misljenje :D ;) )

Slatke muke ... Iskreno, zadovoljan sa mojim 22" :)D ), ali sa PVA na TN ... mislim da ipak ne bih.
Kad se već navikneš na extra uglove i boje PVA panela, TN će ti verovatno smetati (što bi rekli: s konja na magarca). Srećom da imam i swiwel opciju pa kad gledam filmove ležeći na krevetu uopšte nije problem, a 226BW nema swiwel (ako ne grešim).
Ako ti je dijagonala bitnija od slike, uzimaj.
22" je extra, otvorim BENCHforum na desnoj polovini, a na levoj DScaler i Messenger. Pa još kad neko dođe pa kaže jaooo, što je veliki :p
Kao što reče Northwood: ako su ti jako vazan prikaz slike onda ostani na 971P, inace izaberi 226BW.
Sam vidi šta ti je prioritet, da ne bude posle :crash:

Poz

@djalex
Covek je pitao za razliku izmedju 961BW i 931BW koji su wide monitori a ne za razliku izmedju 961BF koji ti imas i 931BW.

To sam i mislio nego sam se pogrešno izrazio.Dakle, 961BW ima malo bolje uglove vidljivosti možda kada bi se stavili jedan pored drugog primetila bi se i razlika.

Prelomio sam...ostajem na 971p.***,nesto kontam, bolje da stekam kesh za neki lcd tv...
Hvala svima...

Da i onda legnem na krevet i ubijem se jer ne vidim dobro film zbog uglova jer nema pivota.Sta da radim,da se pomeram u zavisnosti od slike...?PVA je ipak PVA.
Nemas ti pojma,bre...:d

Poslednja izmena:
Posto imas 971p, kako ne bi prelazio s konja na magarca, verovatno trazis top model u 20-22" wide klasi, pa evo predloga.

Samsung 215TW. 21" wide, S-PVA matrica. Kupio sam ga pre oko mesec dana i jako sam zadovoljan. Nemam sta mnogo da mu zamerim osim krs zvucnika. :)

Dinamika boja odlicna, gamut i uglovi gledanja osetno bolji od vecine TN LCD-ova, dovoljno brz i za igrice i za akcione filmove. Mozda jedino za zagrizene FPS-ovce je 226BW bolji. Eh, da, od ulaza ima SVE; DVI sa HDCP-om, VGA, SVHS, kompozitni video i audio, komponentne ulaze itd. Cak ima i PictureInPicture... perverzija. Da ne zaboravim pored podesavanja ekrana leve-desno i tilt, ima i podesavanje ekrana po visini (sto 226BW nema, a 225BW je imao), a pivot (malo kome treba, ali nekom mozda znaci).

Sve u svemu, Samsung-ov top model u 20-22" wide klasi. E sad, kvalitet kosta, pa je oko 100-nak evra skuplji od 226BW. Da li vredi, zavisi od tebe, tvojih potreba, ocekivanja i naravno budzeta.

Karakteristike:
http://www.samsung.com/Products/Monitor/LCD_Digital/LS21DPWABXAA.asp?page=Specifications

Review-ovi:
http://www.trustedreviews.com/displays/review/2006/06/26/Samsung-SyncMaster-215TW-21in-Monitor/p1
http://www.bit-tech.net/hardware/2006/07/07/samsung_syncmaster_215tw/1

Poslednja izmena:
Gledao sam taj monitor,mozda bih i mogao iskesirati razliku.Reci mi,kakav je on tebi,subjektivno,meni se cini da malko nije lep.Video sam da ima i crni i beli,koji ti imas?Gde su mu ti zvucnici,ne mogu da vidim na slikama?

Poslednja izmena:
monitori jednostavno nisu za pustanje fimova i multimedije, svaki lcd tv to bolje radi, i ako vec moze da se priusti to, to je mnogo bolje resenje i po kvalitetu i po diagonali, nego gledati film i word u isto vreme na 500e monitoru! :)

Poslednja izmena:
Gledao sam taj monitor,mozda bih i mogao iskesirati razliku.Reci mi,kakav je on tebi,subjektivno,meni se cini da malko nije lep.Video sam da ima i crni i beli,koji ti imas?Gde su mu ti zvucnici,ne mogu da vidim na slikama?

Nije neki lepotan sto se dizajna tice (226BW je na oko lepsi), mada je daleko od rugobe. Sve u svemu, spoljasnji dizajn mi je bio blize dnu nego vrhu liste prioriteta kada sam kupovao monitor. Zbog obrade fotografija, gamut i uglovi su presudili, a dobro dodje i SVHS ulaz (+audio naravno) na koji sam nakacio VHS . Inace, ja imam srebrni, mada bih rekao da je crni lepsi...

Ako monitor kupujes da ti vise stoji ko slika i da ga pokazujes curama, rodbini i komsiluku, kupi 226BW. A ako ga kupujes da ga koristis satima i satima dnevno, ukoliko ti finansije dozvoljavaju a razlika u karakteristikama u odnosu na 226BW znaci, onda kupi 215TW...

Inace zvucnici su mu u onom uskom pojasu ispod ekrana, blago uvuceni (iz profila kada se gleda) i kao sto vidis i sam skoro neprimetni...

A da odma' i MrSi odgovorim. Naravno da racunarski monitor sa svojih 20-22" nije zamena za 32" LCD TV, ali njih iovako obicno nemas u svojoj sobi, vec u dnevnoj, pa dobar wide ekran ponekad dobro dodje za gledanje DivX filmova i sl. (npr k'o za inat ponekad zena oce da gleda neku seriju, a meni se gleda neka zesca akcija ili horor koji nju ne zanimaju, pa eto, i vuk sit i ovce na broju, a nagrada sto sam joj popustio sledi nakon filma :))

Poslednja izmena:
Kakvo je pozadinsko osvetljenje,citao sam negde da probija po coskovima ali ja licno iskreno sumnjam u to.

Kakvo je pozadinsko osvetljenje,citao sam negde da probija po coskovima ali ja licno iskreno sumnjam u to.
Zavisi kako podesiš osvetljenje i kontrast. Kada je kontrast malo odvrnut, onda ume da probija na potpuno crnoj podlozi po uglovima.

Ja sam u nedoumici koji 19” TFT da kupim. U stvari bice verovatno Samsung Syncmaster 931BF ili Samsung Syncmaster 931BW.
Dakle, cuo sam negde preporuke da je najbolje uzeti 19 nonwide ili 22” wide, kao da to ima jedino smisla. Sta kazete na to.
Ako je to tacno, onda mislim da je 931BF best buy, ili neko ima drugacije misljenje ?

I ja ganjam 19" i isto sam vidio te savjete, da se ne isplati uzimati wide na 19", tek na 22". 19" wide je nizak, niži od 17" non-wide.

Asus 192S vs. Samsung 940NW

Prelazim sa 21" CRT monitora na jedan od ova dva. Iskreno vise mi se po izgledu svidja Asus, ali sam cuo da ima neki problem sa bojama. Zanima me koji od ova dva monitora da uzmem? Molim Vas za pomoc kupovina treba da se obavi za koji dan... :zgran:

Da li je uopste pametno da uzimam wide monitor? Koristim uglavnom komp za dizajn (graficki i web), igranje par igrica (Guild Wars, VT3 i sl.), gledanje filmova, slusanje muzike i dr.

Ako neko moze ukratko da mi obajsni u cemu je razlika izmedju digitalnog i analognog izlaza. (imam graficku 6200GE - http://www.asus.com.tw/products.aspx?l1=2&l2=7&l3=140&l4=0&model=418&modelmenu=1 )

P.S. Naravno ako imate neku preporuku i gde bi kupio...

Poslednja izmena:
Da li je uopste pametno da uzimam wide monitor? Koristim uglavnom komp za dizajn (graficki i web), igranje par igrica (Guild Wars, VT3 i sl.), gledanje filmova, slusanje muzike i dr.

Pa osetices prednosti wide-a u dizajnu, igricama i narocito u gledanju filmova. Slusanje muzike ce ti biti isto, kao i sa kvadratnim monitorom :)

Ako spojis monitor preko analognog prikljucka, onda se desava sledeca situacija:
Graficka (digitalna slika) -> analogna slika kroz kabl (podloznija smetnjama) -> monitor (digitalna slika)

Kao sto vidis imas dve konverzije (digitalno->analogno i obrnuto) plus gubitke u kablu, dakle u istim uslovima (isti monitor i graficka), DVI daje bolju sliku.

PS.
Posto rece da prelazis sa 21" nisam siguran kako ces se navici na 19"...

Uzeo sam 920NW i prezadovoljan sam...U slucaju garancije dobijam odmah u zamenu nov :)

P.S. Jedino malo da se naviknem da jace osvetljenje monitora u odnosu na CRT...

Vrh Dno