Šta je novo?

Koji 19" TFT?

Gorannnn

Čuven
Učlanjen(a)
03.12.2003
Poena
609
Cena je otprilike ista, jedan ima 4ms i DVI dok drugi ima malo bolje karakteristike. Sta mislite?

Ja jednostavno me bih mogao bez pomeranja po visini. Navikao sam da mi ekran monitora stoji pod pravim uglom u odnosu na površinu stola, a da mi sredina ekrana bude u nivou očiju. Tada mi boje izgledaju najuniformnije na celoj površini ekrana.

Inače, preovlađuju postolja sa podešavanjem po visini gde se kablovi kače direktno na telo monitora a ne na postolje, pa nema opasnosti od riknjavanja kabla u zglobu. Ne znam koliko je to crkavanje često, ali meni se kačenje kablova na postolje (kao npr. kod Samsunga 960BF) mnogo sviđa jer je tada mnogo lakše koristiti Pivot opciju.

Ja jednostavno me bih mogao bez pomeranja po visini. Navikao sam da mi ekran monitora stoji pod pravim uglom u odnosu na površinu stola, a da mi sredina ekrana bude u nivou očiju. Tada mi boje izgledaju najuniformnije na celoj površini ekrana.
Meni bi jako bilo zgodno rotiranje naprijed ili bar pomjeranje po visini jer mi je monitor na postolju, iznad nivoa tastature i miša, a kupovao bih neki TN TFT koji su svi slabi po pitanju gledanja odozdo i oni koji su u opciji nemaju rotaciju prema naprijed već u najboljem slučaju stoje baš kao kod tebe pod pravim uglom, i meni bi u tom slučaju oči bile otprilike na nivou centra ekrana, možda iznad ili ispod (sad na CRT su mi malo ispod ali kod njega nije problem), to ne znam jer ne znam visinu postolja tj. na koliko bi počeo ekran :), ako neko može da izmjeri za 931BF i 932BF bilo bi fino :), treba da odlučim koji da uzmem.

A da ne kažem da to sve valjda znači da mogu da se pozdravim sa gledanjem TV-a i filmova sa kreveta :(

Ima li neki dobar 19" (ne wide) koji ima rotaciju prema naprijed/dole ?

Kod 932b je visina od stola do vidljive povrsine ekrana 10cm(posto je isto postolje i na 932BF,ne bi trebalo da bude neke bitnije razlike).Postolje je inache "tilt" tipa i monitor se mozhe vrlo malo pomerati napred(mozhda koji stepen preko 90).
Htedoh jos da kazem da sam u "Mouse Healthy Computing Guide"-u procitao da je idealno da gornja ivica ekrana monitora bude u visini ociju(dakle ne sredina ekrana).Ekran se uvek moze pomeriti koji stepen u nazad,ako su boje previse blede....

Poslednja izmena:
A da ti lepo odes do par prodavnica gde imaju izlozene modele koji te zanimaju pa odaberes po svom ukusu ? :D :D

I sta mislis o predlogu da ovde pogledas teme o 19" TFT monitorima ????

ViewSonic je marka, iako ovaj monitor spada u value seriju mislim da ne bi pogresio ako bi ga uzeo. Ne znam kakva im je politika sto se tice bad pixela ali ako daju garanciju na jedan defektan piksel onda nemas sta da se mislis.

1919s cjesh teshko nacji.

A da ti lepo odes do par prodavnica gde imaju izlozene modele koji te zanimaju pa odaberes po svom ukusu ? :D :D

I sta mislis o predlogu da ovde pogledas teme o 19" TFT monitorima ????
Na osnovu cega da procenim koji da izaberem? Po dizajnu? I dalje sam na CRT-u i malo znam o tft monitorima, pa reko da pokupim savete iskusnijih. Krenuo sam da citam glomazni thread o 19'' tft, ali je problem sto se tu generalno diskutuje o 19'' modelima, a meni treba neki koji se uklapa u moj budzet.

ViewSonic je marka, iako ovaj monitor spada u value seriju mislim da ne bi pogresio ako bi ga uzeo. Ne znam kakva im je politika sto se tice bad pixela ali ako daju garanciju na jedan defektan piksel onda nemas sta da se mislis.
Agree.:)

@Ocoolaja
Mislim da me nisi dobro razumeo sto se obilaska prodavnica tice - pronadji one gde se izlozeni modeli mogu videti na delu tj. dok rade.

Svako ima svoj ukus i svoje vidjenje pa u vecini slucajeva tako idu i preporuke.
Mnogi ce ti preporuciti da uzmes neki wide model.

Izbor je ipak samo tvoj.

???

Prvo u koje svrhe ti treba monitor? Problem, nazovi problem je sto ViewSonic ima Active Matrix a to i nije bas pozeljno za gledanje filmova i igrice jer je on mahom predvidjen za 2D aplikacije. Ima ljudi koji imaju VP930 ViewSonic i kad pustis film na njemu nema los ili dobar divx, ima samo LOS jer on nije za mrdalice. Ako ti treba za 2D okruzenje onda ga preporucujem jer ipak je mnogo bolji od bilo kog monitora.;)

Ok, dakle uzeo sam viewsonic 903b i za sada mogu samo da se odusevljavam. Posle prethodnog posta sam pustio neki divx i fercera fantasticno, ostrina je strava u odnosu na moj stari crt, a kontrast i boje su sasvim dobre. Jedino sto treba da se uradi kalibracija, a ja tome bas nisam vican pa sam ostavio na sRGB podesavanju za sada.

Nisam bas pri parama ali ima neke najave da ce da mi se stvore 200e i mogu jos 50 da doglavim a ne bi da dam neke velike pare za monitor.
Dvoumim se opasno oko 940B/203B ili cak 931BF ali me plasi to sto ovaj zadnji nema pivot i podesavanje po visini. Pivot mi i nije potreban ali po visini mi itekako treba. Drugi problem je sto mi se cini da prva dva nemaju Samsungov TN Film tako da neznam zbog kvaliteta slike kako se ponasaju a za 931BF neznam da li ima sa Samsungovim filmom.
Ako neko ima dodatne informacije nek napise...
Thanx ;)

Pa zar niko nema nikakvo misljenje
:mad:

Poslednja izmena od urednika:
Који од ових модела монитора је по вама најбољи:
1. ЛГ Флатрон Л1919С-СФ, 19",1280*1024,250 цд/квм,1400:1, 8мс,75 херца,
2. TFT 19" ProView FW926W 5ms, 300cd/m2, 800:1,WIDE,
3. TFT 19" LG L192WS -SN 5ms, 300cd/m2, 700:1, 160/160 Blacк
4. NEC AccuSync® LCD73V silver black 17" 8ms 270cd m2 500:1 160° 130° 1280x1024@60
Ови модели ми улазе у буџет који могу да издвојим за куповину монитора.Па ме занима какви су,нарочито ме занима има ли ко искуства са овим NEC мониторима пошто ми се чини да нису лоши у односу цена - квалитет,мада сам ја просто речено лаик за мониторе нарочито за TFT.

@isnogood
Treba biti uporan :D :D :D :D - Tu je i 1918 njega ce naci,a postoje i drugi modeli ( drugih proizvodjaca ) koje treba da pogleda.

tu je i 1953s , mada ja nikako da vidim taj monitor upaljen..a iskreno sam se bash trudio...znachi slabo idu...bolje idu 1918s...ljudima znachi 5e :)

Koji 19'' tft do 200 evra???

Posto ce mi ovo biti prvi tft koji kupujem, znaci nemam iskustva sa njima pa bi mi dobrodosli savjeti prije kupovine. Znaci koji tft od19'' za te pare? Hvala unaprijed na odgovorima!

Dobrodosao na forum :wave: Sto se tice "koji 19" TFT", o tome je razglabano i razglabano, a na vrhu podforuma "Šta da kupim od monitora, grafičkih i TV karti?" imas dva sticky topic-a - Koji 19" TFT i Koji Wide 19" TFT

Pozdrav!
MrBigJump.gif

931BF vs 931C vs 932BF vs 960 BF!

Dugo sam vec u dilemi koji monitor od ovih iz Samsungove ponude da kupim.Ja inace imam vec duze vreme Samsung 930BF i to sam uzeo kad je izasao i hvala Bogu,malo je reci da sam prezadovoljan.Sada sklapam jos jednu konfiguraciju pored ove postojece i ostao mi je samo sporan monitor.Nemogu da se odlucim koji tacno.Svi poseduju dobre karakteristike ali ja ne mogu i dalje da presudim.Molim pomoc i obrazlozenje zasto i zbog cega.

Vrh Dno