Šta je novo?

Koji 19" TFT?

Gorannnn

Čuven
Učlanjen(a)
03.12.2003
Poena
609
Cena je otprilike ista, jedan ima 4ms i DVI dok drugi ima malo bolje karakteristike. Sta mislite?

monitor sam kupio, zadovoljan sam za sada, nisam bas trazio, ali nisam primetio nijedan dead pixel.... jos samo neko da mi kaze kako da podesim rezoluciju na 1440*900 - za sada mi stoji 1280*1024 i izgleda krajnje cudno :)

monitor sam kupio, zadovoljan sam za sada, nisam bas trazio, ali nisam primetio nijedan dead pixel.... jos samo neko da mi kaze kako da podesim rezoluciju na 1440*900 - za sada mi stoji 1280*1024 i izgleda krajnje cudno :)

Evo misljenja jednog korisnika sa neta:

'Nepouzdan i los:
Posle 2 meseca koriscenja bez nekih znacajnih problema, sa solidnim kvalitetom slike, ali daleko od odlicnim poceo je da se kvari. U sustini problem je takav da vise ne mogu da promenim rezoluciju na 1440x900. A u svim drugim rezolucijama citljivost je izuzetno losa.'

Koliko vidim i on ima problem sa promenom rezolucije, ali se to kod njega naknadno desilo.

za rezoluciju sam se snasao - bilo je potrebno samo preinstalirati drajver...

imam garanciju 3 godine i kako mi se cini bez bad pixela je, tako da sam za sad zadovoljan odnosom ulozeno/dobijeno..

EDIT: mislio sam na drajver za grafiku...

@delboy - gde si nasao taj text? pustio sam ga kroz google i nije mi izbacio nista ni slicno tome sto si quote-ovao?

Poslednja izmena:
za rezoluciju sam se snasao - bilo je potrebno samo preinstalirati drajver...

imam garanciju 3 godine i kako mi se cini bez bad pixela je, tako da sam za sad zadovoljan odnosom ulozeno/dobijeno..

EDIT: mislio sam na drajver za grafiku...

@delboy - gde si nasao taj text? pustio sam ga kroz google i nije mi izbacio nista ni slicno tome sto si quote-ovao?

Na ItBerzi, kao komentar na doticni monitor. Zar nije bilo bolje da das 10e vise i uzmes LG 194W koji ima DVI ? I ja planiram da uzmem neku 19-icu wide do ~230e pa se trazim koji proizvodjac nudi najbolji model za te pare.

ocena 5!

posle 2 dana koriscenja zakljucio sam sledece (a totalni sa pocetnik sto se tice TFT-a):
- slika je ostra (xexe, kakva konstatacija posle Samsunga 753DFX koji je bio mutan u centru)
- boje su jake (onaj ko je rekao isprane debelo se zenuo), ukljucio sam igricu Ground Control II cisto da vidim kakav je osecaj igrati na wide monitoru i prosto zinuo kad sam video koliko boja ima. u odnosu na stari philips 107e i samsung 753DFX ogroman napredak. to je takav hype bio da sam odmah pozvao druga da mu kazem da sam zinuo :d
- bad pixela nema, cime sam isto vrlo zadovoljan, s obzirom da sam monitor uzeo na slepo
- sto se tice odziva - samo sam u CS-u na mapi fy_iceworld video "duhove" i to samo kod oruzija (crne su boje na beloj povrsini), pri naglom pomeranju ostajali su "tragovi", ali nista strasno
- ugao gledanja - po horizontali odlican, po vertikali moze i bolje, ali sam zadovoljan
- monitor ima samo opciju tilt podesavanja (-5 do +20 stepeni), ne i po visini
- dizajn mi se veoma svidja - vrlo je elegantan...
- ugradjeni zvucnici od 2x1W su smesni i zvuce gore nego neki modeli sa laptopa, ali za prvu pomoc mogu da posluze
- garancija naravno 3 godine (zlu ne trebalo)

sve u svemu - za 15100 dinara (koliko me je kostao) odlican izbor!

:wave:

Poslednja izmena:
Philips 190 c , pristojna slika za finu cenu(~18000)...+ima DVI.Pazario sam ga u NS i prodavci su bili izuzetno ljubazni i dali su mi da pogledam monitor pre kupovine.Otvorili smo 3 komada i tek je na trecem bilo 0 mrtvih piksela...Na prethodna 2 je bio po 1 m. p. Stvarno su me odusevili-za svaku pohvalu :banana:

Koja je tacno oznaka tog philipsa, pošto sam našao više varijanti 190cxx? I zar to nije loš procenat monitora bez mrtvih piksela, samo ~ 30% !? :trust:

Poslednja izmena:
931BF v.s. L1900J

Neobicnim sricajem okolnosti dosao sam do plemenite svote novaca, i sada jedan deo tih novaca zelim da spiskam na novi monitor. Razgledajuci malo po net-u odmah sam spazio dva monitora: 931BF i L1900J. O 931BF sam nasao jako puno pohvala, mana i svega ostalog, dok sam za, za razliku od toga, L1900J nasao svega nekoliko (jedan od opisa je i onaj na Bench-u, gde je dobio visoko kotiranu ocenu). Obzirom da su oba monitora veoma nahvaljena na testovima malo mi je cudno kako sam nasao jako malo licnih iskustava od onih sa LG-jem dok je Samsung jako, jako popularan. Obzirom da su im cene slicne interesuje me koji je od ova dva monitora "bolji". Ja bi ga koristio za igre (igru tacnije, posto jedino GuildWars igram :p ), filmove, web, tako da nemam neke posebne zahteve za vernost boja i tome slicno, ali pak ne bih voleo da mi monitor bude neki nakaradan sa dobrim odzivom na kome osvetljenje probija sa svih strana i imam 10 mrtvih piksela. I interesuje me kako se sve moze pomerati LG (pivot, itd.. posto to nisam nasao, ili nisam pazljivo citao..).

pogledaj i Samsung 931C. meni je zakon Samsung 971P, ali cena je :zgran: . ***, PVA...
pogledaj zadnji broj Sveta kompjutera, nahvalili su jedan LG (ne secam se broja).

Moj savet ti je da u svakom slucaju kupis wide screen monitor posto vec kupujes nov monitor. Sve ljude koje znam da su presli sa monitora 5:4, 4:3 na wide su bili odusevljeni ukljucujuci tu i mene a jos uvek nisam cuo za slucaj da se neko razocarao prelaskom na wide screen.

samo sto je sa wide monitorima velika nezgodacija rezolucjia. za filmove su zakon, ali koliko igara ima podrsku za wide rezolucije? retko koja, reklo bi se... a obicno nema bas ona koja ti se najvise igra :wall:

Wide me nekako ne interesuje, pre svega zato sto je jako nizak. A i ja sam se nesto navikao na "obican", mada do sada nisam imao priliku da se licno upoznam sa "vajdom", u svakom slucaju GuildWars podrzava wide :). I ja sam razmisljao o 206BW ali me je cena odbila, a i rezolucija monitora, mada koliko sam procitao skalira se na nize rezolucije bez nekog veceg gubitka na kvalitetu prikaza. Ako mozda neko moze da mi iznese svoje licne utiske o LG-ju posto sam ja nasao dosta topika na nekim kineskim forumima, ali nisam bas upoznat sa kineskim jezikom. Po testovima koje sam procitao (Bench i SK), rekao bih da je odlican. Jos sam nasao da je isporuka za 2007 godinu sa odzivom od 2ms i sa jos vecim kontrastom, sto ga stavlja u rank sa 931BF sto se tice igara, ali sa mnogo kvalitetnijom slikom, vecim uglovima gledanja i naravno lepotom. Samo mene interesuje neki subjektivan utisak nekoga ko poseduje, posedovao, kolega mu poseduje, kolega mu je posedovao, imao bilo kakav malo bolji kontakt sa LG-jem da mi kaze svojutisak.

samo sto je sa wide monitorima velika nezgodacija rezolucjia. za filmove su zakon, ali koliko igara ima podrsku za wide rezolucije? retko koja, reklo bi se... a obicno nema bas ona koja ti se najvise igra :wall:
dobar broj igrica podrzava wide, bilo originalno bilo pomocu patcha
to za igrice je "odavno" izgovor, tj. odavno nije opravdanje

Brate koja graficka moze da izgura te rezolucije a da se ne iskluce svi efekti i da igre izgledaju lepo

1440x900 ti je manje pixela od 1280x1024 koliko je standardno na 17" i 19", dalje imas 1400x1050 a oni su retki npr. takav je Samsung 203B, onda imas 1680x1050 sto je manje od 1600x1200 na 4:3 LCD-ovima.
E sad, sto se tice zahtevnosti, to je relativno jer danas cak i najjacim karticama igre mogu da zaseckaju :smash: . Mislim da bi ti sa tvojom karticom opusteno mogao da ides na neki wide 19" ili Samsung 203B ako ti odgovara nestandardna rezolucija, mozda cak i na 21" 4:3 LCD ako ti ne smeta reskaliranje ;)

samo sto je kod 17 i 19 velicina pixela 0.285, kod 19 wide je 0.294, a kod 20 wide je 0.258. a sto je krupniji pixel, treba vise AA.
a sto je vise AA, treba jaca kartica.
a sto je jaca kartica, treba vise evrica.
a opet, zahtevnije je vise pixela i manje AA, nego manje pixela i vise AA.
meni licno je bolje manje krupnijih pixela jer mi ne smeta `testerasta` grafika.
naravno, najbolje je sto vise malecnih pixela i puuuno AA i puuuuuuno evrica :d

aj sad neka neko ko ima iskustva kaze jasno i glasno: da li Samsungu 971P ima ghostova u brzim igrama? ovde svi nesto mrljaju, te nema, te ima, te mozda, te mestimicno, delimicno, nema uopste.... daj da razjasnimo: ima ili nema ghostova!
dilema je 931bf ili 971p.

Poz,
Može li mi neko odgovoriti koji je trenutno best buy monitor sa DVI priključkom , podesivim postoljem i dovoljnom brzinom za zahtevnije igrice?
Ako može i opis monitora ili link do review-a.
Budžet je max 300 € poželjno da ne prelazi 270€.
Hvala

Poz,
Može li mi neko odgovoriti koji je trenutno best buy monitor sa DVI priključkom , podesivim postoljem i dovoljnom brzinom za zahtevnije igrice?
Ako može i opis monitora ili link do review-a.
Budžet je max 300 € poželjno da ne prelazi 270€.
Hvala
Kao prvo uzmi 16:10 panel zbog svih novih igara koje dolaze (a izbog Viste), a od monitora izaberi Samsung 931BW (2ms, 16,7 mil.boja, DVI, 278€) ili LG L194WT (5ms, 16,2 mil.boja, DVI, 253€) i ne zaboravi da su oni ujedno i najveći proizvođači LCD panela i da svi ostali (sem Dell-a, Viewsonic-a, Sony-ja i NEC-a) panele kupuju od njih.

Znam da se sada preporučuju Wide ekrani ali ja bih se zadržao na klasične zato što DVD gledam na TV-u i Wide su dosta niži, nisu mi primarne igrice već kvalitet prikaza slike i izrade samog monitora...NightCrawler je predložio jedan koji nema opcije koje su meni potrebne:

Dakle BestBuy 19", sa podesivim postoljem, DVI priključkom i bez duhova u igricama.(nemora da je 2 ms).

Budžet oko 270€.

THNKS

19" Lcd

Pa sad, mnogo si brate zahtevan, DVI je O.K. ali pivot opciju ti danas nemaju ni 19" u cenovnom rangu od cca 400€, ali šta je tu je tražio si preporuku i dobićeš je: ASUS PG191, klasična devetnaestica, 16,2 mil.boja, 5ms, DVI, a ima i zvučnike, ali je zato dizajn svemirski, namenjen je gejmerima, ima senzore umesto klasičnih tastera, jesam pomenuo da su integrisani zvučnici 2.1 sistem (ima subvufer), USB hab, kamera 1,3 Mp, mikrofon... a sad ono najbolje cena 240€!!! A ako si baš zapeo za pivot opciju jedino ti ostaje17" HP1740, al' on ti je brate skuplji od ovog ASUSA za 9€, a i odziv mu je 8ms, pa ti kako hoćeš! (yu.asus.com) Samo ima tu jedna caka, ASUSA nema ni kod jednog domaćeg prodavca u ponudi, za sada...:crash:

Nazad
Vrh Dno