Šta je novo?

Koji 19" TFT?

Gorannnn

Čuven
Učlanjen(a)
03.12.2003
Poena
609
Cena je otprilike ista, jedan ima 4ms i DVI dok drugi ima malo bolje karakteristike. Sta mislite?

Ja bih izabrao LG 1952s - nedostatak DVI i nije neka velika mana.

losiji je, ne puno...
Ako mozes sacekaj 1952s ili ako bi razmislio o wide varijanti
uzmi L194WT
Philipse bih preskocio, mada je verovatno 190S7FS isti ekran kao na 1919... da li si siguran za dvi? ranije su samo philips B modeli imali dvi...

Da, siguran sam za DVI...
Znaci, koliko ja zakljucujem, dva glasa za lg1952s. Wide... razmisljao sam, ali ipak ne bih.
Nov sam na ovom forumu pa pri postavljanju teme nisam obratio paznju na to da li je moguce
postaviti glasanje... bas bih voleo da sam video kako bi clanovi glasali, koji od ovih monitora uzeti...

Ja sam se zagrejao za Samsung 940BW..
E sad chitam neke silne komentare i mishljenja kako samsung generalno nikako ne valja a opet ga 70% uzima...

Da li je samsung zaista toliko losh ili su to samo da kazhem "subjektivna" mishljenja i valja li uzimati ovaj model shto sam gore naveo?

@Night Crawler: Poslednji Samsung koji sam imao prilike da pogledam i na kratko protestiram je bio 740BF, sto je verovatno isto kao i taj 940BF samo manje, ono je kaastrofa koliko mu probija pozadinsko osvetljenje, jeste onaj fensi meni na monitoru milion opcija, ali ni boje niti sta drugo nije spektakularno. Tako da ohladi se ;)

...QUOTE]

Imao sam priliku da radim neko vreme i sa LG 1952s i sa samsungom 940N. Samsung je tezi, postolje je kvalitetnije odradjeno, ali meni licno LG ima prijatniju sliku neko Samsung. Izmedju ta dva, mislim da bih pre uzeo LG (i pored malo losijeg postolja).
Pozdrav
P.S. Kakvu sliku ima monitor je krajnje subjektivan utisak, tako da ti iskreno preporucujem da ih pogledas pre kupovine. Garancije na oba monitora su po 3 godine i ni sa jednim nisam imao problema sto se tice dead pixela (oba su kupljena "na slepo", bez prethodnog zagledavanja).

@koole
Znaci pazi, ako ces da skaces po postolju, obavezno uzmi Samsung :)
Hehe, ja sam rekao ono za kvadratice, nemoj da se tripujes oko toga...
Idi lepo i pogledaj Philips, pa odluci...
Meni su ta dva Philipsa (sto ih uzeo u razmatranje) ista, 940N mi je bolji od 920N, a taj LG nisam video.

Pozdrav svima
Molio bih savet od nekoga ko ima iskustva sa crtanjem u auto-archi cad-u. Imam dva monitora Samsung SyncMaster 957MB, i nisam siguran da li je vreme da ih menjam za neki TFT par monitora. Sta bi bilo zaodovoljavajuce i o cemu voditi racuna ?

Ako ti je 957Mb dobar (imam i ja jedan na masini u VSu), bilo koji od novijih TFT-a ce ti biti odlican. ;)

LG 1919s ok slika,okcena.

Lg L1900

Zdravo.
Kupio bih napokon neki TFT od 19" a koristio bi ga za: obradu fotografija, filmove i kao televizor.
Videh da su na benchmarku dali "Highly Recommended" za LG L1900
Pa da li da kupim ovaj LG ili imate preporuku za neki drugi???
Ako neko ima LG L1900 neka napise koju!!!
Cena 340.

Za fotografije - obavezno PVA
TN nije za to.

340e je plafon.
Pa reko mozda moze ovaj model da obavi posao ali .....???
A jel moze Branko byMaX koji je testirao LG L1900 i Samsung 971P
da mi kaze koliko je losiji LG od samsunga....ili da mi preporuci neki drugi model???
Znaci treba mi za: fotografije, filmove, kao televizor
Ne bavim se ja profesionalno nego amaterski fotografijom.(napredni amater :D )

Sta mislite o BENQ FP92Wa, 5ms je odziv. I uopste jel ima neko da pohvali neki BenQ monitor? Meni 5ms deluje ok za filmove i igre.

Sta mislite o BENQ FP92Wa, 5ms je odziv. I uopste jel ima neko da pohvali neki BenQ monitor? Meni 5ms deluje ok za filmove i igre.
Moje mišljenje je da je vreme odziva poslednja stvar koju danas treba da gledaš jer skoro svi noviji modeli zadovoljavaju. Na monitoru koji imaju odziv 12ms ja ne primećujem duhove ni u filmovi ni u igrama. Možda sam malo ćorav, mada bih pre rekao da neki ljudi idu previše u detalje. Bolje obrati pažnju na ugao vidljivosti, koji je kod skoro svih (koji nisu PVA) 160 stepeni, ali kažu ljudi da tu ima dosta odstupanja od specifikacije, onda ergonomija, kvalitet slike, garancija i pouzdanost firme koja je uvoznik.

Pitanje:
Koliko je 971p bolji od 970p? Da li je neko ima prilike da radi i za jednim i za drugim i da li se razlika u deklarisanom kontrastu (1500 vs 1000) jako primeti?

Za fotografije - obavezno PVA. TN nije za to.
Video sam i novi Samsung 931C koji se hvali sa 97% pokrivenosti površine dijagrama NTSC standarda boja (navodno običan TN ima 82%) uz odziv 2ms, TN film tehnologija sa posebno odabranim lampama... Nisam ekspert za fotografiju da ga ocenim.

Jeste da si pomenuo da trazis 19" monitor, ali ako je ako je obrada fotografija primarna, mozda bi pre trebao da uzmes u obzir neki 17" monitor, jer ista rezolucija na manjoj povrsini bi trebalo da da kvalitetniji prikaz, manja tacka?

Čudi me što niko ne pominje LG L1900J? Jel ga ima neko? Kako se pokazao? Čitao sam test ali me zanima praksa pri dužem korišćenju pošto planiram da ga kupim.

Pitanje:
Koliko je 971p bolji od 970p? Da li je neko ima prilike da radi i za jednim i za drugim i da li se razlika u deklarisanom kontrastu (1500 vs 1000) jako primeti?

Pa ja recimo imam kod kuce 971p a sticajem okolnosti cesto koristim i 970p i iskren da budem ja tu i ne primecujem neku astronomsku razliku...Mozda mi se malko vise svidja slika na 971p al` to je verovatno iz razloga sto ga ja imam ;) :D E sad, ja se na bavim profesionalno dizajnom, obradom fotografija i sl rabotama :) vec uglavnom koristim komp za net, office, filmove , igre tj WoW :D i sl. Ako mene pitas oba monitora su odlicna. Meni se licno vise svidja dizajn 971p dok 970 ima svivel koji nekim ljudima treba no meni licno i nije nesto potreban. Ne bi bilo lose da mozes da ih pogledas istovremeno ako za to postoji mogucnost (u nekom od Samsungovih izlozbenih salona ili u nekoj bolje opremljenoj racunarskoj radnji gde imaju izlozene i naravno upaljene :) monitore

planiram da kupim ovaj model, kostao bi me oko 190e, ali ne nalazim nikave informacije o njemu na nasem voljenom benchmarku :d
nisam video da se pominjao kod nas na forumu, pa me interesuje vredi li te investicije?

i uopste - od kada to asus pravi monitore?

vidim da na newegg-u kosta 234$: http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16824236008

neke specifikacije:
rez 1440x900
ugao gledanja: 160(H)/160(V)
osvetljenje: 330cd/m2
kontrast: 800:1
odziv: 5ms
ugradjeni zvucnici 2x1W

neke misli na ovu temu? :d

ajde ljudi stvarno mi je hitno, sutra bih trebao da sidjem do grada da pogledam sta moze da se nadje, a trenutno ne vidim ni jedan dobar razlog zasto da ne kupim ovaj monitor, osim sumnjivo male cene :d

i procitao sam u onoj temi o 19" monitorima da asus daje garanciju na 0 mrtvih pixela, sto je svakako pohvalno...

any1? :wave:

Poslednja izmena od urednika:
Koristim taj monitor oko mesec dana, nema mrtvih piksela...
Slika je po difoltu malko bledunjava, ali kada se u grafici spusti gamma za 0.1 postaje veoma lepa. Opravdava cenu u potpunosti. Ja ga ne koristim za igranje, uglavnom za office okruzenje te ti u tom pogledu ne mogu pomoci. Sam monitor je jako lepo dizajniran i atraktivan. Ako imas jos nekih pitanja slobodno pitaj.

Nije los ali...

Jeste da je sumnjivo jeftin ali je i prelep na oko a sto kaze covek ima stvarno bledunjave boje i osvetljenje. Mozda da ipak pogledas u realnom radu kako to radi. Ako hoce neko od prodavaca da ti ga ukljuci i proba bilo bi dobro.:smoke:

cena je ok, a i monitor lepo izgleda (na slici).

najbolje bi bilo kada bi mogao da ga testiras u radnji, cisto da vidis kako ti se svidja.

5ms je ok brzina, moj je na 8ms i nemam nikakvih zamerki.

nisam imao prilike da vidim monitor uzivo, ali mi se ne svidjaju 3 stvari, nema podesavanje po visini (sto je meni jako bitno), nema DVi i licno mislim da je 19" malo za wide.

Poslednja izmena:
Ja imam ovaj monitor i mogu ti reci da je odlican. Moze se podesavati po visini ali ne i horizontalno. Zavrsna obrada je dobra i super izgleda narocito ako imas crno kuciste, tastaturu i mis. Jeste da nemam puno iskustva sa tft monitorima, ali sam poredio kvalitet slike i zavrsne obrade na ovom monitoru i na nekom HPu od 17 inca i mnogo je Asus bolji. Monitor sam kupio na 'slepo' i stigao je bez ijednog mrtvog piksela i posle mesec dana rada svi rade. Ima i odlicnu Splendid funkciju kojom biras razlicita podesavanja slike, npr. imas thatre, games, scenery i ostalo. Za slike - scenery, za igrice je supre game mod jer poboljsa boje i kontrast. Sve u svemu od meme topla preporuka za ovaj monitor.
p.s. ovetljenje drzim na 40 a kontrast na 60 toliko je svetao.

Nazad
Vrh Dno