Šta je novo?

Koji 19" TFT?

Gorannnn

Čuven
Učlanjen(a)
03.12.2003
Poena
609
Cena je otprilike ista, jedan ima 4ms i DVI dok drugi ima malo bolje karakteristike. Sta mislite?

Za pitanja gdje ima nesto sluzi soba Domace Trziste, pa pitaj tamo - ovdje je zabranjeno reklamiranje:

Pozivanje na domaće firme van "Market" dela foruma se smatra reklamom, a reklama se na Benchu plaća. "Šta da kupim" podforumi treba da odgovore na pitanje "šta da kupim?", a ne "gde i kod koga da kupim?".

uzeo sam fp93gx ali nece da radi preko dvi, prikljucio sam ga na oba kabla i probao da prebacim u meniju ali nece ni to, ne znam sta da radim...kartica je leadtek 6200 agp

Jel si je flash-ovao Sparkle ili ASUS BIOS-om, mozda? :)

Ako jesi, zaboravi na DVI.

Preporucite tft 19' do 250e
Bice koriscen za internet, programiranje, filmove i po koju igricu.

Razmisljao sam o samsung 940N ali nema DVI? Drug koji ima 940B kaze da uzmem taj jer ne vredi dodavati do 940B posto on nije primetio skoro nikakvu razliku kada koristi DVI i Analog (ima neku stariju gforce karticu iz FX serije cini mi se).
Sta ostali proizvodjaci nude u tom cenovnom rangu?

Graficka na kojoj ce mi biti prikljucen je gainward 7300gt gth (ako je od znacaja).

Poslednja izmena:
Da, ima Sparkle 6600 bios, takvu sam je kupio...a jel bi bila neka vidljiva razlika preko dvi?

To zavisi od monitora, al' generalno je jedva primetna ili cak neprimetna.

Govoriš o izgledu monitora ili o ceni? :D
Jeste prilično jeftino, a čini mi se da je glavni razlog nepostojanje DVI ulaza, što će ga još više izdvojiti cenovno od monitora koji će sada biti uvoženi sa dodatnim porezom (baš zbog DVI).

Bio je na pnekoj od prethodnih strana već ovaj link (thank 2 soko) pa pogledaj utiske
http://www.behardware.com/articles/...ested-with-reaction-times-from-2-to-5-ms.html

@nikolaf7
Dali si rešio problem sa dvi? Planiram uskoro da kupim nov monitor (možda baš taj), pa me interesuje koje su mu mane. I neko oupšteno mišljenje?!

Ako nije tajna koliko si ga platio?

Inače što se tiče razlike u slici sa dvi (koliko sam informisan iz časopisa) u zavisnosti od modela monitora može i ne mora da bude i velike razlike. Tako da probaj to da rešiš u svakom slučaju

Poslednja izmena:
940N bez dvi....
extra zadovoljan

Poslednja izmena od urednika:
Baš me interesuju iskustva vlasnika Benq fp93gx, jer mi se po nazivnim karakteristikama najviše sviđa. Ako ga neko ima, molio bih da navede neke utiske.

Inače @Dark Angel kako se taj samsung ponaša u filmovima i igrama? Pošto predpostavljam da su svi dovoljno dobri za vord, autocad...

Dobar je 93gx, platio sam ga 19600, sto se tice igara bolji mi je od 940bf kod koga sam vidjao duhove pri naglim okretima, i filmovi ok izgledaju, uglovi nisu neki ali ekran moze da se nagne i napred sto je super ako se izvalis u fotelju

Pošto si imao prilike da gledaš oba monitora, kakva je situacija što se tiče uglova. Nazivni uglovi za fp93gx su 140/135 °, dok su za 940bf 160/160 °. Ima li tu bitne razlike ili samo formalne?
Nego dali ti je proradio dvi?

Moram da mijenjam karticu da bi proradio, a to mi ne pada na pamet sad da radim...sto se tice uglova mozda je vert. malo bolji na samsungu ali onaj koji igra to ne primjecuje, zabole me za posmatrace

Nije poenta u posmatracima, vec u tome kad par vas hoce da pogleda film, a u okolini vam nije plasma od metar i po. :)

Poenta je u tome da ko juri taj monitor, juri ga prvo da bi osigurao sebi dobro igranje, pa tek onda bioskop. Kao i ja :D A i kao sto sam pisao u par topica, horizontalno nije nikakav problem da vise ljudi (ne mnogo vise) sedne i gleda film. Problem je u Vertikalnom uglu gledanja, kada se desi da je fotelja suvise niska, pa krivljenjem ekrana ne moze da se postigne dobar ugao. Iako i to moze da nadomesti posvetljavanje ekrana. Nisam vidjao nikakve duhove u igrama, tako da to ne stoji. Extra sam zadovoljan s njim. Eto, moje misljenje...

kad budemo htjeli da gledamo film pusticu ga na tv koji je veci i na boljoj poziciji za grupno gledanje

Našao sam da FP93G za razliku od FP93GX ima uglove 160/160 stepeni (93gx ima 135/140), a ima da se kupi za iste pare, za koje je je uzeo nikolaf7 svoj gx. Dali je ovo možda bolja varijanta i dobar kompromis?

Kakav je LG L1919S-SF?
Jel' imao mozhda neko iskustva sa njim?

Čitao sam (mišljenja korisnika) o njemu da je slika dobra, ali zbog 8ms ima malo kašnjenja kod igrica i malo mu je komplikovanije podešavanje. Nadam se da i neko sa bencha ima ovaj monitor, pa će se javiti.

Ja čekam da se javi neko ko ima FP93G, da kaže svoje mišljenje (da ga uporedim sa FP93GX)

Garancije obicno idu na 3 godine, a tolerancija prema mrtvim pixelima je kod svih 4 komada. Znaci, tek 5. se racuna kao razlog za zamenu. A Asus daje toleranciju 0 mrtvih komada... (Clear View ili tako nesto...)

5 monitora - koji izabrati!

Kupio bih nesto od jeftinijih 19" monitora. "Petoumim" se izmedju sledecih modela:
Philips: 190S7FS, 190C7FS
Samsung: 920N, 940N
LG: 1952s

Cene su priblizne, oba philipsova modela imaju dvi, dok ostali nemaju... ali Philips
jos nisam video na delu. Ruku na srce, ova tri sam video pa mi je sve to nekako
priblizno, mozda bi bilo drugacije da sam ih video sva tri odjednom ili da imam malo
vise iskustva sa tft monitorima. Znam da ste vec umorni od ovakvih tema, pronasao
sam na forumu komentare o ovim monitorima, ali voleo bih da mi neko ko ima iskustva
sa vise modela uporedi neke od ovih koje sam nabrojao. Tj. neko je rekao npr. za philips 190S7FS
"kada se skroz priblizis ekranu (sto naravno u real life neces raditi) vidis kvadratice (twighligh
zone)"... ali ja kao laik ne znam da li je to mozda uobicajeno pa je isto i kod ovih drugih
jeftinijih modela itd.
I da, monitor mi ne treba za igrice i sl. vec za mnogo, mnogo teksta, pdf-ofa, raznih tekst
editora i sl... i naravno po neki film (sto znaci da prednost dajem prijatnim bojama i osvetljenju, dobrom uglu gledanja, a ne odzivu).

Pozdrav!

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno