Šta je novo?

Koji 19" TFT?

Gorannnn

Čuven
Učlanjen(a)
03.12.2003
Poena
609
Cena je otprilike ista, jedan ima 4ms i DVI dok drugi ima malo bolje karakteristike. Sta mislite?

LG 1952s <subjektivna preporuka>
Pogledaj malo sticky 19"

Topla preporuka LG 1954W, dakle wide varijanta, odziv 5ms, kontrast 2000:1, ortak ga je skoro pazario za 17.800 dindzi, i obojica smo odusevljeni...
Filmovi i igrice su dobili skroz drugu dimenziju, a tek sto ima prostora za rad :D

Moze li neko da napravi paralelu izmedju Wide i obicnih monitora... neko subjektivno misljenje, koji je prijatniji za rad...

Vidim komentare da ko predje na 16:10 se ne bi nikad vratio na 4:3, zasto??

Koristio bih ga za CAD, PS, Corel... ima li prednosti wide u ovoj primeni???

Pomoc oko takozvanog problema. Dakle da li sam se ja nesto istripovao ili je to mana ama bas svakog LCD monitora. Recimo kod 971P modela za jako tamno plavu boju se vidi sa leve i desne strane svetlija nijansa recimo bas ovde na forumu se primeti malo svetlije okvir foruma znaci ta tamna nijansa. Pa me interesuje da li mi neko moze reci dokle je to normalno za PVA panel da se vidi mala razlika u boji.

Moze li neko da napravi paralelu izmedju Wide i obicnih monitora... neko subjektivno misljenje, koji je prijatniji za rad...

Vidim komentare da ko predje na 16:10 se ne bi nikad vratio na 4:3, zasto??

Koristio bih ga za CAD, PS, Corel... ima li prednosti wide u ovoj primeni???

Ne znam šta da ti kažem - na poslu imam od skora wide 20", kući imam običnu 19", plus buljim u još jednu 17" na poslu... Dugo sam se opirao "prelasku" na wide, ali sada kada dođem kući i upalim 19" koji je 4:3, naprosto me uhvati tuga za wide-om :D Jednostavno ima više mesta na desktopu, nekako mi je veći, bolji, praktičniji... Nisam probao filmove, ali svi kažu da je doživljaj sjajan... :wave:

Poslednja izmena:
vrlo zanimljivo...;)

po ovome ispada da je 17" veci u visini nego 19" wide...:trust:

meni se ipak cini da je obicna 19" najpogodnija... moracu da isprobam i obican i wide :cigar:

inace sam bacio oko na 940BW...

Poslednja izmena:
razmisli i o wide 20-ici iz LG-a. Dilerska je negde oko 220 evra, a taj panel ide u nove iMac i Cinema Display monitore.

Po ovoj slici, 20" Wide je prava veličina. 19" Wide ispade malo...
BTW, svaka čast za sliku! ;)

19 wide, na stolu izgleda mega smesno, a po ovoj slici 20 wide ispada 17 sa dodatkom sa strane :),
Ja bi uzeo ili obicnu 19 ili vise, ili 22 wide hehe, nekako mi ne idu igre na 19 wide, na ovim vecim valjda izgleda bolje , sto se tice filmova i rada u winu sigurno wide tu ima prednost.

da a od dilera do mene cena mu je od 275-300E...
O.T.
otkako ne radi sajt pcberze chini se da je sve pojeftinilo :)

bolji je 931 BF. Za razlike, procesljaj malo temu o 19' TFT-ovima.

Možda bi i Asus MM19SE došao u obzir.

19.0", 350cd/m2, 700:1, 8ms, analogni, zvučnici.
Ono što je zanimljivo kod ovog modela je zero bright dot garancija od godinu dana, dok je ukupno garancija 3 godine, a cena mu je baš tu oko 200 eura.

koji 19" ??

Nemam puno vremena da procesljavam forum,imam maximalno 300 eura da potrosin na 19" lcd ili tft monitor... Pa mi treba da mi preporucite neki. Gledao sam neke cijene u mom gradu - uglavnom imaju Samsung 940N koji je otprilike od 250 - 300 eura a nasao sam i samsung 940BW... u cemu su razlike ? Ne znam je li ovo nepoznavanje karakteristika kod prodavca ali uglavnom pored svakog modela pise LCD - TFT monitor ??? pa ne znam je li Lcd ili TFT jer znam da ima razlike... I jos me interesuje koji se model pokazao kao najpouzdaniji, imao sam lap top kod kojeg su mi se pojavljivali mrtvi pixeli,pa jel to vise prevazidjeno kod ovih monitora...Ako imate da me jos nesto posavjetujete prilikom kupovine bio bih vam zahvalan...

Jos da dodam da imam (stari)obicni analogni ulaz,da li se ovi monitori mogu prilkjuciti na njega i posto planiram da mijenjam kompjuter posjeduju lii ovi monitori i analogni i digitalni ulaz

Poslednja izmena:
jaoooooooooooooo :wall:

veruj mi procitao sam mnogo vise testova o tom monitoru,a ne samo ovaj(koji je inace jako dobar i realan)... Taj panel ima oko 4-8ms bez RTA... a kada se on ukljuci ima 2ms...
inace RTA je "Response Time Accelerator"

Da li je neko upoznat sa modelom Benq FP91GX ?? na papiru zvuci bas solidno...

video sam da se pominje f 93GX ali ne i ovaj 91... da li je to neka zamena or what??

Nazad
Vrh Dno