Šta je novo?

Koji 19" TFT?

Gorannnn

Čuven
Učlanjen(a)
03.12.2003
Poena
609
Cena je otprilike ista, jedan ima 4ms i DVI dok drugi ima malo bolje karakteristike. Sta mislite?

Probao sam i premium i ista prica nece. Probao sam ama bas svaku verziju i nece mozda je moja graficka karta ne kompaktibilna sa MagicTune-om. Inace imam GeForce 6600GTExtreme od Leadtek-a.

Poslednja izmena:
Ok ljudovi, prica kaze sledece :

Buraz je uzeo monitor pre nekih 6 meseci, direktno u shop-u, otvorili ga, upalili, pregledali da nema bad pixele, i vozi kuci.Onda je tek posle shvatio koliku je srecu imao sto nema bad pixele, jer je procenat LG-eva sa bad pixelima veoma velik a garancija mu i nije neka bolja strana.
Elem, slika je savrsena za te pare, prostora imate kolko hocete, rezolucija 1680x1050.
Monitor je malo tamniji, to znaci da su filmovi malcice tamniji ali to se da srediti podesavanjem game i brajtnesa u win-u.Ako ste imali ili videli neka Micubishi 21" monitore, znacete o kakvoj tamnoci pricam (realan prikaz slike).
U trenutku kad ga je uzeo ja sam u sobi imao 957MB CRT 19" i posle te slike i tog 204wt shvatio sam da mi pada promena vrlo brzo, jer svaki put kad se vratim u sobu mene jeza uhvati kad vidim onu kocku sa blurovanim tekstom.
Problem kod 204WT je los DVI izlaz koji radi polovicno, tacnije radi samo kad su driveri za graficku instalirani u win-u, i ne radi u full native rezoluciji (drugim recima ne radi).

I uzeh 194WT posto mi je 300eur za monitor pre 2 meseca delovalo suvise.
Slika je mogu vam reci extra, znaci ostrina, svetlina, malo probijanje sa gornje strane, rezolucija 1440x900, ma naviknes se na wide odma.
Meni DVI radi odma iz prve, i naravno pri kupovini pregledan da nema bad pixele i to je to.
Igram CS tako da mogu reci da duhova nema, i da je brz monitor.
I to je to, nadam se da sam pomogao.

Da li bi mi neko pomogao oko mog 971P monitora u uputstvu pise a i na benchmark testu tog monitora pise da mreko tog jednog jednioga dugmeta moze da se steluju i druge stvari sem MagicBright profila, a MagicTune ne mogu da koristim iz nekog nepoznatoga razloga prijavi neku gresku kada hocu da ga pokrenem i pita da li da posalje to Microsoft-u. Pa ako neko zna kako to da resim.

Hvala

Samo vi mene napadajte shto hvalim LG. Ali ja mirno spavam za JAKO malo para, a do sada sam uzeo 6 komada za drugare i skor je : 0 BP :) Bila je serija sa stuck pixelima, ali mene je ta obishla.. <~30% monitora iz date serije je imalo problema>.

BTW 1919s je sada dobro ispod 200e ;)

P.S. Inache merkam 244T tako da eto mozhda mene na samsungu vecj za 2-3 nedelje <850$ cje biti u NS:) > :)

Poslednja izmena:
?

Samo vi mene napadajte shto hvalim LG. Ali ja mirno spavam za JAKO malo para ...

P.S. Inache merkam 244T tako da eto mozhda mene na samsungu vecj za 2-3 nedelje <850$ cje biti u NS:) > :)

??? :zgran:

Evo drzao sam par dana skroz crnu pozadinu, moj burazer dosta posecuje "tamne" forume i nismo primetili navedenu pojavu. Ako si se dovoljno igrao sa podesavanjima i nista postigao, mozda i jeste resenje da menjas...

uzeh drugi primerak koji je primetno bolji (iako primecujem belinu pri samom vrhu monitora, ali ne toliko znachajno), ali daleko je sve to od LGa recimo...

Problem kod 204WT je los DVI izlaz koji radi polovicno, tacnije radi samo kad su driveri za graficku instalirani u win-u, i ne radi u full native rezoluciji (drugim recima ne radi).

Driveri instalirani u win-u???

Izvini ako je glupo pitanje posto se ne razumem bas najbolje u komputatore,gde jos mogu da se instaliraju drajveri?:wall: :wall: :wall:

A kakve su nijanse boja u odnosu na CRT, naravno ako ih imas jedne pored drugih

Ima li duhova 971p, tj da li su izrazeni
Imam ga i ja i sto se tice duhova ja ih dosad ne videh,doduse i ne igram nesto igrice.Moja jedina zamerka je sto osvetljenje malo probija u gornjem levom uglu ali nista strasno.

nemoguce da probija osvetljenje na 971P. to jos niko nije primetio. duhova u igrama ima od jako malo ili nimalo do jako puno, zavisi od igre do igre. u filmovima ih je mnogo teze primetiti i moze se reci da ne smetaju nimalo u filmovima, za razliku od pojedinih igara...

Ni meni ovo "driveri za graficku instalirani u win-u" nije jasno ?! Ja imam ovaj monitor par meseci, prvo sa NV, sada na ATI kartici i sve je ok. Imam WinXP SP2 i Kubuntu 6.10 i u oba radi u native rezoluciji, i radi odlicno (sto i ne bi ???)

@djurasin: nisam citao ceo topic, samo cu ti reci da taj 1" je mnogo. Skroz drguaciji otisak ostavlja, bash se ono vidi da je veci. Ne znam koliko ti je to bitno u radu, (jer 1" po diagonali nije mnogo) ali je bash primetno veci (na oko)...

Ovo pricam za 16:9 (tj. kako smo konstatovali ovde na forumu 16:10) monitore, a za wide bi trebalo da je ista prica.

Evo, uspeo sam da nadjem sliku da pogledash:
http://img251.imageshack.us/img251/8789/slapnuts204bvs904qp9.jpg

I hocu josh da ti kazem, da se vishe isplati uzeti 20" jer podrzava i vecu rezoluciju od 19" monitora.

Moram da potvrdim(nazalost)ovo sto je master rekao,20'' izgleda mnogo vece od 19''.Gledao sam jedan pored drugog LG 194WT,Samsung 940BW,Samsung 205BW i Samsung 203B koji doduse nije wide.Ljudi vi ne mozete da verujete koliko ovaj Samsung 203B izgleda veci.Naglasavam ovo izgleda zato sto sam trazio liku u radnji metar da izmerim i nije mnogo veci od ostalih ali je na oko katastrofalna razlika.Sad tek imam dileme da to nije normalno i na kraju cu da ostavim ovaj moj monitor i da kupim nov mobilni :d :d :d

Jedno pitanje gde u gradu ima da se pazari samsung 931bf i po kojoj ceni?Ako neko zna zamolio bih ga za odgovor.Hvala unapred.
Pozdrav!!!!

Moram da te upozorim, kao vlasnik tog modela , ako mislis da gledas filmove i to Divx onda bolje zaobidji ovaj model ;)
Za igre je Die Beste ali za gledanje filmova bas i nije ... mislim moze ako su DVD kvaliteta ili odlican DVD Rip ali sve drugo je tesko gledati ... :S:

Poslednja izmena:
Ako kupujesh monitor za filmove ..da ih gledash iz fotelje ...kupi bilo shta da je PVA/MVA/S-IPS :) inache cje crna da ti jede sliku..chak i na ripovima.

nemoguce da probija osvetljenje na 971P. to jos niko nije primetio. duhova u igrama ima od jako malo ili nimalo do jako puno, zavisi od igre do igre. u filmovima ih je mnogo teze primetiti i moze se reci da ne smetaju nimalo u filmovima, za razliku od pojedinih igara...
Probija,barem kod mene.Nisam neki sitnicar po tom pitanju ali definitivno kada je kompletno crna pozadina u gornjem levom uglu probija osvetljenje,sada sam opet proverio.Uostalom i u decembarskom SK pisu da osvetljenje malo probija,mada nista strasno.Za duhove si u pravu.

Aj da odgovorim i pojasnim...

Djurasine, postoje i drugi operativni sistemi pored win-a...

Imao sam lapsus gore, ne driveri za graficku nego driveri za monitor !
DVI nece da radi na 204WT ako nemas instalirane drivere za monitor u win-u.Znaci nece ti prikazati sliq, sto znaci da DVI ne radi kako treba i na to sam mislio...(sto ne znaci da je to prica za sve 204wt, al definitivno je jedna cela serija takva uvezena u srbiju).
Plus i kad prikaze sliq sve sa driverima, ne moze da se potera na 1680x1050 (native) nego na 1440x900 sto je veoma glupo kad imate 20" monitor, pa ga buraz drzi na VGA i native-u.

Dok je kod 194wt proradio DVI iz prve i naravno sve bez driver-a kao sto je i trebalo.

I da, jeste mnogo veci ali ne vredi 100eur razlike, sad je ta razlika mnogo manja...
194WT je definitivno best buy trenutno.

Poslednja izmena:
Naravno da postoje ali kao sto rece pogresio si u kucanju tako da se nismo razumeli u svakom slucaju nije ni bitno sad je sve jasnije ,)

E sad kao sto rekoh 194 mi je izgledala mala u radnji pored onih 20'' a bogami i ne nesto veca u odnosu na 17'' "normalne"modele.Medjutim s'obzirom da sam danas imao peh sa autom i da ne znam koliko ce sutra majstor da me rebne po usima vise ni sam ne znam sta cu i kako cu i da li cu.Caletu sam danas bacio neku buvu da uleti kes posto meni treba za auto medjutim on nije za varijantu wide tako da su na kraju velike sanse da to bude normalna 19'' a tu sam iz procitanog primetio da u odnosu cena-kvalitet prednjaci LG 1952

Da li je neko video u radu LG 1953TR?

Neka iskustva?

Navodno je naslednik 1952 sa, na papiru, mnogo boljim karakteristikama.

Cena po kojoj mi je ponuđen monitor je oko 20500 din.Da li je kvalitet ovog modela toliko veći od 1952 koliko mu je cena veća?

poz

@vkozomar:
to nema veze sa tvojim monitorom nego sa shit rezolucijom DivX-a. na svakom TFT-u (12x10) je shit gledati DivX-e...
@scouser:
procitao sam taj kriminalni opis u SK. zato mi se cini da je kod tebe u pitanju placebo efekat...

Poslednja izmena:
E ovako danas u Tempu jedan pored drugog LG 194WT,204WT i Samsung 940N(predpostavljam da je LG 1952 vrlo slicne velicine).19'' 17500 din(oba modela) 20'' 24000.

Moram da naglasim da su svi bili iskljuceni tako da o kvalitetu slike necu ni da pricam samo o velicini ekrana.

Ako se uzima monitor "normalnih" dimenzija 19'' je extra a za wide je ipak potrebno 20'' jer jednostavno 19'' wide izgleda suvise mali u odnosu na normalnu 19'' a o 20'' i da ne pominjem.

Da rezumiramo situaciju,wide 20'' "normalan" 19'' i to je to.

Pozdrav

P.S.Majstor me nije odrao s'obzirom da je alnaser u redu ali zato mi je izmerio akumulator koji je skoro pa crko tako da sam danas puko 65 jura na nov akumulator a za monitor sta cu i kako cu pojma nemam

Poslednja izmena:
Imam LG L1919S i mogu ti reci da problema sa plavom bojom nemam, BF2 svakodnevno igram i dobro izgleda, nije samo moje misljenje nego i ostalih koji su videli, cak su zadovoljniji nego ja. I u ostalim igrama se sasvim ok ponasa. Graficka cisto da znas o cemu se radi je MSi7900GTO.
Lose strane su katastrofalno pozadinsko osvetljenje i vertikalni ugao vidljivosti. Monitor moram prakticno da oborim prema dole da bi film gledao sa kreveta, sto mnogo nervira.
Sve u svemu za pare za koje se prodaje to je to, mislim da ne moze bolje.
I na kraju postolje je katastrofa, pa ako imate nestabilan sto, bolje ga ne kupujte.

Nazad
Vrh Dno