Šta je novo?

Koji 19" TFT?

Gorannnn

Čuven
Učlanjen(a)
03.12.2003
Poena
609
Cena je otprilike ista, jedan ima 4ms i DVI dok drugi ima malo bolje karakteristike. Sta mislite?

navedoh gore, da je probijanje osvetljenja na ovom primerku vidljivo dosta, ali vidljivo na tamnim pozadinama tipa kada stavish crnu boju na desktop...

ebga, dal zato sto ja posecujem dosta foruma koji imaju tamni skin ili sta nije ni meni jasno, u glavnom posle 5 minuta pochinje da smeta, pogotovo ako je mrak u sobi :)

ali bash danas idem da uporedim sa nekim drugim primerkom, i mozda i zamenim

btw na poslu mi je lg1750sq, koji jede ovaj benq po tom pitanju, sto je malo bzvz

Evo drzao sam par dana skroz crnu pozadinu, moj burazer dosta posecuje "tamne" forume i nismo primetili navedenu pojavu. Ako si se dovoljno igrao sa podesavanjima i nista postigao, mozda i jeste resenje da menjas...

Nisam procitao sve gornje postove, ali moram da iznesem svoje misljenje. Na poslu radim na Samsungu 913 i 920n . 920n je na oko bolji, a pre mesec dana uzeo sam za sebe isti taj 920n i strasno se razocarao kada sam u mraku video dve odvratne uzduzne linije sa leve i desne ivice ekrana koje se vide na crnoj tj tamnoj pozadini! pri normalnom osvetljenju to se ne vidi, ali u mraku...

Cini mi se da kod LG ja u toj klasi tih problema nema. Razmislite i o tome!

Nisam procitao sve gornje postove, ali moram da iznesem svoje misljenje. Na poslu radim na Samsungu 913 i 920n . 920n je na oko bolji, a pre mesec dana uzeo sam za sebe isti taj 920n i strasno se razocarao kada sam u mraku video dve odvratne uzduzne linije sa leve i desne ivice ekrana koje se vide na crnoj tj tamnoj pozadini! pri normalnom osvetljenju to se ne vidi, ali u mraku...

Cini mi se da kod LG ja u toj klasi tih problema nema. Razmislite i o tome!

Sada ce isnogood verovatno da prokomentarise nesto u stilu "jel' sam vam lepo govorio da ne kupujete samsunge... LG je zakon" :d :d ;)

Verovatno si ubo los primerak monitora... odnesi na reklamaciju i resena stvar.

Evo danas sam pazrio Samsung 971P i mogu vam reci da je monitor Prva liga sve boje su ciste ujednacene ugao vidljivosti odlican. Sve preporuke za 971P jedino sto mi se malo nije svideo to je cena ali dobro sta da se radi.
Kolko para tolko muzike

A kakve su nijanse boja u odnosu na CRT, naravno ako ih imas jedne pored drugih

Ima li duhova 971p, tj da li su izrazeni

TFT trilema:931BF,203B ili 205BW

Prodao sam svoj stari CRT Samsung 757p, i sad merkam TFT.Trilema je sledeca: 931BF, 203B ili 205BW.
Filmove gledam na TV-u tako da mi wide opcija i nije najbitnija.Ali, osim sto je vajd, 205BW ima 6ms i 700:1 kontrast u odnosu na 8ms i 600:1 kod 203B, koji opet ima vecu visinu(H). Koliko je vidljiva ta razlika u ms i kontrastu? Koji je bolji izbor?
Nasuprot njima 931BF je najbrzi - 2ms, ali i najmanji (tacnije, ima istu visinu-H kao i 205BW) a i trenutno ga nema u ERCu......
Trilema....
Sta kupiti il' ne kupiti, pitanje je sad?

Drugar je baš juče uzeo 205BW i mogu ti reći da se opasno razmišljam da zamenim moj 930BF za njega... Samo zato što je wide, ni zbog čega drugog...

Iako si vec odlucio evo ja samo da podrzim tvoju odluku i da ti kazem da nisi pogresio iz mog ugla gledanja posto sam i ja skoro presao na wide screen i po meni ima toliko prednosti da se vise ne bih nikad vracao na 4:3. Srecno :)

Niko se posle 16:10 ne bi vratio na 4:3, a o 5:4 da i ne govorim. Jednostavno je potrebno suzdržati se od smeha kad sedneš za uobičajeni TFT format...

Mogu ti reci da taj 205BW uopste nije los. Naravno nemoj da ocekujes vrhunski monitor, ali zadovoljice veliki deo tvojih ocekivanja. Malo je losija plastika ali ima i primeraka kod kojih se to uopste ne primeti.

:wave:

?

Niko se posle 16:10 ne bi vratio na 4:3, a o 5:4 da i ne govorim. Jednostavno je potrebno suzdržati se od smeha kad sedneš za uobičajeni TFT format...

zasto lupetas ovakve gluposti ?

Nove lampe za stare :)

Resio sam da zamenim stari LG 1730B(bese nekad najbolji odnos cena-kvalitet) na malo veci pa me sad interesuju neki utisci.

Kao prvo u nedoumici sam da li za moje potrebe koje su net,filmovi i gledanje slika u najvecem broju slucajeva uzeti obican ili wide.Vidim da ljudi hvale LG 194WT u odnosu cena kvalitet ali bih voleo da cujem ako postoji neko sa mojim slucajem da prelazi sa obicne 17'' na wide 19''.Ne bih bas da bacim 200 i kusur jura i da se smorim posle mesec-dva.

A video sam i LG 204WT pa reko da li se isplati pljunuti jos 70-ak evrica za 1'.

Hvala svim ljudima dobre volje unapred :,,:

valjda zbog obe stvari.. :)

nisam video ni jedan ni drugi uzivo, ali 19" wide je, po meni skoz bezveze, kao da imas 15" :D

zbog toga bi ti preporucio 20"

sto se tice kvaliteta prikaza, tu ce morati neko drugi da ti pomogne.

moj savet bi ti bio da odes do neke radnje gde mozes da pogledas monitore, po mogucstu ukljucene pa da onda doneses odluku.

Poslednja izmena:
!

Sada ce isnogood verovatno da prokomentarise nesto u stilu "jel' sam vam lepo govorio da ne kupujete samsunge... LG je zakon" :d :d ;)

Verovatno si ubo los primerak monitora... odnesi na reklamaciju i resena stvar.

he...he...
ovde bi se iznogood upalio kao hepo:mad:
cudi me da ga nema ( mozda mu nije dobro :S: )

PS - salu na stranu - mora da si ubo' los primerak - reklamacija!

I ja bih dao glas za 205BW. Baš je jeftin, a nikako nije loš monitor!

Jedino što sam primetio je probijanje svetla na ivicama, ali to viđam na gotovo svim monitorima (LG 1730S, 1730B, zatim Samsung 940BF itd...) Jedino kod mene na 930BF se ne vidi ič :)

A neki Viewsonic 20" ?

A video sam i LG 204WT pa reko da li se isplati pljunuti jos 70-ak evrica za 1'.

Neko je napisao da je cena LG 204wt - 21000 din u Metrou (to je oko 265 evra), a po netu vidim da je 194wt - 215-220 evra, pa to znaci da je razlika oko 45 evra ? A secam se da je bila oko 80 do pre nove godine (204wt je bio preko 300). Ili sam ja nesto propustio :D

Ja bih se malo nadovezao na temu (izvinjenje DjuRaSiNu zbog upada) i zamolio nekoga da napise da li postoji razlika u kvalitetu slike, znaci kontrast, boje, osvetljenje, itd. izmednju 204wt i 194 wt, ili placamo samo taj 1".

Neko je napisao da je cena LG 204wt - 21000 din u Metrou (to je oko 265 evra), a po netu vidim da je 194wt - 215-220 evra, pa to znaci da je razlika oko 45 evra ? A secam se da je bila oko 80 do pre nove godine (204wt je bio preko 300). Ili sam ja nesto propustio :D

Ja bih se malo nadovezao na temu (izvinjenje DjuRaSiNu zbog upada) i zamolio nekoga da napise da li postoji razlika u kvalitetu slike, znaci kontrast, boje, osvetljenje, itd. izmednju 204wt i 194 wt, ili placamo samo taj 1".

Nema potrebe za izvinjenjem jer sam upravo i ja hteo to da pitam :d

Ko rece to za Metro,jel to i dalje vazi posto sam i ja primetio razliku od 70-80 a ne 45?!

nisam video ni jedan ni drugi uzivo, ali 19" wide je, po meni skoz bezveze, kao da imas 15" :D

zbog toga bi ti preporucio 20"

sto se tice kvaliteta prikaza, tu ce morati neko drugi da ti pomogne.

moj savet bi ti bio da odes do neke radnje gde mozes da pogledas monitore, po mogucstu ukljucene pa da onda doneses odluku.

Naravno da cu otici cak sta vise pokusacu sutra cini mi se da sam video da u YBC u Desku imaju oba modela

Poslednja izmena od urednika:
Nema potrebe za izvinjenjem jer sam upravo i ja hteo to da pitam :d

Izgleda da imamo potpuno identicnu dilemu ;)

Ko rece to za Metro,jel to i dalje vazi posto sam i ja primetio razliku od 70-80 a ne 45?!

http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=105281&page=18
gde je najjeftinij 204wt?!? koliko je u metrou sada?!?
21000

Njih da bijete ako se ispostavi da je je skuplji, mene su vec nalozili zesce, verovatno cu otici do Metroa sutra da vidim pa javljam ... :d :d

IMAM 194WT a buraz u drugoj sobi ima 204WT, razlika je bila ravno 100eur za 1".

E sad, 204WT je 8bitni panel, znaci noviji, ima realniju sliq sto ne znaci i prijatniju.
Kad se direktno uporede ova dva modela moze se reci da 194WT ima svetliju sliq, inace veoma slicna dva modela.
Jos jedna stvar 204WT kada kupujete dobro pregledajte sliq u potrazi za bad pixelima, DVI u vecem procentu ne radi kako treba, dok kod 194WT trenutno sliq prikazujem preko DVI-a.

Al sam ga opisao konfuzno svaka mi "mast"...na poslu sam, kad dodjem kuci bice bolje.....

Poslednja izmena:
Ljudi pomoc oko LCD-a.
Dakle imam problem sa MagicTune programom kada ga instaliram i pokrenem prijavi gresku i pita da li da je osalje Microsoft-u. Probao sam da skinem i neke novije i neke starije verzije i isto da li mozda negde postoji neki patch da se to resi.

Vrh Dno