Šta je novo?

Koji 17" TFT?

Jurke

Čuven
Učlanjen(a)
01.03.2005
Poena
650
Pokusao sam da malo "search-ujem", ali o ovom monitoru nema nista.
Stoga mi nemojte zameriti sto otvaram novi Thread na temu 17" TFT monitora, koja je ovde vec puno puta pokretana.
Elem, natrcim danas sasvim slucajno na radnju firme koja radi kablovsku TV, kad tamo, ima i monitora. Osoblje je bilo vrlo ljubazno, i dozvolili da malo pogledam model Kopernikus PV1710.
Medjutim, o njemu nema nikakvih podataka na netu, sem na njihovom sajtu:
http://www.kopernikus.co.yu/shop/view_product.php?product=LCDOMZ4E5
Ima li neko iskustva sa tim monitorom?
Vredi li razmisljati uopste o njemu?
Mada, sobzirom da je cena ispod 200e za njega, deluje prihvatljivo.

HP L1755 - izuzetan monitor

Danas sam se konacno "docepao" HP L1755 TFT monitora...do sada sam koristio Samsung 750P. Ovo je izvanredan monitor, odusevljen sam i najiskrenije ga svakom preporucujem. Osecam se kao da sam dobio nove oci...:)

U Hrvatskoj je zastupnistvo za Balkan (osim Grcke, naravno), doneo mi drugar odande.

Cena je bila velikoprodajna nabavna, tako da ne znaci nista...a ne znam kolika je maloprodajna, pretpostavljam oko 350E.

tex707 je napisao(la):
Danas sam se konacno "docepao" HP L1755 TFT monitora...do sada sam koristio Samsung 750P. Ovo je izvanredan monitor, odusevljen sam i najiskrenije ga svakom preporucujem. Osecam se kao da sam dobio nove oci...:)

Osećaj koji se javlja kod većine ljudi pri prelasku na TFT. :)

ivo.r je napisao(la):
Osećaj koji se javlja kod većine ljudi pri prelasku na TFT. :)

Da, verovatno. Narocito me odusevljava mogucnost "panning-a", pa stalno radim u rezoluciji 1600x1200.

Naravno, nije mi prvi put da vidim sliku na nekom TFT monitoru. Drugar npr. ima slican HP-ov monitor, samo nize klase (L1740) i na njemu je slika vidno losija.

Ja sam video jedan od 19" kod drugara. Nije los mada nije ni nesto posebno.
Znaci klasican TN panel, odziv 8ms boje blede kao i kod vecine slicnih, slika je lepa i ostra, dizajn je ok, monitor je extra tanak i bio je u nekoj crno sivoj kombinaciji.
Znaci sve u svemu meni se cini da je ok monitor, on ga je nabavio jos nesto jeftinije pa mu je sad super. Inace kod njega radi vec jedno 6 meseci bez ikakvih problema...

Imam u firmi Asus MM17T 8ms... sasvim solidan primerak. Bolji od Samsunga 740N a kolje se sa NEC 72VM (koji ima slabo osvetljenje). Jedina "mana" mu je diskutabilan dizajn. Meni izgleda nekako penzionerski...

Philips170c ili Samsung 740N?

Cao, skupio sam pare i dvoumim se izmedju dva TFT monitora.
Philips170c ili Samsung 740N? Kakva iskustva vi imate sa Philipsom?
Hvala unapred!!!

Posedujem Samsung 740N i Philips doduse 19-inchni model 190x5. U svakom slucaju preporuka za Philips modele. 740N ima isuvise bljestav ekran u odnosu na Philips. I koliko znam dodatni plus je sto Philips daje 3 godine zero bad pixel garanciju.

Ja bi ovo uzeo jos danas - za 258eur u pakomu !? Ako je stvarno tako dobar onda je best baj ?!
I jos nesto, po specifikaciji uglovi su bljak - 150/130 !? Jel to tacno ili mozda neki proizvodjaci kad napisu 160/160 lazu, pa je asus iako 150/130 bolji od nekog "160/160" !?

Poslednja izmena:
omnik je napisao(la):
Svakako pogledaj pre kupovine... ja nisam imao osecaj da su uglovi losiji od standardnih u toj klasi

nema sanse da pogledam jer to nema niko na lageru :( Pise da ima zero bright dot garanciju 1god sta god to u praksi znacilo ... uzimam ga 99%, u narednih sat dva narucujem.

Poslednja izmena:
"It also has the same "zero bright-dot" gurantee as some of Asus's other products, which means it can be returned for a refund if there's even a single "bright" (read: dead) pixel on the display."

pa prikazuje sliku :)
drugar je kupio i crkla su mu tri pixela za mesec dana.
na stranu to shto je spor, slabog kontrasta... sve u svemu sad kad samsung monitori mogu da se kupe za nesto preko 200e. ne vredi razmisljati o Kopernikusu.

Da se slozim sa sugradjaninom Milanom, nikako Kopernikus, pa ni peglu ili tako nesto, a ne monitor :)

To je domaca firma (from Nish) registrovana i u USA, a sva roba je made in China sa samo Koperniukus etiketom i to reklamiraju kao Americke uredjaje :crash:

j*ote kolko je ljudi iz pazove ovde :D ?!? ej, jurke, ti si iz pazove? koje si godiste?

lappy je laponja :) ? btw stvarno nisam znao da su toliki manipulanti ti iz Kopernikusa! a da su krsh - krsh su za medalju.

- sad sledi lock :d na ovaj thread

Sta mislite o HP monitorima ? Treba da kupim nov monitor do nekih 300 e i caletov prijatelj
nam nudi neke HP monitore, a ja sam pre toga mislio da uzmem Samsung 730BF

Ping je napisao(la):
Sta mislite o HP monitorima ? Treba da kupim nov monitor do nekih 300 e i caletov prijatelj
nam nudi neke HP monitore, a ja sam pre toga mislio da uzmem Samsung 730BF

Monitor koji sam pomenuo u ovom threadu je stvarno izuzetan...kontrast 1000:1, uglovi odlicni. Ja sam njegovom slikom odusevljen, ali ne zaboravi da je to najbolji monitir te dimenzije koji proizvode.

koji TFT 17' za igranje igrica???

zanima me koji od TFTa na nashem trzishtu imao dovoljno dobar odziv za nesmetano igranje igrica (uglavnom WoWa :D) i kolika mu je odprilike cena? ako tako nesto uvopste postoji?

pozdrav!!! :wave:

Recimo jedan od boljih ako ne i najbolji je Samsung 740BF LCD, 17" SyncMaster, 1280x1024, 0.26mm, odziv 2ms!, TFT, 700:1, 300cd/m2.

vecina monitiora koji su ispod 8ms su odlicni za igranje...bitno je sta se tebi svidi

u malo nizem cenovnom rangu ti je Samsung 730 bf koji ima odziv od 4ms ili npr 740 n.ovaj zadnji imam na poslu i monitor je sasvim ok.

Poslednja izmena:
Dakle, prelazim sa mog dragog Samsunga 757NF na LDC :)
Citao sam po ovoj sobi sve i svasta, uglavnom gomila tvrdoglavosti i subjektivnost, malo postova koji su od pomoci... Ali sta je tu je.

Treba mi preporuka za LCD, i navescu neke od karakteristika koje su mi potrebne

1. Moj rad na monitoru nije dinamican mnogo... Ne igram igrice, gledam filmove i razan video materijal, dosta radim video montazu pa mi je to relativno bitno

2. Cena :D Pa dao bih 300 evrica za njega. Tesko da bih mogao da se sastavim za vise

3. Lepo bi bilo nesto iz Samsungovog asortimana, posto im verujem, mada ni Philips ili NEC ne ispadaju iz izbora. Nikakve jeftine marke me ne zanimaju. Treba mi brand.

4. Treba da ima DVI ulaz

5. Bilo bi pozeljno da je ispravljac, tj. "gruba" elektronika van monitora, iz vise razloga. I da bude tanji i da mi to bude pristupacnije u slucaju kvara ili zamene.

6. Boja mi je ne bitna...

7. Odnos kontrasta, pozeljno 700:1

eto, nadam se da nisam smorio mnogo sa zahtevima.

naravno, ako neko ima sajt gde mogu na advanced search po kategorijama da pretrazujem monitore i to bi veoma znacilo! Ja sam trazio ali nikako da nadjem

poz :) :wave:

izgleda da je odluka pala na Samsung 740BF

a opet vrlo moguce na 940B...

ajde preporuke izmedju ta dva :-S

Poslednja izmena od urednika:
Pa evo ukratko, ja sam se dvoumio izmedju 740B i 740BF i....lepo sam otisao do samsungove prodavnice (u Beogradskoj, kod pravnog) i odlucio - 740B. Mnogo mi se vise svidja slika a za brzinu odziva ne marim toliko, jeste da je 2ms kod BF modela zaista brzo ali i 740B moze da prodje sto se toga tice a slika mi je definitivno lepsa na njemu.
U principu, ne moze niko da te posavetuje jer sve je stvar licnog ukusa,
znaci - idi, vidi, kupi :)

Vrh Dno