Šta je novo?

Koje miševe imate?

Mislim se da li kupiti Basilisk v2 dok ih još ima. Paše mi taj ergonomski oblik miševa općenito. Oko 20 eura jeftiniji nego v3, a kontrola otpora scrolla pozadi mi se čini predobra stvar, dok infinite scroll sa v3 ne mislim uopće koristiti.

Čitam komentare korisnika za Basilisk v2 i nije baš da se žale, uglavnom su zadovoljni.

Naletio sam na ovaj komentar, da su optički prekidači prve generacije dosta lošiji nego druge, a baš su kod Basiliska v2 navodno na izlasku stavljali prvu gen, a ubrzo im počeli stavljati drugu gen...e sad, ako je to točno, tu bih kupnjom malo riskirao da dobijem neki zaostali primjerak sa prvom gen optičkih prekidača:

Inače ja nikad nisam imao probleme sa tasterima na mišu, jer rijetko igram, a i tada samo lagano single player.
Ne sjećam se točno koje miševe sam koristio od 2007-2015 godine, ali bili su jeftini, i samo jedan ili dva kroz taj period.
Zadnja 3, poslije oko 2015-e, su mi wireless. Istakao bih zadnji i najkvalitetniji, G603, koji me šokirao koliko je sklizav sa svih strana i odozgo, prvi miš na koji sam morao ljepiti grip. Skates su mu manje sklizave nego kod Redragona Mirage.

Ono što me pak znalo zezati kod sva 3 wireless miša je u prosjeku jednom ili dvaput dnevno da ne registrira klik (Redragon Mirage i Hama MW-500), ili da pointer miša poskoči iz čista mira na ćošak ekrana (G603), također jednom dnevno...sve sam pročitao o tome na netu, meni nije strašno ali nije ni savršeno...možda sam te wireless "bugove" još malo prorijedio uz neke windows postavke.

Tako da se možda vratim na žicu. Taj Basilisk v2 ima meku žicu, nije sklizav, nema male bočne tipke. Logitecha bi ovaj put preskočio, zbog spomenute mase kritika za dupli klik prekidača....a ovo što Asus radi za laku zamjenu tih prekidača je super stvar. Pogledat ću nude li koji sličan model iz firme Benq, Redragon ili A4Tech

Nedavno na poklon dobih Razer Deathadder v2 Mini. To mi je prvi Razer mis, do sada su uvek bili Logitech (g5 gaming i g9x). Prvi utisak naravno mis je ultra lagan naspram logija sve sa tegovima (dok je to bilo u modi). :cool: Trebalo mi je par dana da se naviknem na ergonomiju, glajdere i sve to. Koristim podlogu ss qck na kojoj su se svi misevi po meni odlicno pokazali. U sustini puno dpi mi ne treba jer fps obicno igram sa 400dpi, eventualno za diabla i slicne mi stoji 1600dpi kao i redovno za desktop. Klikovi su prebrzi i mekani, jedinu manu sto tu vidim je na primer kada vucem mis na desno, gotovo svaki put slucajno kliknem desni klik jer volim da naslonim prst na taster. Sad moguce da sam navikla da logiteche drzim cvrsto momacki, a sa ovim treba cici mici. :LOL:

Nedavno na poklon dobih Razer Deathadder v2 Mini. To mi je prvi Razer mis, do sada su uvek bili Logitech (g5 gaming i g9x). Prvi utisak naravno mis je ultra lagan naspram logija sve sa tegovima (dok je to bilo u modi). :cool: Trebalo mi je par dana da se naviknem na ergonomiju, glajdere i sve to. Koristim podlogu ss qck na kojoj su se svi misevi po meni odlicno pokazali. U sustini puno dpi mi ne treba jer fps obicno igram sa 400dpi, eventualno za diabla i slicne mi stoji 1600dpi kao i redovno za desktop. Klikovi su prebrzi i mekani, jedinu manu sto tu vidim je na primer kada vucem mis na desno, gotovo svaki put slucajno kliknem desni klik jer volim da naslonim prst na taster. Sad moguce da sam navikla da logiteche drzim cvrsto momacki, a sa ovim treba cici mici. :LOL:
Upravo se i meni to desavalo dok sam imao doticni mis, da malo malo pa stisnem desni klik, pomislio sam da sam retardiran kada mi se tako nesto desava ali kako sam promenuo mis za Asus Rog Gladius III ni jedared mi se to nije desilo da slucajno stisnem desni klik na misu.

Mis je sto se tice rada super i precizan je i nisam imao zamerku ali ispostavilo se da mi je ovo bolja ponuda pa sam prodao kolegi i uzeo ovaj za jako jeftine pare.

Ako ne prelomim vratiti se na žični, vidim da je ovih dana izašao novi Basilisk v3 X HyperSpeed. Cijena bi mu trebala doći u rang prijašnje verzije, znači 50-60 eura.
Stari je navodno imao česte prijave problema oko wireless konekcije. Zasad na Youtube ima samo nekoliko kratkih videa, uglavnom testiraju zvuk tipki i čini se dobar.
Taj model ostaje na mehaničkim prekidačima, povećali su malo dpi na 18000. Jedna AA baterija je na prethodniku sudeći prema komentarima korisnika trajala oko mjesec dana korištenja, ako svaki dan po 10-ak sati preko 2.4 GHz veze. Nije nivo Logitecha G603 koji traje otprilike duplo više....ali da se bar tom novom Basilisku može isključiti LED sa kotača bez da moram imati Synapse uključen ?

Uzeo sam deathadder v3, presao sa v2, kupio me na prvu koliko je laksi u odnosu na v2. Klikovi za moj ukus licno su mi prijatniji na v2 jer su malo meksi. Takodje je i ova "grba" malo visa na v3 i skroll su izdigli ne znam zasto. Ali sve u svemu zadovoljan sam upgradeom. Plastika je glatka i kvalitetna, nema krckanja i nesto da su klimavi tasteri. Gripa ima kad je saka topla dok je hladnija oce da isklizne, mozda uzmem gripove od v3 pro ako bude zatrebalo jer se ne dobijaju. Glajderi su takodje kvlitetni i brzi nego na v2 na istoj podlozi ss qck. Razmisljao sam dal da idem na v3 pro ali mi se nije davalo 100 evra vise da nemam kabl kad ionako samo na desku koristim mis. Ima koliko vidim opciju za 8000hz pulling rate ali posto ne igram kompetitivne pucacine nisam ni dirao. U single player igri konkretno u hogwarts legacy mi je gore na 8k nego na 1k, kao da ukljuci neki smooth a ja zelim ostrinu u okretu. Mozda nije igra optimizovana za 8k ili mnogo vise koristi cpu pa laguje nemam pojma.

Prilozi

• IMG_20230415_130754.jpg
    IMG_20230415_130754.jpg
    108.5 KB · Pregleda: 155
Poslednja izmena:
dosta igara ima struggle sa 8k, zato je bolje koristiti 4k pooling rate

inace nema potrebe za kablom vise, novi wireless misevi su i vise nego odlicni sto se tice latency i nema sanse da se vidi razlika. a i baterije traju ok, plus sa type c se brzo pune

Sve je to ok, da je v3 pro jefitiniji pa ajde mozda bi i uzeo ali za 20000 din tesko.

Trenutno kuci imam corsair scimitar i ok je za ono sto meni treba. Na poslu (radim na dve razlicite lokacije) imam mx518 ( da mi jos dugo pozivi) a na drugoj neki noname.
Pitanje za sire narodne mase,kojii bezicni mis preporucujete do nekih 9-10k rsd. ?
Bezicni zato sto mi je laptop trenutno prioritet za posao i sve,i kuci mi je lap spojen na hub i preko njega se povezujem na sve potrebno,tako je i na poslu,ali se desava da moram biti mobilan izmedju kancelarija ,pa cisto neka preporuka. :)

Razer deathadder v3 pro, i za kucu i za pos'o.
Lagan ko perce ali ono sto mi se najvise svidja-kao saliven za moju saku.
Kolega s posla cepa v2, zicani, ali nekako mi v3pro mnogo bolje lezi.

Redragon Storm Elite M988 😁

20230426_152014~2.jpg

Trenutno Gladius Aimpoint vrhunski mis.20230426_202835.jpg

MX master 2S

Klik se cuje u drugoj sobi koliko je glasno, sada mi je postala opsesija da nadjem neki sa tihim klikom

MX master 2S

Klik se cuje u drugoj sobi koliko je glasno, sada mi je postala opsesija da nadjem neki sa tihim klikom
Za tihi klik logitech mx master 3s.
Imam ga nekih par meseci i sve preporuke za ovaj mis.

Ako su informacije sa te slike tacne, baterija traje bar jedan dan pri upotrebi od 4k polling rate i vise, i cena ne skoci sto je malo verovatno, bice jako interesantna opcija.

Ako ćeš iskreno - IMHO ako tražiš kvalitet nijedna kopija ne valja i bolje kupi neki original pa makar i entry, sa možda malo većom cenom i bar osnovnim kvalitetom.

Ako želiš da liči na original a ti da svakim pogledom na to "savršenstvo" varaš sebe da to vredi - odličan je i služiće te tih par meseci koliko će da radi (mada je pitanje i to kako će da radi)...

Pojedinci godinama nisu mogli da shvate razliku između kineskih telefona (brand) i "kineskih" telefona i sve su trpali u isti koš, da to ništa ne valja jer dolazi iz Kine, zato jer su imali posla sa krševima kojima je jedini "kvalitet" bio što su želeli sa liče na Apple, Note etc. - otprilike je tako i sa ostalim stvarima...

Logitech M185 kupljen 2010 ne treba podloga ne treba nista...Zmaj od misa 😊

Rapoo MT760L multi-mode wireless mouse launched in China for 35$

Rapoo-MT760L-Multi-Mode-Wireless-Mouse.webp

Logitech nakon 3 godine počeo da pokazuje znakove double click bolesti.
Sve su office miševi u rangu 1700 do 3000 dinara.
Logitech M190
Asus WT-425
HP 250
IMG_20230607_181257~01.jpg

Već neko vreme imam A4 Tech Bloody W70 Max i stvarno je sjajan miš, veoma dobrog kvaliteta izrade i mnogo dobro izgleda, kao Razer Basilisk. Ali, mnogo me nervira onaj točkić za double/triple click (točkić ispod skrola). Taj točkić menja one klasične tastere, kakve ima Bloody linija miševa. Meni je to delovalo kul u početku, ali ga lako i često zakačim kad ne treba i onda klikćem dvostruko/trostruko, pa me to strašno nervira. Tako da, nije idealno rešenje.

A, pre neki dan sam kupio Asus MD200, za posao, (wi-fi + BT) i solidan je za te pare. Brz, precizan, kvalitetne izrade, lepo izgleda. Mada, dosta je težak, a težina je uglavnom skoncentrisana na zadnju stranu, gde je baterija.

Imaš bloody softver pa izgasi skroz opcije tog drugog skrola. I ja sam to isto uradio, jer sam shvatio da mi ne igra neku ulogu. Za razliku od trećeg klika za palac (sa leve strane miša) kojeg obilato koristim.

Znam da ima software, ali ga nisam nikad koristio, probaću.

A, je l' primetio još neko ovako nešto...

Dongle od bežičnog miša ubodem u jedan usb ulaz, a u usb ulaz pored njega, ubodem eksterni hdd. Rezultat je da se kursor miša vuče kao prebijen i preskače, pa je miš faktički neupotrebljiv. Verovatno da nema dovoljno struje za normalan rad, jer hdd "posrče" većinu struje sa te grane. Istu stvar sam primetio i sa TP Link wi-fi dongle-om.

To zavisi od ploče verovatno. Ako je usb2, oni i nemaju mnogo struje. usb3 bi već trebao da nema tih problema. Makar ne nešto da sam primetio tog tipa. Sa ovim W70 nisam primetio tako nešto, čak i kad ubacim eksterni pored njega.

Nazad
Vrh Dno