Šta je novo?

Koje miševe imate?

moze li na rapoo mt750s da se podesi da ova dva dodatna tastera umesto back i forward u browseru da jedan od njih radi dupli klik?

A4Tech XL-750BF .

i tako....

Pojavili se novi ROG modeli, trenutno na sniženju:
ROG HARPE Ace Aim Lab Edition (17999 RSD)
ROG Gladius III AimPoint (10999 RSD)
ROG Keris AimPoint (9499 RSD)

cemu sluzi bocni scroll na rapoo mt750s? koliko vidim ne radi nista? mogu li da se knfigurisu dodatni tasteri i taj scroll kod njega?

ako ima sofware za konfigurisanje, mogu

Uzeo danas ROG Strix II wireless, cena bila 7800, odem na kasu kaze 5200, nisam se pobunio..

Prvi utisci za sad da mi mnogo bolje lezi u ruci od M560, i oseca se nekako da je preciznije kretanje, mislim da nije placebo.

PXL_20230212_200541121.jpg
PXL_20230212_200510662.jpg

Jel neko mozda presao sa deathadder v2/v2 pro na novi v3, interesuje me kolika je razlika u obliku, na slikama/klipovima vidim da je ima e sad kolika je uzivo?

Imate li preporuku za neki malo veći miš, za klasičnu ofis upotrebu? Kod kuće koristim Logi Performance MX, ta veličina mi odgovara. Na poslu sam dobio neki minijaturni logitech uz tastaturu, i baš se mučim. Ne bih da cmizdrim da mi se kupi novi miš, uzeću sam, samo koji? MX Master 2s nov je oko 60e u DE, Master 3s je oko 90, ali mi se iskreno ne daju tolike pare. Ima li nešto jeftinije, po mogućstvu logitech da bih koristio samo jedan dongle za miša i tastaturu, ili da može preko bluetooth da se poveže na laptop, pošto mi laptop ima samo jedan usb port.

Ja kući koristim Logitech G604 i zadovoljan sam. Ergonomski mi odgovara, lagan je, precizan. Ima možda i previše dugmića ali mi ne smetaju.

Na poslu nije u redu da im tražim sad nešto ekstra skupo tako da sam odabrao Redragon M610. Iskreno, odličan za te pare. Ok, to je jeste žični miš ali je ergonomija odlična i ima sve funkcije koje su mi potrebne.

ovaj rapoo od 40 evra je odlican mis, posle dva dana ruka mi se navikla na tezinu, samo trebas da ga vuces, a ne odizes i ne zamara ruku

a klikovi su mu daleko meksi i precizniji nego na drugim misevima od 30-40 evra

Izbor je pao na Gladius III. Medju najboljim ergonomijama za igranje malo brzih igrica. Stari Microsoft Intellimouse dizajn, samo visociji. Jako visok mis, sa izrazenom pozadinom koja upadne na sredini sake. Zlijeb za domali prst dobar. Odmoriste za palac nema, ali nekako zbog te visine, palac sam leti na grip koji je odlican sa obje strane. Bocne tipke imaju grip koji mi se dopada, nema sanse da prst sklizne sa tipke. Tezinu uopste ne osjecam, dobro je rasporedjena i za te dimenzije prilicno lagan mis. Na netu se moze vidjeti da dolaze ROG + Omron 5 pin, medjutim ja sam dobio 2 seta ROG switch. Meksi su od kineskih omron, mada mislim da su malo visociji, pa je sam hod do klika malo kraci, mozda grijesim. Medjutim zvuk klika ROG switch-a se razlikuje od misa do misa zbog akustike samog misa. Spatha X je recimo mnogo tisa od Keris i Gladius III. Spatha X je odlicna za rad, office, surf, ali u igrama je malo troma, za neki MMO RPG je top, za fsp moze, ali nije to to. Po meni, Gladius III je kompletniji mis. Ne izgleda premium kao Spatha, ali za 63e koliko sam ga platio je odlican misonja.

Prilozi

• 20230215_183341.jpg
    20230215_183341.jpg
    172.7 KB · Pregleda: 68
  • 20230215_184145.jpg
    20230215_184145.jpg
    236.3 KB · Pregleda: 68
Izbor je pao na Gladius III. Medju najboljim ergonomijama za igranje malo brzih igrica. Stari Microsoft Intellimouse dizajn, samo visociji. Jako visok mis, sa izrazenom pozadinom koja upadne na sredini sake. Zlijeb za domali prst dobar. Odmoriste za palac nema, ali nekako zbog te visine, palac sam leti na grip koji je odlican sa obje strane. Bocne tipke imaju grip koji mi se dopada, nema sanse da prst sklizne sa tipke. Tezinu uopste ne osjecam, dobro je rasporedjena i za te dimenzije prilicno lagan mis. Na netu se moze vidjeti da dolaze ROG + Omron 5 pin, medjutim ja sam dobio 2 seta ROG switch. Meksi su od kineskih omron, mada mislim da su malo visociji, pa je sam hod do klika malo kraci, mozda grijesim. Medjutim zvuk klika ROG switch-a se razlikuje od misa do misa zbog akustike samog misa. Spatha X je recimo mnogo tisa od Keris i Gladius III. Spatha X je odlicna za rad, office, surf, ali u igrama je malo troma, za neki MMO RPG je top, za fsp moze, ali nije to to. Po meni, Gladius III je kompletniji mis. Ne izgleda premium kao Spatha, ali za 63e koliko sam ga platio je odlican misonja.
lagan Mis ali meni se Gladius III uoste nesvidja jer klizi cesto kada se podigne,a Spatha no X sam imao bas je pretezak bio i glomazan,trenutno jos koristim Gladius II Origin,a dans bi trebao stici Gladius III Aimpoint WT.20230216_092132.jpg16463428_1431886196844839_7106466622384439726_o.jpg

Poslednja izmena:
lagan Mis ali meni se Gladius III uoste nesvidja jer klizi cesto kada se podigne,a Spatha no X sam imao bas je pretezak bio i glomazan,trenutno jos koristim Gladius II Origin,a dans bi trebao stici Gladius III Aimpoint WT.Pogledajte prilog 376451Pogledajte prilog 376453
Posle 12h sati igranja, meni je ok, grip dobar, nije klizav. Bez problema ga dizem, premjestam. Da je malo siri bio bi cista 10tka al odgovara mi i ovako. Vuce me jos da probam i chakram X i 502x Lightspeed uzivo da cujem klikove, na youtube zvuce poput federa, uzas.

Jel moze biti do Laser vs Optical ili to sto iMac ima 4k rezoluciju, i dalje nekako mnogo lakse obelezavam delove teksta sa Apple magic mousem nego na PC misevima, recimo skoro nikad mi se ne desi da zahvatim i "space" levo od neke reci koju hocu da obelezim, pominjao sam to vec al to je najbolji nacin da objasnim na sta mislim :) Jel moguce da je magic mouse "precizniji" od gejmerskih miseva :)

Jel moze biti do Laser vs Optical ili to sto iMac ima 4k rezoluciju, i dalje nekako mnogo lakse obelezavam delove teksta sa Apple magic mousem nego na PC misevima, recimo skoro nikad mi se ne desi da zahvatim i "space" levo od neke reci koju hocu da obelezim, pominjao sam to vec al to je najbolji nacin da objasnim na sta mislim :) Jel moguce da je magic mouse "precizniji" od gejmerskih miseva :)
Nije to do miša, to je "feature", u wordu može da se isključi, tj. u celom officu.

1676918561046.png

Nije to, ne koristim word :) Nego generalno kad obeležavam tekst, moze biti forum, naziv YT videa nebitno..

odlican mis, ali i kosta :)

uzmes neki od magnezijuma i miran si 18 :)

Stigao malopre MOYE OT-790 Ergo Wireless Mouse, trazio sam neki besumni bezicni mis i za sad sam prilicno zadovoljan, ne cuje se ni levi ni desni klik a i skrol vala.

Dugmici sa leve strane se cuju, napred slabije a nazad jace ali to ionako ne koristim.

Tako da ako hocete da klikcete nocu dok vam neko spava, ovo je dobar izbor.

93950-moye-ot-790-ergo-wireless-mouse.jpg

Prosetah se sinoc po trznom centru i posto nikako nisam mogao da dodjem do zakljucka kakve efekte ima vertikalnost na kraju se odlucih da kupim jeftiniji vertikalni mis da probam.
Izabrao sam Hama EMW-500 za celih 2750 dinara. Isprobao malo juce, prilicno je neobicno ali je ok, videcemo dalje.

Hama je ispunio svrhu isprobavanja proof of concept i crko. Umro je skrol, te sam ga vratio i zatrazio pare nazad.
Ispalo je savrseno, posto sam zakljucio da je ceo koncept vertikalnog misa fenomenalan i da mi jako odgovara da menjam izmedju mog mx-a obicnog i njega i time izbegnem zamaranje ruke potpuno.

Sada sam samo u dilemi da li naruciti logitech vertical mx za koji kazu da je za vecu saku ili vertical lift koji bi trebao da bude manje glomazan.

Juce sam probao

MX MASTER 3S i zamalo da ga uzmem. Dobar je do bola ali mi zao para .​

Uzmi, nećeš pogrešiti :)

Znam :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Nazad
Vrh Dno