Šta je novo?

Koje je dobro napajanje?

audiofreak

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
21.07.2003
Poena
410
Zbog ucestalih pitanja na benchu tipa "koje napajanje da kupim", resio sam da postavim ovde jedan thread da se ljudi informisu.

Evo prve korisne informacije:
UL Online Certifications Directory
Na ovoj adresi mozete da unesete broj koji cete pronaci na nalepnici na svakom krstenom napajanju, format broja je E123456.

Druga je review site i to jedan od mojih omiljenih -- Silent PC Review. Tu mozete naci prilicno kompetentne testove napajanja i coolera, a sve u cilju smanjenja buke vaseg racunara.

Za sada toliko od mene.

Nije više ni bitno, dogovorio sam Antec SP1000 Platinum :)

Verujem da je napajanje top tier a ako zatreba 12VHPWR kabl, može da se poruči.
@Rick, hvala ti puno na pomoći 🍺

Antec SP1000 je trenutno kod jednog od ovlastenih retailera na akciji, i uz njega mozes da kupis i Antecov 12VHPWR kabl. A kablove mogu da kupe i postojeci vlasinici SP/ST serije kao i vlasnici HCG 1000 napajanja ( drugacija boja pakovanja kabla ).
Isto tako uz FSP Hydro PTM moguce je kupiti FSP 12VHPWR kabl, a taj kabl mogu da kupe i stari vlasnici Hydro PTM napajanja

Baš sam ga i poručio kod jednog od ovlašćenih retailera na akciji :)
Neću sada da kupujem kabl jer nema smisla. Bitno mi je da ga je moguće kupiti, ako i kada zatreba :)

Moze li predlog za napajanje za konfiguraciju iz potpisa? Polako sam krenuo sve da menjam, stiglo je i novo kuciste, red je na napajanje. :)

Kapiram da ce 600w odraditi posao? Gledam do nekih 100tinak eur.

Poslednja izmena:
Ima li neko sa duzom garancijom? Vidim da na ovo svi daju dve godine.

Zato rekoh stotinak :D Moze i malo jace ako cu za 2, 3 hiljade dobiti dosta duzu garanciju.

EAG ima 60 meseci, 650W 13000din, ali polumodularan, nema "zero fan mode"
650W Asus strix, i HCG su iste cene 16000din, slični kvalitet, ako se želi 10godina i ako budžet dozvoljava

Vidim da nema nista bez jedno 15, 16 hiljada za napajanje za duzom garancijom, full modular i zero fan mode.

Koji je najbolji izbor onda? Asus, Antec ili nesto trece?

Imaš Asus Strix 750 za 15500 sa 10 godina garancije (pitaj ih prvo, za svaki slučaj)...
Ili za 16300 MSI A850GF od 850W.

Nemaju hibridni režim ali, realno, šta će ti...mašina ti ne vuče mnogo struje, svejedno ih nećeš čuti, a imaš višak snage za jaču grafičku kad budeš rešio.

Poslednja izmena:
Jel na sajtu proizvođača može da se vidi koliku max garanciju daju, pa da to bude neka osnova, ovako da zivkam od radnje do radnje i zapitkujem? Drugo ne verujem da neko daje dužu garanciju od samog proizvođača.

Imaš Asus Strix 750 za 15500 sa 10 godina garancije (pitaj ih prvo, za svaki slučaj)...
Ili za 16300 MSI A850GF od 850W.

Nemaju hibridni režim ali, realno, šta će ti...mašina ti ne vuče mnogo struje, svejedno ih nećeš čuti, a imaš višak snage za jaču grafičku kad budeš rešio.
Zanimljivo da taj Asus od 750w kosta isto kao i 650w. Ne vidim onda razlog zasto bih uzeo 650w :D

Uzmi slozi sa kucistem neko BeQuiet. Ima ih kod nas, i imaju dosta garancije. :D
Recimo: Be Quiet Straight Power 11 650W Platinum - 150e - 5 godina garancije.
Bas sam razmisljao o tome, mozda i dodam na kraju i uzmem to nego me nervira CPU cooler sto sam uzeo Artcic, hteo bih onda sve da bude Be Quiet. :D

Jel na sajtu proizvođača može da se vidi koliku max garanciju daju, pa da to bude neka osnova, ovako da zivkam od radnje do radnje i zapitkujem? Drugo ne verujem da neko daje dužu garanciju od samog proizvođača.
To bi bila neka osnova, ali čisto da znaš, po našim zakonima garancija nije obavezna kategorija, tako da uvoznik uopšte ne mora da je daje, bez obzira na to šta piše na sajtu proizvođača.
Ono što mora je saobraznost 2 godine.

Pominjao sam da sam jako zadovoljan sa Thermaltake Toughpower GF-1 750W, fully modular, ima zero fan, plaćeno oko 120e (varira dostupnost i cijena), a Thermaltake daje 10 godina.

i7 10700k
32GB ddr4 3200
rtx 3060
Koje solidno dobro ali povoljnije napajanje za ovo ? (naglasak na solidno dobro)
osim ovoga ima jos 500gb nvme i 1tb sata hdd i 6 ventilatora :)
hvala

Okacio je clan iznad poredjenje. Ima razlike imedju dva modela.

Nazad
Vrh Dno